• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuk istemiyor 😔

Ocaksubatmart

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2023
47
8
1
Merhaba kızlar. 2 yıllık evliyiz ben 28 eşim 33 yaşında. çocuk konusu açıldığında eşim kendini hazır hissetmediğini söylüyor. Maddiyatı öne sürüyor ama şu an maddi sıkıntımız ve borçlarımız yok. Ben anne olmayı çok istiyorum ama sürekli önüme tarihler koyuyor 2 sene sonra 3 sene sonra gibi bazen tamam kendimi hazırlıcam diyor ama hazırlaması 2 sene sürermiş😢sizce neden böyle? başına böyle bir şey gelen var mı ya da çevresinde olan? Ne yapmam gerek, yardımcı olursanız sevinirim 🙏

Siz de altılı masa gibi, evlenmeden hiç konuşmadiniz mi bu işleri 😅
Çocuk istemeyen,hazır olmayan adamı baba yaparsan en çok sana ve zavallı bebeğe yazık olur. Evlisin, mutlusun, gençsin. Tadını çıkar, ne zaman kocan babaliga hazir o zaman korunmayı bırakırsınız. Bu işler tek taraflı istemekle olmaz. Hazır olmayan adamdan da iyi baba olmaz

Borcunuz olmaması maddi sıkıntı olmadığı anlamına gelmez. Eve ne kadar para giriyor? Kira ödüyor musunuz?

Eşler aynı anda hazır hissetmeyebiliyor. Ama mühim olan annenin hazır hissetmesi babalık zaten hazırlanarak olan bir şey değil doğurup kucağına verdiğinde süreç içinde öğreniyorlar babalığı( kendi gözlemim) psikolojik olarak hazır olmaktan ziyade maddi hazırlıktan bahsediyor sanırım eşiniz ya da onu bahane gösteriyor.
Şimdi bir çocuk sahibi olup sonra da eşiniz beklediğiniz ilgiyi size ve çocuğa göstermediği taktirde çok üzülürsünüz ve suclayamazsiniz da hani ben istemiyorum demiştim der.
Bilimsel açıdan iknaya çalışabilirsiniz yaşım geçiyor işte atıyorum yumurtalıklarim tembelleşmiş riskli olabilir falan gibi belki o şekilde çocuk fikrini tarih olarak öne çekebilir eşiniz aklıma başka bir şey gelmedi.
Çünkü eşiniz çocuk istemiyor değil sadece yakın zamanda istemiyor, siz de yakın zamanda istiyorsunuz ortada buluşmaniz lazım iki tarafın da gönlü olsun

Eşler aynı anda hazır hissetmeyebiliyor. Ama mühim olan annenin hazır hissetmesi babalık zaten hazırlanarak olan bir şey değil doğurup kucağına verdiğinde süreç içinde öğreniyorlar babalığı( kendi gözlemim) psikolojik olarak hazır olmaktan ziyade maddi hazırlıktan bahsediyor sanırım eşiniz ya da onu bahane gösteriyor.
Şimdi bir çocuk sahibi olup sonra da eşiniz beklediğiniz ilgiyi size ve çocuğa göstermediği taktirde çok üzülürsünüz ve suclayamazsiniz da hani ben istemiyorum demiştim der.
Bilimsel açıdan iknaya çalışabilirsiniz yaşım geçiyor işte atıyorum yumurtalıklarim tembelleşmiş riskli olabilir falan gibi belki o şekilde çocuk fikrini tarih olarak öne çekebilir eşiniz aklıma başka bir şey gelmedi.
Çünkü eşiniz çocuk istemiyor değil sadece yakın zamanda istemiyor, siz de yakın zamanda istiyorsunuz ortada buluşmaniz lazım iki tarafın da gönlü olsun
Beni çok güzel anlayıp, çok güzel yorumlamışsınız🙏 yaşım geçiyor dedim, ama 30 dan sonra da annelik mümkün diyor. Görümcelerim o yaşlarda anne olmuş onları göz önüne alıyor 😔 ama ben genç anne olmak istiyorum zaten 9 ay hamilelik ve hemen olacak diye bir şey yok zaten. Yakın tarihte istemiyor evet 😢

Memur maaşı giriyor kiramız da düşük.
Tek memur maaşı mi giriyor çift memur maaşı mi?
Eğer çift ise siz ücretsiz izin düşündugunuzde tek maaşla geçinebilecek misiniz?
Ücretsiz izin almayacaksaniz bebeğe kimin bakmasini düşünüyordunuz, o kişinin bundan haberi var mı?
Ev sahibinizin bugünlerde herkesin ev sahibi gibi emsal daireleri görüp sizi çıkarmaya calisma / yüzde yüz zam yapma ihtimali nedir?
Birikiminiz var mı?
İstanbul'da sadece kadın doğuma rutin muayaeye gitmek istedim, adı sanı duyulmamış hastaneler 550 liradan başlattı muayane ücretini. Böyle şeyleri düzenli ödeyecek, doktor 'bir test var ama ABD'ye gönderilmesi gerekiyor' derse rahatça karşılayacak, bir aksilik durumunda özel hastanede birkaç gün/hafta yatacak, bebeğin süt alerjisi varsa yurtdışından gelmiş mamalara döviz ödeyecek gücünüz var mı?

Memur maaşları değişik değişik. Klasik memurdan bahsediyorsaniz tek maaş ve kira ile bebek masrafının altindan kalkmak zor.insanlar asgari ücret, tek maaş

çocuk öyle istediğin zaman geldiğinde her zaman şak diye olmayabiliyor sadece bir hatırlatma
İşte bu yüzden ben de eşimi ikna etmeye çalışıyorum rabbim belki hemen nasip etmeyecek denemeden bilemeyiz

Bu yolla gebe kalanları çok okudum bu sayfada ben de denedim bu ay bana da dua edin🤲🏻evlatlarınız sağlıklıdır inşallah 🤲🏻💜
Şırınga yönteminden bahsediliyor. Kocanızın spermlerini mi çalıyorsunuz Rifat Sarıcaoğlu'nun başına gelen gibi?

Bence hazir olana kadar bekleyin. Yoksa ileride ters teper.
Benim erkek kardesim de hazir olmadigini soylemisti esine. Esi cok istiyordu erkenden Anne olmayi. Hazir olunca harika bir baba oldu. Hepimiz saskiniz 😂

Beni çok güzel anlayıp, çok güzel yorumlamışsınız🙏 yaşım geçiyor dedim, ama 30 dan sonra da annelik mümkün diyor. Görümcelerim o yaşlarda anne olmuş onları göz önüne alıyor 😔 ama ben genç anne olmak istiyorum zaten 9 ay hamilelik ve hemen olacak diye bir şey yok zaten. Yakın tarihte istemiyor evet 😢
Şöyle yapabilirsiniz eğer yapmadiysaniz. Birlikte doktor kontrolüne gidin. Bir sorun var mı yok mu bilmek istiyorum ona göre ileri tarihe erteleyelim yoksa şansımı kaçırmak istemiyorum dersiniz. Çünkü dediğiniz gibi istediğiniz an olacak diye bir şey yok eşiniz bunları bilmiyor olabilir. Bu şekilde şart koşun mesela ve kontrollerinizde bir şey çıkmazsa hem siz de içiniz rahat beklersiniz telaş yapmadan. Anlaşma yapın ben şimdi istiyorum sen iki yıl sonra o zaman ortada buluscaz bir yıl sonra yapalım gibi 🤭

Şırınga yönteminden bahsediliyor. Kocanızın spermlerini mi çalıyorsunuz Rifat Sarıcaoğlu'nun başına gelen gibi?
töbe ya aşılamamı yapacak:) netfilx de bununla ilğili bir film var. kadın tüp bebek doktoru yumuta rezerverleri bitmek üzere.eski sevgilisis sperm bağışlamış hastaneye onu çalmıştı:))

Back