Eşim Beni Çok Yordu....

JustTired

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
133
74
Ne zaman derdim olsa kendimi burada buluyorum gerçekten.
Evliliğin bu kadar zor olduğunu bilsem kesinlikle evlenmezdim.
Beraber yaşar yine de evlenmezdim.
Çok yoruldum.
Eşim benden 10 yaş kadar büyük.
Başlarda bu avantajdı yani beni anlıyor sanıyordum.
Şimdi düşünüyorum da aşktan gözüm kör olmuş sadece.
Bilmiyorum ama bence bu sorunların temelinde ailesiyle beraber yaşıyor olmamız var.
Belki de zaten kişiliği böyle.
4 yıldır evliyiz. Eşimim ailesi çok iyi yani gelmeme gitmeme fazla karışmazlar.
Ama eşim başka bir yere çalışmaya gitti ve 1 yıl kadar sonra gelecek.
Sırf gelecekte daha iyi şartlarda yaşayalım diye gitti ve zor bir işte çalışıyor.
İhtiyacınız var mı derseniz bence yoktu hatta etrafımdaki herkese göre yoktu kendi evimiz var zaten ikimizde çalışınca yeterdi....
Ki yeteceği belli olmasına rağmen o biraz daha yatırım yapmak istiyor diye ailesiyle kaldık.
Ama o beni bırakıp çalışmaya gitti. Ben gitme dememe rağmen 2 ay beni ikna etmeye çalıştı, yeri geldi kavga etti. Ki bu ikna konuşmaları hep kavgayla bitti.
En sonunda ne yaparsan yap dedim. Bıkmıştım tartışmaktan.
Ben ise ailesinin yanında kalmaya devam ettim.
Çalışan bir bayan olduğum için akşamdan akşama eve geliyordum sorun çok yaşamıyordum.
Ama son zamanlarda kv nin odama girmesi beni rahatsız etmeye başladı önceleri girer pencereyi açar çıkardı.
Bundan da rahatsız olurdum ama ses etmezdim.
Sonuçta benim o evde ki tek alanım orası. Ona da müdahale edilmesi zoruma gidiyordu.
En son odanı temizle yatağının altını da temizle çok kirli şakayla karışık kontrol edecem dedi.
Sonra arkadaşları eve gelmiş odaları gösterirken odam dağınık diye utanmış.
Bende burası benim odam burayı kimseye göstermemelisin zaten dedim. Ama anlamadı anlamazlıktan geldi.
Bir hafta sonum var her gün işe gidiyorum ama kv ile kaldığım için haftasonuda işe gider gibi geçiyor maalesef...
Bir gün geç kalktım ama gerçekten o kadar yorulmuşum ki ne alarmı ne de evde ki seslere uyanamamışım. Ve sonrasında azarı yedim yine şakayla karışık 'Sana çok yumuşak davranıyorum gelin olmayı öğretemedim falan filan....
İnsan kendi annesi olsa kavga tartışabilir kv olunca tartışamıyorum çünkü bir kere ilişkimiz o raddeye gelirse bir daha düzelmez diye düşünüyorum.
Ben de kaç ayın birikmişliğiyle son olayla beraber evden ayrılcam dedim eşime. O da baktı ben kararlıyım annesini aradı konuştu.
10 gün sonra ayrıldım. Eşim o gün bir şey demedi.
Ama beni bazen 2 gün aramadı ben ayrıldıktan sonra. Ki normalde hergün görüntülü konuşurduk. Kavga etsek bile. Bazen 1 dk konuştuk günde. Sırf evden ayrıldığım için tepkisini beni arayıp sormayarak gösterdi.. Ama her gün yine de ona msj attım.
Beni aramadığı bu 2 günlerden birinde hastaneye yattım ve onun haberi 2 gün sonra aradığında oldu. Hem benimle ilgilenmediği için kızgındım hem de onu endişelendirmek istemedim.
Haberi olduğunda ise insan bir korkar demi karısını hastaneye yatırmışlar.
Çok da umrunda olmadı....
Bugün bu konuyu açtığımdaysa ben ona haber vermediğim için yine ben suçlu oluyorum.
ben de arasaydın öğrenirdin dedim ama ben haber vermeliymişim....

Bugünse bir tartışma oldu. O buradan ayrıldığında benim yapmam gereken 3 şey varmış..
İşime devam etmek.
Annesine babasına göz kulak olmak.
Para biriktirmek.

Ben evden ayrılarak son 2 sini yapmamışım....
Ama o orada zor şartlar altında çalışıyormuş...
Ona karşı mahcup olmalıymışım.
Çünkü o bizim için çalışırken ben sadece kendi rahatımı düşünmüşüm.
Benimle nasıl bütün hayatını geçireceğini bilmiyormuş.
Zora gelince her zaman kaçıyormuşum....
Bencilmişim.
Böyle devam edersem benimle yaşayamazmış...

Bu kelimeleri evlilik hayatımız boyunca kaç kere duyduğumu tahmin edemezsiniz..
İhtiyacımız olmadığı halde sırf o istiyor diye annesigilin yanında yaşadım.
İşsizlik dönemlerinde ona iş buldum parasını beğenmeyip işe başlamadı.
Neyse dedim.
Her kavgamızda düşmanıymışım gibi davranıp ailesinin yanında olduğumuz halde günlerce yüzüme bakmadığı oldu. Ayrı yatağa gittiği oldu...
Her kavgamızda derdimi anlatamadığım anlamayıp beni suçladığı için gözlerim doluyordu. Ve sırf ağlıyorum diye daha çok kızıp daha çok bağırıyor.
Ağlayarak çözecekmisin diyor ama sinirden ağlıyorum ve isteyerek değil gerçekten bende nefret ediyorum bu huyumdan o da 4 yıldır öğrendi elimde olmadığını gözyaşlarımın öylece aktığını ama sen kendini temize çıkarmak için yapıyorsun oluyor hep.
Belki de hep negatif yönlerine odaklandım bilmiyorum.
Ama derdimi anltamıyorum.
Ne zaman anlatmaya kalkışsam suçlu çıkıyorum.

Artık o kadar yoruldum ki bakıyorum ki kavga ediyoruz. Tamam diyip elimden geldiğince kısa kesip kapatıyorum. Derdimi anlatmaktan dahi vazgeçtim.

Abartıyorsam lütfen abarttığımı yüzüme söyleyin.
Ne düşünüyorsanız açıkca söyleyin lütfen.
Ne yapmalıyım...

* Evden habersiz ayrılmışım gibi algılanmış. Kararı verdiğim gün eşimi arayıp söyledim. O da annesiyle konuştu. Bir on gün sonra ayrıldım. Kalmak istediğim yeri de ona gösterdim. Yani süreçten ikisininde haberi vardı. Evi eşim gittikten 8 ay sonra terkettim.

Son düzenleme:
Canim kv de ile bi problem goremedim. Odana izinsiz girmesi dogru degil ama ben evimin her odasini derli toplu isterim. Kavgada her insan agir kelimeler soyluyor. Bence esinle asabilirsiniz.

Esin senin istememene ragmen 1 seneligine baska bir yerde calismaya gidiyorsa sende o evden ayrilirsin. Kusura bakmasin da annesine babasina göz kulak olacak birisi varsa o da esin olmali.
Ben senin yerinde olsam onun gibi umrumda degilmis gibi yapardim. Arayip sormazdim yada teip yapmazdim. O nasil normal olarak görüyor yaptigini bende öyle davranirdim

Beraber oturmak çok zor yaşamayan bilmez eşiniz sizin ailenizle bir hafta otururmuydu acaba kendileri böyle zora gelemez bir kendisimi çalışıyor sanki herkes böyle çalışarak ev geçindiriyor ayrı eve gitmediginiz sürece bu sorunlar bitmez allah sabır versin

1.habersiz ayrilmaniz dogru degil.
2. bu derece fevri bir davranisi gerektiren durum yokmus.
3. siz niye esinize haber vermediniz hasta oldugunuzu?

Aynı evde yaşamayı göze alarak aslında çok da özel alanınızın olmamasını göze almış oluyorsunuz,sonra bunlardan şikayet etmeniz çok makul değil,kaldı ki evi eşiniz gider gitmez terketmeniz bence çok hoş değil bu düzeni istemiyorsanız öncesinde söylemeliydiniz. Ben olsam işler madem bu hale geldi,bu noktada restimi çekerdim “ ya ayrı eve çıkalım ya da ben gidiyorum “ diye dediğimi de yapardım o ayrı,ama önce mızmızlanıp sonra yine o eve dönecekseniz bu tavırlarınızı kimse ciddiye almaz,ayrıca eşinizin son çırpınışları bunlar her türlü acıtasyonu suçlamayı yapacak size evden ayrıldığınız için çünkü istediği düzen bozuldu, “ aa tatlım tamamdır srn böyle diyorsan demeyecek” heralde,her değişim sancılıdır istedikleriniz için savaşmaktan başka çareniz yok.
Bu arada kişisel eleştirim size hem on yaş büyük bi kamille evlenicem hem anasını babasını dandinlicem,iyki kızım değilsiniz çatlardım burda,öyle saçma herşey

Evden ayrıldığınızı haber vermeliydiniz bence de. Güzel yapmışsınız ama haberi olmalıydı. Hastaneye yattığınızı nasıl öğrenebilirdi, her gün konuşmuyorsanız eğer? Siz arayıp haber verebilirdiniz. Tepkili olmanızı anlıyorum ama bu kadar ciddi durumlarda bunları bir kenara bırakmak lazım.

Bunların dışında bencil olan siz değilsiniz, eşiniz. Anne babasına göz kulak olmak sizin vazifeniz değil, bu çok lazımsa kendi göz kulak olacaktı. Gitme demişsiniz, gitmiş, sizin ne düşüneceğinizi çok umursamamış. Eee anne babayla yaşamak konusunda da kendi düşünceleri önce gelmiş. Ne iş yapıyor eşiniz, yaşadığınız yerde hiç mi iş yok? Beraber başka bir yere yerleşme ihtimaliniz yok muydu? Eşi bırakıp gitmek en son tercih edilmesi gereken şey olmalı bence. İş buna gelene kadar başka seçenek yok muydu gerçekten? Vardıysa, madem o sizi bu kadar az umursuyor, siz de onu sallamayın bir süre. Hayatınıza dahil olmayı istiyorsa, ona göre davranmalı.

çok iyi yapmışsınız evden giderek. Eşiniz uzaklara çalışmaya gidiyor hem de hiç ihtiyaç yokken. Ama siz burda istediğinizi yapacaksınız öyle mi. İşe bak. Sonuna kadar hak verdim size. O bir yıl çalışma işi bir yılla kalmaz emin olun. Orda paranın tadını alınca gelmez öyle hemen. Hakkınızda en iyisi ve güzeli olsun inşallah

Eşinize haber vermişsiniz zaten ayrılırken. Sizi orada yaşamaya zorlamasına baştan niye net bir tepki vermediniz ki? Belki de bu yüzden evlenmezdiniz ama ikiniz de mutsuz olmazdınız böylece.

Çözüm yolu öneremiyorum, psikolojik şiddet uyguluyor resmen eşiniz sırf onun dediklerini yapasınız diye. Siz de suçlu hissedip yapmak zorunda kalıyorsunuz. Ben çekmezdim sanırım. Gelecek görüyor musunuz ilişkinizde? Görüyorsanız terapiste gidin ama düzeleceğini pek sanmam.

Birlikte yaşamayı kabul etmek hata
Bu kararı verdikten sonra adam burada değilken çıkıp gitmek daha büyük hata
Kv nin davranışı hoş değil ama birlikte yaşayarak zaten özel alan hakkından feragat etmişsiniz yeteri kadar, şimdi bunları bahane etmek hoş değil, ortada toplanıp gidecek bir durum yok
Eşiniz aileniz için bir şeyler yapmak istemiş, gitmiş çalışıyor gezmede değil adam, baştan kabul ettiğiniz şeylere şimdi sorun çıkarmak neden ? Bir de lütfen ağlamamaya çalışın, iki laf konuşamadan ağlayan kadınlar çok itici oluyor, kardeşim yapar böyle ve inanın ağladığı zaman dinlemiyorum.
Şimdi o eve dönmeniz tüm ciddiyetinizi kaybettirir, nerede kalıyorsunuz bilmiyorum ama ufak bir ev tutun, hayatınızı kurun, eşinizle de sakince konuşun, sakın verdiğiniz karardan dönmeyin, dönerseniz ömür boyu ciddiye alınmazsınız. Size güvenmediğini söylemiş, çok haksız sayılmaz, ben eşimi bırakıp çalışmaya gitmişsem geride düzene sahip çıkmasını beklerim ondan, arkamı döndüğümde düzeni değiştirmesini değil, eş olmak ne içindir ? Sıkıntı yapamayacağınız şeylere tamam demiş olmanız, bunları düzeltin bence

Kesinlikle yaşamayan bilmiyor. Dışardan kolay gibi ama insan kendi annesiyle bile anlaşamıyor... Teşekkürler

1.habersiz ayrilmaniz dogru degil.
2. bu derece fevri bir davranisi gerektiren durum yokmus.
3. siz niye esinize haber vermediniz hasta oldugunuzu?

Karar verdiğimde ilk onu aradım. Haberi vardı.
Belki de yılların birikmişliğiyle böyle oldu.
Hasta olduğumda kv geldi yanıma o da haber vermeyelim dedi. Endişelenmesin dedi o yüzden. Ama sonra görüntülü arayınca kendi öğrendi.

Maddi açıdan zor durumda kaldığınız için çalışmaya gitseydi, gönül rızanızı alsaydı, kalpler bir olsaydı evet..
Herşey para değil ki..
Madem sizin gönül rızanız yoktu, ihtiyacınız yoktu o daha iyi şartlarda yaşamanız için gitti hafi buraya kadar da tamam. Ama siz ailesiyle yaşamak zorunda değilsiniz ki.. acaba eşiniz ailesine göz kulak olmanızdan ziyade ailesinin size göz kulak olması için yaşamanızı istiyor bunu gururuna yedirip vs size bu şekilde yaşatıyor olabilir mi?
Ben aşılmayacak, boşanılacak bir durum göremedim şu durumda..
Kayınvalidenizin bu rahatlığı birazcık cahillikten birazcıkta sizi kendi kızı gibi görmüş olmasından olabilir mi? Ben kazık kadar kızken (evlenmeden önce) annem her sabah odama girer camı açardı. Temizle derdi vs. ( tabi anne olunca batmıyor) siz biraz kayınvalidenizin gönlünü mü alsanız bazen yanına gitseniz yardım etseniz bende kendi ayaklarım üzerinde durmak istedim yoksa sizi seviyorum vs gibi.. yine de siz ne yaşadığınızı biliyorsunuz tabi..

Kesinlikle yaşamayan bilmiyor. Dışardan kolay gibi ama insan kendi annesiyle bile anlaşamıyor... Teşekkürler
Ayrı eve çıkma imkanınız yokmu benimde eşim dışarda çalışıyor biz çocuklarımla evimizdeyiz bahanesi yalnız olman olmasın yalnız başıma büyütüm çocuklarımı ev ev üstüne olmuyor bende oturdum bilirim o cehenemi

Sonuna kadar haklisin. Asıl eşin bencilin önde gideni. Ben olsam çekemezdim bu adamı. Sen de en azından çocuk yapma. Çok sürmez bu adamla.

Bir gelsin inşaallah kendi evimize çıkarız. Bu kadar şeyden sonra gel annemlerde kalıp para biriktirelim diyemez sanırım. Allah dan çocuk yok. yoksa ne yapardım bilmiyorum. Anlayan birinin olması çok güzel. teşekkürler....

Sizin rızanız olmadan eşinizin uzakta olması hoş değil.
Kaynanayla aynı evde olmak çok zor olmakla beraber avantajlarını da yaşamışsınız . işten geç geliyorum demişsiniz, dolayısıyla genel temizlik mutfak gibi işlerle uğraşmamışsınuz. ama görülüyor ki kendi odanızı dahi silip süpürmemişsiniz. Kadın artık söylemek zorunda kalmış. Bu onun için de kolay bir durum değil. En azından eline malzeme vermemeniz gerekirdi.bu konuda hatalı buldum sizi.

Eşinizle konuşun, paraya ihtiyacımız yok birbirimize ihtiyacımız var. sana, ilgiye ihtiyacım var, seni özlüyorum, yalnız hissediyorum. bence sen de böylesin. o uğruna bunları çektiğimiz paralar bunları gidermek için harcanacak, birbirimizden uzak kaldığımızla kalacağız. vs. bunları anlatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…