"eşim ailemle görüşmüyor, beni de göndermiyor.ne yapıcam?" diyen arkadaşım..

yinandyang

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
3.940
3.653
373
Paylaşacağım sorunu yaşayan başlıktan da anlayacağınız üzere arkadaşım.

Enişte, söz nişan ve evliliğin ilk yılında k.valide k.pedere karşı çok iyiymiş. Çok memnunlarmış damattan. ama ne zaman çocuk olmuş adam değişmiş. k.validenin doğum sonrasında kızının yanında kalmasından, gelenden gidenden bebeği görmeye gelenlerden rahatsız olmaya başlamış. bir süre sonra k.valide ve k.pederi ziyaret etmek istememiş. ayağını kesmemişse de, her ziyaret öncesi kavga çıkarmış. sonraları arkadaşımın ayda bir gitme isteğine bile itiraz eder olmuş. ne zaman bir organizasyon olsa ailece, adam sıkıntı çıkarıyormuş. Kardeşlerine hiç gidip gelemiyor. Kardeşlerini annesinde denk gelir de görebilirse görüyormuş. Kardeşleri de adamın bu tavrından dolayı gitmiyormuş ona. Adam görüşmek istemiyor hiçbir şekilde. İşin garip yanı, adamın kendi ailesi de çıkmıyormuş evlerinden. Sürekli evdeler. Ne zaman arasam, kızcağız onlara hizmet halinde.Hem çocuk hem hizmet ev işi vs. Tabi, arkadaşımı asosyal biri de yaptı, davet ediyorum bahaneler uyduruyor. oysa eşi istemiyor. Bizi de davet edemiyor. Çok üzüldüğünü tahmin ediyorum. Hadi biz arkadaşız neyse ama ya kızın ailesiyle görüşmemesi... bu durumdan çok sıkıldı bunaldı ama adam anlamıyor, umursamıyor. Aileye saygı duymuyor. Görüşmek istemiyor. Arkadaşım eşine soruyormuş, "ne yaptı benim ailem sana, neden sevmiyorsun?" "Sevmek zorunda değilim" diyormuş. "Bir şey yapmadılar ama sevmek zorunda değilim. Sen artık benim soyadımı taşıyorsun, benim ailemin parçasısın." gibi çağlar öncesinden kalma yaklaşımlarda bulunuyormuş. Arkadaşımın söylediğine göre, aile içinde bir tartışma bir sıkıntı filan da olmamış. Kızın ailesi kesinlikle muhtaç da değil. hadı kendin uzak duruyorsun da insan karısının hatrına 2-3 haftada bir 3 saat katlanamaz mı?

Ha, düşünüyorum taşınıyorum. çocukluk arkadaşım. Anne babasını da çok severim. Çok düzgün insanlardır. sohbet edlebilecek, görgü adap nedir bilen insanlar.

bu adamın bu tavrını neyle açıklayabiliriz? tamamen eski kafalı olmasıyla mı? karısına saygı duymadığı için rahat davrandığıyla mı? bu sorun kronikleşti diyor arkadaşım. Resti de zamanında çekemedi. Şimdi sürekli gerginlik sıkıntı..
Eşim diyor ki, ben sana böyle davransam iki dk durmazsın. ya basar gidersin annene ya da bana defol dersin:)) ama bu kız bunu yapmıyor, rest çekemiyor. Sizce bu sorun nasıl aşılır? Ben güçlü olmalısın, kararlı olmalısın ve rest çekmelisin diyorum.

Arkadaşınız için: Eşiniz ile aranızdaki problemlerin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, haklı haksız tanımlaması da yapamam ancak, her ne olursa olsun, dinimiz de bile bir erkeğin eşine yasaklayamayacağı şey ailesi ile görüşmesi, yani sılahi rahimdir.

Fıkhen eşiniz istemese bile(ben izin vermemek gibi bir olayı kabul etmiyorum) ailenizi ziyaret etme hakkına sonuna kadar sahipsiniz. Bu hakkınızdan vazgeçmeyin.

Son düzenleme:
sebebi yokken böyle davranması normal değil tabiki.rest çekmek için geç bile kalmış.böyle hayatmı olur benim ailemi görmeyelim senin ailenle bütünleşelim.ama bu bana kaynana dolduruşu gibi geliyor.öyle bi inanış var ya evlenince kendi aileni sileceksin eşinin ailesine köle olacaksın gibi.benim kaynanamda demişti sen artık bizimsin kız evlenince çıkar kendi ailesinden....falan filan.

Elbette ayrıntı bilemem ama arkadaşıma göre ortada hiçbir sebep yok. Kardeşleri, kardeşlerinin eşleri iş güç sahibi kendi halinde insanlar. Maddi manevi muhtaç değiller arkadaşıma ya da eşine. anne-babası da öyle. çok fedakar insanlardır aksine. Evlendikleri zaman gayet iyi hatırlıyorum arkadaşım çok mutluydu,eşim ailemi çok seviyor diye. eşi meğer ailesini çok sever görünüyormuş. Arkadaşım bu sıkıntısından ilk bahsettiğinde "vardır birşey bi laf söylemiştir belki annen ya da baban" demiştim. yok öyle bir şey soruyorum varsa böyle bir şey kırıldığın kızdığın konuşalım açık açık ben de söyliyim aileme demiş. ama yok bir şey diyormuş. bir şey olması gerekmiyormuş, sevmek zorunda değilmiş.

Ben de diyorum ki evet sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda. Et tırnaktan ayrılır mı, zulüm bu! Valla kızcağız çok mutsuz. boşanmayı bile düşünüyor. ne olacak bilmem..

arkdaşın eşi karısına saygı duymuyorrr deger vermiyorki ailesinii saysın evet sevmeyebilir herkez herkezden hoşalnmak sorunda deil ama saygı duymasını en azından eşi için yapcak ozamn kadında onun ailesinemi mesfe koyması gerekcek.........

aile ilk temel taşdır eger eşinin ailesiyle damat anlaşamayıp uzak duruyosa cidiii boyutta anlaşmazlıklar çıkacaktır ilerdede

söz nişan evlilik şu bu derken, her aşamada iyiyken sonradan sonraya adamın 180 derece dönmesi normal değil.. bu değişimin raslantı zamanı çocuğun olmasına denk gelebilir ama bence çocukla alakası yok.. kesinlikle bayanın aile tarafıyla sıkıntısı var..(adamın kendi ailesi tarafından bile o aileye karşı bi dolduruş gerçekleşmiş olabiir..) adam yok diyebilir,inandırıcı değil.. herşeyin bir sebebi vardır çünkü
arkadaşınız açısından da çok üzücü ve can sıkıcı bir durum.. ama artık 'dur' demenin zamanı gelmemiş mi..

söz nişan evlilik şu bu derken, her aşamada iyiyken sonradan sonraya adamın 180 derece dönmesi normal değil.. bu değişimin raslantı zamanı çocuğun olmasına denk gelebilir ama bence çocukla alakası yok.. kesinlikle bayanın aile tarafıyla sıkıntısı var..(adamın kendi ailesi tarafından bile o aileye karşı bi dolduruş gerçekleşmiş olabiir..) adam yok diyebilir,inandırıcı değil.. herşeyin bir sebebi vardır çünkü
arkadaşınız açısından da çok üzücü ve can sıkıcı bir durum.. ama artık 'dur' demenin zamanı gelmemiş mi..

Ben şunu bilir şunu söylerim ki limse kimseye durduk yere tavır almaz..

Hiçkimse nişanlılık döneminde çok iyiyken evlenip çocuk olunca birden düşman kesilmez..

Burada her bayram öncesi ama her bayram öncesi hiç sekmeden konular açılıyor "kayınvalideme bayramda gitmek istemiyorum" diye..

Yollarımıza gül dökseler,canım yavrum diye karşılasalar,orada rahat etsek,kendi evimiz gibi hissetsek niye gitmek istemeyelim?

Sakinleştirici içerek gidiyorum ya düşünün!

Ayrıca bir ailenin toplum içindeki duruşuyla akraba olunduğundaki durumu tamamen farklıdır..

Ne derler "komşu komşuyu kırk günde tanıyamamış,dünür dünürü kırk günde tanımış"..

Elbette yaptığı diğer şeyler,asosyallikler hoş değil ama bence en önemli sorun aileyle olanı ve eminim sebepsiz değildir..

Umarım bundan sonra düzelir sorunlarınız,pardon...arkadaşınızın sorunları..

prometheus, sorununuz, pardon arkadaşınızın sorunu diye imada bulunuyorsun ama imaya gerek yok. sorun arkadaşımın sorunu. güzin ablaya "bir arkadaşım bekaretini kaybetti ailesi onu öldürür ne yapsın" içerikli bir yazı yazmadım ki:))

Neyse, elbette evliliklerinin içyüzünü bilemem. ama, arkadaşımın söylediğine göre aileyle yaşanmış bir sorun yok. Adam da sorun var demiyor zaten. Hatta, arkadaşımın sıkıntı ettiği gibi, eşi sıkıntı da etmiyormuş. Arkadaşım boşanmayı düşünürken, adam gayet mutlu. Bence karısına saygı duymayan, ne düşündüğünü önemsemeyen bir adam ve ona haddini bildirmek de arkadaşımın görevi. Rest çekse, ailesini yanına gitse bu sefer iyice ailesinden nefret edecek diye korkuyor. ama bu nereye kadar sürer ki?

benim eşimde nişanlılık sürecinde kibar aileme saygılı bir zattı.evlendik.360 derece değişti.kaynanam doldurdu tabi.şimdi aileme gitmiyor.başta benide göndermiyodu ben rest çektim cesaret edemedi.o gitmiyor ben gidiyorum.ailem, gelmesin istemiyorsa diyor.eşimin dediği bir laf var sen gelinsin....ben gelinsem o da damat.bence kaynanaların doldurması diye düşünüyorum.eşim bana düşkün olsa kaynanam ölür valla.kına yaksın oğlunu elde edemedim((

bence cocukla alakasi var cunku erkeklerin cogu cocuk olduktan sonra daha bir rahat oluyorlar.. cocuk olmayinca kadinin rest cekme imkani daha kolay..en kotusu alir cantasini gider ama cocuk olunca bagimli goruyorlar..

bende su an o konuya alakali bazi sorunlar yasiyorum..hatta konu acsammi diye dusunmustum ama zamana biraktim..
belki bi fikir alrsin benim durumumdan kisaca anlatim canim..

esimle ailemin arasi gayet iyiydi..
benim 2 tane ablam var biri 13 yildir evli, digeri ilk esinden bosandi, daha sonra birsuru sorun yasadi,bazilari kendi secimleri nedeniyle,herneyse, sonra biriyle tanisti evlenme karari aldi ve birde ufak yegenim var..
bu ablam surekli annemle babamin gozetimi altinda, iste o saf yanlis yapar vs
ablam annemlerle 2 ev var aralarinda cok yakin oturuyorlar,ablamin evi vardi zaten,simdiki kocasiyla evlendi adam yanina yerlesti..

yanliz enistem ablamla tanistiklarinda nisanli gibilerdi deyim bende esimle tanimistim..biz ciddi adimlar atmak istedik..cok tuhaf kiskancliklar sergiledi ona ne oluyorsa,,ileri geri konusmalar yapti..annemde farketmisti bunu.. diger buyuk enistem ve ablam yurtdisinda cunku,,burda yasamiyorlar..sanirim tek damat olma hayali suya dustu..
bi cok olmayacak seyler yapti inceden inceye..
neyse zaman gecti biz nisanladik filan aralari iyi dedik..fazla takmiyordu zaten ( esim cok biriktiriri,sonra patlar ufacik seye) bu illa esimle calismak istedi,,sonra orda yapamadi,,biraz esimi suclar sekilde anlatti annemlere filan yok kandiriyomusta,,is yokmusta filan..kocamda bunu duyunca artik sarteller atti..yeter bu kendini ne b..k saniyor..beni onunla karsi karsiya getirme bugune kadar sustum annenin babanin yaninda ayip olmasin diye ama bogazina cokerim onun artik diye..
ve bu olaydan sonra annemlere gitsek abamlar hep orda oldugu icin orayada gitmek istemedi..bnde cok uzuldum..ya edim onun icin ben aci cekiyorum..o kimki.. oda diyorki..bak ben gelirsem eger daha cok aci cekersin cunku artik bir laf daha etse (saka yapiyor guya ama fesat bi sekilde laf konduruyor enistem) kacga cikacak daha kotu olacak o yuzden gitmiyorum diyor.. eger onlar her gun orda olmasa,biraz dusunse kendi evimize gidelim diye bende giderim annenle babana ama o adam ordayken gitmem dedi..neyse annemler bi kac ayligina yurtdisina gitceklerdi ugurlamaya gittik ( su an hala donmediler) ama ablamla iyidir,annemle babamla konusur ama onun yuzunden gitmez karsilasmamak icin..
gecenlerde ben oglen telefonda cumartesi gunu evde yoktu dedim bende ablama gitcem..hayir gitme dedi.dedim niye..o adam evde olur,,gitmeni istemiyorum ..dedim o benim ablam ben ablamin yanina gidiyorum..dedi hayir bende senin kocansam benim cocugumu o adamin yanina goturemessin..tartistik biraz tel de.. dedim bana bak..sen o adamla sorunluysan ben ablamdan vazgececek degilim..cocuk benimde cocugum..ya sende benim sevmedigim insanlardan vazgecersin..yada bana karismassin..o gun gitmedim..gidesimde kalmadi..ama 2 gun sonra gittim..biseyde demedi..cunku o an tavrimi belli ettim..

ama her an yeni bi sorun cikabiir bu konuyla alakali..
arkadasinin tavrini aninda koymasi gerekirdi..yoksa adam kabullenmis sanacak..

ben esime hak vermiyor degilim evet o konuda hakli..ama esime dedim calismasaydiniz..benmi dedim..hatta uyardim alma ise diye..oda ben insanlik ettim ben kotu oldum demi dedi..banane dedim benim ablam..sorun senin sorunun..ha ben senin arkandayim hakli oldugun konuda ama ablamla benle alakasi yok..
bakalim annemler donunce ne olacak.. belki o zaman konu acarim

arkadasinin bir an evvel tepki gostermesi lazim..diyecekki ya bana karismassin,gereken derecede aileme gider gelirsin..yada bende senin ailenle gorusmem onlarda benim yanima evime gelmesin..

Son düzenleme:
malesef arkadaslar bu zamanda bile boyle geri kafali insanlarimiz var,
cogunlukla kocalar anne baba agzina bakiyorsa bu gibi durumlarla karsi karsiya kalinabiliyo
benimdecok sevdigim kucukluk arkadasim bundan 2 bucuk sene once bir adamla gorucu usuluyle evlendi,
adamin ikinci evliligidi, ilk evliligi ztn cok problemli oldu, arkadadim bunu bile bile bana yapmaz dusuncesiyle,
onunla evlendi, 2 sene kaynanasi kocasi hic bir sekilde hic bir yere gidemezdi, cikacaksa anca kaynanasiyla, kocasiki ayligini gidip babasina veren bir insan ust katta ayri daiereleri olmasina ragmen, kocasi ne arkadasina nede ailesine yollamiyordu giderse ailesine gidebilir oda kocasinla birlikte yarim saatligina falan, daha sonra 3 ay arkadasima ailesine gostermeyince, arkadasim annedine izin almadan gidiyor ve kocasi pesinden esyalarini yolluyo vecsimdi bosanicaklar, gecen beni aradi arkadas sesi cok iyi geliyodu olayin uzerinden alti ay gecti , beni aradiginda ise sunlari soyledi: ,, rahatsiz etmiyorumya , olurya kocan konusmani istemez belki benimle ben dulum diye" bu sozlerin uzerine bende dedimki ,, sen dedim bir namussuzluk yapipta kocanla ayrilmadiniz, sen namusunla serefinle, ailenin evine dondun boyle dusunme, banada her zaman buyur gel" dedim. yani ardaslat diyecegim su boyle geri kafali insanlara yem olucaniza ayrilin kendi hayatiniza kendiniz karar verin eger kocan seviyorsa seni zaten degisir senin icin. sabir etmeyin demiyorum, sabredin ama sakinnboyle insanlara cocuk falan yapmayin, yazik olur o yavruya, cevremizde maaalesef boyle kisilige sahip insanlar cok, katlanan kisi kardesin arkadasin akraban ise arkasinda durunuz, destek olunuz, bizim milletimiz dul kalirim diye katlanmaya calisiyorlar, lutfeeeeeeen arkadaslar yapmayin siz oyle yaptiniz surece bu insanlar yuz bulur, hadi goruyim sizi bayanlar gosterin kendinizi

bence cocukla alakasi var cunku erkeklerin cogu cocuk olduktan sonra daha bir rahat oluyorlar.. cocuk olmayinca kadinin rest cekme imkani daha kolay..en kotusu alir cantasini gider ama cocuk olunca bagimli goruyorlar..

bence de adam eski kafalı olduğu için çocukla da alakası var. Aynen, dediğiniz gibi çocuk olunca kadın gidemez nasılsa düşüncesi. Ben k.validesinin de etken olduğunu tahmin ediyorum bu geri kafalı düşüncelerle oğlunu dolduruyor bence. Hani erkek, kız tarafına azcık yakın olunca "aman oğlum sen hanımköylü mü oldun" gibi abuk subuk tepkiler olur ya. Allahım hangi çağdayız.. bunu yapan adam da eğitimli güya. arkadaşım da üniversite mezunu. Ama işte, boşuna dememişler. "Tahsil cehaleti alır,eşşeklik baki kalır."

Ne çocuk ne de eski kafalılık, bunlar sadece bahane olabilir.

Öç alır gibi, intikam alır gibi..

Sadizmdir bu...

Arkadaşınız ise bu durumda mazoşist oluyor....

Bugün ailesine göndermeyen yarın birgün neler yapar Allah bilir.

Ben hiç bir zaman boşanma kelimesini fütursuzca sarf etmedim ancak onu bilir onu söylerim ki bu tür insanları çekmek çok zor ve ayrılmaktan başka çare de yok bence..

Allah ıslah etsin bu türleri....

Haklısınız, ben de arkadaşıma boşan diyemedim elbette. ama, yolun sonu bence de mahkeme. Allah ıslah etsin. Dua ediyorum onun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…