eşim bir bilgisayar bağımlısı :((

bahar_erol

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2015
46
298
32
merhaba arkadaşlar eminim aranızda benim gibi olan pek çok arkadaş vardır. eşim sürekli bilgisayar başında ne benimle ne de çocuklarımızla 10 dk dan fazla ilgilenmiyor hemen bilgisayar odasına gidiyor. çoğu gece uyuduğunu bile görmüyorum. yeni bebeğimiz oldu 1.5 aylık, bi de oğlumuz var ama o hep bilgisayar ile uğraşıyor ne dışarı çıkıyor ne konuştuklarıma tepki veriyor kısacası sallamıyor beni birbirimizi severek evlendik şimdi böyle olmak çok zoruma gidiyor ne yapacağımı bilmiyorum

ne yapıyor ? oyun mu oynuyor sürekli ? face te mi takılıyor?
bence bir konuşun doktora gitsin o nedir tüm gün pc başında
ergen de değil ki..

Kelin ilacı olsa. .ne yaptıysam biraktiramiyorum oyun bağımlısı. .bilgisayar kapanirsa tlf ele alınır. .

'Allah Allah' demeyeceğim bariz açık ne yaptığı ... Bağımlılıktan öte gibi bir şey. Konuşmayı deneyin.

Esiniz bir bagimli maalesef. Kolay kolay vazgecemez.

Bilgisayarda ne uzerine vakit geciriyor? Mesela benim esimde oyun bagimliligi vardi. Internete falan girmezdi. Facebook'uma maillerine bile ben bakarim. Gerci cok sukur duzeldi.

'Allah Allah' demeyeceğim bariz açık ne yaptığı ... Bağımlılıktan öte gibi bir şey. Konuşmayı deneyin.
benim konuştuğum kadar kimse konuşmamıştır emin olun ama yine aynı yine aynı kulağının birinden girip diğerinden çıkıyor söylediklerim

Esiniz bir bagimli maalesef. Kolay kolay vazgecemez.

Bilgisayarda ne uzerine vakit geciriyor? Mesela benim esimde oyun bagimliligi vardi. Internete falan girmezdi. Facebook'uma maillerine bile ben bakarim. Gerci cok sukur duzeldi.
oyun ve facebook da sürekli. ikinci çocuğumuz olmadan önce beraber vakit geçirirdik sohbet ederdik haftanın bir gününü kendimize ayırıp o gün sohbet edip dertleşirdik şimdi adamın yanımda yattığını bile görmüyorum nerdeyse

Esimde isten gelir gelmez baslayip gece sabaha karsi birakirdi. Hatta isyerinde tabletle oynadigi icin uyari almis. Baktim olmayacak. Baya bir sert ciktim, isi ya oyun ya ben'e getirdim. Kararliydim da. Simdi daha iyi zaten tamamen yasaklamadim. Sert cikmadan isin ciddiyetini anlayamiyorlar maalesef.

acaba ben hamile kalınca mı oldu böyle diye düşünmeye başladım kendimi suçluyorum sürekli

Iste bunu yapmayin. Kendinizi neden sucluyorsunuz? Sanki kendi kendinize zorla yapmissiniz gibi. O cocuk esinizin de sorumlulugu hic kusura bakmasin.

valla canım benimki de öyle, nasıl alıştırırsan öyle gider, ben zar zor kaldırıyorum başından şimdi alıştı biraz

acaba ben hamile kalınca mı oldu böyle diye düşünmeye başladım kendimi suçluyorum sürekli

Kesinlikle sizinle alakası yok. Bu bahanesi olur ancak. Erkeklerin sorumluluktan kaçmanın hep bir yolu vardır.
Bilgisayar bağımlılığına saat sınırı getirmezse sizi kaybedeceğini söylediniz mi? Söylemediyseniz söyleyin gerekirse uygulayın.

Kendi adıma bilgisayar bağımlısı olma yolunda ilerlediğimi söyleyebilirim. Ama öyle oyun, face falan değil. Benim düşüncem eğer eşinize sert çıkacaksanız devamını da getirmelisiniz. Ama yeni doğum yapmış, iki çocuklu bir anne olarak bu sertliğe bence gerek yok. Çünkü devamı gelmez gibi gözüküyor. Bugüne dek tatlı dilde fayda etmemiş belli ki. Ama siz sabırlı olun ve eşinize önceden yapmaktan keyif aldığı şeyleri birlikte yapmak için vakit yaratın. Yavaş yavaş onu gerçek dünyaya çekin. Sanırım eşiniz sıkılıyor ve kaçıyor. Ama önceden böyle değilmiş. Belli ki sorumluluk fazla gelmiş. Biraz ona hayatın keyifli yönlerini yaşatmaya çalışın. Zaten bu bağımlılık sanırım "FOMO" ismiyle, yeni sanal hastalık olarak tanımlanmış. Yani bildiğin hastalık.

Moral bozmak gibi olmasın ama geceli gündüzlü bilgisayrda takılması benim aklıma tek bir şey getiriyor Belkide ben fesatımdır ama siz bence ilişkinizi canlandırın

birgün ayrılırsak bunun tek sebebinin bilgisayarı ve telefonu olacağını söyledim. bilgisayarla uğraşıyorum diye benden ayrılacak mısın diye alay etti

önceden benimle vakit geçirmek için kendini paralayan adam şimdi tam tersi oldu bu da çok zoruma gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…