• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşimde azosperm var

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Hsg çektirmeli miyim

• Çektir için rahat etsin :)

OY: 2 66,7%
  • Bekle eşinin sonuçalrı normale dönsün

OY: 1 33,3%

• Ankete Katılan
    3

Azra kayra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2021
145
111
53
29
Kızlar çocuğumuz olmuyordu 1 senedir dr gittim bende bi kaç tetkik istedi kanlarım norml kistim de yok. Hsg çektirmemi istedi (hsg çektirmkten çok korkuyorum bu arada) aynı zamnda eşimden de sperm analizi istedi. Eşimin tetkiklerinde sperm sayısı düşük çıktı kanlarında da lh ve fsh yüksek çıktı. Şu aşamada ben hsg çektirmeli miyim yoksa eşimin degerlerinin düzelmesini beklemelym

Merhaba,
Bu böyle sizin anketle vb keyfi olarak karar verebileceğiniz bir durum değil. Dr. size "keyfiniz varsa isterseniz bir de hsg çektirin" dememiş. HSG Çektirmenizi istemiş. Tabii ki çektireceksiniz, kaçarı yok :) Canınız o kadar tatlıysa anestezili çektirirsiniz olur biter. Ruhunuz bile duymaz, tatlı bir uyku çekersiniz.

Merhaba,
Bu böyle sizin anketle vb keyfi olarak karar verebileceğiniz bir durum değil. Dr. size "keyfiniz varsa isterseniz bir de hsg çektirin" dememiş. HSG Çektirmenizi istemiş. Tabii ki çektireceksiniz, kaçarı yok :) Canınız o kadar tatlıysa anestezili çektirirsiniz olur biter. Ruhunuz bile duymaz, tatlı bir uyku çekersiniz.
Korktuğum için acaba diye düşünüyorum anestezili olanada maddi durumum el vermiyor ne yazk ki

O zaman korkunuzla mücadele edeceksiniz. Acımadığını söyleyenler fazlalıkta :) Ben göze alamadım ve anestezili çektirdim. O kadar fiyat farkı olduğunu düşünmüyorum. Bir de şöyle düşünün: Çocuk sahibi olacaksınız ve bu maddiyat isteyen bir iş. Sadece bir sene erkenden başlamış olacaksınız. Sonuçta çocuk sahibi olmak da belirli bir gelir sahibi olmayı gerektiren bir şey. Bir sürü koca da eminim karısını kırmamak için sperm testi veriyordur, onlarda hiç bir şey olamaz :) Ama çıkıyor işte. Siz de HSG eninde sonunda çektireceksiniz. "bende bir şey yok" dersek erkeklere haksızlık olmaz mı?

korkmayın o kadar :) arama yerine rahim filmi ya da hsg yazarsanız sizden önce aynı kaygıları yaşayan insanların yüzlerce mesajını okuyabilirsiniz. hepsi de çektirdi ve çoğunlukla "o kadar da bir şey değilmiş" dediler :) forumlarda dolaşın, bilgi toplayın. aynı şeyleri herkesin yaşadığını görünce rahatlayacaksınız. geçmiş olsun.

korkmayın o kadar :) arama yerine rahim filmi ya da hsg yazarsanız sizden önce aynı kaygıları yaşayan insanların yüzlerce mesajını okuyabilirsiniz. hepsi de çektirdi ve çoğunlukla "o kadar da bir şey değilmiş" dediler :) forumlarda dolaşın, bilgi toplayın. aynı şeyleri herkesin yaşadığını görünce rahatlayacaksınız. geçmiş olsun.
Teşekkür ederim

Kızlar çocuğumuz olmuyordu 1 senedir dr gittim bende bi kaç tetkik istedi kanlarım norml kistim de yok. Hsg çektirmemi istedi (hsg çektirmkten çok korkuyorum bu arada) aynı zamnda eşimden de sperm analizi istedi. Eşimin tetkiklerinde sperm sayısı düşük çıktı kanlarında da lh ve fsh yüksek çıktı. Şu aşamada ben hsg çektirmeli miyim yoksa eşimin degerlerinin düzelmesini beklemelym
Merkezi iyi seçin merkezde ki hsg cihazını sorun o çok önemli

Benim sol tüpüme verilen ilac gitmedi kataterle denedi doktor adet agrisi gibi bir ağrı oldu işlem bitince hepsi geçti gitti.
10 dk sürüyor.

Cihazın önemi çok büyük.

Bildiğim bir kahve var ama burda açıklamak yasak galiba reklam olur diye. 🤷🏻‍♀️🥺

Back