- 24 Mayıs 2010
- 7.753
- 9.873
-
- Konu Sahibi regarde-moi
Anladim canim. Esimle esin arasinda tek fsrk bu o zaman bizimki tam tersi annesine yaptirmamak icin yapardi ama bana gelince yok. Illa anne olup omrumden omur mu gitmesi lazim beni anlaman icin derdim. O zaman biraz duygusal yaklas. Sana ihtiyacim var yoruluyorum diye. Cikis noktan bu olsun ama az az birak isleri gercektwn anliyorum seni. Zamanla oluyor ama dedigim gibi simdiden yipratma kendiniÇok çok teşekkür ederim. Tavsiyelerine uyacagim. Şöyle bir sorun var bizde maalesef. Evlenmeden once eşimin bi kere markete gittiğini bilmem ben. Evde annesi ve eşim varken hep annesi giderdi hep o kostururdu. Maalesef böyle alışmış. Benim bu tarz isteklerde bulunmami sacma buluyor.
canim benim ben neler yasadim anlatamam sana. Ucundan azicik anlatsam konu sahibinin konusu dagilir. Su kadar soyliyim. Arkadaslar ogrenciyken geldiklerinde giderken gardrobumu dagitirlardi. Boyle duzenli ogrenci mi olur diye renklerine gore ayri kullanimina gore ayri vs vs. Duzenlerdim. Ama zamanim vardi olmasa da olustururdum. kucuklugumden beri ailemin de resmi isleri fatura hastane vs ben kostururdum. 12 yasinda annemi dr.a ben gotururdum dusun. Sonra evlenip de tam gun calismaya baslayip istanbulun trafiginde kendimi kaybedince ben napiyorum dedim. Ya kafayi yiyecek solugu psikologda alacaktim ya da kendi kendime yontemler bulacaktim. Bulasiklari mutfaga yigip kapiyi kapatip onlari yikamamak icin cebelleserek basladim isleri birakmaya. O aksam kac kere kendimi istemsiz mutfakta buldum. Okulds kac kere istemsiz el yokadigimi tahmin dahi edemezsin. Biryere surmesem bile elim camurmus gibi dolasiyordum filan filan. Cabalayarak astim. Bir de sartlar gercekten onemli. Simdi haftada bir ev supuruluyor ve ben buna raziyim. Cunku sorunlu bir gebelik geciriyorum yatmam lazim kadin geliyor. Yattigim yerden temizlik yapmaya aseriyorum :))Karşılaştığım ilk örneksiniz diyebilirimSizin gibi kadınlar genelde rahat edemiyorlar, etrafı dağınık görmeye, yapılması gereken bir işin yapılmamasına vs. Kullanıldıklarının farkında oluyorlar ama kendilerine de engel olamıyorlar, kendiliğinden karşısındaki insan onun halinden anlasın istiyorlar ama olmuyor. Tebrik ederim sizi, darısı diğer mükemmel kadınların başına
O hep böyle görmüş yani annesi hiç is yaptirmamis hic sorumluluk vermemis. Diyor ki istersen isi bırak bana çalışıp yoruluyorum deme.yüz verme çok fazla. sen yaptıkça o daha fazlasını isteyecek. evlilik ortaklaşa yapılan bir şey sen kimsenin hizmetçisi olmak için evlenmedin. ikinizde çalışıyorsanız o da sana destek olmak zorunda. eğer maaşlarınız iyiyse arada bir yardımcı tutabilirsin en azından evin büyük temizliğini yapar sende daha az yorulmuş olursun.
Çok doğru yakalamissin. Herkes çok becerikli aman da ne güzel yapar filan derler hep benim için. Yani bu akrabalar arasinda bile çok bilinen birşey. Yapamasam inanır mı bilmiyorum. Ve inaninki böyle olmak da istemiyorum. Ben iyi yaptığım için değil insanlar yapmak istemedikleri için böyle söylüyorlar kimi zaman.
Beyefendi keyif yapıyor benim canım çıkıyor. Tavsiyelerinize uyacagim teşekkür ederim. Yorgunluktan yolda uyuyorum artik.
İstekleri konusunda aynen böyle söyledim ama onun yolunun üstü değilmiş benim yolumun ustuymus alsam ne olurmuş.Kocan tembellikte zirve yapmış resmen. Yerinizde olsam bu kadar ısrarla istemeye devam ettiğinde çık "kendin al veya altında araban var sende dışardan geliyorsun bende, bi zahmet gelirken sen alıver de". Çok fazla taviz vermişsin ve alıştırmışsın onu hazıra. Nasıl ki o sana bi şeyleri tembihliyor sen erken davran aynısını yap. Evde yemek mi yok mesela yada var ısıtılacak mı ara yaklaştığın zaman ben 5 dk ya geliyorum çok yorgun ve açım yemekleri ısıtıp sofrayı kuruver sana zahmet de. Ne bilim işte bişeyler için sen yönlendir onu
Hamur yemeyecekmis ya olabilir mi böyle birşey manti dedim de kabul etmedi.yoldan bir şey alamayacağını söyle
yemek olarak da uzun süre makarna yap. nasılsa işte yemek yiyorsunuz. sen de herşeye yetişme biraz.
yapma yoruluyorum de. şimdi dinlenmek istiyorum de
İstekleri konusunda aynen böyle söyledim ama onun yolunun üstü değilmiş benim yolumun ustuymus alsam ne olurmuş.
Geçen gün o evdr ben işten dönüyorum telefonda konuşuyoruz. Dışarı çıkalım mi dedi avm ye. Tamam o zaman vakit kaybetmeyelim yemekler hazır sen masayı hazirla on dakikaya geliyorum dedim. Sonuç mu haairlamamis ve dışarı da çıkmadıK. Hazirlamamak icin dışarı çıkma isteğinden vazgeçti. Herşeye bir cevabı var.
Diyor ki senin yolunun üstü neden ben cikip aliyim yuruyum?
Düzeni bozmaya calistim huzurum da bozuldu bir ara. Adam hep böyle görmüş. Bana da neler söylerdi neler. Herşeyi birlikte yapacağız. Seni hiç yormayacagim falan filan. Ama bu kez daha farklı yollardan önerileri dinleyip uygulayacagim. İnşallah etki eder. Kendime ayıracak vaktim yok ya o kadar yoruluyorum ki hicbirseye yetisemiyorum.Çok sinir bozucu. Valla dediğim gibi adam ekmek elden su gölden gibi alışmış hazıra. Her şey önüme gelsin, dediğim yapılsın... Bu düzeni bozmazsanız daha çok yıpranırsınız
Hamur yemeyecekmis ya olabilir mi böyle birşey manti dedim de kabul etmedi.
Merhaba regarde-moiMerhaba arkadaşlar. Ben birkaç ay önce evlendim ama ben çok yoruldum. Şöyle ki; eşim bana neredeyse hiç yardım etmiyor. Evlenmeden önce de üzerimde bir evin yükü vardı ama paylaşımlarla yani ailemin desteğiyle hallediyorduk. Şu an herşeyi benim düşünüyor olmam beni çok yoruyor.
Hep yardım edeceğim sana diyor. Ya bi sınava girmesi gerekiyor ders çalışıyor. Söz sınav bitsin herseyi birlikte yapacağız diyor. sonra bi operasyon geçirdi yine aynı. Ve şu an hiçbir bahanesi kalmadı ve yine yardım etmiyor.
İkimiz de çalışıyoruz. o benden bir iki saat daha erken evde oluyor ve sabah da bir saat daha geç çıkıyor. Ya insan azıcık tutmaz mı bir işin ucundan? Haftasonu evi supurur hepsi bu. Bütün işi bu zannediyor herhalde.
Hergün işten gelip yorgun argin yemek yapıp bi taraftan da evi mutfağı temizliyorum. Temizlemek dediğim yaşanabilir bir hale getiriyorum. O ne mi yapıyor? Tv izliyor spor yapıyor yapıyor. İnsan azıcık bilmez mi kendiliğinden. Bi kere söyleyim dedim yoruluyorsan çalışmak zorunda değilsin dedi bana cevap olarak. Ben de isterim ohh ne rahat sen yat ayağına gelsin herşey! Asıl sinirimi bozan hiç acimamasi umursamamasi. Nasıl içi rahat ediyor anlamıyorum.
Bir de yeni bir aliskanligi çıktı. Hergün benden birseyler istiyor is dönüşü. Yol ustundeki yerlerden alışveriş yapıyorum özel istekleri için ki zaten markete de ben gidiyorum. Eve erken geliyorsun be adam insan sormaz mi ne eksik sen gelene kadar cikip alıyim diye. Ki kendisinin arabasi var ben toplu taşıma kullanıyorum. Çoğu zaman suyu bile benden istiyor. Büyük tasiyamayacagim icin bir iki litre alıyorum marketten. Çok bunaldim arkadaslar. Evlenmeden önce bu market islerini filan hep babam hallederdi. O kadar yoruluyorum ki artık herşeye koşmaya çalışmaktan. Ben mi abartıyorum sizinle paylaşmak istedim.
İnan o kadar rahat edeceğim ki bu hallolursa.Market işini derhal üstünden at...
Merhaba arkadaşlar. Ben birkaç ay önce evlendim ama ben çok yoruldum. Şöyle ki; eşim bana neredeyse hiç yardım etmiyor. Evlenmeden önce de üzerimde bir evin yükü vardı ama paylaşımlarla yani ailemin desteğiyle hallediyorduk. Şu an herşeyi benim düşünüyor olmam beni çok yoruyor.
Hep yardım edeceğim sana diyor. Ya bi sınava girmesi gerekiyor ders çalışıyor. Söz sınav bitsin herseyi birlikte yapacağız diyor. sonra bi operasyon geçirdi yine aynı. Ve şu an hiçbir bahanesi kalmadı ve yine yardım etmiyor.
İkimiz de çalışıyoruz. o benden bir iki saat daha erken evde oluyor ve sabah da bir saat daha geç çıkıyor. Ya insan azıcık tutmaz mı bir işin ucundan? Haftasonu evi supurur hepsi bu. Bütün işi bu zannediyor herhalde.
Hergün işten gelip yorgun argin yemek yapıp bi taraftan da evi mutfağı temizliyorum. Temizlemek dediğim yaşanabilir bir hale getiriyorum. O ne mi yapıyor? Tv izliyor spor yapıyor yapıyor. İnsan azıcık bilmez mi kendiliğinden. Bi kere söyleyim dedim yoruluyorsan çalışmak zorunda değilsin dedi bana cevap olarak. Ben de isterim ohh ne rahat sen yat ayağına gelsin herşey! Asıl sinirimi bozan hiç acimamasi umursamamasi. Nasıl içi rahat ediyor anlamıyorum.
Bir de yeni bir aliskanligi çıktı. Hergün benden birseyler istiyor is dönüşü. Yol ustundeki yerlerden alışveriş yapıyorum özel istekleri için ki zaten markete de ben gidiyorum. Eve erken geliyorsun be adam insan sormaz mi ne eksik sen gelene kadar cikip alıyim diye. Ki kendisinin arabasi var ben toplu taşıma kullanıyorum. Çoğu zaman suyu bile benden istiyor. Büyük tasiyamayacagim icin bir iki litre alıyorum marketten. Çok bunaldim arkadaslar. Evlenmeden önce bu market islerini filan hep babam hallederdi. O kadar yoruluyorum ki artık herşeye koşmaya çalışmaktan. Ben mi abartıyorum sizinle paylaşmak istedim.
Değil mi. O kadar haklısın ki. Ben de insanım. İnan bana yapmamsindan çok takmamasina sinirleniyorum. Ben is yaparken o spor yapıyor. Nasıl bu kadar acimasiz oluyor. Bu düşüncesizlik degil acik açık bencillik ve acimasizlik.peki sen niye dinliyorsun? o zaman tarhana yap.
canımın içi sen de insansın. yemiyorsa ekmek arası yapsın. yani senin yorulduğunu algılasın.
İnan o kadar rahat edeceğim ki bu hallolursa.
Çok teşekkür ederim canım. Ben bu konuda kırıcı bir üslup kullanmam ama çocuk gibi odullendirme yontemini deneyeceğim bir de. Aileden alusmadiklari için maalesef böyle oluyor. Ama çocuğum olursa eger kiz erkek sorumluluk sahibi olarak büyüyeceğimbüyüyeceğimi biliyorum artik.Merhaba regarde-moi
Aslında anlattığınız durumda şöyle iyi bir yan var. Ev işlerini paylaşmak istediğiniz zaman, ben yapamam kusura bakma dememiş. Bu çok büyük bir avantaj var. Belki başka arkadaşlar da aynı şeyleri yazmıştır ama okuyamadaım.Ne yazık ki erkekler ailelerinden belli bir süre ayrı yaşamış bile olsalar, bir evin temizlik, yemek, alışveriş döngüsünün nasıl işlediğinden haberdar olmuyorlar. Bilinçaltlarında evlenince hiç iş yapmayacaklarına inandırılmış oluyorlar yetiştirilirkenBence bu konuyu kesinlikle gerginlik haline getirmeden, sabırla alışması için elinizden geleni yapın. Biz evde bir çizelge yaptık. En başlarda eşimin de pas geçtiği işler çok oldu : ) Ama şimdi tıkır tıkır. Dediğim gibi üslup çok önemli. Yoksa iş inada biniyor.
Fikrinizi yazdığınız için teşekkür ederim. Birseyi merak ettim evli misiniz? Çalışıyor musunuz?sen abartıyorsun.çoluk yok çocuk yok işten bu kadar korkmayın