benim alışveriş yaptığım marketlerde satılmıyor kapalılıktan kastım zaten askılı mini etek vs giyinmiyorum başımı kapatmak tunik vs şeyler ile başlamak istiyorum
hiç bir istek Allahın emrinin üstünde olamaz. Bu kocası dahi olsa... Nihat hocayı seviyorum ama bir yanlış anlaşılma olmuş olabilir. bu kadar net bir doğru üzerine böyle bir cevap vereceğini hiç zannetmem . yinede dinlemek lazım tabi. seninde kapanman hayırlı olsun canım Rabbim daim etsin inşAllah .)
aminnn inşallah çok tşk ederimneyse ben çıkıyorum. bugün Cuma mübarek gün. senin için dua edeceğim. Hakkında hayırlı olan ne ise o olsun inşAllah yuvan yıkılmadan sarsılmadan ,kimsenin kalbi kırılmadan herkesin gönlü hoş olarak gerçekleşsin gerçekleşecek olan inşaAllah.. hayırlı akşamlar
Direk kapanıcam demedim ama ileride kapanma isterim demiştim ama çok öncedenBen eşinizi de sizin kadar haklı buldum.
Evlenmeden önce ben kapanacağım, hayatımı bu şekilde devam ettirmek istiyorum dediniz mi eşinize? Demediyseniz şu an eşinizin bu tepkiyi vermesi çok normal.
wvet buaralar bir yerden başladım diyebilirim kısa kollu giymemeye çalışıyorum en kötü fakir kol olan şeyleri tercih ediyorum kalçamı kapatacak şeyler giyiniyorumAma işte sadece tunik vs ve baş örtüsü ise önce başınız açık geri kalanına başlayın pardesü ve benzeri talebiniz yok ise sadece başınız açık tarzınızı değiştirin eşiniz de sizdeki azmi görür
Esin seni zorla kapatmak isteseydi gör sen burdaki yorumlari. Boşan derlerdi.
Ben de sana boşan diyorum.
Dini inancini kimse engelleyemez.
Bir kadin vardi 50 yasinda. Otobus beklerken beni yanina çağırdı. Baktim aglamaya basladi kizim ben kapanmayi cok istiyorum esim izin vermiyor, cok kotu durumdayim, ne yapacagimi bilmiyorum lutfen bana dua et Allah rizasi icin demisti. Ama kadin nasil agliyordu.
Yani diyecegim o ki cidden bosanabilirsiniz bu sebepten..
sevgiler..
Ne alakasi var ki? Basiniza taktiginiz esarp icin sevmeyecekse birakin sevmesin rica ederim.
Benim abimin is yerinde basortuye izin verilmiyor diye gül gibi isini birakti abim.
Allahin farz kildigina kisitlama getiren yerde çalışamam diye..
Namaz kiliyor diyorsunuz ama bir farzi kabul edip birini kabul etmemek olur mu??
Eger namazi gorunseydi inanin onu da kilmazdi.
Cok yazik, esiniz icin cok uzuldum. Allah hidayet versin..
Siz de ya hemen birden kapanirsiniz ya da boyle giderse hic kapanamazsiniz..
Aynı şeyi düşünüyorum..bu erkekler kadınlardan ne istiyor snlanıyor yok kapan yok kapanmabidr şu açıdan bakıyorum eşiniz sizi açık görüp beğenmiş evlenmiş kapalı birini isteseydi öyle biriyle evlenirdi kime hak vericeğimi bilemedim
allahın emri varken koca kim oluyor ki? her denılene ınanmamak gerek. kıtaplardan okumak gerekNihat Hatipoğlu'na da soruldu buna benzer bi şekilde cevap verdi hoca. Istimiyorsa günahı ona diye.
Yoksa karışmasa daha iyi tabii ..
bence üstüne gitme şimdilik sen gene ibadetlerini yap bence eninde sonunda yumuşar, ayrıca hemen kapan karşısına çık muhabbetlerini doğru bulmuyorum sonuçta bir hayatı paylaşıyorsunuz orta yolu bulmaya çalışın o sizin istemediğiniz bir şeyi yapmak isteseydi be yapsaydı mutlu olmazdınız eminimAynı şeyi düşünüyorum..
eşim bana kapan dese..ben böyleydim.böyle görüp begendin derdim.keza bende eşime kapanmak istiyorum dediğimde ben seni böyle görüp beğendim yoksa kapalı biriyle evlenebilirdim deme ihtimali var....nasıl işin içinden çıkılır bilemedim.
kişi kendi ozgurlugunden haklarindan mesuldur lakin dediğim gibi kapan diyen kocaya karşı çıkan kadin olduğu kadar kapanicam diyen kadına da karşı çıkan koca olabilir...
beynim yandı sanırsam
Evet ondan habersiz gizli bişekilde üstüne istemedği halde kapanmaya cesaret edemiyorum açıkçası aslında onu dinlemesemde olur dini açıdan bakılırsa ama cesaret edemiyorum bunu yapmayabence üstüne gitme şimdilik sen gene ibadetlerini yap bence eninde sonunda yumuşar, ayrıca hemen kapan karşısına çık muhabbetlerini doğru bulmuyorum sonuçta bir hayatı paylaşıyorsunuz orta yolu bulmaya çalışın o sizin istemediğiniz bir şeyi yapmak isteseydi be yapsaydı mutlu olmazdınız eminim
Evlenmeden önce namaz kılmazdı evlendikten sonra başladı o da çok çok iyi bir insandır ama dini yönden biraz zayıf işte bende ona sohbetler dinletmeyr çalışıyorum kitap vs okutmaya çalışıyorum bu şekilde öğrenecek inşAllah'ın emrettiğine bir kul nasıl olurda karşı durur. Eşiniz namazınıda kılsa size böyle güzel bişey için engel oluyorsa imanında zayıflık vardır.
Evet bu evde kapanma mevzusunu gözü alışsın diye bir arkadaşımda söylemişti bunu denemek istiyorumCanım yılda bir iki kere gidilen bir yemek için bütün hayatını nasıl inançlarını yok saymak bana işin biraz bahanesi gibi geldi. bir süre evde falan kapatsan gözü alışsa sonra ikna olur belki. Bir arkadaşım kapanmıştı önce uzunca bir süre kıyafetlerini değiştirdi kapalılar gibi giyiniyodu.saçı derli toplu dikkat çekmiycek şekilde yaptı.sonrada kapandı ama kapandığını fark etmedik gözümüz yadırgamamıştı sanki hep kapalıymış gibi gelmişti..