Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet nikah düşer, konu sahibinin eşinin kardeşi değil konu sahibinin ablası o. Baldız-enişte yani.Yok artık nikah düşer de ne demek? Abla o kardes kardeş...
ne geliyorsa başımıza bu düşüncelerden gelmiyor mu zaten!
akrabalarımızla görüşmeyelim mi yani, ya da arkadaşlarımızlaEvet nikah düşer, konu sahibinin eşinin kardeşi değil konu sahibinin ablası o. Baldız-enişte yani.
Evet nikah düşer, konu sahibinin eşinin kardeşi değil konu sahibinin ablası o. Baldız-enişte yani.
Ne alaka yaa hemen niye çarpıtıyorsunuz söyleneni. Arkadaşın demek istediği saçı kapalı , görmüyorki saçını, nerden biliyor ne renk olduğunuda sarı saç yakışır diyor. Bu yani...Neden kapalilar kadin degil mi? Onlarin saci hakkinda yorum yapilamaz mi? Acik kadinla istendigi gibi konusulur kapaliyla mesafeli durulur diye bir kural mi var?
Allah Allah bu nasıl bir bakış açısı anlamak mümkün değil, evli olunca nikah düşmüyor yani ilginç, daha neler duyucam...İlla evlenmekmi lazım, evli olanlar aldatmıyormu birbirlerini? Hatta aldatmak zaten biriyle birlikteyken yapılmıyormu? Keşke herkes evliyim ben bundan sonra tüm kadınlar-erkekler benim kardeşim dese ve hiç aldatma olmasa.Henüz boşanmadıklarına göre ve iki kız kardeşle aynı anda evlenmek mümkün olmadığına göre, nikah düşüp düşmediğinin ne önemi var ki?
Hem kendi sulbünüzden olan (öz) oğullarınızın hanımları ve iki kız kardeşi (nikâhınız altında) bir arada bulundurmanız da (size haram kılındı)! Ancak artık geçmişte olanlar müstesnâ. Muhakkak ki Allah, Gafûr (çok bağışlayan)dır, Rahîm (çok merhamet eden)dir.”(Nisa, 23)Nisa suresinin 23. ayetine göre iki kız kardeş ile aynı anda evli olmakharamdır.Bir erkek, ailesinin nikahı devam ettiği müddet içerisinde, baldızını ailesinin üzerine nikahlayamaz. Bu haramlık, müebbet olmayıp, karısının ölmesi veya boşanması halinde kalkar. yanı konu sahıbı hayattayken ve bosanmadıgı taktırde esının ablasına nıkahı düşmez bu ıslamda yasaktır luften dını yorum yaperken acıklık getırın bılmeyen ınsanların kafasında aaa ıslamda demekkı bı erkek ıkı krdesle aynı anda avlene kalabılır gbı dusuncelere ve ıslama karsı on yargıları engellemek ıcın bunu yapalım... dını yorum yapmak yasak ama kendımı tutamadım yıne...Evet nikah düşer, konu sahibinin eşinin kardeşi değil konu sahibinin ablası o. Baldız-enişte yani.
Bunu gerçekten banamı soruyorsunuz? Beni ilgilendirirmi bu, hayır ilgilendirmez. Üstelik görüşmeyin diye bir şey yazmadım ben.akrabalarımızla görüşmeyelim mi yani, ya da arkadaşlarımızla
Allah Allah bu nasıl bir bakış açısı anlamak mümkün değil, evli olunca nikah düşmüyor yani ilginç, daha neler duyucam...İlla evlenmekmi lazım, evli olanlar aldatmıyormu birbirlerini? Hatta aldatmak zaten biriyle birlikteyken yapılmıyormu? Keşke herkes evliyim ben bundan sonra tüm kadınlar-erkekler benim kardeşim dese ve hiç aldatma olmasa.
Kime düşmüyor nikah pardon? Baldız ve enişteye nikah düşmüyor, öylemi? Bence sizin araştırmaya ihtiyacınız var.Konuya yapılan yorumlara gülmekten ne yazacağımı unuttum yok nikah düşer falan filan bir şey bilmiyorsanız fikrinizde olmasın bir zahmet nikah düşmüyor gidin araştırın önce!
Yaaa vallahi cevap veremeyeceğim size. Yumurtamı tavuktan yoksa tavukmu yumurtadan, gibi oldu bu yazdıklarınız. Nasıl biliyorsanız onu yapın hanımefendi.Aldatma yazsaydınız zaten ben de ona yönelik yazdığınızı düşünürdüm ama nikah düşüp düşmemesi hangi anlamda kullanılıyor, ya nikahın bozulmasında ya da iki kişinin arasında nikah birliği kurulmasında. Bu mantığa göre benim de bakkalla nihakım düşüyor ama bakkala "yan gözle" bakmıyorum fakat biri bana bakkalla nikahın düşüyor, dikkatli ol dese, ne alaka derim.
Kime düşmüyor nikah pardon? Baldız ve enişteye nikah düşmüyor, öylemi? Bence sizin araştırmaya ihtiyacınız var.
nikah düşüyor ya ondan dedimBunu gerçekten banamı soruyorsunuz? Beni ilgilendirirmi bu, hayır ilgilendirmez. Üstelik görüşmeyin diye bir şey yazmadım ben.
Bu gün herkes alıngan yaa lafı sürekli lastik gibi uzatan uzatana.
Kime düşmüyor nikah pardon? Baldız ve enişteye nikah düşmüyor, öylemi? Bence sizin araştırmaya ihtiyacınız var.
Yazdıklarınız doğru ben şunu anlatamadım sanırım. Birisi ( kim olduğunu hatırlayamadım) ablayı, konu sahibinin eşinin ablası sanmış. Bende olmadığını ve baldız-enişte olduklarını söyledim. Üstelikte neticede nikah düşüyormu=evet. Baldız kapalıymış, eniştenin yanında başını açabilirmi, hayır. Kapalı kadın sadece eşinin, k.p.nin, abisi dayısı amcası ve yeğenlerinin yanında başını açabilir. Benim için kıstas budur. Diğerleride nikah düşen kişilerdir.Hem kendi sulbünüzden olan (öz) oğullarınızın hanımları ve iki kız kardeşi (nikâhınız altında) bir arada bulundurmanız da (size haram kılındı)! Ancak artık geçmişte olanlar müstesnâ. Muhakkak ki Allah, Gafûr (çok bağışlayan)dır, Rahîm (çok merhamet eden)dir.”(Nisa, 23)Nisa suresinin 23. ayetine göre iki kız kardeş ile aynı anda evli olmakharamdır.Bir erkek, ailesinin nikahı devam ettiği müddet içerisinde, baldızını ailesinin üzerine nikahlayamaz. Bu haramlık, müebbet olmayıp, karısının ölmesi veya boşanması halinde kalkar. yanı konu sahıbı hayattayken ve bosanmadıgı taktırde esının ablasına nıkahı düşmez bu ıslamda yasaktır luften dını yorum yaperken acıklık getırın bılmeyen ınsanların kafasında aaa ıslamda demekkı bı erkek ıkı krdesle aynı anda avlene kalabılır gbı dusuncelere ve ıslama karsı on yargıları engellemek ıcın bunu yapalım... dını yorum yapmak yasak ama kendımı tutamadım yıne...
fetvayı veriyorsun ama merakımızı gidermiyorsun dostumYaaa vallahi cevap veremeyeceğim size. Yumurtamı tavuktan yoksa tavukmu yumurtadan, gibi oldu bu yazdıklarınız. Nasıl biliyorsanız onu yapın hanımefendi.
İlk ben demedimki nikah düşüyor diye. Birisi yazdı bende onayladım. Ama kabak benim başımda patladı.Konu sahibesini eşi öldürecek sonra baldızı ile evlenecek hı hı evet tamam zaten konu sahibi arkadaş kocama nikah düşüyor mu diye sormuş. peki byby