Elin dert görmesinBenim oğlum yapsa bende oğlumun alnini karişlarim.
Aynen :)Bir cinnet herşeyi çözer
öğretmensin ve ailene kaç ayda bir gitmek için kocandan izin alıyorsun .Sen bu kadar ezikken öğrencilerine ne faydan olacak nasıl örnek olacaksın .Ekonomik özgürlüğü ve eğitimi olan kadınlar burda böyle maaşımı harcatmıyor kocam istedığım yere gıdemıyorum yüz liralık ayakkabı alamıyorum diye konu açınca kan beynime sıçrıyor ne açığınız var hanımlar kişiliğinizi bu kadar ezdirmeyin ya artıkarkadaşlar merhaba.. forumun adı gibi benimde bir derdim var. fikirlerinizi alarak ferahlamak, içimi rahatlatmak istiyorum.. 4. yıllık evliyiz. 1 kızım var. severek evlendik. ailemden 10 saat uzakta yaşıyorum. eşimin ailesi ise yakınımızda. haftada 1, 2haftada bir mutlaka görüşüyoruz.. ailemi en son yazın gördüm. şubat tatilinde tekrar gitmek istiyorum. ama eşim istemiyor. çocuğu bırakmam, ben karar verdim gitmiyosun gibi şeyler söylüyor. öğretmenim. şimdi gidemezsem yaza kalıcak gitmem. yazın gidersin diyor bana.. şimdi gönderemeyen çocuktan ayrılamayan yazın nasıl göndericek.. dün akşam tartıştık baya ağır şeyler söyledim ona sinirden..birlikte gidelim diyorum hayır diyor. kendi ailesiyle istediği zaman görüşebiliyor.. çok bencil napıcam bilmiyorum...ben karar verdim gitmiyosun. son noktayı koydum gidemezsin diyor her konu açıldığında.. çok taviz verdim demekki baştan toplayamıyorum şimdi..insan ailesinin yanına giderken böyle şeyler yaşarmı..normal durumlardada böyle. bişey almak isterim ben istemiyorum.. bi yemek yapmak isterim ben yemem yapma.. çıkmazdayım sürekli dua diyorum Allahım ıslah et düzelsin diye.. Allah yardımcım olsun. zor bir eşim var.offff napıcam((
arkadaşım düzelmeeeez senin cevaplarını okudukça kendim yazıyor gibi hissediyorum o kadar çok taviz verdim ki senin gibi kısmen toparladım ama hala olması gereken noktaya gelemedim annemlere gitmez gelmelerini istemez kendi ailesi ile de doğru dürüst görüşmez paramı harcatmaz kendime bişey alsam surat asar, sürekli asık suratlı çocuklarla ilgili herşeye karışır yaptıklarımı beğenmezdi yarı yarıya düzeldi nasıl mı?biraz önce bir arkadaşın dediği gibi ufak ufak cinnetler, restler derken baya mesafe katettim çok yıprandım ama daha iyiyiz şükür.Demem o ki o adam sana acımaz kontrolü kendi isteğiyle elinden bırakmaz sen isyan et ama çirkinleşme kesinlikle net ve kendinden emin bir tavırla adım adım isteklerini gerçekleştir ebeveynlerimiz biz ezilelim diye fedakarlıklarla bizi okutmadılarama senin eşin seninle geliyo sonrasında. sana ayak uyduruyo benim eşim öyle değilki. gelmez ,geleni istemez. ben tatildeyim ama eşim çalışıyo olacak şubat tatilinde. yani bi yere gidemiyoruz evde oturuyo olacam eğer gitmezsem
Ahh kardesim keske bazi insanlar laftan anlasa bazisi karsisindakinin konusmasina dahi musaade etmez bazisi karsisindakini konusturur ama lafini umursamaz kimisinin ise karsinda gunlerce konus kar etmezBu davranisin sonucunda ona karsi hislerinizin yiprandigini anlatin.
Butun psikolojik etkilerini detayli detayli anlatin.
Uzgun olusunuzu abartin.
Ve empati kurmasini saglayin.
Hala anlamiyorsa atin sobaya yakin bu odun adami.
darısı başıma diyelim..arkadaşım düzelmeeeez senin cevaplarını okudukça kendim yazıyor gibi hissediyorum o kadar çok taviz verdim ki senin gibi kısmen toparladım ama hala olması gereken noktaya gelemedim annemlere gitmez gelmelerini istemez kendi ailesi ile de doğru dürüst görüşmez paramı harcatmaz kendime bişey alsam surat asar, sürekli asık suratlı çocuklarla ilgili herşeye karışır yaptıklarımı beğenmezdi yarı yarıya düzeldi nasıl mı?biraz önce bir arkadaşın dediği gibi ufak ufak cinnetler, restler derken baya mesafe katettim çok yıprandım ama daha iyiyiz şükür.Demem o ki o adam sana acımaz kontrolü kendi isteğiyle elinden bırakmaz sen isyan et ama çirkinleşme kesinlikle net ve kendinden emin bir tavırla adım adım isteklerini gerçekleştir ebeveynlerimiz biz ezilelim diye fedakarlıklarla bizi okutmadılar
bakabilir mi çocuğa?cinneti benim getirmem gerekirken eşim getirdi arkadaşlar. yetermiş, üstüne gelme sıkıldım diye akşam bağırdı çağırdı tüm mahalle duymuştur bizi.. iki adım ilerleme yok. o hala aynı düşüncesinde. değişeceğinide sanmıyorum.. çocuğu bırak git diyo böyle bişey olabilirmi ya.
Tabi çocuğu bırakıp ta ,tek gitmeyeceğini biliyorcinneti benim getirmem gerekirken eşim getirdi arkadaşlar. yetermiş, üstüne gelme sıkıldım diye akşam bağırdı çağırdı tüm mahalle duymuştur bizi.. iki adım ilerleme yok. o hala aynı düşüncesinde. değişeceğinide sanmıyorum.. çocuğu bırak git diyo böyle bişey olabilirmi ya.
annesinde bakarlar hep birlikte... sonrasındada çocuğu bıraktın gittin diye laflar gelir.. zaten bırakamam da..bakabilir mi çocuğa?
bakıyorsa bi hafta bırakıp gidin bence
çocuğu kullanarak sizin gitmenizi önlemeye çalışıyor
aynen.Tabi çocuğu bırakıp ta ,tek gitmeyeceğini biliyor
Demek ki kimseye sözü geçmiyor, kimse onu adam yerine koymuyor, senin üzerinden "Ben böyle istiyorum böyle olacak" safsatasiyla ego tatmin ediyor