Eşim Kardeşimi Evde İstemiyor

Uzun süre kalacağını bilmiyor muydunuz eşinize niye sormadınız adam tabi ki haklı. Evlilikte çiftler ev konusunda birbirine danışmadan hareket etmemeli

Herkese merhalabar. Kizlar benim yine bir sorunum var ve bu konuda sizden destek almak istiyorum. Eski konumu bilenler bilir, bundan yaklasik 10 gun once kiz kardesim beni arayarak size gelecegim dedi. Bende esime sormadan gel dedim. Esime durumu soyledim. Once bozulacak gibi oldu sonra tamam iyi yapmissin dedi. Esim kardesim bize geldigi ilk gunler gayet guler yuzluydu. Ama ozellikle son bir kac gundur esim artik eskisi gibi degil. Yuzu dusuk konusmuyor telefona takiliyor. Baktim ne yapiyor diye haber okuyor. Takiliyor oyle. Ablam pek konuskan biri degil konusurken insanin yuzune falan bakmaz zaten esimle pek bi samimiyetleri yoktur. Dun dayanamadim en sonunda sordum. Neden boylesin diye. Esimde kardesin daha ne kadar kalmayi dusunuyo diye sordu. Olay burda koptu zaten yuz ifaden bundan dolayi miydi dedim. Esimde bilmem farkindamisin ama 10 gunu devirdi. Bizler calisan insanlariz misafirlik dedigim calisan insanlarin evinde, 3 gun 5 gun 1 hafta olur. Gunlerdir burda isten eve gelip dinlenmek istiyorum dinlenemiyorum hastayim yatamiyorum. Bizim cocuk yapmaya calistigimizin ve cok uzun sure seni tedavi ettirdik ve tam sonuc verdi o geldi dedi. Bizde sessiz sessiz kavga ettik. Esim cok ustume gitmedi ama rahatsizligini belli etti. Ben kardesime ne diyeyim bir akil verin kizlar esim hakli mi ben mi cok abartiyorum?
Adam haklı.

Herkese merhalabar. Kizlar benim yine bir sorunum var ve bu konuda sizden destek almak istiyorum. Eski konumu bilenler bilir, bundan yaklasik 10 gun once kiz kardesim beni arayarak size gelecegim dedi. Bende esime sormadan gel dedim. Esime durumu soyledim. Once bozulacak gibi oldu sonra tamam iyi yapmissin dedi. Esim kardesim bize geldigi ilk gunler gayet guler yuzluydu. Ama ozellikle son bir kac gundur esim artik eskisi gibi degil. Yuzu dusuk konusmuyor telefona takiliyor. Baktim ne yapiyor diye haber okuyor. Takiliyor oyle. Ablam pek konuskan biri degil konusurken insanin yuzune falan bakmaz zaten esimle pek bi samimiyetleri yoktur. Dun dayanamadim en sonunda sordum. Neden boylesin diye. Esimde kardesin daha ne kadar kalmayi dusunuyo diye sordu. Olay burda koptu zaten yuz ifaden bundan dolayi miydi dedim. Esimde bilmem farkindamisin ama 10 gunu devirdi. Bizler calisan insanlariz misafirlik dedigim calisan insanlarin evinde, 3 gun 5 gun 1 hafta olur. Gunlerdir burda isten eve gelip dinlenmek istiyorum dinlenemiyorum hastayim yatamiyorum. Bizim cocuk yapmaya calistigimizin ve cok uzun sure seni tedavi ettirdik ve tam sonuc verdi o geldi dedi. Bizde sessiz sessiz kavga ettik. Esim cok ustume gitmedi ama rahatsizligini belli etti. Ben kardesime ne diyeyim bir akil verin kizlar esim hakli mi ben mi cok abartiyorum?
Kusura bakmayın ama eşiniz haklı demek ki adam evde rahat edemiyor yorgun geliyor bi de üstüne hasta. Kardeşiniz ne amaçla geldi ne zman gitmeyi düşünüyor. Bazen anama bile misafirliğe gitsem sığamıyorum da kardeşiniz maşallah daha da kalmaya devam edecek galiba. Tabi sizin içinde kötü bir durum .git diyemezsiniz. Vallahi birine misafirliğe gitsem baksam ki o evde benimle konuşmayan biri var anlarım ki istenmiyorum diye. Şöyle düşünün kaynınız var mı bilmiyorum gelip sizde bir hafta 10 gün kalsa dersiniz ki duşa bile rahat giremiyorum.yani kardeşinizin niye geldiğine hala anlam verebilmiş değilim. Allah yardımcınız olsun 🤷‍♀️

valla eşim bana sormadan misafir kabul etse sevdiğim biri olsa bile sinir olurum. kardeşinize surat astığı için eşinizi haksız bulabilirdim ama ona sormadan misafir kabul ettiğiniz için tüm haksızlıkları bünyenizde toplamışsınız. birde kim gelirse gelsin bu belirsizliği sevmem ben, bana ne kadar süreliğine geliyor, ne zaman gidecek bilmek isterim. kardeşiniz söylemedi mi size ne kadar süreliğine geldiğini. uzaktan geldi diyorsunuz bi dönüş bileti yok mu? bence ne kadar kalacaksın diye sorabilirsiniz, yanınıza gelip bu kadar süre kalan kardeşle o kadar samimiyeti olur insanın. eşimin bi akrabası bize gelecekmiş ne zaman uygunsunuz diye soruyorlar, seni rahatsız etmeyeyim, sen gittikten sonra gelecekler, o yüzden plan yapmamız lazım deyin mesela.

Benim kaynım üç hafta kadar önce gelmiştidiş hastanesine görünüp gideceğim dedi, 3 5 derken 10 gün oldu hala evimde, eşime söyledim uygun dille söyle kardeşine yoksa ben söyleyeceğim diye. Kahvaltı yaparken muhabbet arasında söyledi gitme tarihin belli mi ne zaman gideceksin ona göre işlerimize bakacağız, şehir dışından gelmek isteyen arkadaşlar var senin gitme tarihini bilmediğimiz için bekletiyoruz dedi. Ertesi gün gitti valla anladı da, bozuldu ama yani misafirlik dediğin en fazla üç günlüktür. Sizinki de yayıldıkça yayılmış benim kaynım hesabı, düzgün dille söyleyin ne var bunda kırılacak. Benim ailemde biri kardeşine söylemezse diğer kardeş araya köprü olur, bak evli barkli rahatsız oluyordur eşi geri mi gelsen artık acaba hadi bilet bakalım filan der. Siz de hiç olmadı öyle yapın.

Ben direkt soylerdim ama siz soyleyemiyorsaniz, sehirdisinda isimiz var yola cikacagiz diyebilirsiniz ya da esinizin cift arkadaslari hafta sonu size kalmaya geliyor olabilir. Ya da annenize soyletin, hadi don artik falan desinler

Lakin onu bunu birakin da ne cekti su adam sizin aileden ya, parayi kurtarayim derken huzur kalmadi adamda

eski konuyu bilmiyosunuz sanirim .adam kardesi 4 sene boyunca resmen maasa bagkamis anne baba dururken okutmus.
ustune kardes telefon falan istiyordu. ki 27 yasinda .degil 10 gun 1 gun bile tutmam bu asalak kardesi evimde. ustelik konu sahibi kendi yazmis okumadiniz galiba adama soguk yapip konusurken yuzunw bile bakmiyormus . adam niye sabretsin ?!!?
Yorumları okurken ilk başlarda kimse eski konuları bilmeden yorum yapmış zaten. Bn onlara istinaden yazdım. Yoksa farkındayım cnm. Sonra bir üye eski konuyu hatırlattı.

Eşiniz haklı. Çalışıyormuşsunuz. Siz de eşiniz de eve gelince uzanmak, dinlenmek istersiniz. Misafir varken imkansız tabi. Bir de 3-5 gün olsa sorun olmaz da 10 günü geçmiş. Ama sizin de yapabileceğiniz bir şey yok. Kovamazsınız ya. Ablanızın hatası var burada. Kendisinin bunları düşünüp gitmesi gerekirdi.

Eşiniz haklı.

Görumceniz gelseydi inanin aynı tepkiyi verirdiniz.

Uzun süre kalan misafirden nefret ederim.

Bizimkiler anca oturmaya gelir sonra herkes evine kimse kimsede kalmaz.

Valla sizin bu kardesiniz evliliginize deprem etkisi yaratacak. Madem tedavi oldunuz niye kabul ettiniz ki. Kardesinize soyleyemeyebilirsiniz bu ozel durumj ama annenize soyleyip engel olmasini saglayabilirdiniz.

Babam uzun süre yatalak hastaydı ölmeden önce. Ablalarimla dönüşümlü bakıyorduk, anneme de destek oluyorduk. O dönemde bile bizler evimizi ozluyorduk , annem de yalnızlığını. Bu caresizlikte bile ne çatışmalar yaşamıştık.
Eşiniz haklı, keşke ablaniz biraz duyarlı olsaydı sizi bu zor duruma dusurmeseydi.

Ya kusura bakmayın da adam yerden göğe kadar haklı tesadüfen girdim konuya 10 gün kalmaz bı misafir sağlık sorunu boşanma vs olmadığı sürece benim de ikizim var İstanbul'da buraya geliyo bayramlarda benim eşim çok anlayışlıdir 2 3 gün görebiliyorum kardeşimi gelince gelsin kalsın der zoruna gitmez gorumcem benle taşıt onunla bir tutar onu da mesela bı sıkıntısı olsa eşim üst kata çıkar beni çağırır enistemi sevmez misafir gelince yuzuzne bakmaz telefona gömülür biz İstanbul'a gittiğimizde yeğenim doğduğunda o yüzden sevmez seneye tatil planlarımız var kardeşin yegeninle gelsin der ama eşinize bu konuda hak veriyorum uzun süre bende insülin tiroid tedavisi gördüm şu an 3 aylık gebeyim 2 seendir uğraşıyoruz benim evime de çok misafir gelmez gelen çok kalmaz çünkü eşim ve ailesi çok anlayışlıdir gençler işleri vardır gidecek yerleri vardır diye bence kibar bı dille artık gitmesi gerektiğini söyleyin adam şortuyla evin içinde rahat rahat gezmek ister haklı akşama kadar çalışıp bide suratsizligi kimse çekmez eşinizin ailesi gelse bu durumda siz eşinize soylenirisnix ne xmana gidecek söyle diye anlaması lazım ablaniz yada kardeşimiz her kimse tedaviyle uğraştığınızi anlamalı. Eski konuları ben burda gördüm daha önceki konuları bilmiyorum ben eşimden kimse için yardım isteyemem ya çok zorda kalmadigjm sürece hayat memat meselesi olmadığı sürece isteyemem ablaniz da aileniz de yüzsüzlük yapmış yani adamın iliğini kurutuyolar bence daha fazla eşinizi ezdirmeyin ve üzmeyin adamı yazık bişey de diyemiyo dese yerden göğe kadar haklı ☺️

Ablanızın gelmesinde ekstra bir sebep var mi?

Ne bileyim hasta olur doktora gelir ya da siz hastasınızdır size yardima gelir. Hastalik gibi durumlarda olabilir 10 gün kalması.

Fakat keyfi bir durumsa esinize sormadan 10 gün kalması bunaltmış adamı.

Eski konuları bilmiyorum, ben genel olarak yorum yapıyorum. Ne demek eşin haklı? Çok şaşırdım, benim eşim annem, kardeşlerim gelince gitmeyin kalın diye ısrar eder, erkek kardeşim öğrenciyken tatilde 2- 3 hafta kalırdı değil gitmesini istemek ima bile etmezdi, anneme benden çok ısrar eder kal diye. Çok garip geldi. Tamam çalışan insanlar ama 10–15 gün çok değil birinci dereceden yakınlar için.

X