- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
Sizce neler katabilir anneliği hissetmek dışında?bu arada nekadar çok çocuk istemeyen kadın varmışherkes bana çoccuğum olursa hayatımda nelerden vazgeçmek zorunda kalacağımı nelerden mahrum olacağımı yazmış.. ama kimse hayatıma neler katabileceğini yazmamış. eşimin istememe sebebi şu anda meçhul. tahminlerimize göre hazır hissetmiyor. ama bunun sebebini üzerine gitmeden dolaylı yollardan öğrenip paylaşacağım. inşallah sağlık sorunu değildir diyeceğim kocacıma kıyamamam ama duygusal olma sebebi beni ürkütüyor. peki ben bu durduramadığım isteğimi nasıl dizginleyebilirim
canım geçmiş olsun bende pko var teşhis konar konmaz korunmayıda bıraktım. oğluma 3 ayda hamile kaldım 2,5 yıl geçti şimdide kız bebek bekliyorum. tedavi olmayı bi kaç ay erteleyerek bebek yapmaya çalışmanı öneriyorum sakın hamile kalabilirmiyim diye stress te yapma çok yakında sonuç alırsın ümid ediyorum.bizde öyle istemiyorduk. tatile gidicektik, araba alıcaktık, borçlar biticekti sonra hamile kalıcaktım. he he ve he diyorum şimdi. 25aralıkta pkos olduğumu öğrenince deli gibi çalışmaya başladık halada çalışıyoruz. demem o ki bu işler çok plana programa gelmiyor arkadaş. akışına bırak bence.. kocanıda bi şekil ikna et allah vermesin ama bi sorun varsa ne kadar erken teşhis edilirse okadar iyidir..
canım allah bağışlasın inşallah, bende teşhisin 3. ayımdayım bugün yarın adet olcam heyecanla bekliyorum. tedavi değilde 1-2 ay daha inofolicle deneyeceğim. artık yaz sonu gibi bakarız çaresine herhalde.canım geçmiş olsun bende pko var teşhis konar konmaz korunmayıda bıraktım. oğluma 3 ayda hamile kaldım 2,5 yıl geçti şimdide kız bebek bekliyorum. tedavi olmayı bi kaç ay erteleyerek bebek yapmaya çalışmanı öneriyorum sakın hamile kalabilirmiyim diye stress te yapma çok yakında sonuç alırsın ümid ediyorum.
o zaman kimse çocuk yapmasın. buradan bunu anlıyoruz. fikrine saygı duyarım istiyorsan yapma ama benim başttan sona foruma yazdıklarımı okursan sadece sevip salıvermek için istemiyorum zatten çocuk bakmanın ne demek olduğunu biliyorum arkadaşlar ben öğretmenim.bazı insanlar neden çocuk için acele eder hiç anlamıyorum. samimiyetle soruyorum nasıl oluşuyor bu his içinizde?
hiç mi korkmuyorsunuz.
şu dünyanın pisliğinin içinde nasıl koruyacaksınız onu ?
para puldan bahsetmiyorum ben. (maddi olarak hazır olmaktan kesinlikle bahsetmiyorum) maneviyattan bahsediyorum. etrafta türlü pis olaylar dönerken nasıl "ben bebek sevmek istiyorum" sebebiyle bir insanın sorumluluğunu sırtınıza alabilecek cesareti nerden buluyorsunuz ? bir ömür onun içinde olacağı yaşamak zorunda kalacağı kötü olaylarda ne hissedeceksiniz ?
doğduğu andan öleceği ana kadar sizin sorumluluğunuzda olan bir canlıdan, size emanet verilen bir canlıdan bahsediyorsunuz "bebek" derken. kucağına alıp sevimlik yaşlarından değil sadece. lise üniversite çağlarında bir sürü saçma sapan karakterde ! insanla karşı karşıya nasıl bırakacaksınız?
ben doğurdum 10 yaşına kadar sevdim ,hadi yoluna.... değil bu olay.
ya özürlü doğarsa, hiç mi içiniz yanmayacak ona bakarken!
öleceği korkusu hiç mi olmuyor içinizde ?
çok haklısın arkadaşım bende bütün ihtimalleri düşünüyorum şuan bunlar başta olmak üzere beni bu ihtimalleri düşünmeye itende eşimin bana net bir şekilde konuşma yapmaması. evlenmeden politik yaklaştı bu konuya evlenincede nabzını yokluyorum adam susuyor. bende birdaha üzerine gitmedim ısrar etmedim zaten. ben çok istiyorum kendimi hazır hissetmesem her anlamda bu kadar üzülmezdim. eğer çocuk istemiyorsada açıkça söylemiyor yada bir sağlık sorunu varsada açıkça söylemiyor bende kendi kendimi yiyorum işte o yüzden sizlere danışıyorum neden olabilir diye. beim çocuk isteğimi yargılayamaz hiç kimse ben nasıl başkalarının istememe sebebini yargılamıyorsam....bana eşimin neden istememesi konusunda fikir veren arkaşlarımada teşekkürler. haklı olabilirsiniz kendini hazır hissetmiyo olabilir bir süre daha beklicem gelişmelerden haberdar ederim.Şunu söyleye bilirsiniz 26 anne olursanız 30geldiğinizde 4 Yaşında olacak ve hala ilk okula başlamamış olacak
Yılları nekadar ertelerseniz YAŞ okadar ilerler ve çevrenize bir bakarsınızki milletinocukları kocamam çocuk olmuş ben hala büyütmeye çalışıyorum
Aslında bunu kendime söylemiştim
Birde Dediğiniz gibi artık hop diyince gebe kalınmıyor artık çevremde çok örnek var hatta 1.olup 2.olmayanlar daha çok
Allah yardımcın olsun arkadaşım.Benimki de çok istiyordu. Bebek dogana kadar harikaydik. Sonra yasananlari anlatsam hayattin sogursunuz. Simdi 5aylık oglumla ailemin evindeyim ve 3 aydir babasi gelip gormuyor bile. Zamana birakin, hayirlisiyla olur inşallah.
mantıklı yorumunuz için çok teşekkürler. dikkate alıyorum.Bana göre her ikiniz de bunun için sabırlı ve güçlü şekilde davranmalısınız. Siz ve kocanız birbirinizi daha iyi tanımaya özen göstermelisiniz. Bunun için aceleci davranmanız ileride sizleri derin bir hataya sürükleyebilir diye düşünüyorum. Eşiniz yeni doğacak olan ortak bir bebeğe yetememe sorumluluğu ile karşı karşıya kalmış olabilir. Şahsi düşüncem karşılıklı olarak sakin biçimde oturup konuşmalısınız. Sizin çocuk hevesinizi de çok iyi anlıyorum. Annelik kadar güzel bir duygu olmadığının farkındayım. Zaman, her şeyin ilacı olacaktır.
Bol şanslar.
çok teşekkürlerKendini hazır hissetmiyordur.
Baba olacak sorumluluğa sahip değildir.
Üzerine yük binecek, ondan korkuyordur.
Vs. vs.
Baskı yapmadan istemesiniz sağlayın.
Eğer baba olma yetisi yoksa zaten olmasın.