- 28 Haziran 2015
- 121
- 262
- 38
-
- Konu Sahibi EfendimGuzelim
haklısın bi yerde ama eşinle seni bu noktaya getiren kadında madem ulaşabileceğin sınırda oda su haktan payını almalı zamanı gelinceBu sabah annemle uzun uzun konustuk ve o ailesine iletisime gecmem konusuna cok karsi. Hirli midir hirsiz midir basimiza bela olurlar ne ugrasacaksin elin insanlariyla dedi. Allah onu bildigi gibi yapar zaten sen böyle seylere kafani yorma önüne bak dedi. Öfkeyle kalkip zararla oturmak istemiyorum. Avukatla görüstükten sonra tazminat olayi mümkünse ailesi zaten ögrenecek. Ama su noktada davaya zarar verecek hicbirsey yapmak istemiyorum. Benim hesabim kocamla o kadinin hayati ve kocasi su an düsünmem gereken en son sey olmali. Su an hirsima yenilip o resimleri yollarsam en büyük destekcim annemi kaybederim ve bunu göze alamam.
Bu sabah annemle uzun uzun konustuk ve o ailesine iletisime gecmem konusuna cok karsi. Hirli midir hirsiz midir basimiza bela olurlar ne ugrasacaksin elin insanlariyla dedi. Allah onu bildigi gibi yapar zaten sen böyle seylere kafani yorma önüne bak dedi. Öfkeyle kalkip zararla oturmak istemiyorum. Avukatla görüstükten sonra tazminat olayi mümkünse ailesi zaten ögrenecek. Ama su noktada davaya zarar verecek hicbirsey yapmak istemiyorum. Benim hesabim kocamla o kadinin hayati ve kocasi su an düsünmem gereken en son sey olmali. Su an hirsima yenilip o resimleri yollarsam en büyük destekcim annemi kaybederim ve bunu göze alamam.
Bu sabah annemle uzun uzun konustuk ve o ailesine iletisime gecmem konusuna cok karsi. Hirli midir hirsiz midir basimiza bela olurlar ne ugrasacaksin elin insanlariyla dedi. Allah onu bildigi gibi yapar zaten sen böyle seylere kafani yorma önüne bak dedi. Öfkeyle kalkip zararla oturmak istemiyorum. Avukatla görüstükten sonra tazminat olayi mümkünse ailesi zaten ögrenecek. Ama su noktada davaya zarar verecek hicbirsey yapmak istemiyorum. Benim hesabim kocamla o kadinin hayati ve kocasi su an düsünmem gereken en son sey olmali. Su an hirsima yenilip o resimleri yollarsam en büyük destekcim annemi kaybederim ve bunu göze alamam.
benim en zoruma giden iki taraflı olan birşeyse iki taraf da zarar görmeli. Bir tarafın yuvası dağılıp diğer taraf güllük gülistanlık yaşamaya devam ediyor, ailesiyle bayramlaşıyor, tatil planı yapıyor, ev, araba alıyorsa işte bu benim çok zoruma gidiyor. Yaptıklarının cezasını çekmeli. Yanına kalmamalı. Kocasına söyle, affettirebiliyorsa affettirsin. aynen sizin evdeki gibi.
Kocasına yazık değil mi? Belki gene yapacak? belki de affedecek kocası. Böyle erkekler de var. Belki de haberi bile vardır. Mezhebi genişler var öyle.
Ama ben de olsam birşekilde rezil ederdim. Bile bile evinin içine bomba koymuş onlar. İçin soğur hiç olmazsa.
Şunu düşün sen yerinden yurdundan olmuşsun, toparlaman için ayların geçmiş. Yeniden güvenebilme ihtimalin zayıflamış.
Onla karşılaşıyorsun çoluğuna çocuğuna babalr günü hediyesi bakıyor veya kocası ona anneler gününde sanki çok değerliymiş gibi hediye alıyor. O da kıkırdıyor. Zoruna gitmez mi?
Ne yaptıysa bilsin, ha affeder ya da etmez onun bileceği iş.
Şimdi 3.5 atıyordur bir yerleri.
Sen bunu yazdıktan sonra kadının tepkisi ne oldu peki?
sevgili konu sahibi arkadaş,
Üzüntünüzü kendimi yerinize koyarak, yüreğim sıkışarak okudum. Yolunuzun bundan sonrası için adalet, metanet ve sabır niyaz ederim size.
Yorum yazan diğer arkadaşları da okudum. Olayın vehameti ve insancıl duyguların en tehlikelisi -hırs- ile bazı yönlendirmeler olmuş. Böylesi yaklaşımlara adım atmamış olduğunuzu umarım.
Yapacağınız hiçbir şey -kadının ailesine haber vermek, kadını rezil etmek, dövmek, sövmek vs- acınızı hafifletmeyecek; aksine sizi intikam denen duygunun acısıyla daha da vuracak. Hazreti Ali şöyle seslenir:
- Hazreti Adem, âna (zamana) takılsaydı, insan olamazdı.
Siz, insan olmayanların karşısında insan olun. Gafletlere düşmeyip, hırslara yenilmeyip, size yakışacağı gibi bitirin bugüne getirdiklerinizi. Allah daha güzel kapılar açacaktır ömrünüze.
Konunu takip ediyordum ama yazamamıştım. Allah yardımcın olsun.
İçimden 'psikolojik şiddet uygula , 3,5 atsın, gölgelerde arasın seni, eşinin her çalan telefonuna korkarak baksın' demek geliyor.. ama boşanma aşamasında aleyhine olur diye söyleyemiyorum.
Zaten mahkeme başlayınca paşa paşa iştirak edecek reziller. Orada yeterince rezil olacaklar.
Ben de oncelikle gecmis olsun, Allah yolunuzu acik etsin diyeyim.
Ama bu hanimin ailesini aramak ne bileyim cocuklarina haber vermek sizin icin ne kadar dogru olur, bilemiyorum.
İnsanlar birbirlerini yan baktigi icin olduruyor, karsinizda kimler var, nasil insanlar bilemiyoruz.
Anneleri sabahtan aksama kadar bilgisayardadir, belki de bir seylerden haberdardirlar.
Ya da ne bileyim inanmayip size zarar vermeye kalkisabilirler.
Ofkenizi, kalibiniza sigamamanizi anliyorum ama size zarar gelmesini de istemem.
Umarim en az hasarla atlatirsiniz.
Bundan sonrasinda siz ve sizin acinizi tatmis insanlar olarak hepiniz mutlu olursunuz insallah.
Korkudan gece gunduz tetiktedir, ne yapacagini sasirmistir o. Cok iyi yaptin ogluyla selam ilerek. Hatta bence biraz daha ileri giderek, ev telefonlarini ara ve sanki bir ahbapmis gibi konus. Ben Nazli dedigin anda kadinin ne yapacagini cok merak ediyorum. Kedinin fareyle oynadigi gibi oyna kadinla, yanina kalmasin yaptiklari. Kocan zaten bosandiginda belasini bulacak. Ona bu utanc yeter, ama kadinin da yanina kalmamali. Off kendimi cok acimasiz merhametsiz hissettim su an... Sen icinden nasil geliyorsa oyle davran arkadasim, bana bakma sen.
arkadaşlar lütfen arkadaşımızı hırslarına yenilerek yanlış yapamaya sürüklemeyelim ,konuşmaları ailesine gönder psikolojim bozuldu diye rapor alırsın demişsiniz bu kadar kolay mı rapor almak , hukuki süreçleri çok mu iyi biliyorsunuz.
neyse ki arkadaşımız çok olgun ve şuan sakin olmasının farkında.
lütfen bu şekilde olmaya devam edin ailesiyle bağlantıya geçmeyin. dava için avukatınızla görüşmeden bir hamle yapmayın. bulunduğunuz ülkenin hukuk sistemi türkiyedeki gibi olmayabilir. avukatınız size en doğru yolu gösterir. zaten kadına da dava açarsanız ailesi mutlaka duymuş olacak.
haklısın bi yerde ama eşinle seni bu noktaya getiren kadında madem ulaşabileceğin sınırda oda su haktan payını almalı zamanı gelince
seni ve yasadıklarını en iyi degerlendirebilecek insan annen. ve bazı anlarda bizim göremedigimiz bi çok seyi görebiliyolar.
sonucta yılların tecrubesi, cesit cesit insan görmüştür eminim ki..
Anneni kaybetme zaten, bence cok mantıklı konusmus.
Sen de yeterince -şu anda olunamayacak kadar hatta- mantıklı, akıllı bi kadınsın.
Allah kuluna taşıyamayacağı yükü vermezmiş. Eminim ki olabildigince en az zararla bu süreci tamamlayacaksın.
Bu sınavın mükafatını da bu dunya da ya da ahirette alacagını sakın unutma e mi..
Allah yar ve yardımcın olsun..
bilmiyorum inancını hangi düzeyde yasıyorsun ama namaz kılmanı tavsiye ederim, namaz kılıp bolca dua et.
seni senden iyi bilene dök içini.. inan ki çok rahatlatıyor..
İnanmıyorsan da meditasyon gibi düşün, bolca dua et..
Dua inanılmaz rahatlatıyor...
evet, ilçeden, muhtardan..Aslında adı soyadı yaşadığı yer vs bilinse bir şekilde kimlik bilgilerine ve eş bilgisine ulaşılabilir....
evet, ilçeden, muhtardan..
Meraba stajyer avukat olarak size tavsiyem bosanma kararını zina sebebiyle aldırın
Zina sebebiyle bosanma kararı aldırmak zordur ispat acısından bu nedenle her avukat buna yanaşmaz aile birliginin temelden sarsılması veya siddetli gecimsizlikten dava acılır
Lakin siz zinayla karar alabilirseniz bu kararda eşinizin ve o kadının isimleri yer alır ve bu iki kisinin kara lekesi olarak adli kayıtlarda yer alır
Delilleriniz sağlam ise zina nedeniyle boşanma kararı aldırmanızı tavsiye ediyorum adli kayıtlara böyle geçilsin ömür boyu rezil olsunlar
bu sitenin bu yönünü seviyorum her konudan bir uzman fikir veriyor ne güzel...dediğiniz gibi zaten dava bu şekilde açılırsa ister istemez herkes öğrenecek her şeyi. sadece mesajlaşma çıplak resimlerle erotik içerikli sohbetten zina davası açılabiliyor mu peki?
Meraba stajyer avukat olarak size tavsiyem bosanma kararını zina sebebiyle aldırın
Zina sebebiyle bosanma kararı aldırmak zordur ispat acısından bu nedenle her avukat buna yanaşmaz aile birliginin temelden sarsılması veya siddetli gecimsizlikten dava acılır
Lakin siz zinayla karar alabilirseniz bu kararda eşinizin ve o kadının isimleri yer alır ve bu iki kisinin kara lekesi olarak adli kayıtlarda yer alır
Delilleriniz sağlam ise zina nedeniyle boşanma kararı aldırmanızı tavsiye ediyorum adli kayıtlara böyle geçilsin ömür boyu rezil olsunlar
Canım böyle durumlarda Yargıtay içtihatlarına bakmanı ve düzenli takip etmeni sürekli okumanı öneririm. Sadece ilk derece mahkemesini kıstas alma davalarına. Direkt Yargıtay içtihatlarını araştır öncelikle. Hani araştırıyorum diyorum diyebilirsin de temyiz aşamasında bakılıyor daha çok. İlk işin içtihat araştırması olsun.Meraba biraz davaya bakan hakime gore de degisir bu durum bazıları eşten habersiz alınan gizli goruntuleri kayıtları hukuka aykırı delil kabul eder davaya konu etmez bazısı da eşler arası gizli özel hayat olmaz der kabul eder eğer hakim kabul eden hakimse çıplak resimler erotic yazışmalar yeterli olabilir zira biz sadece adamın gece yarısı kadının evine girdiğine ve evde olduğna balkonda vs göründügünr dair görüntü alarak zina sebebiyle karar aldırdık gece yarısı elin kadınının evine gitme zinaya işarettir diye düsünüldü tabi şahitler ve başka delillerle de destekleyerek
Başkasıyla flörtleşmeyi dahi zina kabul edebiliyorlar yeter ki güzelce ispatlansın zaten birinin yatakta goruntusunu almak kolay deģil ki böyle bir beklenti de olmuyor mahkemelerde
Canım böyle durumlarda Yargıtay içtihatlarına bakmanı ve düzenli takip etmeni sürekli okumanı öneririm. Sadece ilk derece mahkemesini kıstas alma davalarına. Direkt Yargıtay içtihatlarını araştır öncelikle. Hani araştırıyorum diyorum diyebilirsin de temyiz aşamasında bakılıyor daha çok. İlk işin içtihat araştırması olsun.