eşim neden çocuk istemiyor:'-(

çocuğun hayatımı kısıtlayacağı düşüncesine katılmıyorum çünkü sosyal hayatım zaten gece kulüplerinde barlarda gece gündüz dans etmeyi seven sık sık tatillere çıkmadan duramayan inssanlar gibi aktif değil yani tabi bende severim bunları ama ayda yılda bir yaparız tadı damağımızda kalır bana göre yeterli beni tatmin eder yani. Eşim benim kadarda değil ona göre hiç gitmesekte olur. Bir tek halısaha maçlarına çok düşkün onada benide götürüyor izlemeye benim de hoşuma gidiyor onu izlemek ama beni kesmiyor işte birtek bu...bizi bir aile olarak görüp görmediğini sorgulamaya başladım artık. acaba benimle sadece cinselliği meşrulaştırmak içinmi evlendi diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten bana net bir şekilde fikrini söylememesi bana herşeyi düşündürüyor... okadar kafam karışıkkii...istediğim herşeyi elde etmesini bildim ama bu konuda hiç birşey yapamıyorum buda benim yapıma uymuyor kendimi çok kötü yenilmiş gibi hissediyorum

En fazla sizinle açık açık konuşmadığı için üzülebilirsiniz ama şimdilik kendini hazır hissetmiyorsa yenilmiş hissetmeyin. Sonuçta bu ikinizin ortak yaşamı, alınacak ortak bir karar. Sizin isteyip onun ikna olacağı bir şey değil. Birlikte isteyip birlikte planlayacağınız bir şey.

eşimde bende farklı kamu kurumlarında çalışıyoruz, ben 25 yaşındayım eşim 27 yaşında 1 yıllık evliyiz. ilk bakışta yeni evliyiz belki şartlar daha iyi hale gelebilir diye düşünebilirsiniz fakat bu benim içimdeki çoçuk sahibi olma isteğini erteleyemiyor..:KK43:okadar çok çocuk sahibi olmak istiyorumki arkadaşlarımın çocuklarını severken kucağımdan bırakmak istemiyorum. yani neden anlayamıyorum bunu ona açıkça da söyledim çocuğumuz nezaman olacak diye sordum düşünceli bir şekilde içini çekti ama cevap vermedi:KK61: Maddi olarak büyük bir sıkıntımız yok çok şükür zaten evimizde kendimizin. herşey vaktinde güzel değilmi şimdi düşünsek belki hemen olmayacak belki tedavi olmak zorunda kalıcaz artık günümüzde hemen hemen herkes tedavi görmek zorunda kalıyor bunun için.kendini hazır hissedip hissetmediğini anlamaya çalışıyorum çocukları çok seviyor genel olarak ama neden istemediğini anlayamıyorum, istemiyorum da demiyor istiyorum da demiyor...ben baskı da yapmak istemiyorum bu konuda bir kez açıkça söyledim ondan sonra dile getirmedim ama çok istiyorum ..
İç çekip cevap verdiyse sağlıkla ilgili söyleyemediği birşeyde olabilir. Bence açıkça konuşun eşinizle...

pil dediğin dayanıksızdır şarjda çabuk biter önemli olan yaşam enerjiniz bitmesin:KK54:

eşimde bende farklı kamu kurumlarında çalışıyoruz, ben 25 yaşındayım eşim 27 yaşında 1 yıllık evliyiz. ilk bakışta yeni evliyiz belki şartlar daha iyi hale gelebilir diye düşünebilirsiniz fakat bu benim içimdeki çoçuk sahibi olma isteğini erteleyemiyor..:KK43:okadar çok çocuk sahibi olmak istiyorumki arkadaşlarımın çocuklarını severken kucağımdan bırakmak istemiyorum. yani neden anlayamıyorum bunu ona açıkça da söyledim çocuğumuz nezaman olacak diye sordum düşünceli bir şekilde içini çekti ama cevap vermedi:KK61: Maddi olarak büyük bir sıkıntımız yok çok şükür zaten evimizde kendimizin. herşey vaktinde güzel değilmi şimdi düşünsek belki hemen olmayacak belki tedavi olmak zorunda kalıcaz artık günümüzde hemen hemen herkes tedavi görmek zorunda kalıyor bunun için.kendini hazır hissedip hissetmediğini anlamaya çalışıyorum çocukları çok seviyor genel olarak ama neden istemediğini anlayamıyorum, istemiyorum da demiyor istiyorum da demiyor...ben baskı da yapmak istemiyorum bu konuda bir kez açıkça söyledim ondan sonra dile getirmedim ama çok istiyorum ..

benim eşim de aynı ydi 2 hafta önce adet gecikmesi yaşadım...ttabi ikimizde acaba hamile miyim diye düşündük...eeşim öyleyse olsun inşallah bende istiyorum dedi. ..sşok oldum resmen... istemeyen adam bi anda ihtimal i bile kabullendi...
belki senin eşine de böyle bi şok lazım...
adetim gecikti acaba hamile miyim de...
bi tepkisini ölç bakalım ne diyecek...

İnsallah konu sagliktir cozulur. Saglik degilse tek bir secenek kaliyor.erkekleri iyi tanirim.nedensiz ayak suruyorsa sevmekle ilgili olma ihtimali yuksek.erkekler iki sebepten bebek ister.karisini seviyordur yada parayla ilgili planlari vardir.bunun disinda bebek istemez.erkekler karmasik dusunmez oyle yetenekleri yoktur.siyah yada beyaz.gri hayatlarinda yoktur.

çocuğun hayatımı kısıtlayacağı düşüncesine katılmıyorum çünkü sosyal hayatım zaten gece kulüplerinde barlarda gece gündüz dans etmeyi seven sık sık tatillere çıkmadan duramayan inssanlar gibi aktif değil yani tabi bende severim bunları ama ayda yılda bir yaparız tadı damağımızda kalır bana göre yeterli beni tatmin eder yani. Eşim benim kadarda değil ona göre hiç gitmesekte olur. Bir tek halısaha maçlarına çok düşkün onada benide götürüyor izlemeye benim de hoşuma gidiyor onu izlemek ama beni kesmiyor işte birtek bu...bizi bir aile olarak görüp görmediğini sorgulamaya başladım artık. acaba benimle sadece cinselliği meşrulaştırmak içinmi evlendi diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten bana net bir şekilde fikrini söylememesi bana herşeyi düşündürüyor... okadar kafam karışıkkii...istediğim herşeyi elde etmesini bildim ama bu konuda hiç birşey yapamıyorum buda benim yapıma uymuyor kendimi çok kötü yenilmiş gibi hissediyorum

"çocuğun hayatımı kısıtlayacağı düşüncesine katılmıyorum" diyorsunuz ama henüz çocuğunuz yok. Ben de öyle derdim; ben pimpirikli bir anne de değilim; çocuk ile her yere gidilir de derdim bunlar doğru.

ama çocuk da bir birey ve fiziksel olarak daha güçsüz olduğu için de onun istekleri daha ön planda oluyor.

Benim oğlum 4,5 yaşında ve yazın ... yere gitmeyelim, denizi çok soğuk diyor. Sadece gezme tozma değil içerik de etkileniyor.

Yani hayatınız değişiyor; en basit örnek çocuğun uyanık olduğu zamanlarda TV açmıyorsunuz; biraz büyüyünce çizgi film izliyor... sizi eşiniz ile konuşturmuyor; ilk cümlede o alternatif bir şeyler buluyorrr

bunların hepsi hayatın gerçeği ama kimse de çocuk yapmaktan vazgeçmiyor; ama ben yine de eşinizin sağlık ile ilgili endişeleri olduğu için bu konudan uzak kaldığını düşünüyorum.

"çocuğun hayatımı kısıtlayacağı düşüncesine katılmıyorum" diyorsunuz ama henüz çocuğunuz yok. Ben de öyle derdim; ben pimpirikli bir anne de değilim; çocuk ile her yere gidilir de derdim bunlar doğru.

ama çocuk da bir birey ve fiziksel olarak daha güçsüz olduğu için de onun istekleri daha ön planda oluyor.

Benim oğlum 4,5 yaşında ve yazın ... yere gitmeyelim, denizi çok soğuk diyor. Sadece gezme tozma değil içerik de etkileniyor.

Yani hayatınız değişiyor; en basit örnek çocuğun uyanık olduğu zamanlarda TV açmıyorsunuz; biraz büyüyünce çizgi film izliyor... sizi eşiniz ile konuşturmuyor; ilk cümlede o alternatif bir şeyler buluyorrr

bunların hepsi hayatın gerçeği ama kimse de çocuk yapmaktan vazgeçmiyor; ama ben yine de eşinizin sağlık ile ilgili endişeleri olduğu için bu konudan uzak kaldığını düşünüyorum.
Son paragrafa katılmıyorum. Bu sorumlulukları almak istemeyen bireyler çocuk sahibi olmuyorlar.
Bence herkes çocuk sahibi olmamalı zaten. Sırf anne olayım diye doğuranların çoğu hayatı kendine de, çocuğa da zindan ediyor.
Çocuk yüzünden rahatının kaçtığını düşünüyor çünkü. Ama bunun sorumlusu aslında çocuk değil. Bunları hesaba katmayan annede suç.
Dolayısıyla kendine güvenmeyen, "Ama çocuk olmadan da olmaz ki." diyen lütfen ama lütfen doğurmasın.

Ben çocuğu asla düşünmeyen 29 yaşında biriyim. Hani zamanım da geçiyor ama eşim de ben de düşünmüyoruz, bunun aileyi tamamlamayla ilgisi yok. Ben eksik bir şey hissetmiyorum mesela. Motosiklete atlayıp gezmeye çıkmak, kafamıza estiğinde gece yürüyüşe çıkmak, istediğimiz filmi istediğimiz zaman izlemek, tatil günlerinde gece yarılarına kadar oturup öğlene kadar uyumak büyük rahatlık. Canım istemezse temizlik dahi yapmıyorum, hadi bugün dışarıdan yiyelim diyorum. Çocuk olunca tuvalete gitmeniz bile kısıtlanacak. Ömrünüz artık ona göre şekillenecek ve her insan buna kolayca evet diyemeyebilir. Henüz yeni bir evlilik acele etmeyin bence.

benim eşim de aynı ydi 2 hafta önce adet gecikmesi yaşadım...ttabi ikimizde acaba hamile miyim diye düşündük...eeşim öyleyse olsun inşallah bende istiyorum dedi. ..sşok oldum resmen... istemeyen adam bi anda ihtimal i bile kabullendi...
belki senin eşine de böyle bi şok lazım...
adetim gecikti acaba hamile miyim de...
bi tepkisini ölç bakalım ne diyecek...
canım çok teşekkürler herşey gönlünüzce olsun inşallah istiyorsanız Allah versin.. darısı başımıza

Son paragrafa katılmıyorum. Bu sorumlulukları almak istemeyen bireyler çocuk sahibi olmuyorlar.
Bence herkes çocuk sahibi olmamalı zaten. Sırf anne olayım diye doğuranların çoğu hayatı kendine de, çocuğa da zindan ediyor.
Çocuk yüzünden rahatının kaçtığını düşünüyor çünkü. Ama bunun sorumlusu aslında çocuk değil. Bunları hesaba katmayan annede suç.
Dolayısıyla kendine güvenmeyen, "Ama çocuk olmadan da olmaz ki." diyen lütfen ama lütfen doğurmasın.
kesinlikle katılıyorum çok haklısın. insan bir şeyi körü körüne istememli .

bu arada nekadar çok çocuk istemeyen kadın varmış:confused: herkes bana çoccuğum olursa hayatımda nelerden vazgeçmek zorunda kalacağımı nelerden mahrum olacağımı yazmış.. ama kimse hayatıma neler katabileceğini yazmamış. eşimin istememe sebebi şu anda meçhul. tahminlerimize göre hazır hissetmiyor. ama bunun sebebini üzerine gitmeden dolaylı yollardan öğrenip paylaşacağım. inşallah sağlık sorunu değildir diyeceğim kocacıma kıyamamam ama duygusal olma sebebi beni ürkütüyor. peki ben bu durduramadığım isteğimi nasıl dizginleyebilirim:KK43:

ya arkadaşım ne kadar doğru yazmışsın gerçekten etraflıca düşündükçe gözümün önüne örnekler geliyor yazan birkaç forumdaşta dahil.. gerçekten çocuk sahibi olmak için olmuşlar ve hayatlarından hobilerinden ettikleri fedakarlıklarından şikayet etmekten çocuklarına yaptıkları anneliği gözden geçirmeye fırsat bulamıyorlar. sonuçta dünyaya gelen hayata sıfırdan hiç birşey bilmeyerek başlayan bir canlı getiriyoruz dünyaya o bizim için eşsiz bir sanat eseri olabilir tabiki iyi bir anne olmak için birşeylerden fedakarlık etmek gerekecek, uykumuz sosyal hayatımız vs...gerekçemiz çocuk daha önemli ne olabilirki zaten bi zahmet okadarda olacak..:emir_bebek:

Eşin çocuğu sadece şu an istemiyor olabilir, bu hayat boyu istemeyecek değil. Erkekler aile sözkonusu olunca ellerinden gelenin en iyisini yapmak istiyorlar. Eşim çocuğum kimseye muhtaç kalmasın düşüncesinde olabiliyorlar. Bu fikirler de onları daha çok sıkıyor. Sorumluluk arttıkça omuzlarındaki yük artıyor. Maddi manevi hazır olmayı bekliyordur bence. Biraz zaman vermelisin, sen de çok küçüksün.

bu arada nekadar çok çocuk istemeyen kadın varmış:confused: herkes bana çoccuğum olursa hayatımda nelerden vazgeçmek zorunda kalacağımı nelerden mahrum olacağımı yazmış.. ama kimse hayatıma neler katabileceğini yazmamış. eşimin istememe sebebi şu anda meçhul. tahminlerimize göre hazır hissetmiyor. ama bunun sebebini üzerine gitmeden dolaylı yollardan öğrenip paylaşacağım. inşallah sağlık sorunu değildir diyeceğim kocacıma kıyamamam ama duygusal olma sebebi beni ürkütüyor. peki ben bu durduramadığım isteğimi nasıl dizginleyebilirim:KK43:

Sen nasıl istiyorsan o da istemiyor bu tercih meselesi. Zorlama bence sabret..

Benim nişanlımda şuan 25 yaşında evlendiğimizde 26 27 yaşlarında olacak ve bana açık açık 30 umdan önce çocuk istemiyorum diyor. Bende anlayışla karşılıyorum. Kolay birşey değil ki çocuk sahibi olmak, maddi manevi zor. Daha çok yeni evlisiniz belki o da öyle düşündüğü için iç çekmiştir. Daha erken olduğunu belirtmek için.

Erkeklerde kadınlardaki gibi bir baba olma içgüdüsü yoktur ki, baba olduğunu bile bebek 6.ayına gelip de tepki vermeye başlayınca anlar der büyüklerimiz, ama tabi yaşından ötürü artık baba olmak istiyorum diyen kocalari da biliyoruz ama bu duygu yine güdüsel değil mantıklı..
Ikna olacaktır..Kadın işini her daim bilmiştir :KK66:

varikoselden ameliyat olduysa bi sperm testi yaptırıp degerlerine baktırmak lazım..
varikosel spermleri etkiliyor ve bebek istedigin an olmuyor
inşallahhhh bebek düşündügünüz zaman hemen hamile kalırsında çok beklemezsiniz...
tedavi süresi bekleme süresi insanı çok yıpratıyor gerçekten

X