Eşim üvey çocuk mu

hanımlar çok mutluyum çünkü eşimin önceden baktığı işine yakın olan evi aldık.. 75 m2 ama cok sukur.. ilk evimiz.. zaten biz oturmayacağız içinde kiraya veriririz inş. kredi ödemelerine bir katkısı olur.. eşimin ailesinin haberi yok ama daha söylmedik. oysa ben isterdim ki gelsin babası da bir büyük olarak evi görsün akıl versin bize.. eşim o gelirse bunu almayın bzim ordan ev alın der işi bozar dedi.. şimdi de ev aldığımıız nasıl söylesek diye düşünüyor..

Üvey demeyelim de ,

İyi niyeti suistimal ediyorlar. .

Eşin çook taviz vermiş. .

hanımlar çok mutluyum çünkü eşimin önceden baktığı işine yakın olan evi aldık.. 75 m2 ama cok sukur.. ilk evimiz.. zaten biz oturmayacağız içinde kiraya veriririz inş. kredi ödemelerine bir katkısı olur.. eşimin ailesinin haberi yok ama daha söylmedik. oysa ben isterdim ki gelsin babası da bir büyük olarak evi görsün akıl versin bize.. eşim o gelirse bunu almayın bzim ordan ev alın der işi bozar dedi.. şimdi de ev aldığımıız nasıl söylesek diye düşünüyor..

SÖYLEMEYİN HERKESİN HERŞEYİ BİLMESİNE GEREK YOK.

nereye kadar? Aslında haklısınız çok bilmeleri gerektiği zaman söylenir.. durduk yere biz ev aldık biliyor musunuz durumlarına girmeye gerek yok

gittiği yere kadar. İnan herkes herşeyi bildikçe insanın başı daha çok ağrıyor. varsın ölene kadar öğrenmesin. Kimene ?? Bu sefer de oranın kirasını isterler bunlar böyle bir zihniyet

aynı durum bizde de yaşanıyor. ne evim var ne arabam yardım başkalarına yapılıyor. artık saldım kimse yardım etmesin benden de bir şey beklemesin. umurumda değil diyorum sıkıntı yapmamaya çalışıyorum. çünkü bu kafadaki insanlar karşı tarafı anlamazlar asla. sende kendini yıpratma eşini ikna et siz devamlı kendiniz için borca girin kimse sizden bir şey beklemesin

söylemeyin. gerek yok. laf işiteceksiniz boşuna huzursuz olacaksınız.

merhaba hanımlar.. Konu eşim ve ailesinin adaletsiz tutumları.. Eşim ve ben kamuda çalışıyoruz. Eşimin erkek kardeşleri ise babalarıyla ticaret yapıyorlar. Ortaklar yani. Evlenmeden önce eşim tüm birikimini ailesine vermiş. Onlar batmıştı zor durumdayken ben rahat edemzdim dedi. Haklıydı bir şey diyemedim. Abisine ticaret üçin araba almış, bir arsa alıp yarı parasını ödeyip 1/4üne ortak olmuş he bi de evlenmeden abisinin tüm beyaz eşyalarını almış. Bunlara hiç bi şey demedim( arsa olayı beni çıldırtsa da.. Matematik bilmeyen adamın hazin sonu ) neyse şimdi erkek kardeşi evleniyor kiraya çıkacak.. Babası da kira ödemek istemiyo.. Eşime resmen sen bizim buralardan bir ev al kardeşin otursun içinde diyorlar.. Eşim de ordan bize kira gelmeyeceğini biliyor tabi.. Ne desem babamı kırmasam diye düşünüp duruyor.. Ya ben cidden anlamıyorum bi anne baba neden bir çocugun hakkını devamlı diğer kardeşlere yedirmek ister ki.. Ya bu benim de rızkım ben de sabahın köründe otobuslerle işe gidiyorum.. Niye kaynım otursun diye ev almak için mi..

Eşin diyemez mi, artık evim yuvam ayrı kendimize zor yetiyoruz ev alacak durumumuz yok diye... bir tek sende yok böyleleri üzülme. Benim eşimde abisinin düğününü yapmış, tüm parasını yıllarca ailesine vermiş, arabasını satıp babasına vermiş ortak tarla alsın diye (%50 sini eşim vermiş) daha neler neler... geçenlerde eşim tarladaki hakkını istedi, çok zor durumdaydık, babası veremem dedi, arsa baya değerlenmiş. eşimin gözü açıldı artık. kredi borcumuz var desın param yok desin. ne iyi ya milletin oturacağı evi siz alın.

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Benim eşim de sizin eşiniz gibi. Hep ailesine yardım etti. Kardeşlerine yardım etti. Bir baktım ki, herkesin hali vakti yerinde; biz darlık çekiyoruz.. Ben de eşime resti çektim. Artık gönderemiyor ailesine..
Ev almaya niyetlenmenize çok çok sevindim.. Bence evinizi aldıktan sonra, eşinizin babasına söyleyin.. Hatta 20 yıl borç ödeyeceğiz deyin ki; sizden beklentileri olmasın. Umutlarını da kessinler.. belki insafa gelirler de, size yardım ederler..

Ben sizin kayınpederi çözdüm. Sizinkinden bir tanede bizde var. Malesef bizim toplumumuzun memurlara karşı bir ön yargı var.. Çok para kazandıklarını sanıyorlar.. Aldıkları 3 kuruş para.. Adı üstün de memur.. Bu çocuk memur, nasıl olsa iş garantisi var. Aylık düzenli geliri var, ne kopartırsak kardır gözünde bakıyorlar.. Benim eşim de memur, bize de üvey evlat muamelesi yapıyorlar.. Eşin en azından gözünü açmış, borca girmeye niyetlenmiş.. İyi kötü bir yatırımınız olur.. Benim eşim de borçtan korkuyor, umarım bir gün bizimkisi de gözünü açar..

gözünüz aydın
sizin eşinizin gözü açılmış gerçekleri görebiliyor da ondan bak nasıl olaylar kendi çözülmüş
yoksa eşiniz anam babam abim kardeşim deseydi alabilir miydiniz o evi ?
allah hepimize nasip etsin kocalarımızın gözünü açsın insalah

:rolleyes: ne aileler var ya hic insaf yok millete oglumun yuvasi boxulmasin yerinde sag olsun diye ugrasacaklarina iyice cikmaza sokuyorlar:KK62:

X