eşim neden çocuk istemiyor:'-(

snr07

hiç bir şey tesadüf değildir...
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2015
242
122
33
eşimde bende farklı kamu kurumlarında çalışıyoruz, ben 25 yaşındayım eşim 27 yaşında 1 yıllık evliyiz. ilk bakışta yeni evliyiz belki şartlar daha iyi hale gelebilir diye düşünebilirsiniz fakat bu benim içimdeki çoçuk sahibi olma isteğini erteleyemiyor..okadar çok çocuk sahibi olmak istiyorumki arkadaşlarımın çocuklarını severken kucağımdan bırakmak istemiyorum. yani neden anlayamıyorum bunu ona açıkça da söyledim çocuğumuz nezaman olacak diye sordum düşünceli bir şekilde içini çekti ama cevap vermedi Maddi olarak büyük bir sıkıntımız yok çok şükür zaten evimizde kendimizin. herşey vaktinde güzel değilmi şimdi düşünsek belki hemen olmayacak belki tedavi olmak zorunda kalıcaz artık günümüzde hemen hemen herkes tedavi görmek zorunda kalıyor bunun için.kendini hazır hissedip hissetmediğini anlamaya çalışıyorum çocukları çok seviyor genel olarak ama neden istemediğini anlayamıyorum, istemiyorum da demiyor istiyorum da demiyor...ben baskı da yapmak istemiyorum bu konuda bir kez açıkça söyledim ondan sonra dile getirmedim ama çok istiyorum ..

Hayırlısıyla o güzel haberi alsın eşiniz, fikri değişir eminim

eşiniz henüz baba olma fikrine hazır olmayabilir zamana bırakın daha gençsiniz
evliliğinizin tadını çıkartın
gezin dolanın eğlenin birbirinizi iyice tanıyın
evliliğiniz otursun
Allahın izni ile vakti gelince de alırsınız kucağınıza

Kocanızın evlenir evlenmezki beklentisinin çocuk olmamasından kaynaklanıyordur belki.
Ortak hayali paylaşmazsanız siz de o da mutlu olmayacaksınız.

Zamana bırakın, anlaşıyorsanız evliliğinizin oturduğuna inandığında eşiniz de çocuk isteyecektir.

biz de de tam tersi. ben de istemiyorum nedeni ne gelince bir çocuğun sorumluluğunu alabilecek enerjim yok.

Evleneli 1 sene olmuş, adam daha senle olan hayatına bile alışamamıştır ki bir de bebek diyorsun
Biraz zaman verin kocanızın da belki gezmek, eğlenmek, biraz daha sakince hayat geçirmek gibi planları vardır
Yaşı da geç değilki bence açmayın bu konuyu habire adamı sıkılmasın bebek düşüncesinden
Zamanı gelince zaten sinyallerini verir.

bizde öyle istemiyorduk. tatile gidicektik, araba alıcaktık, borçlar biticekti sonra hamile kalıcaktım. he he ve he diyorum şimdi. 25aralıkta pkos olduğumu öğrenince deli gibi çalışmaya başladık halada çalışıyoruz. demem o ki bu işler çok plana programa gelmiyor arkadaş. akışına bırak bence.. kocanıda bi şekil ikna et allah vermesin ama bi sorun varsa ne kadar erken teşhis edilirse okadar iyidir..

Evlenmeden önce bu konuda hiç konuşmuş muydunuz?

Biz bilemeyiz eşinizin neden çocuk istemediğini, ancak kendi bilebilir.

Kendimi eşinizin yerine koyarak tahmin yürüteceğim. 27 yaşında yeni evli bir erkek olsam ben de istemezdim çocuk. Çünkü hayatındaha çok başında olduğumu düşünürdüm. Çocuk için birikim yapmak, çocuk olduğunda onun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmak yerine kazandığım parayı kendime ve hayallerime harcamak şsterdim 3-5 yıl daha. Mesela çok görmek istediğim bir ülkeye giderdim, futbolla ilgileniyorsam tuttuğum takımın deplasmandaki bir maçına gitmek isterdim, sevdiğim bir grubun dünya çağında verdiği konseri izlemek isterdim, bu örnekler çoğaltılabilir. Bunları yapacağım yaş bu yaş çünkü. Şimdi çocuk yapıp 25 yıl sonraya neden erteleyeyim hayallerimi? 25 yıl sonrayı görecek miyim acaba ya da görsem bile bunları yapacak enerjim olacak mı hevesim kalacak mı? Anı yaşamak, hayallerimi gerçekleştirmek varken neden her gece bebek gazı çıkarmak için uğraşayım ki bu yaşımda?

Ben de bu iletişimsizliğe şaşırıyorum. Bir insana net bir soru yöneltilirse neden düzgünce cevap vermez ki? Yani biz burda en fazla belki şöyledir belki böyledir diyebiliriz. Esas cevaplar eşinizde.

bence evlenmeden konuşmalıydınız her insan çocuk sahibi olmayı istemiyor ya da hazır hissetmiyor

Çocuk istememesini anlarım hazır değildir ama konuşmaması normal değil. Sonuçta evlisiniz. Düşüncelerini paylaşmalı. Oturup baskı yapmadan konuşun.

Bence sizin istediğinizi bilmesi yeterli,çok da üstüne gitmeyin. Sizin isteğinizi bildikten sonra etrafındaki bebeklere farklı bakmaya başlar,zamanla da bu fikre ısınır. Hatta sizden bile fazla ister belki.

Çocuk demek büyük sorumluluk demek gece gündüz mesai demek ilgi demek sevgi emek deger zaman aklına gelebilecek herşey demek bu kadar sorumlulugu her insan hemen kabullenmek hemen yaşamak istemez kendini buna hazır hissettiğinde elbet o da baba olma K isteyecektir zaten naisibinşzde varsa olur şimdi denersek belki hastayak belki hemen olmazsa gibi düşüncelere girmeyin olacağı varsa kimse önünde duramaz hayırlı zamanda oolmasını dileyin

bende zaman vermeyi seçtim zaten birdaha açmadım bu konuyu onu bu fikirden soğutmamak için. hattan tatile gitmeyi teklif ettim kısa bir süre önce onada gitmek istemedi sonra gideriz falan diye erteledi. ben çocuk sahibi olupta evimde oturup sabahtan akşama kadarda çocuk bakayım diye düşünmüuorum zaten hatta sık sık dışarı çıkmak isterim gezmeyi eğlenmeyi severim ama....heralde psikolojik olarak bir açıklaması vardır diye düşünüyorum şimdiki düşünceme göre tam anlamıyla bir hazır olamama durumu. belki çocuğumuz olmayacak. belki seneler sonra olacak. bununla ilgilide bir şüphem var aslında eşim evlenmeden önce varikoselden ameliyat olmuş. duyduğuma göre erkekte üreme konusunda problem yaratabilecek bir hastalıkmış acaba bundan mı çekiniyor bilmiyorumki. açıkça bi anlatsaydı.. sohbet ederken zarf atıyordum evlenmeden önce ama oda istekliymiş gibi konuşuyordu yani dediğim gibi seviyor aslında çocukları..

Daha evleneli 1 sene olmuş, adam belkide evliliğe bile adapte olamadı, bir de çocuk sorumluluğu yüklenmek istemiyor. Baba olmaya hazır olmayan birini zorla baba yapamasınız ki mutsuz olur. Biraz aman verin bence. Daha yeni evlisiniz gezin tozun tatile gidin yaaw

haklısınız belki baba olmaya hazır değil ama tamda bu noktada mutsuz oluyorum bende anne olmaya hazır hissediyorum kendimi çocuğum olsun istiyorum..çok istiyorum ben zaten öğretmenlik yapıyorum ve çocukları çok seviyorum ama başkalarının çocuklarını sevmek bana yetmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…