eşim ailemin yanına gitmemi istemiyor. beni kısıtlıyor.

ayya10

Guru
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
83
27
34
arkadaşlar merhaba.. forumun adı gibi benimde bir derdim var. fikirlerinizi alarak ferahlamak, içimi rahatlatmak istiyorum.. 4. yıllık evliyiz. 1 kızım var. severek evlendik. ailemden 10 saat uzakta yaşıyorum. eşimin ailesi ise yakınımızda. haftada 1, 2haftada bir mutlaka görüşüyoruz.. ailemi en son yazın gördüm. şubat tatilinde tekrar gitmek istiyorum. ama eşim istemiyor. çocuğu bırakmam, ben karar verdim gitmiyosun gibi şeyler söylüyor. öğretmenim. şimdi gidemezsem yaza kalıcak gitmem. yazın gidersin diyor bana.. şimdi gönderemeyen çocuktan ayrılamayan yazın nasıl göndericek.. dün akşam tartıştık baya ağır şeyler söyledim ona sinirden..birlikte gidelim diyorum hayır diyor. kendi ailesiyle istediği zaman görüşebiliyor.. çok bencil napıcam bilmiyorum...ben karar verdim gitmiyosun. son noktayı koydum gidemezsin diyor her konu açıldığında.. çok taviz verdim demekki baştan toplayamıyorum şimdi..insan ailesinin yanına giderken böyle şeyler yaşarmı..normal durumlardada böyle. bişey almak isterim ben istemiyorum.. bi yemek yapmak isterim ben yemem yapma.. çıkmazdayım sürekli dua diyorum Allahım ıslah et düzelsin diye.. Allah yardımcım olsun. zor bir eşim var.offff napıcam :KK43:((

allah yardimcin olsun ablacim
oysa sen egtimli ekonomik özgürlügü olan bir bayansin
ama iste allah iyilerle karsilastirsin :KK43:
abi biraz sert ve anlaysisz galiba ama napcan kader iste :KK43:

allah yardimcin olsun ablacim
oysa sen egtimli ekonomik özgürlügü olan bir bayansin
ama iste allah iyilerle karsilastirsin :KK43:
abi biraz sert ve anlaysisz galiba ama napcan kader iste :KK43:

Allah bizleri çocuklarımızı merhametlilerle karşılaştırsın..biz iyigün evlileriyiz. kötü günümde yanımda olmaz.. ben iyiysem iyiyiz ben iyi değilsem kötüyüz.

Allah yardımcın olsun. Belki kış diye istemiyordur çocuk hasta olmasın diye.
Karşınıza alıp bu davranışların ondan uzaklaştırdığını söyledinizmi?

Siz çok yüz verip tepenize çıkarmışsınız bence. Ne demek ben öyle karar verdim gitmiyorsun . O kim oluyor ki senin ailenle görüşmeni istemeyip böyle karar veriyor. Siz eğitimli bir insansınız. Sizde bunları yaşıyorsanız diğerleri ne yapsın. Ben sizin yerinizde olsam hiç umursamayıp ben ailemi özledim, gidiyorum böyle karar verdim deyip gitmeniz.

Bu davranisin sonucunda ona karsi hislerinizin yiprandigini anlatin.

Butun psikolojik etkilerini detayli detayli anlatin.

Uzgun olusunuzu abartin.

Ve empati kurmasini saglayin.

Hala anlamiyorsa atin sobaya yakin bu odun adami.

Vallahi arkadaşım bu sorun sen sessiz kaldıkça devam edecektir emin ol. Benim eşimde hep çocukları bahane ederdi onları bir akşam görmesem duramam falan filan. Biz annemlerle aynı şehirdeyiz, yazları yazlığa gidiyor annem ve 3-4 ay kalıyor. O süre zarfında bile çok özlüyorum annemi. Yazlığa gitmek istedim bir yaz, yok olmaz ben siz olmadan evde kalamam, zaten yakında dönecek biraz daha sabret falan filan. En sonunda ben sana gidebilir miyim demedim çünkü eşimin ben senin çocuğun değil. Ben gitmek istiyorum annemi özlediğim için hem de çocuklara değişiklik olur diye bizsiz duramazsan sende bizimle gel o zaman dedim. İlk başta gelemem çalışıyorum tamam siz gidin dedi. Birkaç akşam otobüs biletini aldın mı diye sordum hep geçiştirdi. Sonra ben alacağım artık bak aldıysan senin aldığın bilet yanacak dedim. Sonra aldım tamam işyerinde unuttum dedi. Neyse gideceğimiz günden bir gün önce baktım valiz hazırlıyor hayırdır sen niye valiz hazırlıyorsun dedim. Bende geliyorum sizsiz duramam anladım ki sen kararlısın gideceksin hem bende belki kaynanamı özledim dedi ve bizden önce hazırlanıp kapıya dikildi. Meğerse kendisi de geleceği için arabayla gideceğimizden bilet almamış. Diyeceğim o ki ben karar verdim blöfüne asla kanma. Ben kendi kararlarımı verebilecek yaştayım ve senden izin istemiyorum sadece düşüncemi paylaşıyorum seninle de.

bu ilk tartışma değilki. her sene şubat tatili zamanı yaz tatili zamanı bizde huzur kalmıyo. hep aynı sorun..onun amacı aslında benim senede 1 gitmem. onu yapmaya çalışıyo. hislerim çok yıprandı ben çok yıprandım..defalarca söyledim bunu.ama benimde hatam şu: tartışıyoruz mesela bi kaç gün soğuk duruyoruz birbirimize. sonra ben gidip bişe olmamış gibi davranıyorum. bütün tartışma boşa gidiyo bi yere varamıyoruz. bu defa uzatcam soğukluk meselesini. ona sormamam lazım bazı şeyleri ben her zaman ondan fikir almak isterim bişey yaparken.. onla birlikte karar alırız. eşimde iyice #Ada Lovelace arkadaşında dediği gibi toto tavan yaptı

arkadaşlar merhaba.. forumun adı gibi benimde bir derdim var. fikirlerinizi alarak ferahlamak, içimi rahatlatmak istiyorum.. 4. yıllık evliyiz. 1 kızım var. severek evlendik. ailemden 10 saat uzakta yaşıyorum. eşimin ailesi ise yakınımızda. haftada 1, 2haftada bir mutlaka görüşüyoruz.. ailemi en son yazın gördüm. şubat tatilinde tekrar gitmek istiyorum. ama eşim istemiyor. çocuğu bırakmam, ben karar verdim gitmiyosun gibi şeyler söylüyor. öğretmenim. şimdi gidemezsem yaza kalıcak gitmem. yazın gidersin diyor bana.. şimdi gönderemeyen çocuktan ayrılamayan yazın nasıl göndericek.. dün akşam tartıştık baya ağır şeyler söyledim ona sinirden..birlikte gidelim diyorum hayır diyor. kendi ailesiyle istediği zaman görüşebiliyor.. çok bencil napıcam bilmiyorum...ben karar verdim gitmiyosun. son noktayı koydum gidemezsin diyor her konu açıldığında.. çok taviz verdim demekki baştan toplayamıyorum şimdi..insan ailesinin yanına giderken böyle şeyler yaşarmı..normal durumlardada böyle. bişey almak isterim ben istemiyorum.. bi yemek yapmak isterim ben yemem yapma.. çıkmazdayım sürekli dua diyorum Allahım ıslah et düzelsin diye.. Allah yardımcım olsun. zor bir eşim var.offff napıcam :KK43:((

Öncelikle allah yardımcınız olsun,
Eşinize empati yapmasını aynı şeyi kendi ailesinden uzak olunca nasıl özlem duyacağını anlatın.
Eğitimli bir bayan olarak ayağınızı lütfen yere sağlam basın kaldı ki ekonomik özgürlüğü olmayan insanlar bile bunun karşısında daha dik dururken.Allah islah etsin eşinizi !

bu ilk tartışma değilki. her sene şubat tatili zamanı yaz tatili zamanı bizde huzur kalmıyo. hep aynı sorun..onun amacı aslında benim senede 1 gitmem. onu yapmaya çalışıyo. hislerim çok yıprandı ben çok yıprandım..defalarca söyledim bunu.ama benimde hatam şu: tartışıyoruz mesela bi kaç gün soğuk duruyoruz birbirimize. sonra ben gidip bişe olmamış gibi davranıyorum. bütün tartışma boşa gidiyo bi yere varamıyoruz. bu defa uzatcam soğukluk meselesini. ona sormamam lazım bazı şeyleri ben her zaman ondan fikir almak isterim bişey yaparken.. onla birlikte karar alırız. eşimde iyice #Ada Lovelace arkadaşında dediği gibi toto tavan yaptı

Her sene Şubat tatili tartışma olduktan sonra sonuç ne oluyor?
Evde mi kalıyorsunuz yoksa gidiyor musunuz?

Şimdi benim de yaram olduğu için eşinin açısından bakıyorum; her tatilde eşimin ailesinde olmak istemezdim. Eşimin gitmesine lafım olmaz ama gidip de şubat tatilinin tamamını orada geçiriyorsa aşırı bozulurum,demekki ben değersizim diye görürüm. Gidin 1 hafta kalın en azından,sanırım her tatilde çok uzun kalmak istiyorsunuz,doğru mu?

Ben ev hanımı yım bakın sizin Eşinizin bu yaptığını eşim bana bir kere yapmaya kalktı öyle bir kazan kaldırdım ki artık anneme gidebilirmiyim bile demem. Her konuda da eşimin dediği olur. O ne yemek isterse onu yaparım. O hangi kanal isterse izlenir. Hafta sonu evden çıkmaz istemez çıkmayız ama bu konu tartışmaya kapalı. Kapalı.

Ben genelde şöyle diyorum:
Ben gidiyorum, istersen sen de gel

E zaten en doğrusu bu GelenKutusu
Aksi ise taviz vermiş oluyorsun ondan sonra mıymıyda mıy mıy izin iste !
E oda gelsin konu sahibinden izin istesin annesine giderken o zaman ne çirkin bir durum ya .

Şimdi benim de yaram olduğu için eşinin açısından bakıyorum; her tatilde eşimin ailesinde olmak istemezdim. Eşimin gitmesine lafım olmaz ama gidip de şubat tatilinin tamamını orada geçiriyorsa aşırı bozulurum,demekki ben değersizim diye görürüm. Gidin 1 hafta kalın en azından,sanırım her tatilde çok uzun kalmak istiyorsunuz,doğru mu?

canım kadıncağız da bütün tatili geçireyim demiyor ki.. belli ki adam öküz.. öküze tek çare onun burnuna halkasını takmak bu kadar net.. sallamayacak basıp gidecek.. anne bu ya boru mu..

X