eşim anneme ve babama hala teyze amca diye hitap ediyor :(

Bizim kültürümüzde olan su evlenince esinin anne babasina ayni kendi annen babanmis gibi hitap etmeyi bir türlü anliyamiyorum.Bu bir gelenekmi? Yada nereden geliyor? Cünkü yabancilarda bu hitab seklini hic görmedim. Ne kadar bende desemde cok sacma geliyor her insanin bir tane annesi ve babasi olur. Esimle evlendim diye hayatima sonradan dahil olmus ve beni dogurmamis kisiye neden anne demeliyim?

Birde aklim almiyor - Esimle ben kardes degilizki, neden ayni insana ikimizde anne diyebiliyoruz?

Bu sorularimin cevabini bir türlü bulamadim malesef...

Muhabbet kuşu mu eğitiyorsunuz yahu, nasıl dedirtebilirim filan? Koskoca adam, diyemiyorsa diyemiyordur. Ya da zamana ihtiyacı vardır. Bunlar baskıyla olmaz, sonra hepinizden soğuma ihtimali var ufacık şeyden huzursuzluk çıkardığınız için.

direk anne baba demesi
mesela ayşe anne desin adıyla beraber olmaz mı?
ben ileride öyle demeyi düşünüyorum açıkçası ..

Hic demedinmi bilgece
Yoksa genelde demeyip mecbur kslinca mi diyorsun

Ben de Bilgece gibi hiç demedim 10 yıldır

Ilk 5 yıl siz ile idare ettik sonra çok zorda kalırsam babaannesi oğlum şunu diyor ya da babaannene söyle vs diyorum o bakınca da ben söylüyorum

Tek sıkıntı telefonda selam söylemek olabilir çok az tel ile konuştuk onu da ortaya selâm söyleyin diyorum ama zaten iki kişiler yani

Babaya da demiyorum tabii eşim ya da görüncemle konuşurken de annen baban diyorum hatta görüncemle annene şunu de falan da diyorum

Ben kendi anneme vs de az anne derim her cümlem annemli değildir hitaplı konuşmayı sevmem yani

Görüşmediğimiz için demiyorum artık. Olur da birgün görüşürsek de asla demem annemle aynı sıfatı hak etmiyor. Daha önce dediğim içinde annemden özür diliyorum

Benim öz kvm vefat etti simdikine dil ucuyla diyorum hic icimden gelmiyo yapacak bişey yok cokta cadi eski kafalı 3 4 gun aramasam 4.gün caldiriyo niye aramiyon diye ben kendi annemi bile aramiyom dedim ben kaynanayim beni aramak zorundasin ben once gelirim dedi en son konusmamizda bunun üstüne 1 haftadır aramadim anne demek gelmiyo vallahi icimden bi kere demiş bulundum eşim abla diyo keske bende abla teyze deseydim çok

Amca,teyze demek bana daha samimi geliyor.İnsanin bir annesi bir babasi olur.Zoraki soyleyecekse anne,baba yi birakin boyle kalsin.

Bana da çok saçma geliyor. Kardeş miyiz ki ikimizin annesi - babası bir olsun? Onlar bize adımıza hitap ederken bizim düştüğümüz duruma bak! Ben dedim zamanında , çünkü esim benden çok önce başlamıştı, mecbur hissettim, şimdi çok pişmanım. Ben kayinvalide olsam bana anne diyen kişiye annelik yapmak zorunda hissederim ama yok kaynanaligi seviyor benimki

Bu zorlamayla olacak bir şey değil bence. Sırf sen istedin diye etrafta annecim babacım diye gezecekse hiç gezmesin. Bırak içinden geldiği zaman söylesin ya da hiç söylemesin ama en azından doğal olsun.

Bana hep eşimin ailesine anne baba demek saçma gelmiştir. Beni dünyaya getirip büyüten, yıllarca kahrımı çeken bir tane ailem var. Onlara kullandığım hitap şeklini, hayatıma dan diye giren iki insana da kullanmak garip geliyor. İleride sanırım bende anne baba demem. Ama çok sıkışırsam en fazla x anne, y baba olur.

1. Ah bırde hak etselerdi anne baba diye hitap edilmeyi madem biz Anne Baba dıyeceğiz onlarda kendi evlatlarından hic ayırt etmeseler, bizleri hic zorumuza gitmezz idi onlara anne baba demeyı.Bilirizki annemız babamız bıze kızsa vardır bir hatamız ondandır . Hatamızı affeder kin tutmazlar kv kp bi yanlışlık yapsak kücücük bile olsa hatamız olur Dağ gibi gözlerinde , affetmek şurda dursun ne yapacak şimdik diye bakarlar gelinlerinin gözünün icine ...hadı gelde böyle şeytanlık düşünen kv anne kp baba de!

Çok büyütecek bir durum değil ama bazi insanlar demek istemiyor kimseye baskı yapmamak lazım takılma bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…