Eşim oligospermi ama testim pozitif çıktı şoktayım

Suskunolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2018
633
915
Bu forumda uzun zamandır farklı bölümlerde bir çok kadının hikayesi ile aydınlandım. Dayanamadım yazmaya başladım.
4 seneye yakındır evliyiz. 2. Seneden sonra korunmayı bırakıp 1 sene de hamile kalamayınca doktora gittik. Benim tüm testlerim normal çıksa da beklemediğimiz şekilde eşimin spermi yok denecek kadar az çıktı. 0.1 yani 100 bin spermi vardı. Normalde en az 16 milyon olmalı dendi. Sonrasında da bir sürü test yaptırdık eşimin başka problemleri daha çıktı. Vücudunda genital bölgede sperm çıkışını engelleyen testis kalsifikasyonu varmış. Normal yolla çocuk sahibi olmanız imkansız, sadece tüp bebek olabilir dediler.
Yaşayanlar bilir çok zor bir süreç. Bu sene sonuna doğru tedavi olmayı ve tüp bebek yapmayı planlıyorduk. Ancak bu ay adetim 8 gün gecikti. Normalde 2 gün bile gecikmez. Ama hep gelir diye bekledim. Uzun süre de gecikince umutsuzca az önce eczaneden test alıp yaptım. Sonuç pozitif. Daha yapar yapmaz 2 çizgi de kıpkırmızı çıktı.
Kulaklarım uğulduyor sonuca inanamıyorum. Acaba yanlış mı gördüm diye defalarca testin başına gittim. Bu olabilir mi gerçekten titriyorum resmen. Böyle bir mucize olabilir mi

Eklentiler

• 20200717_093419.jpg
    79,7 KB · Görüntüleme: 221
Hamilesin canım hayırlı olsun sayı ne kadar düşük olursa olsun nasibi varsa gelir zaten o 100 bin taneden bile bir tanesi tutunuyor çok bekleme doktora git

Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın inşallah. 1 tane spermin o yolu aşıp yumurtayı döllemesi yeterli. Allatan ümit kesilmez dedikleri işte.

Hamilesin canım hayırlı olsun sayı ne kadar düşük olursa olsun nasibi varsa gelir zaten o 100 bin taneden bile bir tanesi tutunuyor çok bekleme doktora git
Teşekkür ederim şu an hala inanamıyorum. Yaptığımdan beri kendime soruyorum 'bu nasıl olabilir diye'. Çocuk sahibi olmanız imkansız dediler o gün bugündür umutsuzca mutsuzca geziyordum.

Yaa rabbimin mucizesi işte gözun aydin hayirlisiyla devam eder insallah❤

Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın inşallah. 1 tane spermin o yolu aşıp yumurtayı döllemesi yeterli. Allatan ümit kesilmez dedikleri işte.
Bize doktorlar o kadar umutsuz konuştular ki içimdeki tüm umutlar yok olmuştu. Hiç ihtimal bile vermiyordum. Testi yapma sebebim ise ben beklentiye girdikçe adet sökülemiyor,bari negatifi göreyim de adet sökülsün vücudum rahatlasın diye düşünmüştüm.

Mesajin son kisimlarini okuyunca kendi hamileligimdeki kadar sevindim ne mutlu sana o kadar umutsuzluktan sonra boyle birsey inan seni o an gorsem aglardim kocan kimbilir nasil sevinmistir Allah saglikla sihhatle dogmayi nasip etsin mutlulugunuz daim olsun inşallah

Benim eşim de azosperm Bizde de hiç sperm çıkışı yok bizim de Tıpben Normal yolla çocuğumuz olması imkansız ama yine de her ay umutlanırım Rabbimin mucizesi❤
Allah çaresini verir umarım. Bu süreçler çok zor biliyorum. Haberi alalı 1 sene oldu yıkılmıştık resmen. Size dua edicem bu ara çok esma okuyorum.sizin niyetinize de okuycam❤

Yazdıklarınızı okurken iyi dilekleriniz o kadar geçti ki teşekkür ederim. Hep bir mucize olsun diye dua etmiştim. Yazarken ağlamama engel olamıyorum.

Bekarım, yaşım genç (bana göre) evlilik çocuk vs daha vakti var diye düşünüyorum. Ancak çok içten söylüyorum, ben dahi okurken çoooook heyecanlandım, içim kıpır kıpır oldu. Belki yüzlerce km öteden heyecanınızı sevincinizi paylaştım. Allah gönlünüze göre versin, hayırlısı ile kucağınıza alın umarım.

Teşekkür ederim şu an hala inanamıyorum. Yaptığımdan beri kendime soruyorum 'bu nasıl olabilir diye'. Çocuk sahibi olmanız imkansız dediler o gün bugündür umutsuzca mutsuzca geziyordum.

zaten doktorlar herşeyin kötüsünü öyle rahat söylüyorlarki , imkansız , imkansız, imkansız,, bayılıyorlar, ama Allah isterse oluyor işte canım, tebrikler Allah tamamanına Erdirsin

Amin teşekkür ederim ❤ ben de bebek için bu kadar gözyaşı dökeceğimi bilmezdim. Bu forumda bir çok kadının derdini okudum, çarelerinden faydalandım. Belki benim gibi olup hayata küsmüş olanlar olur diye hemen aklıma yazmak geldi.
Geçen sene bu forumda sperm azlığı ile ilgili başlıkta okumadığım yer kalmamıştı. O kadınlar bana güç olmuştu, umut olmuştu, yalnız hissettirmemişti. Siz de çok sağolun

zaten doktorlar herşeyin kötüsünü öyle rahat söylüyorlarki , imkansız , imkansız, imkansız,, bayılıyorlar, ama Allah isterse oluyor işte canım, tebrikler Allah tamamanına Erdirsin
Biraz da bu yüzden hiç ihtimal vermedim. Beklentim adetimi geciktiriyor diye düşünmüştüm.
Allah razı olsun sağolun.

O kadar sevindim ki .Rabbimin mucizesi işte , daha ne denilebilir ki .Benim eşimde de o civarlarda sperm var .Bazen 1 milyon bazen sizin gibi 100 bin çoğu da hareketsiz .Bizde tüp bebeğe geçtik , transfer aşamasındayız .İşte Rabbim ol dedikten sonra hiçbirşey önüne geçemez .Benim de umutlarımı yeşerttiniz tüp bebek öncesi

Ya size umut olduğum için çok mutlu oldum ❤ Umarım her şey yolunda gider ve transferiniz de başarılı olur Ben de burda başkalarının hikayelerini okudukça umut dolardım. Kendim içinse hala testin pozitif çıktığına inanamıyorum. Nasıl ya, nasıl olabilir olamaz demişlerdi diye bakakaldım.

İnşallah çok teşekkür ederim Kan testini verince bizi de haberdar et , inşallah herşey çok güzel ilerleyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…