Eşim beni anlamıyor, umursamıyor, fiziksel olarak soğuk diyenler; Asperger olabilir

mefunihi

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009
141
41
318
44
Ankara
Çok sık görülen ve genelde normal zekalı ve parlak zekalı erkekler arasında sık görülen ve bence bir çoğu tanı konulmamış olarak 'biraz değişik' olarak görülen kişilerin sorunu, Asperger sendromu. Yeni öğrendim ve paylaşmak istedim. Çünkü bir çok AS li kişi sorunlu veya bitmiş evliliklerde gidilen terapilerde tanılanıyor. Özetle en sık görülen belirtileri;
*Karşısındakinin duygularını anlayamaz, onları analiz edip ona göre davranamaz.
*Göz kontağı kurmada sorunlar yaşar, sosyal ortamlarda çekingendir.
*Fiziksel temas kurmada isteksizdir. Kucaklamayı, dokunmayı, kucaklanmayı ve dokunulmayı sevmezler.
*Konuşmada sorunları yok gibi gözükse bile genelde konuşmaları kendi ilgi alanları hakkındadır ve başkalarını sıkar.
*Çoğunlukla saldırganlık eğilimi yoktur, tam tersine şiddete maruz kalma fazladır, kendini savunmada beceriksizdir.
*Arkadaşı yoktur veya azdır.

Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz..
Çocuklarda Asperger Sendromu - Önce Çocuğum 3 Aralık 2012 - YouTube

İngilizce bilenler için bu konudan mustarip olanların paylaşım yaptığı bir forum da var:

Asperger's Syndrome Forum - Psych forums

ilginç bir konu olmuş teşekkürler

hmmmm bilmiyordum ilk defa duydum .
tedaisi var mı ?

Tedavi demek doğru olur mu bilmiyorum, çünkü hastalık olarak ele alınması bile tartışılıyor. Çünkü otizm gibi hayatı tek başına sürdürmeye engel olabilecek bir kusur değil. Fakat insan ilişkilerinde problemler depresyona sebep olabiliyor. Bu sebeple ve yakınlarının da ruh sağlığı açısından iletişim sorununu en aza indirgemek için psikoterapi öneriliyor.
Çevremizde adı konmamış bir aspergerli olma ihtimali çok yüksek. Daha yeni yeni farkındalık arttığı için bir çok kişi farkında değil aspergerli olduğunun.

Ben bu hastalığı ùniversideyken prof.hocamızdan duymuştum ve dehşete düşmüştüm ,bu rahatsızlığın bır otizm çeşidi oldugunu söylemişti. Bu hastalığı taşıyanlar hiç bir euyu hissetmezlermiş, yani acıma,sevgi , aşk ,bağlılık vb.bırçok duygudan yoksunlarmış.Bırçok aıle çocuklarını zorla evlendırhrlermiş görucü usulu evlılıkler yaparlarmış ve mvsuz evlilıklere sebep oluyorlarmış farkında olmadan bu hastalığın daha ıleri dereceside ret diye bır rahatsızlık o da otizmın bhr çeşıdı o daha feci Allah yardımcıları olsun.

"Erken öyküleri değerlendirildiğinde, yüksek fonksiyonlu otistik çocukların aynılıkta daha ısrarlı davrandıkları, hayali oyunlar oynamadıkları, daha fazla motor stereotipi gösterdikleri, acayip, olağandışı nesne ve konularla sürekli uğraştıkları ileri sürülmektedir. Asperger sendromlu çocuklar yüksek fonksiyonlu otistik çocuklar gibi rutine-bağlanan çocuklar olduğu bildirilse de, Asperger sendromu olan çocuklar sıklıkla, erken bebeklik döneminden beri ‘’sevgilerini gösterebilen’’ ve ilgilerini paylaşan çocuklar olarak bildirilmektedir."

Yukarıda alıntıladığım bilimsel yazıda böyle olmadığını söylüyor. Yani duygulardan yoksun değiller fakat duygularını dışa vurmakta, anlatmakta güçlük çekebiliyorlar , ama biraz yardımla bu da gerçekleşebiliyor. Otizmle birebir ilişkili veya alt sınıfı olduğu da tartışılıyor fakat göz teması kurma ve yineleyen davranışlar gibi benzeşen yönleri var.

verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler :)

Bu çok ama çok enteresan ilk defa duyuyorum böyle bişey ..Teşekkür ederim paylaşım için

Bütün belirtiler eşime uyuyor.onunla yaşamak artık zülüm oldu.kafayı bende yemek üzereyim.psikiyatr gitmeyi kesinlikle reddediyor.
Peki böyle insanlara nasıl davranmak gerekiyor.ben aksine sevgi dolu,sevecen biriyim.eşim çok yoruyor beni.evde var mı yok mu,ben var mıyım yok muyum belli değil ((
Onu görmezden gelmek bir çözüm mü ???

Canım görmezden gelmek nasıl bir çözüm olabilir ki? Evin bir köşesinde unutulan çirkin bir biblo mu sanki. Sizinle hiç bir paylaşımı yoksa, sizden hiç bir talebi de mi yok mesela bu adamın?

O gelmese de siz tek başınıza bir psikoloğa gidin bence. En azından biraz içinizi dökmüş olur, belki nasıl davranmanız gerektiğine dair birkaç tavsiye alırsınız, eşiniz asperger olabilir mi bunu öğrenirsiniz. Of of, zor zanaat kadınlık, tanışma sürecinizde eşiniz daha mı farklıydı?

İlginçmiş ama bu özellikler de hastalık belirtisi gibi tam tanı değildir ki.
Herkes bunlardan birini taşıyabilir.
Bu biraz insanın yapısıyla alakalıdır. Biraz da aileden gördükleriyle..

Zaman ilerledikçe hastalıklar artıyor.
Ya da her şey hastalık oluyor..

Talebi derken ? Minnetsizdir ...1 su bile istemez.bana ne karı ne zararı vardır.yarın Dr gidiyorum.tanıştığımızda bana ölüyordu .tabiki böyle değildi ama ailesine şuan bana davrandığı gibiydi ben anlayamadım (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…