- 22 Kasım 2014
- 3.217
- 4.658
- 38
-
- Konu Sahibi seheralper
Dediğiniz mantıksız. Küçük bir kızı annesinden ayırsın, yanına alsın, siz bakın o zaman evde.yaına gitmesini bile sorun ederken, bunu bir kıza çok görürken yanınızda kalsa nasıl seveceksiniz onu, kendi çocuğunuz gibi. Sonuçta kızını yanına alamayacağına ya da artık kızını sokağa atamayacağına göre gidip görecek, başka türlü bir çözüm, çözüm değil sorun olur yalnızcaoğlum kavgalara asla şahit olmadıı çocuğum zaten yanımda kimse için onu terk etmediim ayrıca onu başka şehre göndermem asla o bıraktıysa dayanabilicek demektii şimdi evli adam kızı nereye o nereye olamaz buuu
ben çocuğuma değer vermessem bende olmazdıı tabikii oğlum değerli evlenirken oğluma sordum evlen eenne mutlu olcaksan dedii benimde çocuğumun babası ara ara geliyordu 1 yıldır hiç gelmiyor ben hep ona diyorum gelmesin oğlum annen baban benim madii manevii çok gezdiren bir insanım ben anneyim eşime gelince bugüne kadar burdaydıı kızı ama annesi alıp başka şehire taşındı o kızının babasız büyümesini kabul edip o hakkı onun elinden alan annesi yaniii kendii annesi bunu düşünmden yaptıysa ben nasıl suçluyum götürdüü aldı burdan şimdi kızı nereye o araya gidemez çünkü evli artık ve gerçekten mutluyduk bu benim değil kızın annesinin suçuben size farklı bir açıdan yazmak istedim. eğer kırılırsanız da kusura bakmayın.
bende boşandım 3,5 yaşında oğlum var. 2 yıl önce ayrılırken sırf oğlumun velayetini alabilmek için ortak mallarımızın hepsinden vazgeçtim. hepsini olduğu gibi bıraktım ha hatalı taraf değildim ama sırf oğlum polisle mahkemeyle vs uğraşmasın üzülmesin diye. babası önceleri arada görüyordu 1,5 yıldır hiç görmüyor arayıp sormuyor. evlendi belki onun da eşi sizin gibi görmesin diyor o da sorun olmasın diye aramıyor tabi ki bu geçerli değil ama varsayım. gelelim bakış açısına ne olursa olsun benim oğlumun da baba sevgisine ihtiyacı var parkta babasıyla oynayan çocuk görünce boynu bükülüyor, anne ben de erkek anne istiyorum diyor düşüne biliyor musunuz baba kavramını yorumu bu şekilde. şimdi bu çocuğun vebali kimde? geçen bir arkadaşına gittik kız bak bunu babam aldı babam bunu yaptı babam şöyle diye anlatıyor ve benim kuzum sadece mahsun bir şekilde dinledi ve bana da annem aldı diyebildi. çocuk bu nispet için yapmadı eminim ama benimki üzüldü. ne olur sanki adam zaten hep sizinle gitsin evladını görsün o çocuk mutlu olsun ona iki hediye alsın hatta siz de alın yollayın ne olur yani bir çocuğun gülmesinden daha mı kıymetli egolarınız. o çocuklar nasıl heyecanla umutla bekliyor babasını biliyor musunuz? arkadaşları babasıyla gezerken boynu bükük kalıyor yılda bir kaç gün babasıyla el ele gezme şansını elinden alarak ne kazanacaksınız çok merak ettim. kusura bakmayın ama bencillikten öte bir şey bu....
ayrıca kendi çocuğunuzu başkaları uğruna (kocanız) ihmal ederseniz o adam da ona sahip çıkmaz. siz çocuğunuza değer vermezseniz kimse değer vermez.
pekiii kızını burdan alıp giden annesi başka şehirde yaşama kararı aldı ve gitti babasız bıraktı görme hakkını aldı medem kızının babayada ihtiyacı var neden gittiii bunu kendi annesi düşünmüyor ben nasıl düşünebilirimDediğiniz mantıksız. Küçük bir kızı annesinden ayırsın, yanına alsın, siz bakın o zaman evde.yaına gitmesini bile sorun ederken, bunu bir kıza çok görürken yanınızda kalsa nasıl seveceksiniz onu, kendi çocuğunuz gibi. Sonuçta kızını yanına alamayacağına ya da artık kızını sokağa atamayacağına göre gidip görecek, başka türlü bir çözüm, çözüm değil sorun olur yalnızca
ben çalıştım hep baktım ben ilgilendim o evde muhattap olmaz oğlumla çok nadir birşey söylemesi gerekirse neden uzaksın diyorum bu hafta tartışmalarda babası yüzünden dedii buuu onu sevmediğini biliyorum ben ama ne iyi ne kötüü davranıyor hiç yokmuş gibiiHaa pardon oğlunuz zaten sizinle kalıyormuş o zaman kusura bakmayın sonuna kadar haksızsınız. Eski eşim nafaka vermiyor ilgilenmiyor diyorsunuz demek ki tüm ihtiyaçlarını yeni eşiniz karşılıyor bakıyor büyütüyor kabul etmiş evinde ama onun kızı sizinle bile kalmazken gidip görmesine karşı çıkıyorsunuz bir anne olarak hiç mi empati kuramıyorsunuz. Ne demek ya kendi hayatımız var gidemez demek nasıl bir bencilliktir bu.
Çocuğunuz iki günlük gittiği yerde sizi özlemiş ve dayanamamış, ve sizin yüreğiniz parçalanmış, ki normaldir bu, anne yüreği. Eşinizin kızının nasıl babasını ayda bir görmesini çok görüyorsunuz?.yaaa çocuğum zaten bende babaya 2günlüğüne gitti anlaşılmıyorum galiba ben ve ikinci gün gelcem diye tututurdu buuu olay
tabikii biz mutluyuz ve bilerek kıza söyletiyor biliyorum kendisi evlenmedii ve ilk zamanlar kabullenmeyip daha sık yapıyordu ve diyorumya kendi annesi alıp götürdü burdan ay önce ankaraya yerleşti çocupun orda babaya ihtiyaç duyacağını neden düşünmedi pekii ben bencilim o kadın ne ordan kızını aratıyo arkadanda konuşyo sürekli babana böyle söyle böyle de falanÇocuğunuz iki günlük gittiği yerde sizi özlemiş ve dayanamamış, ve sizin yüreğiniz parçalanmış, ki normaldir bu, anne yüreği. Eşinizin kızının nasıl babasını ayda bir görmesini çok görüyorsunuz?.
Çok fazla yorum yaptım bu konuda, bana düşmez gerçekten ama anlamak için soruyorum gerçekten. Çocuğunuz olmasa benim yuvam diye bencillik yapabilir, anlayamaz çocuk sevgisini, ya da bir çocuğun ruh dünyasını diyeceğim ama çocuğunuz var, empati yapamamanıza şaşırıyorum.
Çünkü ben anne olmadan önce çocuk sevgisini çok anlamazdım ama şimdi haberlerde bile bir çocuk hakkında kötü bir haber görsem içim yanıyor, insan bütün dünyayı karşısına alır çocuğu için. Eşiniz de siz izin vermeseniz bile gidecektir, sizi ihmal etmediği müddetçe bu çok normal. eski eşiyle aralarında bir şey olur diye mi şüpheleniyorsunuz?
O zaman o benim oğlumu sevmiyor, ben de onun kızını göstermem. Çocuk yoluyla intikamımı alırım diyorsunuz. Eşinizle sorunlu ilişkinizde çocukları koz olarak kullanarak en büyük hatayı yapıyorsunuz. Her şeyini siz karşılıyorsanız, bu kadar yıpratmayın birbirinizi. Hem sizin yuvanızda kendisine sevgi göstermeyen bir yabancıya yaşayan oğlunuza, hem kıza, hem de karı koca size yazık. Sarhoşluğunu filan çektim diyorsunuz, bu kadar emeğe yazık. Eğer boşanmayı düşünmüyorsanız, ilişkinizi karşılıklı anlaşma yoluyla iyi bir yöne çekmeye çalışın. Anlaşma iki tarafında dediğinin olmamasıdır biraz, biraz sen gelirsin ortaya, biraz o. Biraz senin isteklerin, biraz onun.ben çalıştım hep baktım ben ilgilendim o evde muhattap olmaz oğlumla çok nadir birşey söylemesi gerekirse neden uzaksın diyorum bu hafta tartışmalarda babası yüzünden dedii buuu onu sevmediğini biliyorum ben ama ne iyi ne kötüü davranıyor hiç yokmuş gibii
evet ve ondan tek istediğim tiripmi attım ki kavga etmez susarak belli ederim sorun ne deseydi bu dedğimde benide götürmesiydii bu hepsii bu buralara gelmemeliydi ve bugün hiçbirşey olmamış gibi elimi tutmaya çalışıyor yaptırmadım zaman gerekli olanlar içinO zaman o benim oğlumu sevmiyor, ben de onun kızını göstermem. Çocuk yoluyla intikamımı alırım diyorsunuz. Eşinizle sorunlu ilişkinizde çocukları koz olarak kullanarak en büyük hatayı yapıyorsunuz. Her şeyini siz karşılıyorsanız, bu kadar yıpratmayın birbirinizi. Hem sizin yuvanızda kendisine sevgi göstermeyen bir yabancıya yaşayan oğlunuza, hem kıza, hem de karı koca size yazık. Sarhoşluğunu filan çektim diyorsunuz, bu kadar emeğe yazık. Eğer boşanmayı düşünmüyorsanız, ilişkinizi karşılıklı anlaşma yoluyla iyi bir yöne çekmeye çalışın. Anlaşma iki tarafında dediğinin olmamasıdır biraz, biraz sen gelirsin ortaya, biraz o. Biraz senin isteklerin, biraz onun.
biz izmirliyiz onun abisi orda oturuyordu aklına girmişler sanırım 4ay önce taşındılarNeden Ankara? Herhangi bir şehir mi eski eşi için?
Eğer eski eşiyle aralarında bir şey olmasından şüpheleniyorsanız gidersiniz, ama rahatsız etmezsiniz orada. Ama eğer böyle bir şüphe söz konusu değilse, eşiniz de kendine güveniyor, siz de ona güveniyorsanız gitmenize hiç gerek yok. Belki kendi kızıyla zaman geçirmek istiyor, belki eski eşini de kızıyla alıp bir yerlere götürecek. Boşanmış aileler çocukları için görüşür, bu çocuk için de iyi bir şeydir. Ailesinin ayrılmış olduğunu ama kanlı bıçaklı olmadığını, normal, iyi ve sağlıklı insanlar olarak her zaman onun destekçisi olduğunu anlar çocuk.evet ve ondan tek istediğim tiripmi attım ki kavga etmez susarak belli ederim sorun ne deseydi bu dedğimde benide götürmesiydii bu hepsii bu buralara gelmemeliydi ve bugün hiçbirşey olmamış gibi elimi tutmaya çalışıyor yaptırmadım zaman gerekli olanlar için
Orada ailesinden birileri varsa, boşandığına göre gidip babaanneyle ya da sizinle dertleşemeyeceğine göre ailesinin yanına gidecek. Bundan normal ne var ki?biz izmirliyiz onun abisi orda oturuyordu aklına girmişler sanırım 4ay önce taşındılar
Adamda zaten cinsel sorun varmış birlikte olması mümkün değil hala kıskanabiliyorsa pessEğer eski eşiyle aralarında bir şey olmasından şüpheleniyorsanız gidersiniz, ama rahatsız etmezsiniz orada. Ama eğer böyle bir şüphe söz konusu değilse, eşiniz de kendine güveniyor, siz de ona güveniyorsanız gitmenize hiç gerek yok. Belki kendi kızıyla zaman geçirmek istiyor, belki eski eşini de kızıyla alıp bir yerlere götürecek. Boşanmış aileler çocukları için görüşür, bu çocuk için de iyi bir şeydir. Ailesinin ayrılmış olduğunu ama kanlı bıçaklı olmadığını, normal, iyi ve sağlıklı insanlar olarak her zaman onun destekçisi olduğunu anlar çocuk.
Nasıl sinirlendim şu konuya ya ... Sizinkisi Tamamıyla kıskançlık.. Size ne hanımefendi kadının nereye taşındığından demekki Ankara da huzur var sırf baba burda diye burda kalmak zorunda değil ama kız eğer istiyorsa baba kızının bulunduğu Şehre gitmek zorunda
Ohhh ne ala memleket sen al oğlunu yanına adama baktır ettir ama adam ayda yılda bşr kızına gitmek istesin engel ol gidemezsin diye umarım sizi dinlemez ve gider kızına . Çok kıskanç ve bencilsiniz
O kadar anlatılandan benim anladığım budur. Konuyu irdeledim o kadar ama yalnızca mutsuzluk ve bencillik görebildim. Kendinizce haklısınızdır ve inşallah mutlu olursunuz yuvanızda. İnşallah sizin oğlunuz ve eşinizin kızı, sizlerin kaprisleri uğruna böyle sevgisizlikle büyümezler. Kendini başkalarının yerine de koyabilmek lazım bazen. Bu arkadaşımızın yazdıkları da o kadar doğal ve haklı ki. Arada çocuk varsa eski eşi de silemezsin. TAbi ki arar, tabi ki konuşur. Çocuğuna babasının olduğu hissini vermeye çalışıyordur. Mutlu olduklarını hissettirmeye çalışıyordur. Çocuk oyunu mu bu, küstüm konuşmamla sürsün bir ömür boyu. Eski eşinizin de kendi oğlunu görmemesi zaten hata, aynı hatayı bırakın da eşiniz yapmasın.ben size farklı bir açıdan yazmak istedim. eğer kırılırsanız da kusura bakmayın.
bende boşandım 3,5 yaşında oğlum var. 2 yıl önce ayrılırken sırf oğlumun velayetini alabilmek için ortak mallarımızın hepsinden vazgeçtim. hepsini olduğu gibi bıraktım ha hatalı taraf değildim ama sırf oğlum polisle mahkemeyle vs uğraşmasın üzülmesin diye. babası önceleri arada görüyordu 1,5 yıldır hiç görmüyor arayıp sormuyor. evlendi belki onun da eşi sizin gibi görmesin diyor o da sorun olmasın diye aramıyor tabi ki bu geçerli değil ama varsayım. gelelim bakış açısına ne olursa olsun benim oğlumun da baba sevgisine ihtiyacı var parkta babasıyla oynayan çocuk görünce boynu bükülüyor, anne ben de erkek anne istiyorum diyor düşüne biliyor musunuz baba kavramını yorumu bu şekilde. şimdi bu çocuğun vebali kimde? geçen bir arkadaşına gittik kız bak bunu babam aldı babam bunu yaptı babam şöyle diye anlatıyor ve benim kuzum sadece mahsun bir şekilde dinledi ve bana da annem aldı diyebildi. çocuk bu nispet için yapmadı eminim ama benimki üzüldü. ne olur sanki adam zaten hep sizinle gitsin evladını görsün o çocuk mutlu olsun ona iki hediye alsın hatta siz de alın yollayın ne olur yani bir çocuğun gülmesinden daha mı kıymetli egolarınız. o çocuklar nasıl heyecanla umutla bekliyor babasını biliyor musunuz? arkadaşları babasıyla gezerken boynu bükük kalıyor yılda bir kaç gün babasıyla el ele gezme şansını elinden alarak ne kazanacaksınız çok merak ettim. kusura bakmayın ama bencillikten öte bir şey bu....
ayrıca kendi çocuğunuzu başkaları uğruna (kocanız) ihmal ederseniz o adam da ona sahip çıkmaz. siz çocuğunuza değer vermezseniz kimse değer vermez.
Adamda zaten cinsel sorun varmış birlikte olması mümkün değil hala kıskanabiliyorsa pess