eşim neden çocuk istemiyor:'-(

çok takılma daha gençsin olur zamanlar.

Konu sahibine değil lafım ama nedir bu kadınlardaki çocuk aşkı daha 25 yaşında birkaç konuda daha gördüm de ondan sanki yangından mal kaçırılıyor arkadaş hiç mi bir amaç istek hedef yok çocukta çocuk... ben evlenir evlenmez hamile kaldım isteyerek kalmadım bir anlık bir şeydi hamile kalacağımı da hiiiiç düşünmemiştim bunlar olurken 27 yaşındaydım ve inanın bebeğimin haberini aldığımda bu olaya inanamadım çünkü gerçekten o sorumluluğu düşündükçe altında küçüldüm hayatım elimden alınmış gibi hissettim çok şükür sıkıntı olmadı bebeğimle çok iyiyim ve çok mutluyum AMA sürpriz bir hamilelik olmasaydı 30 dan önce istemezdim. Bunu anlamıyorum işte nedir bu acele?

Bir doktora gidin eşin de sen de çocuk için gerekli tahlilleri yaptırın sorun yoksa biraz daha erteleyebilşrsiniz

siz birbirinizi tanımıyor musunuz?
İlk kez açılmıyor sanırım bebek konusu.
Evlenmeden önce bile insanlar yuva kuracakları zaman adı geçer. En azından bu konuya genel bakışını biliyor olman lazım.
Eşinin iç çektiğini yazmışsın ama sonrasında ne dediğini ya da neden cevap vermediğini yazmamışsın.
O yüzden şuraya yazanlar da eşinin henüz hazır olmadığı olasılığını yazmışlar.

valla konu sahibi, eşim bebek meselesini açtığında ben de derim bir iç çekip tavanlara bakıyorum.
olur olur inşallah ileride diyorum. ama kendimi hiç hazır hissetmiyorum.

bak benim eşim 30 yaşında, o kafa olarak hazır aslında. ama yine de maddi olarak durumumuzu düzeltmek, gidemediğimiz tatillere vs. gitmek istiyoruz öncelikle.

hatta geçenlerde konu açıldı dizi izlerken "yanlışlıkla hamile kalsan ne yapardın" dedi.
benim cevabım "doğurmam" oldu. ama eşimin gözleri böyle açıldı. "bu kadar acımasız olamazsın, inanmıyorum şu an sana" dedi. ama istemeyince zorla olmuyor işte. eşimden bi parça istiyorum ama kendimden istemiyorum ya napayım. sürekli peşimde olacak, hayatımı, uykumu, keyfimi bozacak diye düşünüyorum.

erkek olsam da şöyle düşünürdüm:
eşimin gecesi gündüzü bir süreliğine tamamen bebekle dolacak.
büyüse de artık benimle eskisi gibi ilgilenemeyecek.
istediğimiz saatte, istediğimiz yere gidemeyeceğiz.
her şeyimizi ona göre ayarlayacağız, özgürlüğümüzü elimizden alacak, karımı benden alacak diye düşünürdüm.

eşine açıkça sormalısın geçirdiğin ameliyat yüzünden mi sorun yaşıyorsun diye. ya da şu an hazır mı hissetmiyorsun diye.
tek tarafın istemesiyle olacak şey değil bence bu bebek meselesi.

benden sana tavsiye çocuk istemeyen kocaya çocuk yapma, çocuk istemeyen erkeğin zaten evliliği oturmamıştır.sabretmesini öğrenmelisin

Benim esimde ilk zamanlar istemiyordu ben cok istememe ragmen olmaz diodu sonra itiraf etti benim cok sinirlu ve dirdirci oldugumu dusunuyormus o yuzden cocuga bakamayacagimi dusunuomus bende davranislarima dikkat etmeye basladim artik o da istiyor ama 9aydir beklioruz ortada bisi yok. Bence rutin kontrollerini yaptir bi kadin dogumcuya muayene ol eger herhangi bi problem yoksa cokta kasma kendini ben pko hastasiyim. Tedavi olmadanda olmayacak gibi gozukuo orgozukuo or

Evlenmeden önce boyle şeyleri niye konuşup sormuyorsunuz .. herkes cocuk yapıp,ona bakmak icin evlenmiyor ki
Ama otomatiğe alip
Evlilik = cocuk yapmak
Beynimize yerleştigi icin muhtemelen boyle oluyor
En azindan eşin cocuksuz bir hayat istiyorduysa sana soylemeliydi diye dusunuyorum
Belkide istiyordur ama hala zamana ihtiyac hissediyordur buyuk ihtimalle
Bu sorular karsisinda kaçması dahada garip

sorun ameliyatından kaynaklı sanırım
belkide kendini sorunlu olarak görüyordur

23 yasinda evlendim 30 yasima kadar cocuk sahibi olmak istemedim.
Cunku gencligimi evliligimi doya doya yasamak istedim. Maddi manevi sorumluluk almak istemedim, olgunlasmak, gece hayatina, ozgurluge, uykuya doymak istedim. Iyi ki de beklemisim, 3 yildir yaz tatilleri disinda en fazla 10 gece disari cikmisizdir. Uyku zaten hak getire, olgunlastim, oturdum, kolay sinirlenmiyorum duygularimi bastirabiliyorum, mantikli davranabiliyorum... esiniz de benim gibi hissediyor olamaz mi? Altinda farkli nedenler aramayin, ikinizin de hazir olacagi zamani bekleyin.

Esinden bahd ediyosun burda , Net bir cevap alamaman ilginc ..
Al karsina konus , ya Evet ya Hayir yani neden sana net bir cevap vermiyorki ..

Kendini hazir hissetmiyor olabilir , daha erkendir diye dusunuyordur , ama seninle bu konuyu konusmak zorunda..
Boyle bir kararda sadece susup cevap vermemesi senide boyle arada birakiyor , sende kendi dusuncelerini esine soyle aynen burda yazdigin gibi belki fikri degisecek..
Hakkinizda hayirli olsun..

26 yaşımda evlendim; 27 yaşımda çocuk istiyorum dedim; eşim olmaz 29'da doğurursun dedi.

28 -29 arası uğraştık; 29'da çocuğumuzun normal yollar ile olamayacağını öğrendik; tüp bebek ile 30 yaşımda doğum yaptım.

Eşimin de somut gerekçesi yoktu ama erken diyordu kendince; biraz daha zaman lazım diye düşünmüştü ki biz 19 yaşımızdan beri birlikteyiz.

Erkekler somut olarak bazı şeyleri ifade edemezler ama düzenlerinin değişeceğinden korkarlar; zaten çocuk hayatı alt üst ediyor.

Bakın zor sahip olunan bir çocuğum olmasına rağmen halen ya 20li yaşların başında ya da 40 tan sonra çocuk yapmalı diyorum. 40 ı geçenler de o zaman da enerji olmaz diyorlar. 30 yaş hem iş hayatının hem de kendi hayatının tam göbeği ve birden çok şeyden mahrum kalmak insanı bunaltıyor; eşinizin de evliliğe ve geleceğe ilişkin planları bu nedenle çocuk üzerine olmayabilir.

Açıkça konuşun; düşüncesini açıkça söylesin; benimki tarih vermişti yani; çalışmalara söylediği tarihte başladık; çocuk 2 yıl sonra kucağımızdaydı.

Bunu şimdi gördüm.

Evet söz konusu ameliyat çocuk sahibi olmada sıkıntı yaratabilir; daha doğrusu sıkıntı olmasın diye ameliyat oluyor ama her zaman başarılı olamıyor.

Bu halde bence daha da çabuk harekete geçmeniz lazım; bir sperm sayımı vs. yaptırmak yine sizin de muayene olup testleri yaptırmanız önemli.

eşimin 3-5 spermi vardı; milyonlarca olması gerekirken; doktor benim testlerime baktı ve tüp bebekte çok sıkıntı olmaz bulur 1 sperm yaparız dedi. Kadının vücudunun durumu; yaşı, sigara içip içmemesi bile etken bu konuda.

Eşiniz muhtemelen tedavi süreci ile karşılaşırsanız yaşayacağınız psikolojiden uzak durmak istiyor; bir nevi bu durumu erteliyor; çünkü korkuyor.

anlayışlı olun; gerekirse eşiniz olmadan siz bir kontrollerinizi tamamlayın.

Benimki ilk denemede oldu ama eşim o süreçte bile çok üzüldü; bir de toplumda yıllarca süren tedaviler bilindiği için yıpratıcı bir hastane süreci insanları tedirgin ediyor.

benim bebekten başka amaçlarımın olmadığını düşünen bazı arkadaşlar var hayır kesinlikle böyle birşey yok sanırım tam anlamaıyla herşeyi anlatamamamdan kaynaklandı bu düşünce, geleceğimize dair maddi planlamalar iş hayatımızdaki kariyer planlamaları bunun için çalışmalar kurslar başvurular...yaptığım şeyleride tek tek yazmak istemiyorum hatta eşimlede bu konudatartışıyoruz bazen o benim kadar hevesli değil bu konudada.. ya sanırım benim eşimle sorunum burada ben daha heyecanlı hevesli tezcanlıyım ama o böyle değil daha hımbıl akışına bırakmaktan hoşlanıyor adam rahat ya...
nasıl aşıcaz bunları bilmiyorum kendimi dizginlemeye çalışıyorum bir şekilde ama içimdeki bu isteği durduramıyorum ne yapmam gerekiyor işim gereğide bütün gün çocukların içindeyim bıkmış olmam gerekirken tam tersi bende ya bu nasıl bir şey...

Çocukları çok sevmek çocuk yapmaya hazır olmak anlamına gelmez.
1 sene ne ki önce bir evliliğinizi oturtun.

Adamı zorla baba yapamazsın bir iki sene bekle Allah aşkına ne bu acele

çocuğun hayatımı kısıtlayacağı düşüncesine katılmıyorum çünkü sosyal hayatım zaten gece kulüplerinde barlarda gece gündüz dans etmeyi seven sık sık tatillere çıkmadan duramayan inssanlar gibi aktif değil yani tabi bende severim bunları ama ayda yılda bir yaparız tadı damağımızda kalır bana göre yeterli beni tatmin eder yani. Eşim benim kadarda değil ona göre hiç gitmesekte olur. Bir tek halısaha maçlarına çok düşkün onada benide götürüyor izlemeye benim de hoşuma gidiyor onu izlemek ama beni kesmiyor işte birtek bu...bizi bir aile olarak görüp görmediğini sorgulamaya başladım artık. acaba benimle sadece cinselliği meşrulaştırmak içinmi evlendi diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten bana net bir şekilde fikrini söylememesi bana herşeyi düşündürüyor... okadar kafam karışıkkii...istediğim herşeyi elde etmesini bildim ama bu konuda hiç birşey yapamıyorum buda benim yapıma uymuyor kendimi çok kötü yenilmiş gibi hissediyorum

Çocukları çok sevmek çocuk yapmaya hazır olmak anlamına gelmez.
1 sene ne ki önce bir evliliğinizi oturtun.

çocukları uzaktan sevmek yada kucağıma alıp sevmekten bahsetmiyorum ben öğretmenim okul öncesi çocuklarada ilköğretim çocuklarınada öğretmenlik yaptım.

çocukları uzaktan sevmek yada kucağıma alıp sevmekten bahsetmiyorum ben öğretmenim okul öncesi çocuklarada ilköğretim çocuklarınada öğretmenlik yaptım.

Ben eşiniz için söyledim.
Çok seviyor ama istemiyor demişsiniz çünkü.
Sevebilir ama hazır olmayabilir.

anladım muhtemelen böyle zaten benimde aklıma başka birşey gelmiyor çünkü. zaten anca kendi kendime yazıp çiziyorum başka birşey yapamıyorum birde size danışayım dedim iyiki varsınız derdimi paylaşmak iyi geldi beni dinlediğiniz desteklediğiniz için teşekkürler. farklı yorumlarınızı bekliyorum neler yapmam gerekiyor fikir alabilirim bir kez daha açayımmı bu konuyu biraz daha bekleyeyimmi buna benzer bir durum yaşıyanlar varsa deneyimleri öğrenebilirmiyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…