"eşim ailemle görüşmüyor, beni de göndermiyor.ne yapıcam?" diyen arkadaşım..

arkadaşım almış çocuğunu annesine gitmiş. kapatmış telefonunu.. artık çok yüzgöz olduk sürekli bu konu yüzünden tartışıyoruz ve artık aileme dil uzatmaya başladı kabullenemedim anneme geldim dedi. geç bile kaldın dedim.

"gelip kapıda sürünüp özür dilese bile değişecek mi bu adam?" dedim. "şüpheliyim" diyor. artık gözünü karartmış anladığım kadarıyla. "şartlarım bu, gerçekten beni kaybetmek istemiyorsan kabul edersin, ama yok ben gelip gitmem seni de göndermem diye düşünüyorsan hiç uğraşma" diyecekmiş.

İnşallah gerçekten hatasını anlar.. Allah ıslah etsin...

arkadaşlar konuyla ilgili bir adım atılacak size de fikirlerinizi sormak istiyorum.

Arkadaşım 20 gündür annesinde. Kadir gecesi, bayram geldi geçti arayan soran yok. Kız annesine gittikten 3 gün sonra adam "çocuğu hazırla anneme götürücem" diyor. arkadaşım da "şu aşamada çocuğu alman mümkün değil" demiş. sonrasında kimsenin arayıp sorduğu yok.

kayınvalidesinin görümcesinin aramamış olması çok ilginç demek ki bu olayın düzelmesini istemiyorlar diye düşünüyorum ben. annemlere yakın oturdukları için bayramda görüştüm arkadaşımla. şimdi arkadaşımın anne-babası bu sessizlik karşısında ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. "biz kızımızın yuvası bozulsun istemezdik ama sahipsiz bırakacak da değiliz." diyorlar. Adam 20 gündür karısını geçtim çocuğunu görmüyor ve umrunda değil.
Arkadaşım ihtimal vermese de ben başka kadın olabilir veya kayınvalidenin aklında başka bir gelin adayı olabilir diye düşünüyorum açıkçası.

artık çok yüzgöz olunmuş, kızın ailesine hakaretler, kıza karşı saygısız tutumlar, burası benim evim evi ben geçindiriyorum tarzı çirkin sığ yaklaşımlar vs... yani aslında kavga etmelerine sebep aileyle görüştürmemek ama bu kavgalar ve kırgınlıklar karşılıklı olarak soğumaya da yol açmış.

şimdi kızcağız kara kara düşünüyor hiç konuşmadan dava mı açayım, adamın aramaya niyeti yok arayıp bu işin sonu ne olacak diye konuşmayı mı teklif edeyim ne yapsam bilmiyorum diyor ve beklemeye devam ediyor. bayramda çok bekledi, eşinin ailesinden arayan soran olur, bi çikolatayla gelirler filan diye...

sizce ne yapmalı?

arkadasinizin yardima degil sadece aklini basina toplamasi icin nasihate ihtiyaci var...
-kocamkoylu olmaktan vazgecsin, kocasinin soyledigi yaptigi herseyi yapmak zorunda degil cunku o bir birey! kendi ailesini gormeye giderken kocasinin lafini dinliyorsa bence kendi bi kopruden asagi atsin yani...cok sacma...5 yasinda cocuk mu bu...
-kocasi arkadasinizin ailesine saygi gostermek ve gorusmek zorunda(ailesinin kocasina karsi bir saygisizligi/terbiyesizligi olmadigi surece)...bunu esine kabul ettirecek...

yok oyle sen evlendin artik aileni sil at diye dusuncelere girmek...
o adam kim ki bu kadini ailesinden koparmaya calisiyor...ne kadar gunah ve ayip...tam sopalik bi adam...
arkadasiniz da aklini basina toplasin, ailesini gormek icin kac yillik adamin lafini dinliyorsa anormal demektir...ciksin gitsin, kocasi bir sey derse de gereken cevabi versin...

ooo arkadasiniz evi terk etmis bile...
boyle bi nedenden dolayi bosanirlarsa bu evliligin bitimini arkadasinizin esi kendi elleriyle hazirlamis oluyor...
ne zoru var bu kizin ailesiyle...deli mi ne...
annesi dolduruyor olsa bile ne kadar yapacak ki kadin? adamin karisi cocugu evden ayrilmis, yuvasi dagilmis..insan bir uzulup karisini arardi, don derdi...don demese gurur yapsa bile baska sekilde yaklasmaya calisirdi karisina cocuguna ama hic bir sey yok...
ne bicim adam(!)mis...

ailene de sanada saygı duymalı ..
karşılıklı olmalı bu durum ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…