eşim beni çok yoruyor

Sende yapma ben olsam yapmam vallahi evi pislik götürsün bak ne oluyor o zaman. Alma istediklerini. Almıyorum sen alacaksın de. Market yolunun üstü oda yürüsün o zaman spor yapmış olur.

Anladim canim. Esimle esin arasinda tek fsrk bu o zaman bizimki tam tersi annesine yaptirmamak icin yapardi ama bana gelince yok. Illa anne olup omrumden omur mu gitmesi lazim beni anlaman icin derdim. O zaman biraz duygusal yaklas. Sana ihtiyacim var yoruluyorum diye. Cikis noktan bu olsun ama az az birak isleri gercektwn anliyorum seni. Zamanla oluyor ama dedigim gibi simdiden yipratma kendini
canim benim ben neler yasadim anlatamam sana. Ucundan azicik anlatsam konu sahibinin konusu dagilir. Su kadar soyliyim. Arkadaslar ogrenciyken geldiklerinde giderken gardrobumu dagitirlardi. Boyle duzenli ogrenci mi olur diye renklerine gore ayri kullanimina gore ayri vs vs. Duzenlerdim. Ama zamanim vardi olmasa da olustururdum. kucuklugumden beri ailemin de resmi isleri fatura hastane vs ben kostururdum. 12 yasinda annemi dr.a ben gotururdum dusun. Sonra evlenip de tam gun calismaya baslayip istanbulun trafiginde kendimi kaybedince ben napiyorum dedim. Ya kafayi yiyecek solugu psikologda alacaktim ya da kendi kendime yontemler bulacaktim. Bulasiklari mutfaga yigip kapiyi kapatip onlari yikamamak icin cebelleserek basladim isleri birakmaya. O aksam kac kere kendimi istemsiz mutfakta buldum. Okulds kac kere istemsiz el yokadigimi tahmin dahi edemezsin. Biryere surmesem bile elim camurmus gibi dolasiyordum filan filan. Cabalayarak astim. Bir de sartlar gercekten onemli. Simdi haftada bir ev supuruluyor ve ben buna raziyim. Cunku sorunlu bir gebelik geciriyorum yatmam lazim kadin geliyor. Yattigim yerden temizlik yapmaya aseriyorum :))
demekki diyorum evliligimin basinda Rabbim beni bu gunlere alistirmis. Yoksa kafayi yerdim simdi

Her istedigini yapmayin. Evlilikte ilk basta ne ye alistiriyorsan, öyle gider. Ben harbiden pek becerikli kiz degilim. Bunu esimde biliyordu ve ben hiç bir zaman böyle ahim sahim becerikli bir kiz olmaya çalismadim. Ondan dolayi esimde mecburen beni yardim ediyor. Ben simdi 2,3 çift yemek yapsam yada tüm gömlekleri birden ütelesem adam çok mutlu olur.

Yani demek istedigim, kadinsin diye herseye kosturacan diye birsey yok. Bir daha isten geldiginde asla ve asla ona birsey alma. Altinda arabasi var, sen onun kölesi degilsin. Gitsin kendisi alsin. Baktin eve geldin, hiç birsey yapmamis, sende birsey yapma. Hatta yemekte yapma, disardan siparis et. Yemek yaptiginda senin sevdigin fakat onun sevmedigi seyleri felan bile yapabilirsin sirf giciklik olsun diye.

Restini bir sekilde çek. Adami bir sekilde alistir. Birseyi temizlediginde de ödüllendir. Temizledigi sey pek harika olmasa bile "aah ne kadar güzel olmus askim, çok tessekür ederim" de ve ona saril, öp. Eger bunlari simdi yapmazsan, çoçuklar oldugu zaman çok daha yorulursun. O evi ikinizin evi, ikiniz o evi kirletiyorsaniz, ikiniz o evi tekrar toplayip, temizlemeniz lazim.

O hep böyle görmüş yani annesi hiç is yaptirmamis hic sorumluluk vermemis. Diyor ki istersen isi bırak bana çalışıp yoruluyorum deme.

Aslında ben sizin gibi kadınları anlıyorum. Sonuçta herkes biliyor, siz yaparsınız. O yüzden yapamayınca garip karşılanacağını biliyorsunuz ve yapamıyorum diyemiyorsunuz doğal olarak. Bu noktada da biraz kıvrak zekanıza başvurmanız, biraz da "aciz görünme" korkunuzdan sıyrılmanız gerekiyor. Az önce alıntıladığım arkadaş çok güzel bir örnek vermiş. Bayramda kayınvalidesinin yarım yamalak temizlediği evini temizlemiş ve bir sonraki bayram bu kayınvalide yarım yamalak bir temizlik bile yapmamış. Bu noktada da "dank etmiş", kullanıldığını anlayıp bir bahane atmış ortaya, rahatsızlık gibi. Şu durumda evet biraz rol yapmanız gerekiyor değil mi? Biliyorum çok zor sizin için ama insanlara sizi kullanamayacaklarını daha nazik bir şekilde anlatamazsınız, yani bizim ülkemiz insanı için bu böyle. Açık sözlü değiliz, açık sözlü insana da alışık değiliz. Alttan alttan. Mecbur

İstekleri konusunda aynen böyle söyledim ama onun yolunun üstü değilmiş benim yolumun ustuymus alsam ne olurmuş.
Geçen gün o evdr ben işten dönüyorum telefonda konuşuyoruz. Dışarı çıkalım mi dedi avm ye. Tamam o zaman vakit kaybetmeyelim yemekler hazır sen masayı hazirla on dakikaya geliyorum dedim. Sonuç mu haairlamamis ve dışarı da çıkmadıK. Hazirlamamak icin dışarı çıkma isteğinden vazgeçti. Herşeye bir cevabı var.

Çok sinir bozucu. Valla dediğim gibi adam ekmek elden su gölden gibi alışmış hazıra. Her şey önüme gelsin, dediğim yapılsın... Bu düzeni bozmazsanız daha çok yıpranırsınız

Çok sinir bozucu. Valla dediğim gibi adam ekmek elden su gölden gibi alışmış hazıra. Her şey önüme gelsin, dediğim yapılsın... Bu düzeni bozmazsanız daha çok yıpranırsınız
Düzeni bozmaya calistim huzurum da bozuldu bir ara. Adam hep böyle görmüş. Bana da neler söylerdi neler. Herşeyi birlikte yapacağız. Seni hiç yormayacagim falan filan. Ama bu kez daha farklı yollardan önerileri dinleyip uygulayacagim. İnşallah etki eder. Kendime ayıracak vaktim yok ya o kadar yoruluyorum ki hicbirseye yetisemiyorum.

Merhaba regarde-moi
Aslında anlattığınız durumda şöyle iyi bir yan var. Ev işlerini paylaşmak istediğiniz zaman, ben yapamam kusura bakma dememiş. Bu çok büyük bir avantaj var. Belki başka arkadaşlar da aynı şeyleri yazmıştır ama okuyamadaım.Ne yazık ki erkekler ailelerinden belli bir süre ayrı yaşamış bile olsalar, bir evin temizlik, yemek, alışveriş döngüsünün nasıl işlediğinden haberdar olmuyorlar. Bilinçaltlarında evlenince hiç iş yapmayacaklarına inandırılmış oluyorlar yetiştirilirken Bence bu konuyu kesinlikle gerginlik haline getirmeden, sabırla alışması için elinizden geleni yapın. Biz evde bir çizelge yaptık. En başlarda eşimin de pas geçtiği işler çok oldu : ) Ama şimdi tıkır tıkır. Dediğim gibi üslup çok önemli. Yoksa iş inada biniyor.

sen abartıyorsun.çoluk yok çocuk yok işten bu kadar korkmayın

peki sen niye dinliyorsun? o zaman tarhana yap.
canımın içi sen de insansın. yemiyorsa ekmek arası yapsın. yani senin yorulduğunu algılasın.
Değil mi. O kadar haklısın ki. Ben de insanım. İnan bana yapmamsindan çok takmamasina sinirleniyorum. Ben is yaparken o spor yapıyor. Nasıl bu kadar acimasiz oluyor. Bu düşüncesizlik degil acik açık bencillik ve acimasizlik.

siz hayat arkadaşısınız. zaten öğlen yiyorsunuz. sen de spor yap, kitap oku. vakit ayrır.
sorarsa söyle. iki kişisiniz misafir gelmeyince salla

Çok teşekkür ederim canım. Ben bu konuda kırıcı bir üslup kullanmam ama çocuk gibi odullendirme yontemini deneyeceğim bir de. Aileden alusmadiklari için maalesef böyle oluyor. Ama çocuğum olursa eger kiz erkek sorumluluk sahibi olarak büyüyeceğimbüyüyeceğimi biliyorum artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…