- 25 Mart 2011
- 995
- 636
Tamam gidereyim merakını Neydi soru bakkalmıydı? Görüşme tabi eşini gönder bakkala sonra dedikodu çıkar hakkınızda mazallah, bak demedi demefetvayı veriyorsun ama merakımızı gidermiyorsun dostum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamam gidereyim merakını Neydi soru bakkalmıydı? Görüşme tabi eşini gönder bakkala sonra dedikodu çıkar hakkınızda mazallah, bak demedi demefetvayı veriyorsun ama merakımızı gidermiyorsun dostum
İlk ben demedimki nikah düşüyor diye. Birisi yazdı bende onayladım. Ama kabak benim başımda patladı.
evet nıkah dusuyor ama sartalrı var onu anlatmak ıstıyorum ben olmedıgım veya esımden bosanmadıgım surece benım esımle ablama nıkah dusumez ama sız ve bazı arkadasrlar dırek nıkah dusuyor derse bılmeyen ınsan derkı isılamda aynı anda 2 kardes alınabılır evlenılebılır benım demek ıstedıgım lutfen ıslamla ılgılı yazarken acıklama getırın sadece size demıyorum boyle yazan hrkeze dıyorum.... sac acma meselesıne gelınce evet enıstenın yanında saçın acılamaz ıslamda yıne acıtırkı kımlerın yanında acılacagı ben bu konuda herhangı bırsey yazmadım zaten...Yazdıklarınız doğru ben şunu anlatamadım sanırım. Birisi ( kim olduğunu hatırlayamadım) ablayı, konu sahibinin eşinin ablası sanmış. Bende olmadığını ve baldız-enişte olduklarını söyledim. Üstelikte neticede nikah düşüyormu=evet. Baldız kapalıymış, eniştenin yanında başını açabilirmi, hayır. Kapalı kadın sadece eşinin, k.p.nin, abisi dayısı amcası ve yeğenlerinin yanında başını açabilir. Benim için kıstas budur. Diğerleride nikah düşen kişilerdir.
Yok ben zaten ikisiyle birden evlenebilir demedim. Eksik yazmışım, pardon. Sizinki daha açıklayıcı oldu.evet nıkah dusuyor ama sartalrı var onu anlatmak ıstıyorum ben olmedıgım veya esımden bosanmadıgım surece benım esımle ablama nıkah dusumez ama sız ve bazı arkadasrlar dırek nıkah dusuyor derse bılmeyen ınsan derkı isılamda aynı anda 2 kardes alınabılır evlenılebılır benım demek ıstedıgım lutfen ıslamla ılgılı yazarken acıklama getırın sadece size demıyorum boyle yazan hrkeze dıyorum.... sac acma meselesıne gelınce evet enıstenın yanında saçın acılamaz ıslamda yıne acıtırkı kımlerın yanında acılacagı ben bu konuda herhangı bırsey yazmadım zaten...
haberleri ve gazeteleri bilmem ama siz ve sizin gibi düşünenlerin kafası bunlarla dolu neden mesafeli olmaya gerek duysunlar ki birbirlerine o gözle bakmadıkları için olabilir mi acaba ?her sakallıyı dedemiz sanmıyoruz işte.Yoksa içimiz falan kararmadı.Sizin aile ilişkileriniz güzel olabilir,ama bu devirde polliyancılık oynamaya gerek yok.Kanada da yaşamıyoruz,haberler,gazeteler,herşey böyle saçmalıklarla dolu.Kardeşi rahatsız olan bir abla,nasıl kardeşini düşünmez, mesafe koymaz.Kız rahatsız oluyor besbelli,o da ablalığını yapsın.Bu kadar mı zor.Konuşmasınlar fazla ölmezler ya.
Offf fesat oldum şimdide.Yukarda ki arkadaş gayet güzel anlatmış. Ben bilmediğim şeyleri yazmam. Bu konuyu nikah olayına getirecek kadar da fesatlık yok zaten içimde. Anlatabildim mi?
konu sahıbının dugnunde abla sacını acmıs yaptırmıs ve konu sahıbıde daha 4 aylık evlı sankı aradan yıllar gecmste konu sahıbın esı ablasının sac rengını hatırlamayacak yıne aynı sekılde ortda sac konusu yokken sankı konu sahıbın esı durduk yere konu sahıbınn ablasına sana sarı saç yakısır demış gıbı buyutuldude buyutuldu olay nerelere geldı...Bende herkes gibi sac konusuna takildim, ablan kapaliysa esin nerden goruyormus sacini
.
He he ben öyleyim .... Herkese o gözle bakıyorum. İçim kötü benim, benden hariç hepiniz saf, temiz, paksınız...haberleri ve gazeteleri bilmem ama siz ve sizin gibi düşünenlerin kafası bunlarla dolu neden mesafeli olmaya gerek duysunlar ki birbirlerine o gözle bakmadıkları için olabilir mi acaba ?
Bi yerde haklı olabilirsiniz ama namaz gibi oruç gibi nettir bazı şeyler bu konuda da kimşerin mahrem olduğu nettir ben bunu ifade etmek istedim. Hee ciddiye alırsın almazsın yada sen yorumunu farklı yaparsın karışamam ama kural nettir sevabı günahı nettir. Ben buna vurgu yaptım ama yanlış anlaşıldım heralde ya neyseOlması gerek diye bişey yok. Dini kuralların netliği ve tartışılmazlığı da kişisel bazda kalıyor. Sana göre o dinde öyle bir şey olabilir. Başkasına göre olmayabilir. Aynı dini bir sürü kişi ve topluluk farklı şekilde yorumlayıp herkes kendi veya çevresinin yorumuna göre yaşıyor. Bu yüzden kendi inandığınız dini yorumlara tartışmayı çekmek mantıklı değil.
Kesinlikle katılıyorum kardeşim. Kimse kimsenin dinine laf etmiyo zaten ama yanlış anlaşılıyo malesef.Arkadaşlar nikah düşer diye ilk ben dedim sanırım amacım dini yorum yapmak değil sonucta adamın aklına karpuz kabuğu düşerse evlenebileceği kadınlar arasında baldızda vardır bu yuzden samimiyete gerek yok ve samimiyete izinde vermezdim ben bu durumda olsam dedim. Baxıları o zaman kimseyle görüşmeyelime çekmiş görüşün arkadaşım görüşün benim dediğim yslnız odada evde balkonda vs olmasının sacma ve gereksiz olduğu yönündeydi. Basbasa kalmalarının kime faydası var? Benim ablam veyahut kızkardeşim yok aynı şekilde eşiminde kızkardeşi ablası vs yok. Eltim olacak sadece ve inanın balkonda fln yalnız kalmamalı eşimle. Sonuçta enişte var orada bir adet onunlae samimi olcsun illa ablayla samimi olmaktaki ısrar niye.... Çok güzel anlaşmaları kesinlikle kötü değil ama konu sahibi birseylerden rahatsız olmuşsa Gerek uok samimiyete de.
Polemik istemiyorum herkesin kendi fikridir ben sadece ilk bahsettiğim için biraz acma gereği duydum o kadar
Ne alaka yaa hemen niye çarpıtıyorsunuz söyleneni. Arkadaşın demek istediği saçı kapalı , görmüyorki saçını, nerden biliyor ne renk olduğunuda sarı saç yakışır diyor. Bu yani...
Arkadaslar yegenime dokunan sigara dumani o uizden beraber balkonda iciyorlar bazen enistemde takilir enistem hicbiseyi yanlis anlamaz hic kiskancligi yoktur