Benim eski eşim de böyleydi.
Rica ederdim yalvarırdım defalarca söylerdim ama nafile.
Bir defasında hatırlıyorum da tam beş kez ben mutftakta yemek yaparken " canım lütfen çamaşırları asar mısın?" demiştim.
Tam beş kez. Ve 1 saat sonunda o tv karşısında kalkmadığı için bezmiş ve çamaşırları kendim asmıştım.
Patlayan rezervuarı da komşular alt katın tavanında nemlenme var diye şikayete gelince tam 1,5 ay sonra ancak birini çağırıp yaptırmıştı.
Annem " kör, kendi işini kendin gör" der. Ben de öyle yapardım ya da usta çağırıp yaptırırdım.
Adam " oğluşum da oğluşum" diye yetiştirilmiş, oooh valla ! Hiç zora gelmemiş ki.
Bence siz kendinizi boşuna değiştireceğim diye paralamayın, adam böyle gelmiş böyle gider..
İşte benim eşimde de işini yapmama var. I derece beter değil çamaşır asar ev süpürür evin ihtiyaçlarını görür ama bu oyalayıcı işlerde ne yapsam da yapmıyor tembellik ediyor uğraşmak istemiyor. 3 kızdan sonra doğmuş erkek çocuğu bizimki küçükken aşırı şımartılmış büyümüş boyle olmuş diyorum.Benim eski eşim de böyleydi.
Rica ederdim yalvarırdım defalarca söylerdim ama nafile.
Bir defasında hatırlıyorum da tam beş kez ben mutftakta yemek yaparken " canım lütfen çamaşırları asar mısın?" demiştim.
Tam beş kez. Ve 1 saat sonunda o tv karşısında kalkmadığı için bezmiş ve çamaşırları kendim asmıştım.
Patlayan rezervuarı da komşular alt katın tavanında nemlenme var diye şikayete gelince tam 1,5 ay sonra ancak birini çağırıp yaptırmıştı.
Annem " kör, kendi işini kendin gör" der. Ben de öyle yapardım ya da usta çağırıp yaptırırdım.
Adam " oğluşum da oğluşum" diye yetiştirilmiş, oooh valla ! Hiç zora gelmemiş ki.
Bence siz kendinizi boşuna değiştireceğim diye paralamayın, adam böyle gelmiş böyle gider..
benim eşimde baştan öyleydi değişti.
1. sebep olarak hastalığım arttı...
2. sebep olarak eski evi sevmemiş ve yeni ev için bir şeyler yapmayı seviyor.
benim eşimde baştan öyleydi değişti.
1. sebep olarak hastalığım arttı...
2. sebep olarak eski evi sevmemiş ve yeni ev için bir şeyler yapmayı seviyor.
İşte benim eşimde de işini yapmama var. I derece beter değil çamaşır asar ev süpürür evin ihtiyaçlarını görür ama bu oyalayıcı işlerde ne yapsam da yapmıyor tembellik ediyor uğraşmak istemiyor. 3 kızdan sonra doğmuş erkek çocuğu bizimki küçükken aşırı şımartılmış büyümüş boyle olmuş diyorum.
Dub fittirdigim da dalga geçer gibi kadınsın sus dedi. Bugünleri popüler ifadesi. Ben de sen erkek misin dedim. Fena bozuldu. Galiba yanlış yaptım ya. Ama sinir etti beni
Çok geçmiş olsun... siz iyi olun öncelikle :)
Keske bizimki de değişse. Ben her işi özenle yapan biriyim. Ve durmamda yerimde herhalde ona güveniyor. Evini seviyor biliyorum. Amaan cins ya
O zaman size şanslısınız demek istiyorum. Ben 4,5 yılda bir arpa boyu yol aldıramamıştım sonuna baktım ben yoruluyorum pes ettim.
Hastalığınız mı arttı? Eşinizin bu huyu sizi hasta mı etti ?
Evi sevmediği için mi yapmamış evin işlerini ? Anlamadım
alerjik astımım da evde iş yapınca artı. kimyasallardan... çamaşırı ben atıyorum. o asıyor. bulaşık makinesine yerleştiriyorum o kaldırıyor. temizlik de - arada yapsam da - genelde bayan geliyor...
ilk başta her şeyi ben yapıyordum... hatta evde camlara silikon çekmişliğim var.
her şeyi yapınca astım tavana çıktı...
ilk eşime bir şey rica etsem "o kadın işi ben yapmam" derdi.
erkek işi olan musluk değiştirme gibi tadilatı ablası yaparmış... annesi onu pamuklara sararak büyütmüş. ekmek bile aldırmamış. başta k.validemde iş yapma diye tembihliyordu. şimdi ona da ver yapsın diyor. sıkıntılarımı gördüler. kaç kere acilde başıma gelmek zorunda kaldılar... isterse yapmasın. daha sık hastalanıp hiç ayağa kalkamıyorum.
benim hastalıktan belki ama siz de azıcık nazlı olun... mükemmel olmayın.... ne yapılması gerekiyorsa isteyin... utanmayın...
hele çalışıyorsanız ihtiyacınız daha çok oluyor.
Canım geçmiş olsun çok üzüldüm. Bence sen hiç iş yapmamalısın kimyasallardan dolayı. Eve kadın çağırmalısın her zaman kalanı da eşin yapmalı.
Seninki mecburen değişmiş, rahatsızlanınca. Eşin de ailesi de insafsızmış. Kadın zaten köle, kadın işi ya yapmak zorundayız.
Ben de muslukları filan ben değiştiriyordum. Banyonun yeni armatürü 1 ay bekleyince dayanamayıp ben değiştirdim. Bana " dur, sen o işten ne anlarsın" deyip kendisi de yapmıyordu ama söke taka yapmayı başardım. Benim o iş bitti canım, o kocayı boşadım ben. İyi ki de herşeyi yapabiliyormuşum şu an da yalnız yaşadığım evin bir çok şeyini yapabiliyorum. Yapamadıklarıma usta çağırıyorum.
Şimdiki sevgilimle konuşuyorum bu konuları.Evlenince aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.
Bir kadın çalışıyorsa ev işi ortaktır, erkek yok yardım ediyorum havalarına filan giriyor. Bence yanlıştır. Yardım filan değil yaptıkları, sanki lutfedecekler. Yapmak zorundalar bence zaten.
Ama kadın ev hanımı ise tamam ona birşey diyemem.
Tekrar geçmiş olsun
teşekkürler. mecburen değişti hepsi. iyi de oldu... evlenmeden önce sıkıntımı biliyorlardı. ama bu kadar olduğunu - ben dahil - bilmiyorlardı. evlenmeden önce bir şey yapmadığımdan kötü değildim....
kadın kolay kolay boşanmaz. senin başka sorunların olmuştur illaki... nasip böyleymiş.
ama sevgilin inşallah insaflı çıkar... ver gazı ver gazı.... ortak olsun her şey... mutlu olun...
E tabi canım bu sebepten boşamadık onu, birtane değildi ki sıkıntılar. Birikti yani.
Yok şimdiki bulaştıktan yemeğe kadar her konuda marifetli. Haftada bir bana 2 kilo yoğurt yapıp getiriyor düşün.
Ama işte ben erkeğim havalarında olduğundan ev işi yapınca sanki erkekliklerinden taviz verecekler gibi direnmeye başlıyor ara sıra. Neyse, zamanla alışır
İnsaflı biridir, şükürler olsun umarım değişmez. Biraz politik olsam aslında adam gazla çalışan cinsten
Teşekkür ederim, Allah senin de yuvandan mutluluğu eksik etmesin
Aynen, çok gaz verince badanajjjj yapıyorlar bacım. maşallah.
erkeklerin çoğu gazla çalışıyor. dozunda vermek lazım. çok gaz olunca burnu kalkar.