eşimden şiddet görüyorum ve bir çocuğum var daha 3 aylık:(((

asyam15

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
27
11
8
42
arkadaşlar 6 yıllık evliyim.evliliğimizin ilk 2 senesi çok güzeldi fakat 2. yılın sonunda eve geç gelmeler alkol küfür ve şiddet başladı:( ben çalışıyorum buarada eşimin benden önceki ve beraberken yapmış olduğu ne olduğunu bile bilmediğim borçlarınıda ödedim şimdiye kadar ve hala ödüyorum..inanının sigaram kozmetiğim ve giyimim olmamasına rağmen borç içinde yüzüyorum bunun yüzünden... Boşanmak çok istedim ama bişekilde beni iknaetti sözler felan verdi ama en fazla 1 hafta dayanıp yeniden aynı şeyleri yaptı:( dünde maça gideceğini söyleyerek öğlan cıktı ve maç bitince döneceğini söledi bende ses çıkarmadım ama saat 23:30 da gelince nerde kaldığını sordum oda maç manisadaydı (biz izmirdeyiz) ve anca geldim dedi ve içkiliydi herzamanki gibi neyse ''banada bunu söylemen gerekmezmiydi çocuk hastaydı ''diye sorduğumda neden söleyecekmişim dedi ve ben haliyle sinirlendim ve bunun devamı dayak hakaret :((( sabah o işe gitti ve( bebeği sadece annesine bırakabilirim kimsem yok burda) kayınvaldemi aradım eğer bakarsa bende adliyeye boşanma dilekçesi vercektim cok kararlıydım.ama kadını aradım dün ona oğlunun ve torunun fotosunu göndermiştim ne kadar mutlu olduğunu söyleyince basiretim bağlandı:( ben şimdi bu kadını üzmeden nasıl işin içinden çıkabileceğim..kayınvaldem buarada çok fazla takıntılı ve en ufak üzüntüde hastalanır şeker hastası kendisi..napmaliyım çocuğumda daha küçük burda bakacak kimsede yok kayınvaldem haricinde şimdi boşanırsak oğlum nolcak bu adam başımıza bela da olur tehditler savurup duruyor yok öldürüm fela diyeee ..off kiminle evnedim ben böylee allahm tez zamanda benii bu adamdan kurtar diye dua ediyorum çünkü bu adam bize zarar veriyor ...

gerçekten çok zor bır durum olmalı boyle bır durumda hala aynı evı paylasıyor olmak. baglarının kopamayacagını dusunmek.. ama ne olursa olsun kımse uzulmesın dıye canınızın herseyden once canınızdan bır parcanın uzulmesını mutsuz bır evde buyumesıne sebep olmayın. kendı borcuna bıle hayrı olmayan bır ınsana yeterınce katlanmıssınız ama yınede yuvam adına bırseyler yapıcaksam. baglarımı koparmaktan korkuyorsam . yanı yerınızde olsam ayık kafalıyken karsıma alır önceliklerinden, olması gerektıklerınden bahsederdım.neden böyle yaptıgını sorgulardım.. karsımdakı ınsan sesını yukselttıgınde urkek bır tavırdada ters bır tavırdada bulunmadan; onun ıcın göze aldıklarm ve alacaklarımı, ona deger verdıgım ıcın yanında oldugumu . ona guvendıgım ıcın onunla evlenmıs oldugumu hatırlatırdım ve ıckı mac veya arkadaslar hepsı gıttıgınde yanında ve gelecegınde olacak ınsanın ben oldugumu anlatmaya calısırdım. bır cok kez denerdm bunu. ama anlmıyorsa öncelıgı ben olmayan bır adamla hala evlı kalamazdım. gözunuzun korkmus olmasına cok uzuldum esınıze merhamet ve ıslah sızede sabır dılıyorum.

gerçekten çok zor bır durum olmalı boyle bır durumda hala aynı evı paylasıyor olmak. baglarının kopamayacagını dusunmek.. ama ne olursa olsun kımse uzulmesın dıye canınızın herseyden once canınızdan bır parcanın uzulmesını mutsuz bır evde buyumesıne sebep olmayın. kendı borcuna bıle hayrı olmayan bır ınsana yeterınce katlanmıssınız ama yınede yuvam adına bırseyler yapıcaksam. baglarımı koparmaktan korkuyorsam . yanı yerınızde olsam ayık kafalıyken karsıma alır önceliklerinden, olması gerektıklerınden bahsederdım.neden böyle yaptıgını sorgulardım.. karsımdakı ınsan sesını yukselttıgınde urkek bır tavırdada ters bır tavırdada bulunmadan; onun ıcın göze aldıklarm ve alacaklarımı, ona deger verdıgım ıcın yanında oldugumu . ona guvendıgım ıcın onunla evlenmıs oldugumu hatırlatırdım ve ıckı mac veya arkadaslar hepsı gıttıgınde yanında ve gelecegınde olacak ınsanın ben oldugumu anlatmaya calısırdım. bır cok kez denerdm bunu. ama anlmıyorsa öncelıgı ben olmayan bır adamla hala evlı kalamazdım. gözunuzun korkmus olmasına cok uzuldum esınıze merhamet ve ıslah sızede sabır dılıyorum.
teşekkür ederim

Kayınvalideni düşünme kendini ve evladını düşün öldüremez o kim ya boş tehditler, tehdit eden adam bikere o dediğini yapamaz kuru kuru konuşuyo işte. Çekmeye mecbur değilsin ki. Böyle adamların zaten bitek karıya kıza gücü yeter, en başında alnında '' sonradan öküze dönüşebilir'' ibaresi olsa böyle hatalar yapmasak....

O uzulmesin bu uzulmesin derken kendimizi unutuyoruz farkinda degiliz. Bosver kayinvalideni sen simdi. Ailen ne durumda? Suan hala calisiyor musun onu anlayamadim? Mesela bosansan yolunu nasil cizebilirsin?

Ailenizin yanına gidin. Sonra davanızı açın. Kv denizi bırakın artık oğlu düşünsün. Kimse üzülmeden olabilse ayrılıklar ama malesef birileri üzülecek. Sizi ve çocuğunuzu kim düşünecek.

Şu aşamada kendinizi ve çocuğunuzu düşünmek zorundasınız siz eşinizi defalarca kez uyardığınız halde evlilik,bebk,maddi konular da hiç bir sorumluluğu almamış çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama çocuk yokken eşiniz değişmişse eger keşke o zaman bitirseydiniz

bu hayatta herkesin sınavı oluo benimki de eşim oldu üniversiteden sevgiliydik 6 ay önce falan düğünümüz oldu tayinimi henüz gerçekleşmediği için ayrı şehirlerde yaşıyoruz eşimle basit sebeplerden ıkı kez tartstık ve ewlılıgın sorumlulugunu alamadığını bana olan sevgisinin bittiğini ilerde daha büyük sorunlar yaşayacağımız mutsuz olacağımızı boşanmak istediğini söyledi aıleler ortak arkadaslarımız araya girdi eşim kesinlikle ikna olmadı şiddet(fiziki olarak yok ama sureklı boşanmak istediğini söyleyerek psikoljik şiddet uyguluo),aldatma,uyuşturucu alkol bağımlığı maddi sıkıntı aileler arası anlaşmazlık yok tasvip etmemekle beraber insanlar bu durumlarda bile evlilikleri için çabalarken benim tek taraflı çabam hiç bir sonuç getirmedi

Çok zor bi durum ama çocuğunuzu düşünün derim.
Ya bı gun içkiliyken sana veya ona zarar verırse ?
Sana kendı babamı anlatayım,
Babam ayyaşın en önde gidenıymş her gun içip içip eve gelip annemı ablalarımı dövermiş.
Ben küçük olduğum ıcın bana hiç vurmamış. Bir gun annem boşancam demiş ve içip içip gelmiş yıne annem kapıyı açmamış.
Aslında babam o gun hepimizi öldürmek için gelmiş. Ama allah bizim canımızı değil onun canını aldı aynı gun.
En yakın zamanda o adamdan kurtul ne sana ne çocuğuna faydası yok zaten..

Arkadasim yazdiklarini okudum tuylerim urperdi.kendini uzup yipranmanin yavruna faydasi olmazki.senin aile buyuklerin yokmu konuyu ac once onlari arkana al.anladigim kadariyla Sen bu zamana dek alttan alarak hakliyken haksiz yere dusurulmussun hicbir kadin dayagi hak etmez.madem bu adam degismiyor fiziki gucunu yipratmaya calismalisin.evde alkol alirken iki damla icine musil at midesi bozulsun.bunu birkackez yap.evde mutlaka kendini koruyacagin birsey bulundur.biber gazi uyku spreyi veya mini şok cihazi.bosanmayi kafaya koyduysan eger siddet uyguladiginda kotu olmasan bile kotuymussun gibi davran ve mutlaka hastanede kayit tuttur zamani gelince alehinde kullanirsin.

Sen kendindemisin bacım sanane kayinvalidenden
Sen çocuğunun canını kendi canını dusun bu bir
İkincisi inanma o adamın oldururum bilmemne dediğine bi halt yapamaz esas evli kalirsan çok zarar göreceksin alkol var dayak var bunlar duzelmez daha loğusa emzikli kadını doğuyor
İzninle o adamın Allah cezasını versin sende rahata kavusursun
Bebeğinin geleceğini dusun
Ailen varmı destekmi sana

Bence anneni ara al çocuğunu işyeri için de rapor al davanı gittiğin ilden aç
Buarada tayin işlerini de halletmeye bak
Adliyeye çocuğunla git hem Kv senden duymamış olur hemde adliyeden dönüşte ne ile karşılaşacağın korkusu olmaz
Gitmeden Kv ile konuş durumu anlat geri dönemeyeceğini oğlunu da yanlış bişeyler yapmaması için uyarmasını iste
Boşanmak yeni bir düzen kurmak çok zor ama bu Ada'ma katlanmak da hiç kolay değil hem sen hem oğlun için
Tvlerde görüyoruz baba anneyi katlediyor çocuklar ortada kalıyor şiddet tedavi edilmezse gitgide artarak devam ediyor (eşinizin psikoloğa gitmeyeceğini varsayarak yazdım)
Hem bebeğiniz hem sizin için Allah size doğru yolu Buldursun

Back
X