eşim anneme ve babama hala teyze amca diye hitap ediyor :(

İlk sözlendiğim gün ben anne demiştim.. Eşim de ben diyince daha da cesaret alıp demeye başladı..
İnatlaşmak iyi birşey değil siz eşinize örnek olun.
İddiayla, inatla yürümez bu işler.

Benim öz kvm vefat etti simdikine dil ucuyla diyorum hic icimden gelmiyo yapacak bişey yok cokta cadi eski kafalı 3 4 gun aramasam 4.gün caldiriyo niye aramiyon diye ben kendi annemi bile aramiyom dedim ben kaynanayim beni aramak zorundasin ben once gelirim dedi en son konusmamizda bunun üstüne 1 haftadır aramadim anne demek gelmiyo vallahi icimden bi kere demiş bulundum eşim abla diyo keske bende abla teyze deseydim çok

Sizinki çok tuhafmış. Hem öz kv. Değil hem de eşiniz bile anne demiyor . Siz neden demeye başladınız ? Hiç hitap etmeyerek başlayabilirsiniz.
Sizden sonra mı vefat etti ?

Bence hiç zorlamayın eşinizi.
Gerçekten böyle bir konuda zorlanmak çok sıkıcı olurdu.
Gerçek anne-baba gibi mi görüyor ya da göreceksiniz? Yoo.
Hadi tutun öyle gördünüz yine de şart değil.
Çevreyi bu kadar takmayın.
Ben de hiç söylemedim ve söyleme gibi bir düşüncem de yok.
Eşim üzerime gelse cidden üzülürdüm.

Ayool demesin herkesin anne babası var zaten, saygılı olsun yeter.Herkes başkasına anne,baba diyemez ki...Üstelik zorlamayın sırf siz istediniz diye de çok yapmacık olur. o_O

Sizinki çok tuhafmış. Hem öz kv. Değil hem de eşiniz bile anne demiyor . Siz neden demeye başladınız ? Hiç hitap etmeyerek başlayabilirsiniz.
Sizden sonra mı vefat etti ?
Yok benden önce etmiş cahillikten demiş bulundum hic haketmiyo ama degistiremiyorumda zaten sayili soyluyorum hic soylememeyi tercih ederdim :63:

@Bilgece teyzemin bir gelini vardı aynı senin gibi. Hiç bir şekilde hitap öğesi kullanmıyordu.. Iıı, şey, bakarmısınız, siz falan diye konuşuyordu sürekli. Hatunun 4 gelini vardı, diğerleri tapar teyzeme bu farklı. Dünya iyisi de bir hatundur teyzem. Çok üzülürdü o zamanlar. Ben ona hep yavrum kızım diyorum o bana hiç bişey demiyor. Anne demesin, önemli değil ama teyze dese bari diyordu. Seninkiler de üzülüyordur muhtemelen. Hitapsızlık hoş birşey değil bence.

Genel olarak eşini seven bir insan anne babasını da sever bence. Gocunmaz anne baba demekten. Kayınvalidem ve kayınpederim rahmetli oldular. Yaşasalardı muhtemelen dolu dolu derdim anne baba diye. Bugün zor geçecek, duygusal günlerden biri bizim için. Babalar günü kutlamaya yine kabristana gideceğiz. Keşke elini öpmek için gidebilseydik 150 kilometre yolu. Değerini bilin hem anne babalarınızın hem de kayınvalide ve kayınpederinizin. Yerleri hiç bir şekilde dolmuyor.

Eşim çok genç yaşta anne babasını kaybettiği için ona anneme babama istediğin gibi hitap edebilirsin diye açık çek verdim. Zor gelebilir diye düşündüm. Ama eşimin ağzından anne değil annem çıkıyor her seferinde. Annem de oğlum der başka bir şey demez. Hem ben çok mutlu oluyorum hem annem.

@Bilgece teyzemin bir gelini vardı aynı senin gibi. Hiç bir şekilde hitap öğesi kullanmıyordu.. Iıı, şey, bakarmısınız, siz falan diye konuşuyordu sürekli. Hatunun 4 gelini vardı, diğerleri tapar teyzeme bu farklı. Dünya iyisi de bir hatundur teyzem. Çok üzülürdü o zamanlar. Ben ona hep yavrum kızım diyorum o bana hiç bişey demiyor. Anne demesin, önemli değil ama teyze dese bari diyordu. Seninkiler de üzülüyordur muhtemelen. Hitapsızlık hoş birşey değil bence.

Genel olarak eşini seven bir insan anne babasını da sever bence. Gocunmaz anne baba demekten. Kayınvalidem ve kayınpederim rahmetli oldular. Yaşasalardı muhtemelen dolu dolu derdim anne baba diye. Bugün zor geçecek, duygusal günlerden biri bizim için. Babalar günü kutlamaya yine kabristana gideceğiz. Keşke elini öpmek için gidebilseydik 150 kilometre yolu. Değerini bilin hem anne babalarınızın hem de kayınvalide ve kayınpederinizin. Yerleri hiç bir şekilde dolmuyor.

Eşim çok genç yaşta anne babasını kaybettiği için ona anneme babama istediğin gibi hitap edebilirsin diye açık çek verdim. Zor gelebilir diye düşündüm. Ama eşimin ağzından anne değil annem çıkıyor her seferinde. Annem de oğlum der başka bir şey demez. Hem ben çok mutlu oluyorum hem annem.
Bende üvey kv ye anne diyorum eşim abla diyo bizdede anneler gunu üzücü geciyo

Bende üvey kv ye anne diyorum eşim abla diyo bizdede anneler gunu üzücü geciyo

Anneler günü, babalar günü, doğum günleri, ölüm yıldönümleri... Hepsi bizim için facia resmen.
Sen neden anne diyorsun ki? Ablamın da üvey kayınvalidesi var o da anne diyor ama eniştem de anne diyor. Dünya iyisi bir kadındır, anne sıfatını milyon kere hakediyor gerçi.

in vino veritas in vino veritas canim iy sey demiyorum. Kaynanami severim bana ne laf etse de gonlunu kirmam asla. O da diyor bana anne demeyin diye. Yani boyle seylerin onemi yok hicbir gelini ona anne demiyor kadin oyle alismis :-) :-)
Bu arada basiniz sagolsun. Benim de babam rahmetli oldu belki kayinpederime baba sifatini yakistiramiyorum ondan.
Ama hic saygisizlik etmem.. :KK66:

Anneler günü, babalar günü, doğum günleri, ölüm yıldönümleri... Hepsi bizim için facia resmen.
Sen neden anne diyorsun ki? Ablamın da üvey kayınvalidesi var o da anne diyor ama eniştem de anne diyor. Dünya iyisi bir kadındır, anne sıfatını milyon kere hakediyor gerçi.
Şimdiki aklım 14 yıl önce olsaydi demezdim heralde cahillikten dedim

Benimki tam tersi cadı çıktı eşim de hic sevmez cok yapmacik bi kadın tövbe tövbe şu mübarek günde günahını aldim

in vino veritas in vino veritas canim iy sey demiyorum. Kaynanami severim bana ne laf etse de gonlunu kirmam asla. O da diyor bana anne demeyin diye. Yani boyle seylerin onemi yok hicbir gelini ona anne demiyor kadin oyle alismis :-) :-)
Bu arada basiniz sagolsun. Benim de babam rahmetli oldu belki kayinpederime baba sifatini yakistiramiyorum ondan.
Ne iyi kven varmış benimki bi hafta aramasam basar fırçayı ben kvyim diye

Bende denilmesi gerektiğini düşünüyorum. tabiki herkesin anne babası var zaten kimsede kimsenin yerine geçmiyor. Yaşlı insanları üzmemek lazım. Ağzımıza yapışmaz ya.

Düşündüm şimdi ben demiyorum diğer gelin de demiyor galiba

Damat da demiyor gibi dediğini duymadım

Kendi kızı da kendi kayınpederine baba demiyor

Sorun ediyorsa da kendi bilir

Ben kendi anneme bile kırk yılda bir anne derim bir de sokakta falan arkasından bağıracaksan

Ben de amca teyze diyorum. Cunku tanistigimizda oyle hitap ettim, 4 yil sonra evlendik, e 4 yil amca teyze dedigim insanlara anne baba diyemezdim, oyle de gitti. Bence sorun degil, onemli olan hitap sekilleri drgil saygı, anne baba diyip kaba davranacagina amca teyze desin saygili olsun.

X