• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİM EKONOMİK NEDENLERLE ÇOK STRESLİ NE YAPABİLİRİM?

ceren bengu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2025
22
11
3
29
Eşim akrep burcu ve bir sorun varsa düşünmeye başladığı zaman onu içine düştüğü o kuyudan çıkarmam çok zor oluyor.sürekli yapamadığımız şeyleri düşünerek stres yapıyor ,borçları düşünerek stres yapıyor ve gelecek hakkında endiselenirken bugününü mahvediyor,kendini harap ederken beni hiç görmüyor zaten.memnuniyetsiz ,mutsuz,endişeli,stresli bir adama donustu ve bu yatak hayatımızda yansıdı malesef.bu adam hiç borcumuz yokken çok enerjik ve tatlı bir adamdı onun o hallerini çok özledim... muhtelemen şu an ki problemlerimizin yüzde doksanı ekonomik.allahim yardım et bize nolur.lutfen onu rahatlatmam için nasıl davranmam gerektiğini ne yapmam gerektiğini anlatın bana ben napabilirim şaşırdım artik.

Eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz o yüzden birlikte oturup konuşarak bu durumun, sorunların üstüne gitmek ve ortak bir şekilde çözüm bulmak en iyisi olacaktır.

İkinizin de konuşmaya hazır olduğu, uygun bir zamanda bu konuyu açabilir konuşabilirsiniz. İletişim çok önemli böyle durumlarda, hepimiz insanız, bazen stresimizin ve sorunlarımızın üstesinden tek başına gelemeyiz ve birileriyle konuşmak isteriz. İletişim kurmadan anlaşamayız ve karşıdaki insanın aslında nelerle mücadele ettiğini bilemeyiz.

En iyisi oturup bu durumu konuşmak ve ortak bir şekilde çözüm bulmak. Eğer sorunlarını konuşmayı pek tercih eden birisi değilse bu durumun sizi nasıl etkilediğini, sizin nasıl hissettiğinizi açıklamanız ve onun da sizin açınızdan bakmasını sağlamanız, sizin de onu dinleyerek onun açısından bakıp davranışlarının ve stresinin nedenini anlamanız ikiniz için de daha iyi olabilir.

Adam borçlardan strese giriyorsa 2 yol var. Ya kemer sıkıp giderleri azaltacaksınız ya da işe girip geliri arttıracaksınız. Başka yolu yok. Ben borç harç stresindeyken eşimin kafası rahat bir biçimde takma ya demesi benim sinirlerimi iyice bozar.
Aynen bence de öyle 👍🏻

Ya sizde destek olucaksınız ya giderlerinizi minimumda tutup bak böylede iyiyiz diyeceksiniz bunun bir dönem olduğunu geçeceğini önemli olanın aile bütünlüğünüz olduğunu anlatacaksınız. Günümüz şartlarında çok normal iniş çıkışlar kim yaşamıyor ki. Para gelir gider. Siz birbirinize arka çıkın yeter.

Ne borcu bu? Giderinizi ne kadar etkiliyor? Borç ödenince elinizde bir şeyler kalıyor mu? Yoksa borç ödenmiyor mu? Durumunuzu net anlatırsanız yardımcı oluruz. Bir de siz çalışıyor musunuz?

Eşim akrep burcu ve bir sorun varsa düşünmeye başladığı zaman onu içine düştüğü o kuyudan çıkarmam çok zor oluyor.sürekli yapamadığımız şeyleri düşünerek stres yapıyor ,borçları düşünerek stres yapıyor ve gelecek hakkında endiselenirken bugününü mahvediyor,kendini harap ederken beni hiç görmüyor zaten.memnuniyetsiz ,mutsuz,endişeli,stresli bir adama donustu ve bu yatak hayatımızda yansıdı malesef.bu adam hiç borcumuz yokken çok enerjik ve tatlı bir adamdı onun o hallerini çok özledim... muhtelemen şu an ki problemlerimizin yüzde doksanı ekonomik.allahim yardım et bize nolur.lutfen onu rahatlatmam için nasıl davranmam gerektiğini ne yapmam gerektiğini anlatın bana ben napabilirim şaşırdım artik.
bu akrep burçların da kronik sanırım..benim eşim de aynı şekilde biraz borcumuz olsun dünyanın yükü sırtındaymış gibi dertten derde düşer..bunun altından kalkmanın yolu sürekli konuşup telkin etmek..pozitif şeyler söyleyerek beyininde ki negatif şeyleri manipüle edebilirsiniz..bir süre gereksiz harcamalardan da kaçınabilirsiniz tabi böyle biriyseniz..

Back