- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.136
İnan bundan bende şüpheleniyorum. Bir ilan açılıyor, binlerce kişi başvuruyor ama o ilan aylarca orada duruyor. Yahu başvuran kaç bin kişi içinde hiç mi istediğin kriterlerde adam yok. Ama amaç ben büyük bir firmayım istihdam sağlıyorum falan dedirtmek, reklam yapmak, adını duyurmak. O ilanı orada tuttukları sürece de başarıyorlar bunu. İşimiz bu kariyer sitelerine falan kaldığı sürece vay halimize. Anca bir tanıdık aracılığıyla oluyor artık bu işler.
Kariyer siteleri , abonelik sistemi ile firmalardan para almakta. Şu kadar ilanınız olur ise abonelik aidatı x tutar gibi fiyatlamaları da olduğu için , abone olan firmalar ilanlarını uzun süre açık tutuyorlar. Özgeçmiş toplama yapmış oluyorlar bu süreçte. Ola ki günün birinde firmadan biri ayrılır ise ayırdıkları özgeçmişlere bakıp seçiyorlar çünkü.
Bu sekilde hem insanlarin beklentilerini yikiyorlar hem de lafa gelince herkes, birsuru eleman arayan firma var, millet is begenmiyor diyor.
hadi ben yaz geldi diye rahatim cok ustune dusmuyorum. Ama gorumcem 1 yil issiz kaldi ve potansiyelinin cok altinda yerlere de basvuruyordu. Sonunda 2 dil bilen lisans mezunu kiz 1200 lira maasla cagri merkezinde ise girdi.