Eşime güvenemiyorum

demodem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2009
1
0
86
İstanbul
Merhaba forum üyeleri. Ailemden sevdiklerimden uzak bir ilde yaşıyorum. Yaklaşık 3 yıldır evliyim. Bulunduğum ilde dert ortağım yok. Eski bir üye olmama rağmen sizlerle ilk defa bir konu paylaşma ihtiyacı duydum. Eşimle severek evlendik. 2 sene önce annesi yüzünden çıkan kavga sırasında benden boşanmak istediğini söyledi. 2 sefer oldu bu olay. son seferde anneler evimize geldi. Eşimin evde olmadığı sırada kayınvalidem anneme benim yanımda senin kızın edepsiz senin kızın şöyle böyle... En sonunda beni ve annemi bedensel eksikliğim sebebiyle beni zaten istemediğini söylemesiyle en zayıf noktamızdan vurdu. Kayınvalidemin çirkefliği yüzünden annemden tokat yedim. Kayınvalidemin karşısında o kadar aşağılanmış hissettim ki gururum zedelendi. Neyse 3 yıl oldu. Her ne kadar eşimi ve kayınvalidemi affetmeye çalışsam da bana yaşatılan duyguları unutmadım, unutamıyorum. Eşime karşı olan güvenim bitti. Eşim her ne kadar güvenimi sağlamak için uğraşsa da yapamıyor. Ben gene de eş ve gelin olarak görevimi yapmaya çalıştım eşimin hatırı için. Ailesine hatır için gidip geldim elimden geldiğince hizmet ettim. Dün yine kavga ettik. Eşimin bir huyu var. Kendi ailesine gidileceği zaman ne zaman gidilip ne zaman dönüleceği, kalınıp kalınmayacağına kendisi karar verir. Benim aileme gidileceği zaman şu saatte gidip şu saatte dönelim şu kadar gün kalalım dediğimde, "neden erken gidiyoruz, neden geç dönüyoruz, yok şu gün gitsek olmaz mı" olur. Bayramlarda onun ailesine arefe gününden gidilip kalınır bayramın 2. günü akşama yakın bir saatte yada son günü gidilir. Geçen bayram annesi hasta diye ona moral olsun diye yine sesimi çıkarmadım. Son anda verdiğimiz tatil kararını da ayıp olur diye annesine söylemedi üstelik. Kadın beni hasta halimle yalnız bırakıp tatile mi gidiyorsunuz der diye. Ki diyor. Bayramın 2. günü aileme gidip 3.gün tatile çıkacaktık. Ailem 1 günümüz yolda geçmesin akşam çıkın dediği için kalmadan döndük. Dün artık doldum. Yine moral vermek için annesine gidecektik eşim gider oturur, döneriz demişti. Sabah baktım şarj aletlerini topluyor. Emrivaki yaptığı için kızdım ona sitem ettim. Üzerime yürüdü. Sen gelmiyorsun dedi bana rest çekti. Bugün de oy kullanmaya tek gitti beni çağırmadı bile. O kadar sinirlerim bozuldu ki hala değişen bişey yok. Lafta söz vermişti benim güvenimi kazanmaya çalışıyor sonra da kafası bozuldu mu beni tek bırakıp gidiyor. Ben nasıl güveneyim bu adama. Bu durum beni o kadar mutsuz ediyor ki artık boğuluyorum.

oturup evliliğinizin artılarını eksilerini karşılaştırın.
ve degişicek umidiyle kendinizi avutmayın artık.
cocuk varmı?

Anlayamadım,kayınvalideniz size hakaret ettiği için anneniz size tokat mı attı? Her ne sebeple olursa olsun evli bir kadınsınız siz çocuk değilsiniz size tokat atılamaz.Hele annenizin atması büyük ayıp.O ne demek yahu?Böyle bir evliliği yaşamaya mecbur değilsiniz.Yerinizde olsam boşanırdım.Kaynananızda Allah korkusu olsa sizin eksikliğinizi yüzünüze vurup edebinizi ileri geri kantara vurmazdı.Çocuk yoksa çok şanslısınız, lütfen böyle bir evliliğin içine çocuk doğurmayın.
Ayrıca belirtiyorum,annenizi çok ayıpladım.Siz haksız da olsanız kale gibi durup sizi savunmalıydı.

maalesef erkekler pek değişmiyor en azından tamamen düzelmiyorlar, ya böyle güvensizlik içinde gidecek ya da eşiniz aklını başına alacak, sanırım daha kararlı bir şekilde eşinizle konuşmalısınız. Yapılanları unutmaya gelince, kadınlar asla unutmaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…