Eşim mi annem mi yoksa kayinvalidem mi hatali

Çiçek meselesi direk kayinvalideme söylenen birseyy değil sadece sesli düşünülen bir cümle sadece yakın olduğu için duyup sonra tepki gösterdiği bir cümle eşim annemin hatalı olduğunu söylediği için sizin de tarafsız düşüncelerinizi almak istedim.bu siteye de eşim katilmami istedi.bu konu Nİkahtan önce eşim ile annemin arası çok iyi olduğu için nikah günü konusmamassi beni çoku üzdü.o günden bu güne hala araları kötüolduğu için sizin de fikirlerinizi almak istedim.teşekkür ederim yorumlariniz içinde .Ama sadece bu sorun yok tabiki.mesela eşimin eşyaları çöp bosetlerine tikilmış bir sekilde eve getirildi.eşim annesine utuleme demiş oda o şekilde göndermiş .eşime bu kiyafetleri bu şekilde gelmesi bana gore ayıp böyle gönderildi ise keşke annen kızımgökhan utuleme dedi bende oyle gönderdim dese buu kadar agrima gitmezdi.gelin arabasi kardesimmin erkek ark arabasi idi eşim kardesimin araba ada oolacagini söyledi. Erkek tarafı hoca ayarlamadigi için amcam diğer kardesimle hoca getirdi.kayinbabam da amcama kızları al git bizde öyle adet yok demiş.(hiç bir sekilde hazirlikkta yoklardi hic bir adet olmadı)bana göre bu kızları kovmasi demem üzerine babam haklı diyor.hoca ayarlamayan siz sonra kardeslerimi bana göre kovan siz diyorum.kına günü katinvalidem gelir gelmez elini opmemisim hiç hatırlamıyorum öpüp opmedigimi kına takılınca öptüm onu hatırlıyorum amabende anne nin bunu sana soyle sesi yanlış bir davranış dalginligima gelmiştik üzüntüden aklimbbasimda değildi diyorum hata benim ona göre hep.gorumcem hamileboldugundan çeyiz yerlestirmesin biz yaparız dedimgorumcem buna kırılmış evime gelmemeye yemin etmiş.hamile diye düşünmem hata.Nİkahtan bu günesorun yaşıyoruz.eşim evlendigimiz gün teyzem ile halam altınları teslim etmek için eve geldiler süratini aşıpyolladı ertesi gün annesine gitti evlendigim ilk gün böyle adet olmazmış felan diye bana kahvaltı hazırlayacak adam saydı durdu.eşim namazında evden ise işten eve gelir.istediğim herşeyi ev eşyası olarak sorunlu bir sekilde yaptı allah razı olsun ondan ama herseyimiz sorunlu oldu.evlendikten sonra kiyafetmsorunu oldu......Ama ailesi konusunda hep haklı.gelin bohçası gelmedi kayinvalide bohçası nerede diyebsoruldu bende gelmediği için hazırladığım bohcayi adet yok demek diyerek gooturmedim.​

Son düzenleme:
O değil de nişana kadar her şey çok güzeldi dediğiniz hepi topu 3 ay. Yani ilk heyecanlar flört birbirini tanıma evresi canım balım gülüm vs evresi. Karşındaki çok kötü bir insan değilse güzel olacak tabiiki. .en çok buna takıldım ben

o kadar zaman geçmiş üzerinden ve bunu takmışsın kafaya, bence takıntı huyunu terketmeye çalış, önemli olan aslında bu senin için

Ben de büyük bir olay oldu sandım bunu düşünüp durmanız hata düğün nişan zamanı stresli zamanlar olur böyle şeyler uzatmamak gerek.

Çiçek meselesi direk kayinvalideme söylenen birseyy değil sadece sesli düşünülen bir cümle sadece yakın olduğu için duyup sonra tepki gösterdiği bir cümle eşim annemin hatalı olduğunu söylediği için sizin de tarafsız düşüncelerinizi almak istedim.bu siteye de eşim katilmami istedi.bu konu Nİkahtan önce eşim ile annemin arası çok iyi olduğu için nikah günü konusmamassi beni çoku üzdü.o günden bu güne hala araları kötüolduğu için sizin de fikirlerinizi almak istedim.teşekkür ederim yorumlariniz içinde .Ama sadece bu sorun yok tabiki.mesela eşimin eşyaları çöp bosetlerine tikilmış bir sekilde eve getirildi.eşim annesine utuleme demiş oda o şekilde göndermiş .eşime bu kiyafetleri bu şekilde gelmesi bana gore ayıp böyle gönderildi ise keşke annen kızımgökhan utuleme dedi bende oyle gönderdim dese buu kadar agrima gitmezdi.gelin arabasi kardesimmin erkek ark arabasi idi eşim kardesimin araba ada oolacagini söyledi. Erkek tarafı hoca ayarlamadigi için amcam diğer kardesimle hoca getirdi.kayinbabam da amcama kızları al git bizde öyle adet yok demiş.(hiç bir sekilde hazirlikkta yoklardi hic bir adet olmadı)bana göre bu kızları kovmasi demem üzerine babam haklı diyor.hoca ayarlamayan siz sonra kardeslerimi bana göre kovan siz diyorum.kına günü katinvalidem gelir gelmez elini opmemisim hiç hatırlamıyorum öpüp opmedigimi kına takılınca öptüm onu hatırlıyorum amabende anne nin bunu sana soyle sesi yanlış bir davranış dalginligima gelmiştik üzüntüden aklimbbasimda değildi diyorum hata benim ona göre hep.gorumcem hamileboldugundan çeyiz yerlestirmesin biz yaparız dedimgorumcem buna kırılmış evime gelmemeye yemin etmiş.hamile diye düşünmem hata.Nİkahtan bu günesorun yaşıyoruz.eşim evlendigimiz gün teyzem ile halam altınları teslim etmek için eve geldiler süratini aşıpyolladı ertesi gün annesine gitti evlendigim ilk gün böyle adet olmazmış felan diye bana kahvaltı hazırlayacak adam saydı durdu.eşim namazında evden ise işten eve gelir.istediğim herşeyi ev eşyası olarak sorunlu bir sekilde yaptı allah razı olsun ondan ama herseyimiz sorunlu oldu.evlendikten sonra kiyafetmsorunu oldu......Ama ailesi konusunda hep haklı.gelin bohçası gelmedi kayinvalide bohçası nerede diyebsoruldu bende gelmediği için hazırladığım bohcayi adet yok demek diyerek gooturmedim.​
Hiç bir şey anlamadım. Daha anlaşılır yazmaya çalışın lütfen.

ANNEME LAF EDENİN ALNINI KARIŞLARIM.KOCANI SUSTURAMADIN MI ORADA DA İÇİNE DERT OLDU. BU KADAR PASİF OLMAYI BIRAKIN ARTIK

onemlı bırsey degıl canınız buna sıkılmasın hayat gercekden bunu takmayacak kadar kısa
ama kayınvalıdenız tam bı kaynanalık yapıp oglunu bı guzel doldurmus
hem kayınvalıdenız hatalı hemde esınız annenıze ne olursa olsun tavır yapmamalıydı
annenız kotu bırsey dememıs kı keske cıcek olsaydı demıs ıcınde kalmıs kac kere evlenceksınız kı ?
sız damadın bırseyını eksık etsenız annesıde aynı seyı derdı :)
he deyın gecın bosverın

ben hatalıyım.
çünkü hiçbir şey anlamadım.muhtemelen siz çok anlaşılır yazdınız ama ben anlayamıorum..
lütfen yazdıklarınızı bir daha okuyunuz konu sahibi.eğer anlarsanız bir daha anlatmayı deneyiniz.

Ah biz kadınlar niye bukadar hassasızki geçmişe takılıp kalmaktan geleceğimize bakamıyoruz hem kendimize hem eşimize hayatı zindan ediyoruz. aman olduysa oldu boşveeerrrr demeyi bir türlü beceremiyoruz,eşimizi hayal ettiğimiz gibi olsun diye kendi istediğimiz şekle sokacaz diye olmayacağını bile bile kendimizi zorluyoruz oldukları gibi kabul etmeyi birtürlü beceremiyoruz,takıntı insanı mahvaden bir ruh hastalığı rabbim ruhumuza şifa versin nediyim....

yani annenle kayınvalidenin kavgasını neden eşine yansıtıyorsun kayınvaliden gerçi çok dolduruş yapmış ama olmuşsa olmuş 2 sene önce çiçek olayı için hala üzülüyormusun allah aşkına. ben olsam nikahta gelinlik giyemediğim için üzülürdüm bununda çaresi var gelinlik giy bi tane resim çektir bütün sorunlar geçti işte

Merhaba Arkadaşlar,

Bu siteyi takip ederken birden bugün üye olarak kendimi buldum.Neden eşim ile çok zıt düşünüyor olmamız.21 nisan 2013 günü eşim ile tanismis ve 3 ay sonra nisanlandik .Nİşan alisverisine kadar herşey mükemmeldi.Eşim ile herşeyi açık olarak konuşmuştuk.Nişandan sonra çok fazla tartışır olmustuk.Nişana kadar herşey mükemmeldi eşime gerçekten çok asiktım.Nişandan nikaha kadar olan sorunlari daha sonra sizinle paylasacagim.Nİkahtan bir gün önce kıyafet konusundan dolayı tartismis ve nikahı erteleme karari aldık.(ben tesettürlü bir bayanim ve eşim ileebgiyinme konusunü tanistigimiz ikinci gün konusmuştum cunkü kıyafet konusunda bana karisilmasindan hoslanmiyordum)şehir dışından gelen kişilere ve annemlere nikahın ertelendiğini haberini verdim.Ama eşim ile konuşup tekrar nikaha gittik.Nikahtan sonra insanlar giyinmiş kuşanmış ve özenli bir sekilde fotoğraf çekiliyordu.(normal günlük kıyafet ile gitmiştim)Annem bunları görüp ve bir gün öncesi nikah erteleme olayından dolayı üzgündü.ve fotoğraf cekilenleri görünce keşke çiçek olsa idi demesi üzerine kayinvalidem bunu duyarak o kadar da değil onu da dusunduk diyerek anneme sert bir sekilde cevap vermis ve daha sonra bunu eşime 6-7 kere annemin çiçek olsaydı dediğini anlatmış.EŞim bunun üzerine annesinin lafına istinaden annem ile o gün konuşmadı.sizce burada annem mi kayinvalide m mi hatalı Yoksa eşim mi.ben kayinvalidemin bunu eşime gidip anlatmasina kızdım.eşim ben sordum anlattı dedi.ilk önce 6_7 kere dediğini soylemisken sonra annemin buyuk yemini üzerine bir kere demiş ben yanlış Anlamisim dedi.bende bence annenin bunu sana anlatması yanlış .annem keske çiçek olsa idi demesi üzerine unutmuşuz yada sipariş verdik geliyor demesi daha uygun ollurdu dedim.keske çiçek olsa idi demek çiçek istemek olur ve annen çiçek isteyemezberri.eşim aslında ab isine çiçek almasını söylemiş faakat abisi açık yer bulamamış nilahimiz saat 11 den idi.sizce burada annem mi kayinvalide m mi yoksa eşim mi hatalıyorumlarınızi bekliyorum

siz hatalısınız bu tip şeyleri siz ve eşiniz düşünecekti

kac sene gecti üzerinden :)
ya bırakın bu ıslerı

Peki neden 2 sene sonra bunu dert edindiniz anlamadım? Kendi nikahınızı önemesemeyip günlük kıyafetle giden sizsiniz ayrıca, herşey tamdıda Çicek eksikmiş gibi davranmak mantıksız. Kv laf taşıması hoş bişey değil ama suç ne annenizde, ne kv nede eşinizde, ben sizi suçlu gördüm kusura bakmayın

Herşey tammış da bir çiçeğiniz eksikmiş sanki...şahsen benim annem olsa çiçekmiş böcekmiş hiç öyle küçük ayrıntıları o mutluluk heyecan içinde düşünemezdi benim mutluluğuma odaklanırdı sadece....Böyle saçma bişey için karşı aile ile hiç söz düellosuna girmez primde vermez onlara çünkü bunlar sadace teferruattır güzelim yoksa yıllar sonra bile takıntısı kalır içinde....Zaten sağolsun eşim ve ailesi tüm detayları önceden planlayıp bizi hiççç üzmediler düğünden hatırımda kalan hiç böyle detaylarım yok benim yada biz ailece küçük şeylere takılmıyoruz o mutlu günüde zehir etmiyoruz çünkü kardeşimin düğününde çokkk aksilikler oldu ama annem harika bir kadınki herşeyi halletti süperwomenimmmm benim.....

benim iki uzun mesajınızdan anladığım şu kayınvalidenin çenesi çok düşük.
eşin de kardeşleri de çok kindar.
birisi bir şey söyleyince gelmemeye gitmemeye konuşmamaya yeminler ediliyor.
bir de eşin anasının ağzına bakıyor.

4. bir seçenek olarak hepiniz hatalısınız. Sonuçta bu sizin nikahınız ve her türlü ayrıntıyı en ince noktasına kadar düşünmesi gerekende doğal olarak sizsiniz. Herkesin süslenerek geldiği kalabalık bir nikah, sanıyorum ki öyle sadece aile arasında düğün öncesi nikah prosedürünü atlatmak için yapılan bir olay değildir.

Kendi nikahınıza günlük kıyafetlerle gidecek kadar özensiz davranırsanız, kayınvalidenizden de sizin çiçeğinizi düşünmesini bekleyemezsiniz. Nikah sahibi olarak sizin heveslenip, çiçeğinizden böceğinize giyeceğiniz kıyafetinizden makyajınıza kadar düşünmeniz gerekirdi bana kalırsa. O yüzden annenizin bu konuda dertlenmesi de saçma duruyor, sanki her şey tam da bir çiçek eksik gibi. Hadi anne yüreği bu, o an içine dert oldu da söyledi dersek bu durumda da kayınvalidenizin bunu bu kadar abartması, eşinizin bu olay için bir önceki mesajınızda yazdığınız gibi hala annenize tavır alması da ayrı garip.

o öyle olduydu da bu böyle olduydu da falanca şunu dedi de kaynana şöyle etti de görümce böyle yaptı da.
ya madem anlaşamayacaktınız neden 3 ayda evlendiniz?
tamam kayınvalideniz belli çenesi düşük, eşiniz de belli ki ailesine fazla düşkün e tamam daha kurcalayıp durmayın.
hepiniz haksızsınız.
kurcalamayın artık. 2 yıl olmuş çözülmemiş işte.
daha da çözülmeyecek. kayınvalidenizi fazla dinlemeyin, eşinize de annen şöyle yapsaydı demeyin.
siz ikiniz evlendiniz, aileleri az biraz dışarıda tutun.

X