- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
-
- Konu Sahibi Portakalli ordek
Bidaha gıdeyım fotoğraf atacagım annemle. Hayır bızım tarafa gıdınce kıskanıyorlar sanırımOğlu haftada 4 kez gidiyor ama annesine
Kısasa kısas, kendinizi çok ezdirmişsiniz.
Evet bende de hata var. Bende o sordukca anlattım. Ama artık başedemıyorum. Kadın aşırı meraklı. Sosun nereye konacagını falan herseyı söylüyor. Evet bıdaha sorsun söylıycem. Eşim anlatsın detayları. Hayır neden bu kadar evı merak ediyorlar ki.Neden izin veriyorsunuz? Sizi evlatlık almış da öğretiyor, denetliyor gibi! Oysa siz o evin hanımı, kendi düzeninizin sahibisiniz. Uzamasına izin vermeyin. Anne işlerim var benim hadi iyi günler deyip kapatın. Perde yıkanması, salça durumu vs gibi ayrıntıları yanıtlamayın. Açıkça Lütfen! anne deyin işlerime karışılmasından, detay vermekten hoşlanmıyorum ben Kendi istediğim şekilde kendi düzenimizi kuruyorum ben sağlığınızı hatırınıfzı sormak için arıyorum sizi sadece deyin. Çok yanlış alıştırmışsınız çok
Evet evet. Ben sürekli psikologları takip ediyorum, hepsını dınledım. Zaten duzgun ıse gırsem gıdelım terapiste diyecegim. Onun baskıları benı mahvediyor. Ben sürekli aılesını pohpohlamak zorundayım, hep aramak gıtnej zorunda gıbı hıssedıyorum kendımı. İnanın 2hafta sonra gıttık dıye babası trıp attı.Anne babası en son gıttıgım da soguktu bıraz.Eşim annesının bana karısmamasını falan söyledı ya o gunde sonra soguklastılar. Ama inanın sürekli gıdınce en ıyı insanda olsa eve mudahale ediyor. Ben sıkılıyorum. Eşime dıyorum gıt kal doy onlara. Gıtme desem ailemden koparmak istiyorsun der. Psikologlar cok bılıyor yanlıs söyluyor lar galan dıyo
Evet psikologlar çok biliyorlar ve doğru söylüyorlar ama bu eşinizin işine gelmediği için cahilce söylemlere girmiş artık. Kesinlikle yanlış yolda. Asla aileyi pohpohlamak, tiplerine ve hadsizliklerine katlanmak, sıkı fıkı olup günlük raporunuzu vermek, hesap ve ayrıntı bildirmek gibi bir zorunluluğunuz da göreviniz de yok! Onlara köle olmanızı isteyen tavırlarına boyun eğmeyin. Böyle yapmaya devam ederse tüm iletişiminizi kesmek zorunda kalacağınızı bile söyleyin. Böyle olacaksa herkes sadece kendi ailesi ile görüşsün, ailene olan sevgi ve saygımı da mı yok etmeye uğraşıyorsun deyin. Ben kadın olduğum halde aileme bu kadar yapışıp kalmadım kendine gel ben köle değilim deyin. Özetle ne derseniz deyin ama boyun etmeyin bu konuda. Söylemek istemiyorum ama ben olsam hiç görüşmem bunu yapanlarla. Ve haddim olmayarak böyle baskıcı ve yanlış ısrarda bir koca ve ailesi düzeltip normalleşmeden hamile kalmamaya çalışın derimEvet evet. Ben sürekli psikologları takip ediyorum, hepsını dınledım. Zaten duzgun ıse gırsem gıdelım terapiste diyecegim. Onun baskıları benı mahvediyor. Ben sürekli aılesını pohpohlamak zorundayım, hep aramak gıtnej zorunda gıbı hıssedıyorum kendımı. İnanın 2hafta sonra gıttık dıye babası trıp attı.Anne babası en son gıttıgım da soguktu bıraz.Eşim annesının bana karısmamasını falan söyledı ya o gunde sonra soguklastılar. Ama inanın sürekli gıdınce en ıyı insanda olsa eve mudahale ediyor. Ben sıkılıyorum. Eşime dıyorum gıt kal doy onlara. Gıtme desem ailemden koparmak istiyorsun der. Psikologlar cok bılıyor yanlıs söyluyor lar galan dıyo
Istemıyorum bebek falan. Ne zaman baska sehre gıttık, rahat bıraktılar ancak öyle. Zaten baskı yaptıkca gitme sıklığını azaltacagımı söyleyeceğim. Annesı cagırınca sa gitmeyeceğim. Cunku hep cagırıyorEvet psikologlar çok biliyorlar ve doğru söylüyorlar ama bu eşinizin işine gelmediği için cahilce söylemlere girmiş artık. Kesinlikle yanlış yolda. Asla aileyi pohpohlamak, tiplerine ve hadsizliklerine katlanmak, sıkı fıkı olup günlük raporunuzu vermek, hesap ve ayrıntı bildirmek gibi bir zorunluluğunuz da göreviniz de yok! Onlara köle olmanızı isteyen tavırlarına boyun eğmeyin. Böyle yapmaya devam ederse tüm iletişiminizi kesmek zorunda kalacağınızı bile söyleyin. Böyle olacaksa herkes sadece kendi ailesi ile görüşsün, ailene olan sevgi ve saygımı da mı yok etmeye uğraşıyorsun deyin. Ben kadın olduğum halde aileme bu kadar yapışıp kalmadım kendine gel ben köle değilim deyin. Özetle ne derseniz deyin ama boyun etmeyin bu konuda. Söylemek istemiyorum ama ben olsam hiç görüşmem bunu yapanlarla. Ve haddim olmayarak böyle baskıcı ve yanlış ısrarda bir koca ve ailesi düzeltip normalleşmeden hamile kalmamaya çalışın derim
Normalde haftada bır atamaya basladım kv yi. Ama aramıycam. Sadece eşim arayınca 2dk konusurum o kadar. Öyle bır mesafe koyacagım ki. Oglunu kaybetmekten kopmaktan korkuyor sanırımEvet psikologlar çok biliyorlar ve doğru söylüyorlar ama bu eşinizin işine gelmediği için cahilce söylemlere girmiş artık. Kesinlikle yanlış yolda. Asla aileyi pohpohlamak, tiplerine ve hadsizliklerine katlanmak, sıkı fıkı olup günlük raporunuzu vermek, hesap ve ayrıntı bildirmek gibi bir zorunluluğunuz da göreviniz de yok! Onlara köle olmanızı isteyen tavırlarına boyun eğmeyin. Böyle yapmaya devam ederse tüm iletişiminizi kesmek zorunda kalacağınızı bile söyleyin. Böyle olacaksa herkes sadece kendi ailesi ile görüşsün, ailene olan sevgi ve saygımı da mı yok etmeye uğraşıyorsun deyin. Ben kadın olduğum halde aileme bu kadar yapışıp kalmadım kendine gel ben köle değilim deyin. Özetle ne derseniz deyin ama boyun etmeyin bu konuda. Söylemek istemiyorum ama ben olsam hiç görüşmem bunu yapanlarla. Ve haddim olmayarak böyle baskıcı ve yanlış ısrarda bir koca ve ailesi düzeltip normalleşmeden hamile kalmamaya çalışın derim
Bunları yasagacagımı bilsem evlenmedim ciddenEvlenmeseymiş o zaman ana kuzusu.
Artık gitme gunlerinı ben planlıyorım yoksa tek gönderıyorum. Ama aılesı hep benı de gormek ıstıyorDaha cok yenısınız esınız bıkar merak etmeyin. haftada 4 olan 3 e 2ye duser zamanla. Hep sız bı plan yapın beraber sunu yapıcaz şu gun deyin esınıze, o aılesıne gitmeyi planlamadan once sızın planınız olsun gitmesini azaltın ben ıstemezdım haftada 4 gun nedır orda kalsın bari. Siz de tabı bozmayın durusunuzu hep işim var temızlık yapıyorum fılan deyin . Bıde esit derecede olması gerekirdi kendı ailenizi arka planda kalmıs bastan beri oyle alısmıs. Konusup esit sekılde gıtmek ıstedıgınızı soyleyebilirsiniz
Ben şuan inat ettim. Kv sürekli cagırıyor ama ben gıtmıyorum. Tek gel dedı gitmedım. Hayır bız oraya gıdınce kardesıyle ayrı odaya gıdıyor. Ben tek kalıp annesının gönlunu hos edıyorum. Ama bundan sonra bırakcam o konussunÖzlüyorsa gitsin işte bunu sorun etmeyin, bir süre sonra tek gitmekten sıkılacak zaten. Kaldı ki iki saat oturunca sıkılıyormuş, bakın yurdum erkekleri bekarken evde durmaz ana babasının yüzüne bakmaz, evlenince karısı her gün anasıgile gitsin ister, çok sevip özlediğinden falan değil, olay şu “bak ben evlendim karıma sözümü geçirip anamgile götürüyorum”. Bir nevi erkeklik ispatı gb.
Acele etmeyin, fevri davranmadan sabırla çözülebilecek bir durum.
Tamamda eşiniz hep gıtmek ıstese naparsınız. Ben hıc tek gıtmedım. Hep esımle gıttım. Valaha eşime göre ben bırsey bılmıyorum, annesı ögretiyor banaBen 3sene olacak evleneli.
Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım çünkü en başından gitmedim çok sık.
Eşimle gittim geldim.
Kalma olayına zaten karşıyım.
Aynı şehrin içinde ne kalması yani.
Onun dışında da evi çekip çeviren benim neyin aklını veriyorsa bana yani
Anlamıyorum kv deleri.
Sadece kendi akılları varmış gibi hareket ediyorlar.
Ben kvye dedım ki. Bızım gelınımız anneme yakın oturuyor dedım. Annem bırseye karısmaz,gıtmez gelmez bıle dedım. O da öyle sey olur mu oglunu n evı orası dedıeşinize hiç dediniz mi?
sen benim annemle hiç görüşmüyorsun nerdeyse ama hep istiyorsun
sonra da gerçi benim annem öyle yapmaz geçlere pek müdahale etmez kimseyi sıkmaz vs vs
karşılaştırmayı sevmem ama hakediyor kimileri de
Bundan sonra hıc aramayacağım onun tarafını. Esım arayınca konuscamO sizin annenizi aramazken nasıl pişkin pişkin sizden böyle şeyler talep edebiliyor anlamıyorum. Herkes kendi anne-babasını arasın nedir bu “gelin bizi aramıyor” tribi. Kayınvalidemde bi ara tutturmuştu beni aramıyor diye, aradıklarınıda açmadım, ölümü gösterip sıtmaya razı ettim. Benim eşim anlayışlıdır her konuda ama o bile arasan mutlu olurlar deme gafletinde bulundu tıktım lafı ağzına. Çünkü eşim annemi aramaz, anneminde umrunda değil ama olsun. Eşim kimseyi aramaz, kendi anne-babasını, kardeşlerini falan arama huyu yoktur ama banane, benim annemi aramazsa bana laf edemez.
Evlendirmeseymiş oğlunu. Madem bir aile kurmasına izin vermeyecekti! Zorla kaçırmadınız değil mi?? İki dk hal hatır tamamdır, uzatmayın, yanıtlamayın, ısrar olursa evinizin ayrıntılarına girmemelerinizi rica edin, rapor vermekten hoşlanmadığınızı söyleyin ve sizin de söylediğiniz gibi baskı yapıldıkça gitmeyin, bunları yapacağınızı da eşinize belirtin. Biz seninle yeni bir aileyiz benim ailem de senin ailen de sadece akrabalarımız, herkes haddini bilecek. Aile olmak budur - u öğretmelisiniz. Çok yazdım kusura bakmayın ama tahammül edemiyorum bu eşini ailesine köle yapmaya uğraşan süt kuzusu erkeklere. Umarım başarırsınız da öncelikle bir birey, eş, koca olduğunun farkına varır.Normalde haftada bır atamaya basladım kv yi. Ama aramıycam. Sadece eşim arayınca 2dk konusurum o kadar. Öyle bır mesafe koyacagım ki. Oglunu kaybetmekten kopmaktan korkuyor sanırım
Tamamda eşiniz hep gıtmek ıstese naparsınız. Ben hıc tek gıtmedım. Hep esımle gıttım. Valaha eşime göre ben bırsey bılmıyorum, annesı ögretiyor bana
Bizde öyledir, yeni kurulan aile birliğine saygı gösterilir ve asla karışılmaz. Eğer ihtiyaç duyar da yardım isterlerse yardım edilir. Yoksa herkes haddini bilir seviyesini korur. Annem doğru yapıyor deseydinizBen kvye dedım ki. Bızım gelınımız anneme yakın oturuyor dedım. Annem bırseye karısmaz,gıtmez gelmez bıle dedım. O da öyle sey olur mu oglunu n evı orası dedı
Ben şuan atanmaya calısıyorum. Öyle uzak yerler yazacağım ki. Gitmek istiyorum buradan. Gitmeden cocuk ıstemıyorum. Cunku eşim kendı annesı baksın ıstıyor. Aramıycam annesını. Konusunca kesınlıkle detay vermeyeceğim. Alısacaklar ınsallah. Ben annesıne karısılmasını sevmedigimi söyledım. Gecen gıttık bıraz soguktu aılesıEvlendirmeseymiş oğlunu. Madem bir aile kurmasına izin vermeyecekti! Zorla kaçırmadınız değil mi?? İki dk hal hatır tamamdır, uzatmayın, yanıtlamayın, ısrar olursa evinizin ayrıntılarına girmemelerinizi rica edin, rapor vermekten hoşlanmadığınızı söyleyin ve sizin de söylediğiniz gibi baskı yapıldıkça gitmeyin, bunları yapacağınızı da eşinize belirtin. Biz seninle yeni bir aileyiz benim ailem de senin ailen de sadece akrabalarımız, herkes haddini bilecek. Aile olmak budur - u öğretmelisiniz. Çok yazdım kusura bakmayın ama tahammül edemiyorum bu eşini ailesine köle yapmaya uğraşan süt kuzusu erkeklere. Umarım başarırsınız da öncelikle bir birey, eş, koca olduğunun farkına varır.
Ben yardım istemeden hep bunu böyle yap falan dıyor. Ona göre o karısmıyor ama karısıyor ıste.Bizde öyledir, yeni kurulan aile birliğine saygı gösterilir ve asla karışılmaz. Eğer ihtiyaç duyar da yardım isterlerse yardım edilir. Yoksa herkes haddini bilir seviyesini korur. Annem doğru yapıyor deseydiniz
Sonra annesı paşam özledim dıye aglayacak amaDiyorum ya birinci seferinde yollardım ama daha sonra gidemezdi.
Sana iki tavsiyem varSonra annesı paşam özledim dıye aglayacak ama
Eşim tek gıdınce problem var dıye dusunuyor lar. Benım neden gelmedıgımı sorguluyorlar. 15gunde bır gıdıyorum ben. Fazlasını kesınlıkle gıtmıyorum. Trıp atıyorlar bu sefer. Evet acık acık söyledim aslında soguk davrandılar bu seferSana iki tavsiyem var
1) ne düşünüyorsanız açıkça söyleyin, eşinize de KVnize de. Üslup önemli. Benim evde işlerim oluyor, her zaman gelemiyorum, kendi evimin düzenine alışmam gerekiyor diyin. Kafanızda gitmek için bir Aralık belirleyin. Mesela haftada bir. Onlar da sizin rutininize alışır. Yoksa kafan atıp 4 hafta gitmezsen onlar da oradan bastırmaya çalışır.
2) kararınızı verdikten sonra ne düşünmüşler diye kendinizi yormayın. İstediklerini düşünebilirler. Cool olun, biraz sessiz olun. Eşiniz gidip gelsin, bir süre sonra o da sıkılır zaten.
Ne yapıyorsunuz gidince hizmet iş muhabbet edebiliyonuzmu bariEşim tek gıdınce problem var dıye dusunuyor lar. Benım neden gelmedıgımı sorguluyorlar. 15gunde bır gıdıyorum ben. Fazlasını kesınlıkle gıtmıyorum. Trıp atıyorlar bu sefer. Evet acık acık söyledim aslında soguk davrandılar bu sefer