kesinlikle normal bir durum değil. ben 8 ayda bunların daha fazlasını yaşadım. evliliğimiz kayınvalideden dolayı problemli başladı (sorunları önceki konulara hep yazdım bu yüzden ayrıntıya girmiyorum). Kayınvalide bütün gün eşimin ofisinde, ben de çalışıyordum iş çıkışında kayınvalide ile yemek yiyorduk. Eşim bir türlü annesini bizden ayırmıyordu. Ben çok kafaya takmıştım bu durumu, evde baş başa yemek yemememiz, düzensiz bir evlilik hayatı yaşamak zoruma gidiyordu. Buna engel olmazsam kayınvalide ile hep birlikte olmak alışkanlık haline gelecekti, bu durum değişmeyecekti. Eşimle bir konuda kavga etmeye başladık sonra dedim "ben senle baş başa yemek yemek istiyorum, yemek yapmak istiyorum..." eşim ilk başta olmaz dedi. Dedim ki "yarından itibaren evde yemek yiyeceğiz, geleceksin" dedim. İtiraz edecekti, sonra "bu eve yemeğe gelmediğin gün benim bu evden gittim gün olur" dedim. O günden beri 2 haftadır evde yemek yiyoruz. O da alıştı, kendi soruyor şimdi akşama ne yemek yapacaksın diye. Burada amaç yemek yapmak ve yemek yemek değil, aile birliğini korumaktır. Erkekler dar görüşlü bazı şeyleri anlayamıyorlar, böyle durumlarda onları yönetmek gerekir. Eşinin annesiyle bu kadar yakınlaşmasına engel olmazsan bu durum alışkanlık haline gelir ve böyle sürer, eşin de evine bağlanamaz, aile olamazsınız. Siz evde yokken birlikte olmalarında sakınca görmüyorum (kayınvalide eşinizi doldurmuyorsa) Ama sizinle geçirmesi gereken zamanı sürekli annesini katarak harcaması çekilmez olur.