- Konu Sahibi misspoem34
-
evlenmeden önce eşinizin böyle biri olduğunu bilmiyormuydunuz veya evlenmeden önce bu hallerine hiç rastlamadınız mı?konustum bir cok kereler canım bosanma durumlarına kadar geldik yok yani huylu huyundan vazgecmiyor. evet bir psikolog şart gerci onun bile yardımcı olabilecegini sanmıyorum ya denemekte fayda var.
eşinizin huyu kişiliği buysa psıkolog napsın ?
benced eevlenmeden önce tanımıyormuydunuz eşinizi? gerçi bazıları evlenınce degısıypr veya bırarada yasama sansın olmadıgı ıcın tanıyamıyor bazen ınsan...moralınızı bozmak ıstemem ama bu huy pek düzeleceğe benzemıyor annemın üst kat komşusuda aynen bu şekilde hıcbrı fatura zamanında ödenmez,melsea elektırk kesılır oyle yatırılır hep boleler,makrete aısverıs yapmaz kadın sureklı ondna bundna ıster gerıde vermezz....pek çözüm yok gibi son bır kez ciddii olarak konuşun bu eşkilde deam edemıycegınızı soleyın brıkac gun kafa dınlemek için kızınızla bı yerlere gıdın belkı sizsiz kalınca ev boş olunca anlar..
üstelik bu benim ikinci evliligim bir yandan da bu boşanma olayına hakkım yokmuş gibi hissediyorum.ailem ise hic oralı degil. dayımınoglu gercek abim olsa bu kadar olmazdı diye düşündüüm bir insan haksızlıga dayanamıyor eşi ona keza aynı derece olaya tepkili. illa kızınla birlikte burda yaşa cocuklarıda olmuyor ayrıca... kızına biz bakarız sende istersen calışırsın istemezsen ben sana yine bakarım diye arka cıktılar. yanlız ben bu konuya biraz tedirgin yaklaşıyorum ki şöyle; adapazarı bilmediim bir yer oturdukları yer şehir merkezinden uzak kendisinin tavuk ciftligi oldugu icin mecburen köy gibi bir yerde yaşıyorlar ki; benim hayatım hep gürültülü hareketli yerlerde gecmiştir. aslında calışmayıda düşünüyorum tabiiki. daha sonra aynı evde üstelik ailem olmayan kişilerle bir zaman sonra anlaşabilirmiyiz yanılgısına düşmek istemiyorum sonucta annemlerlede oturdum daha önce anlaşmazlıklar kacınılmaz oluyor. fakat boşanırsamda başka carem yok. kafayı yemek üzereyim ne yapacagımı şaşırdım. bana öneride bulunacak var mı ben işin icinden cıkamıyorum. boşanmasam bu adam benim başıma türlü dertler acacaga benziyor yani sadece fatura ödemeleri degil problem adamın ückagıtcılıgıda var yeni yasaya göre artık eslerden kim suc işlerse digeride suclu konumunda... ben ne yapayım..
öncelikle ilginize cok teşekkür ederim. bana eşler arası ceza baglantısı ile ilgili ödenmeyen fatura yada kredi v.b şeyler ile ilgili suc paylasımını bir zamanlar bankadaki bir müşteri temsilcisi iletmişti. demekki yanlış bilgi aktarmış. böyle ise biraz icim rahatladı. yapması gereken ödemelerini bile yapmayan adam manevi tazminat, nafaka ödemelerini mahkeme onaylasa bile ödemeyecektir. ödemezse bununda cezası oldugunu biliyorum ama hem calışıp hem bunlarla ne kadar ugraşabilirim kestiremiyorum. belki ön yargılı yaklaşıyorum herşeye ama bu elimde degil. ev ev üstüne olmaz bende biliyorum ama yakınımdaki insanların bunu desteklemesi onaylaması sahip cıkmaması hepsine kırgınlıgımı daha da arttırıyor.Öncelikle şunu açığa kavuşturalım; ceza hukuku açısında şahsilik kavramı mevcuttur, yani suç işleyen kişi cezalandırılır-eşi ya da birlikte yaşadığı yakını değil..
Kaldı ki eğer anlattığınız gibi biriyse (yani boşanma konusunda suçlu kendisiyse) kendiniz için maddi-manevi tazminat, çocuğunuz için de nafaka isteyebilirsiniz (kendiniz için nafaka verilmez, çalıştığınızı söylediniz çünkü) (avukatım bu arada)
Bu nedenle eğer boşanmaya karar verirseniz, kendiniz çalışacağınız için ve çocuk için de nafaka alacağınız için gayet rahat 2 kişilik bir yaşamı sürdürebilirsiniz evladınızla. O kreşe gider-siz çalışırsınız en azından huzurunuz olur. Tanımadığınız insanlarla ev üstüne ev olmaz. 2 gün sonra sorun çıkar yok yere üzülürsünüz.. Planlarınızı kendiniz ve çocuğunuz adına 2niz için yapın, başkasına güvenerek adım atmayın lütfen...
öncelikle ilginize cok teşekkür ederim. bana eşler arası ceza baglantısı ile ilgili ödenmeyen fatura yada kredi v.b şeyler ile ilgili suc paylasımını bir zamanlar bankadaki bir müşteri temsilcisi iletmişti. demekki yanlış bilgi aktarmış. böyle ise biraz icim rahatladı. yapması gereken ödemelerini bile yapmayan adam manevi tazminat, nafaka ödemelerini mahkeme onaylasa bile ödemeyecektir. ödemezse bununda cezası oldugunu biliyorum ama hem calışıp hem bunlarla ne kadar ugraşabilirim kestiremiyorum. belki ön yargılı yaklaşıyorum herşeye ama bu elimde degil. ev ev üstüne olmaz bende biliyorum ama yakınımdaki insanların bunu desteklemesi onaylaması sahip cıkmaması hepsine kırgınlıgımı daha da arttırıyor.
asabiyeti varmı?
yaklaşık 2 bucuk senedir evliyiz ve bu sürec zarfında bana yalan söylemedigi bir günü bile yok. Güvensizlik üst düzeyde bu durum evliligimizi yakın bir zamanda biterecege benziyor. özellikle para konularında söylemeyecegi yalan yoktur. ev geciminde faturaları ödemede cok sorumsuz ne yapacagımı nasıl bir cözüm yolu bulacagımı hic bilmiyorum. acaba psikolojik bir sorun mu bununkisi kendimi cok caresiz hissediyorum.2 yaşında birde kızım var kavgalarımızdan etkilenmesin diye elimden geldigince tartışmıyorum bile. en son careyi işe girmekte buldum ama oda biseye yaramadı. şimdi bekliyorum fırtınadan önceki sessizlik gibi daha kötü şeyler olur mu diye...
yaklaşık 2 bucuk senedir evliyiz ve bu sürec zarfında bana yalan söylemedigi bir günü bile yok. Güvensizlik üst düzeyde bu durum evliligimizi yakın bir zamanda biterecege benziyor. özellikle para konularında söylemeyecegi yalan yoktur. ev geciminde faturaları ödemede cok sorumsuz ne yapacagımı nasıl bir cözüm yolu bulacagımı hic bilmiyorum. acaba psikolojik bir sorun mu bununkisi kendimi cok caresiz hissediyorum.2 yaşında birde kızım var kavgalarımızdan etkilenmesin diye elimden geldigince tartışmıyorum bile. en son careyi işe girmekte buldum ama oda biseye yaramadı. şimdi bekliyorum fırtınadan önceki sessizlik gibi daha kötü şeyler olur mu diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?