arkadaşlar konuyla ilgili bir adım atılacak size de fikirlerinizi sormak istiyorum.
Arkadaşım 20 gündür annesinde. Kadir gecesi, bayram geldi geçti arayan soran yok. Kız annesine gittikten 3 gün sonra adam "çocuğu hazırla anneme götürücem" diyor. arkadaşım da "şu aşamada çocuğu alman mümkün değil" demiş. sonrasında kimsenin arayıp sorduğu yok.
kayınvalidesinin görümcesinin aramamış olması çok ilginç demek ki bu olayın düzelmesini istemiyorlar diye düşünüyorum ben. annemlere yakın oturdukları için bayramda görüştüm arkadaşımla. şimdi arkadaşımın anne-babası bu sessizlik karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. "biz kızımızın yuvası bozulsun istemezdik ama sahipsiz bırakacak da değiliz." diyorlar. Adam 20 gündür karısını geçtim çocuğunu görmüyor ve umrunda değil.
Arkadaşım ihtimal vermese de ben başka kadın olabilir veya kayınvalidenin aklında başka bir gelin adayı olabilir diye düşünüyorum açıkçası.
artık çok yüzgöz olunmuş, kızın ailesine hakaretler, kıza karşı saygısız tutumlar, burası benim evim evi ben geçindiriyorum tarzı çirkin sığ yaklaşımlar vs... yani aslında kavga etmelerine sebep aileyle görüştürmemek ama bu kavgalar ve kırgınlıklar karşılıklı olarak soğumaya da yol açmış.
şimdi kızcağız kara kara düşünüyor hiç konuşmadan dava mı açayım, adamın aramaya niyeti yok arayıp bu işin sonu ne olacak diye konuşmayı mı teklif edeyim ne yapsam bilmiyorum diyor ve beklemeye devam ediyor. bayramda çok bekledi, eşinin ailesinden arayan soran olur, bi çikolatayla gelirler filan diye...
sizce ne yapmalı?