• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve Hayal kırıklığı

Yaralibiri

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2019
86
125
23
30
Merhabalar araniza yeni katıldım bu sayfayi uye olmadan önce de okuyordum ama bi turlu konu acmaya cesaret edemedim şimdi de dusundum ki derdime elbwt deva olacak birileri vardır . 1 yillik evliyim ve 1 tane oğlum var. Eşimle cok kisa bi tanisma ve nisanlilik suremiz oldu . Neden hemen cocuk diyeceksiniz ama kısmet iyi ki de olmuş simdi o benim herseyim . Eşim o kadar cok arkamdan kostu ki araya kimleri sokmadi bu is olsun diye . Ilk oturdugumuzda o kadar guzel bakiyodu oyle kendini iyi ifade ediyodu duygulari o kadar yogundu ki aradığım bu demiştim. Nisanliyken de Bundan baskasi benim kaderim olamaz dedim. O kadar ilgili o kadar cok seviyo gibiydiki disaridan herkes imrenerek hatta kiskanarak bakardi. Cok mutluydum. Ta ki dugunden iki hafta oncesine kadar .oğlum olmasa keşke derdim o güne dönsek de bu isi bozsam diye. O gun eşimin baska bi kizin peşinden de koştuğunu arkadasi ile mesajlasmasini okudum basimdan asagi kaynar sular döküldü simdi demeyin ki öncesi seni ilgilendirmez diye ben ona herhangi bir şey var ise söyle gecmisin beni baglar dedim ama o israrla yok demisti sonra dedi hevesmis o sadece ben sende aşkı buldum dedi hatta ilk defa o zman ağladı onu oyle gorunce yelkenlerim suya indi affettim zaten dugunumuz de cok yakındı hic cesarerim yoktu cok seviyordum. Ben hemen hamile kaldim ilk oturdugumuz ev onun ailesine cok yakindi her gun ya yemege ya caya kahveye ya onlar bize cay icmeye gelirlerdi o kadar susmusum ki tartismayi konusmayi unutmuşum resmen gitmek istemdigimi soyledigimde de kavga gürültü bi de o kadar salakmisim ki ben ona karsi ciksam kavga etmesek o beni daha cok sevecek daha cok baglanacak zannediyodum sonra biz tasindik uzak bir yere hamileyim zaten o kadar ilgileniyo ki herseyimi dusunuyo devamli sariliyo opuyo kokluyo huzurum sensin dedim ona dogum yaptim eve donduk basta annem sonra kv geldi yanimiza. Ve biz yine devamli birbirimize girdik kavga dövüş artik o kadar bikmıştım ki hic konusmuyodum bile eşimle kendimi anlatmaktan o kadar yoruluyodum ki her durumda annesini koruyodu . Gittoler ben emzirirke yan odada benim dedikodumu yaptilar. Sanki esi ben degilim de annesiymis gibi davrandi .kv de sanki kendi cocuguymus gibi yavrumu sahiplenmeye çalıştı. Demeyin ki torunu sonucta oyle degil biraksan emzirir çocuğumu her gun esime bi naz niyaz yapardi . O da ay anam vay anam ben diyodum ki lohusalik ps8koljisini gectim depresyona girdim diyodum ama hic bi kavgamizda orta yolu bulamayidok hiç bir şekilde geri adim atmadi hala da kendisinin hatali olduğunu kabul etmez. Narsist bir kişiliği var kendine aşık. Ben hamileyken de benim bi yakinim vefat ettigi icin memlekete gelmistik orda beni hickira hickira ağlatıp annesini zorla aratip özür diletmisligi var. Uzakta olunca iyiyiz dedim ama oyle degilmis ben suan evde cocuguma bakiyorum o ise gidip geliyo eskis gibi sarilmaz opmez kavgalarda hep ben haklıyım kafasinda hep onun dediği olsun ister yemek konusu ev disi mevzular vs. Bu disardan o kadar cok belli oluyo ki bizimle az bucuk yasayan insan bunu goruyo. Bazen de o kadar iyi ki devamli guzel soz kullanır ne istesem alır beni over cinsel manada yanasan büyük çoğunlukla o olur . Bunlar da iyi yönleri. Cok uzattim galiba bugun bende iyice kayış koptu kurban kesilekti oraya giderken iki araba gidildi bizim arabaya da iki erkek kuzeni gecti oturdu bakıyorum buna bisey der de diğer arabaya gonderir diger arabada kiz kuzenleri var hemde yer de var ama bu hiç bir şey demeden geçti oturdu ben artik dedim ki arkaya oturana sen digerine geç ben emziriyorum bebek durmayinca o da gecti ben mi haksizim insan bunu soyleyemez mi esinin mahremiyeti senin icin bu kadar degersiz mi daha haksiz olan benmişim bıktım artık napacahimi şaşırdım ne diyeceğimi ailem bunlari bilse beni dakika tutmazlar burda ama cocugum var sizler akil verin ne yapayım ben cok uzattım okuduğunuz için teşekkür ederim

Mutsuzsanız ayrılın ,bir süre ayrı kalalım diyin yorulmuşsunuz belli ki gitmeniz eşinizi sarsar ,bir evlilik terapistine gidin beraber ,çocuğunuz bu ortamda zaten mutlu olmayacak

Öncelikle ne yapmak istediğinize karar verin. Çocuğum var diye düşünmeyin. Ailesindr hergün hır gür olan, babasının annesine sürekli kötü söz söylediği ortamda o çocuk çokta sağlıklı bir psikolojiyle yetişmez. Anladığım kadarıyla eşini evlenmeden sizi kaybetme korkusıyla kendi gibi davranmamış, evlenip birde çocuk yapınca özüne dönmüş. Eşinize kimseye muhtaç olmadığınızı gerekirse ona katlanmayacağınızı açık bir şekilde göstermeniz lazım.

Kusura bakmayın bir kısmını anlamadım. Kv ile tam olarak nasıl bir probleminiz var?
Bir de bu araç konusunda tam olarak kim ne dedi? Eşiniz sizin niye haksız olduğunuzu söyledi?

Diğer yorumuma da geliyorum bence sizin aranızda büyük bir iletişim kopukluğu var. Birbirinizi düşman gibi görüyorsunuz. Eşinizi karşınıza alıp konuşun, eğer eşinizi hala seviyorsanız. Evliliğin ilk yılı çoğu çiftte problemli olabiliyor. İletişim bozukluğu da en temel problem oluyor, çiftler nasıl iletişim kuracaklarını kestirtmiyorlar.

Genel olarak yorum yapmaya kalksam çok uzun yazmam gerekir ve mecalim yok şu an. O yüzden son yazdığınıza cevap yazayım. Arabayla gideceğiniz mesafe çok mu uzundu? Yani 2 saatlik yol gitmek var 5 saatlik yol gitmek var. Çok uzak değilse evden çıkmadan hemen önce emzirseydiniz gideceğiniz yere kadar idare ederdi bebeğiniz, kuzeni arabadan göndermeye gerek yoktu. Ama yok uzak bir mesafeyse evet haklı buldum sizi. Ve tavsiyem de şu kavga yolu ile çözmeyin problemlerinizi. Bazı adamlar kavgadan anlıyor evet ama büyük çoğunluğuna tatlı dille bir şeyler yaptırabiliyorsunuz. Tatlı dille anlatmaya çalışın derdinizi.

Kusura bakmayın bir kısmını anlamadım. Kv ile tam olarak nasıl bir probleminiz var?
Bir de bu araç konusunda tam olarak kim ne dedi? Eşiniz sizin niye haksız olduğunuzu söyledi?

Diğer yorumuma da geliyorum bence sizin aranızda büyük bir iletişim kopukluğu var. Birbirinizi düşman gibi görüyorsunuz. Eşinizi karşınıza alıp konuşun, eğer eşinizi hala seviyorsanız. Evliliğin ilk yılı çoğu çiftte problemli olabiliyor. İletişim bozukluğu da en temel problem oluyor, çiftler nasıl iletişim kuracaklarını kestirtmiyorlar.
Herşeye karışır benim ne zaman banyo yapacagima bile . Evin hanimi kendisiymis gib davrandi evimde. Arabaya kuzenleri yecti oturdu ben arkada emzirecegim bebek durmazsa esim de biliyo bunu ama hicbisey demiyo ben dedimki arkada oturana sen gec diger arabaya bebek durmazsa emziririm dedim o da dememn lazimdi emzirdin mi sanki diger kizlari sen cagirsaydin vs. Ama onlar o kadr laylaylom ki herkesten once gidip diger arabaya oturdular

Genel olarak yorum yapmaya kalksam çok uzun yazmam gerekir ve mecalim yok şu an. O yüzden son yazdığınıza cevap yazayım. Arabayla gideceğiniz mesafe çok mu uzundu? Yani 2 saatlik yol gitmek var 5 saatlik yol gitmek var. Çok uzak değilse evden çıkmadan hemen önce emzirseydiniz gideceğiniz yere kadar idare ederdi bebeğiniz, kuzeni arabadan göndermeye gerek yoktu. Ama yok uzak bir mesafeyse evet haklı buldum sizi. Ve tavsiyem de şu kavga yolu ile çözmeyin problemlerinizi. Bazı adamlar kavgadan anlıyor evet ama büyük çoğunluğuna tatlı dille bir şeyler yaptırabiliyorsunuz. Tatlı dille anlatmaya çalışın derdinizi.
Yok kisa ama zaten emzirerek ciktim ama bebek bu sadce memede duruyo emzik almiyo pispisla durmuyo kuzenine de gayet nazikane soyledim o alinmadi bile ondekine hic bisey demedim beni gormez nasilsa diye

Nedense konuyu okuyunca sizde de cok hata olduğu hissine kapıldım.
Nerden mi biliyorum? Kendimden
Bende yeni evli sayılırım ve eşiniz bence kötü biri asla değil:KK53:
Elbette vardır kötü degildir zaten cok mutlu oldugumuz zamanlarda oluyo hala oluyo ama hatasini kabullenmemesi devamli beni haksiz bulmasi cok yordu artik

Herşeye karışır benim ne zaman banyo yapacagima bile . Evin hanimi kendisiymis gib davrandi evimde. Arabaya kuzenleri yecti oturdu ben arkada emzirecegim bebek durmazsa esim de biliyo bunu ama hicbisey demiyo ben dedimki arkada oturana sen gec diger arabaya bebek durmazsa emziririm dedim o da dememn lazimdi emzirdin mi sanki diger kizlari sen cagirsaydin vs. Ama onlar o kadr laylaylom ki herkesten once gidip diger arabaya oturdular

Eşinizle aranızdaki iletişim sağlamlaştığı zaman eşiniz annesi, ailesi hakkında bir şey söylediğinizde bunu hakaret olarak görmez ama dediğim gibi ilişkinizde iletişim bozukluğu olduğu için hakaret olarak görüp savunmaya geçiyor.
Kuzeni konusunda da yine iletişim problemi olduğunu düşünüyorum. Eşinize hayatım kuzenlerin alınmaz değil mi eğer ağlarsa emzirmem gerekebilir sen söyleyebilir misin belki beni yanlış anlarlar deseydiniz eşinizin ikileteceğini zannetmiyorum.
Eğer evliliğinizi düzeltmek istiyorsanız “Bağırmayan Karı Koca Olmak” diye bir kitapta çok iyi anlatıyordu iyi iletişim kurmanın önemi onu tavsiye edebilirim.

Eşinizle aranızdaki iletişim sağlamlaştığı zaman eşiniz annesi, ailesi hakkında bir şey söylediğinizde bunu hakaret olarak görmez ama dediğim gibi ilişkinizde iletişim bozukluğu olduğu için hakaret olarak görüp savunmaya geçiyor.
Kuzeni konusunda da yine iletişim problemi olduğunu düşünüyorum. Eşinize hayatım kuzenlerin alınmaz değil mi eğer ağlarsa emzirmem gerekebilir sen söyleyebilir misin belki beni yanlış anlarlar deseydiniz eşinizin ikileteceğini zannetmiyorum.
Eğer evliliğinizi düzeltmek istiyorsanız “Bağırmayan Karı Koca Olmak” diye bir kitapta çok iyi anlatıyordu iyi iletişim kurmanın önemi onu tavsiye edebilirim.
Evden cikmadan once konuşmuştuk o da aglarsa arabayi durdururm onlari indiririm emzirirsin demisti cunku ilk basta sadec tek arabyla gidecektik ama asagiya indim bi abktim iki araba gidiyo i zman soylemesi gerekirdi bana birakmadan

Elbette vardır kötü degildir zaten cok mutlu oldugumuz zamanlarda oluyo hala oluyo ama hatasini kabullenmemesi devamli beni haksiz bulmasi cok yordu artik
Sivridilli biri misiniz? Surekli onun hatasini söylemeyin. Ama sende söyle dedin,sende böyle yaptın,neden böyle yaptın vs vs. Ben bunu cok yapardım. Yapmıyorum artık 😛
Tavsiye ederim. Annesiyle aranızı yavas yavaş açabilirsiniz. Kırmadan dökmeden kavga etmeden ya da laf sokmadan.

Ben onun ailesine hic hakaret etmezdim ama o benimkilere devamli edince aynen karsilik verdim tavsiyenoz icin teşekkür ederim okuyacagim

Evden cikmadan once konuşmuştuk o da aglarsa arabayi durdururm onlari indiririm emzirirsin demisti cunku ilk basta sadec tek arabyla gidecektik ama asagiya indim bi abktim iki araba gidiyo i zman soylemesi gerekirdi bana birakmadan

O zaman kusura bakmayın ama haksızsınız. Haksız olduğunuz konu da şu, eşinize güvenmediğinizi hissettirmişsiniz, o size bunu yaparım demiş siz de sonra gidip kendiniz söylemişsiniz. Böyle durumlarda kendinizi eşinizin yerine koyun.

Sivridilli biri misiniz? Surekli onun hatasini söylemeyin. Ama sende söyle dedin,sende böyle yaptın,neden böyle yaptın vs vs. Ben bunu cok yapardım. Yapmıyorum artık 😛
Tavsiye ederim. Annesiyle aranızı yavas yavaş açabilirsiniz. Kırmadan dökmeden kavga etmeden ya da laf sokmadan.
Hatasini ben soyledigim halde gormuyo nasil duzelecek o zaman. Basta soylemezdim zaten evet sivridilliyim ama damarima basildiginda oyleyim basta hiç bir şey demezdim ama isler daha kotuye gitti

Back