Eşim narsist mi

Annenur43

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2023
78
48
8
Daha önce eşimle ilgili sıkıntım dan konu açmıştım.onu aştık.ben kilo aldım vs...
şimdi de eşimin bencil halleri ,kendini etrafındakilere en üstün görme isteği,dünya kendi etrafında dönüyormuş halleri beni korkutuyor.

Narsist olduğunu düşünüyorum.
Bu beni çok üzüyor.empati duygusu özellikle bana karşı nerdeyse hiç yok
Dışardaki insanlara kendini düşünceli göstermeye çalışır,başarır da.
Evinde çocuklarına karşı bir eksikliği yok.ilgilenir,zaman ayırır,şefkatli yaklaşır.
Ama bu adamın bana karşı tutumunu anlayamıyorum,acaba çocukluktan bu yana ben sevgiyi hiç tatmadım,ve bu adamın sevgisizligini anlayamıyor muyum
Neler yapmalıyım,çünkü o da farketti benim mutsuzluğumu.mutlu etmek için ne yapayım diye soruyor.
Ben de mantıklı ve empatik ol diye yanıt verdim
Siz zeki,herşey hakkında bi bilgisi olan mümkünse evli arkadaşlarımdan tavsiye almak istiyorum,
Sanırım benim sorunum kendi degerimi bilememek...
Kendi değerimi nasıl artırım,zekice fikirlerinize açığım
No aşağılama,no boşan sözcükleri..please

Azıcık bencil olsanız mutlu olursunuz aslında . Bırakın biraz da o sizi mutlu etmek için çabalasın

Siz şuan verilecek cevapları öyle bir sınırlandırdınız ki ... Aşağılamayacağız , boşan demeyeceğiz belki ama öyle algılarsınız diye yorum da yapamıyorum
Size hayatta başarı ve huzur diliyorum

Açık olun,net ifade edin. Mantıklı ve empatik ol diye bir kadına bile üstünkörü söylense anlamaz kaldı ki bir erkek bunu hiç anlamaz.

Açık olun,net ifade edin. Mantıklı ve empatik ol diye bir kadına bile üstünkörü söylense anlamaz kaldı ki bir erkek bunu hiç anlamaz.
Uzun uzun konuşunca erkekler hicbisey anlamıyor ya,o yüzden kısa ve net tutayım dedim.ama anlamaz diyorsunuz ha
Daha net ifade etmeye çalışacağım.tesekkurler

Uzun uzun konuşunca erkekler hicbisey anlamıyor ya,o yüzden kısa ve net tutayım dedim.ama anlamaz diyorsunuz ha
Daha net ifade etmeye çalışacağım.tesekkurler
Üç çeşit yemek yapıyorsanız iki çeşit yapın kalan otuz dakikalık sürede kendinize kahve yapın ayaklarınızı uzatın dinlenin.
10/15 dakikalık çocuklar yüzünden hızlıca duş aldığınız zamanlarin yerini çocukları babasına verip 30/45 dakikaya çıkarın duştan sonra krem /maske rutinleriniz olsun.
YouTube dan kendinize bir şeyler açıp size bir şeyler katabilecek şeylere bakının.
Markette çocuğunuz,kocanız seviyor diye 3 parça şey alacağınız zaman kendinizi unutmayın.
Bunlar çok çok basit şeyler gibi görünüyor ama anne olmuş eşlerde maalesef kendini unutma söz konusu oluyor.
Küçük şeyler ile değer vermeye başlayınca gerisi geliyor.

Hayatinizi cocuk ve esten ibaret bir halde tutmayin bir kere. Yuzde yuz adanmis olursaniz ailenizde sizin varolusunuzu bundan ibaret gorur. Farkli basarilar, egitimler, kisisel gelisim, kendini gecmisini bilincaltini tanimak gibi konularda gelismeye calisin, calismiyorsaniz calisin, calisiyorsaniz kariyer alaninda daha cok gelisin. Kulturel anlamdada gelisin, hobiler edinin. Mutlulugunuzu sadece esinize baglamayin. Onsuzda gayet mutlu ve guclu olabildiginiz bir yasam tarzi benimseyin. Ensem kalin isimi kendim hallederimci olun biraz. Boylece kendinizi seversiniz boylece hayatiniz degisir o zamanda her sey degisir.

Daha önce eşimle ilgili sıkıntım dan konu açmıştım.onu aştık.ben kilo aldım vs...
şimdi de eşimin bencil halleri ,kendini etrafındakilere en üstün görme isteği,dünya kendi etrafında dönüyormuş halleri beni korkutuyor.

Evinde çocuklarına karşı bir eksikliği yok.ilgilenir,zaman ayırır,şefkatli yaklaşır.
Ama bu adamın bana karşı tutumunu anlayamıyorum,acaba çocukluktan bu yana ben sevgiyi hiç tatmadım,ve bu adamın sevgisizligini anlayamıyor muyum
Neler yapmalıyım,çünkü o da farketti benim mutsuzluğumu.mutlu etmek için ne yapayım diye soruyor.
Siz zeki,herşey hakkında bi bilgisi olan mümkünse evli arkadaşlarımdan tavsiye almak istiyorum,
Hangi narsist seni mutlu etmek için ne yapayım diye soruyor acaba?

Açıkçası mutluluğu dışardan beklerseniz olamazsınız. Kendinizi mutlu eden şeyleri biliyorsunuzdur onları yapın. Canım sıkılsa açıp dans ederim çocuklarda eşim de katılır öyle mutlu olurum veya gezmeye çıkarım arkadaşlarımla vs. Eşinizin bunu sorması sizi önemsediğini gösteriyor gibi.

insanlar aynı evi paylaşıyor aynı hayatı değil ve bu olduğunda herkes mutsuz oluyor.

Eşin sana seni mutlu etmek için ne yapabilirim diyorsa seni önemsiyor demektir. Bence taleplerini daha açık ifade et. Şunu şunu yaparsan mutlu olurum de. Sende aynı şekilde onun taleplerini öğren.

TEşhisi koyacak olan psikologdur. Artık her sorun yaşadığımız insana narsist damgası yapıştırılmasındanda çok sıkıldım. İnsanlar bunun için 4 sene dirsek çürütüyor sosyal medyada gördüğünüz iki madde sonrası kimseye narsist demeye hakkımız yok.

TEşhisi koyacak olan psikologdur. Artık her sorun yaşadığımız insana narsist damgası yapıştırılmasındanda çok sıkıldım. İnsanlar bunun için 4 sene dirsek çürütüyor sosyal medyada gördüğünüz iki madde sonrası kimseye narsist demeye hakkımız yok.
Yaw he he,bende doktorum hanımefendi.ama benim alanım değil.nacizane sizlerden tevsiye almak istediğim için,kendi degerimin kendi farkindaligimin varlığına nasıl varirim amaciyla açtım konuyu.damga filan yapistirdigimiz yok.en çok emek veren en çok iyiliğini isteyen biziz eşlerimizin.narsisst demeye hakkınız yok filan diyerek ahkam Kesemezsiniz

Back
X