• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim tese olmadan benim yumurtlarımın toplanması doğrumudur.

eyinas63

BELKİ BİR GÜN GELİRSİN MİS KOKULUM.
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
1.744
972
448
Gaziantep
merhabalar : Azospermi (menıde sperm olmama durumu) durumunda gebelık için tek cozum yolu tüp bebek yöntemidir.
Tüp bebek yönteminde azospermi olan hastalarda önce bayanın yumurtaları hazırlanır. Adetın 2. veya 3 . gunu bayanın yumurtalık durumu degerlendırilir. ve uygun doz atanarak stımulasyona baslanır. (yumurta folıkullerı buyutme safhası)Bu surec 7-10 gundur. Yumurta kesecıklerı(folıkul) 17-18mm ulasınca catlatıcı ıgne uygulanır. 36 saat sonra yumurta toplama ıslemı planlanır. Yumurta toplama ıslemı oncesınde erkekten sperm bulma ıslemı olan mıkrotese işlemı yapılır. mikro tese adı verılen cerrahı yontem ıle sag ve sol testısten alınan 20-30 ornekte sperm aranır. Sperm bulunması durumunda mıkroenjeksıyon ıslemi yapılır (bayandan alınan her bır yumurta ıcersıne 1 sperm enjeksıyonu)
hocam selamlar.benim sşim azosperm.biz eşli hazırlanıp tüpbebek yaptırdık.eşimde sperm çıkmadığı için yumurtalarım toplanıp tedavi ertelendi.size sorum:
eşim tese olmadan benim yumurtlarımın toplanması doğrumudur.
perşembe günüm yumurta toplandı ama benim hala dayanılmaz ağrılarım var.
özellikle büyük ve küçük tuvaletim geldiğinde.zaten idrar tutmam imkansız.iki büklüm helaya yetişemiyorum.
ve gazım geldiğindede aynı oluyorum.benim yaşadıklarım normalmi acaba.
eşim bu halimi görünce kahroluyor.benim yüzümden deyip duruyor.
sizce ne yapmalıyım.bu dayanılmaz ağrılarım nasıl geçer.lütfen yardımcı olun bana.

sevgili hocam siz bana bildiğim şeyi anlatmışsınız.teşekkür ederim ama benim size sorduğum farklı şeydi.

sevgili hocam siz bana bildiğim şeyi anlatmışsınız.teşekkür ederim ama benim size sorduğum farklı şeydi.

Merhabalar : TESE spermini dondurarak saklama teknıgı önerılmedıgı ıcın ( tese spermi çoğu hareketsiz olabıldıgınden dondurulup çözme sonrası hayatta kalma oranı düşük oldugu ıcın saklama yapılması onerılmemekte)önce bayanın yumurtalarını hazırlamak ve sperm bulundugu anda aynı gun mıkroenjeksıyon ( her bır olgun yumurta içerisine sperm enjekte etmek) ıslemı önerilmektedir.Yumurta toplanma işlemi yapılmayan hastalarımızda ( tese de sperm cıkmadıgı ıcın ) karın agrısı olabılmekte .Ancak bu durum geçıcı bır surectır. Adet sonrası bu durum düzelicektır.Tesede sperm cıkmama durumunda deneyımlı bır ürolog ıle göruserek bır tedavı onerısı olur mu?karar verılerek yenı bır deneme 6 ay sonra olabılmektedır. Yeni bır deneme planlanacaksa eşinizin varsa patolojı , hormonal tetkıkler ve fızık muayene degerlendırılmesı faydalı olucaktır. Sperm bulma olasılıgında yapılan işlemin mikrotese olup olmaması , ürologun deneyımı gibi faktorler de onem kazanmaktadır.Geçmiş olsun dileklerimle.

Back