eşim 4 aydır işsiz

İnan bundan bende şüpheleniyorum. Bir ilan açılıyor, binlerce kişi başvuruyor ama o ilan aylarca orada duruyor. Yahu başvuran kaç bin kişi içinde hiç mi istediğin kriterlerde adam yok. Ama amaç ben büyük bir firmayım istihdam sağlıyorum falan dedirtmek, reklam yapmak, adını duyurmak. O ilanı orada tuttukları sürece de başarıyorlar bunu. İşimiz bu kariyer sitelerine falan kaldığı sürece vay halimize. Anca bir tanıdık aracılığıyla oluyor artık bu işler.

Kariyer siteleri , abonelik sistemi ile firmalardan para almakta. Şu kadar ilanınız olur ise abonelik aidatı x tutar gibi fiyatlamaları da olduğu için , abone olan firmalar ilanlarını uzun süre açık tutuyorlar. Özgeçmiş toplama yapmış oluyorlar bu süreçte. Ola ki günün birinde firmadan biri ayrılır ise ayırdıkları özgeçmişlere bakıp seçiyorlar çünkü.

Bu sekilde hem insanlarin beklentilerini yikiyorlar hem de lafa gelince herkes, birsuru eleman arayan firma var, millet is begenmiyor diyor.
hadi ben yaz geldi diye rahatim cok ustune dusmuyorum. Ama gorumcem 1 yil issiz kaldi ve potansiyelinin cok altinda yerlere de basvuruyordu. Sonunda 2 dil bilen lisans mezunu kiz 1200 lira maasla cagri merkezinde ise girdi.

Bu sekilde hem insanlarin beklentilerini yikiyorlar hem de lafa gelince herkes, birsuru eleman arayan firma var, millet is begenmiyor diyor.
hadi ben yaz geldi diye rahatim cok ustune dusmuyorum. Ama gorumcem 1 yil issiz kaldi ve potansiyelinin cok altinda yerlere de basvuruyordu. Sonunda 2 dil bilen lisans mezunu kiz 1200 lira maasla cagri merkezinde ise girdi.

Dışarıdan bakınca her yer ilan dolu gibi dursa da gerçek bu maalesef.

Cnm özelden Ulaş bana. İşi anlatayım sana. Bildiğim kadarıyla. Kuzenle de konuşursun .eşin çok iş Seçen biriyse bilmiyorm nasıl olacak. Şu an kuzenim aylık 2000-4500 arası kazanıyo. Bebişim olmasa bende hemen başlayacağım
Cnm özelden Ulaş bana. İşi anlatayım sana. Bildiğim kadarıyla. Kuzenle de konuşursun .eşin çok iş Seçen biriyse bilmiyorm nasıl olacak. Şu an kuzenim aylık 2000-4500 arası kazanıyo. Bebişim olmasa bende hemen başlayacağım

Bu mesaj pek guvenilir gelmedi bana?

Konu sahibi biraz dikkatli davranir umarim.

sağol canım.evet ben buldum 500 dediler eşim 350 ye falan buluruz demişti.elimde olsa yazdıracağım kursa.ama mesela şöyle bir şey var açıköğretim okuyor.liseyi bitirmesi için 7 kredisi kaldı.bir kitap açıp okumaz.şimdi 25 tl yok.olmayınca olmuyor. bulup buluşturup yarın akşama kadar kayıt yenilemem lazım.açıp sınav sonuçlarına bile bakmıyor, evet evde yatıyor ben iki çocuğu bebek arabasına koyup gidiş dönüş 1,5 km yol yapıp kaydını yaptırıyorum, ders seçiyorum, kitaplarını alıyorum.adam ot gelmiş ot gidecek.azim olacak, hedefi olacak insanın.
Yok artik!!
Nie bu kadar kendinizi heder ediyosunuz?
Size de yazik degil mi?

Bu kadar her isine kosan karisi varken adam kilini kipirdatmaz tabi

Konu sahibine kendisinin de Gittiği özel hastanenin adını verdim. Bu nasıl bir suçlamadır ? Benim işim değil,arayan ben Değilim.. Yardımcı olmak istedim.ve de girmiş işe.

Konu sahibine kendisinin de Gittiği özel hastanenin adını verdim. Bu nasıl bir suçlamadır ? Benim işim değil,arayan ben Değilim.. Yardımcı olmak istedim.ve de girmiş işe.
konu sahibinin eşi işe girmiş mi?
sizin yazdığınız iş nasıl bir iş ki bu kadar kazançlı

Girdi Yazmış,bilemiyorum.
Benim Bahsettiğim iş hastaneye hasta transferiydii. Arkadaş o kadar onur Kırıcı bir suçlamada bulunmuş ki. Mune Hanım'a msjlarımın silinmesini rica ettim. Yardımcı olayım dedim. Hastaneyi bile belirttim konu sahibine. Bilmeden anlamadan nasıl böyle bi suçlamada bulunabiliniyor anlamıyorum. Son derece üzgünüm. Keşke yazmasaydım.

ben rakamı görünce çok şaşırdım.özelden bahsetti fakat kafam almadı açıkçası.vardır böyle çok kazançlı işler elbet.fakat bizler alışmışız asgari tutarlara.
arkadaş ne kişisel bilgilerimi istedi, ne rahatsız etti.iyi niyetli olduğunu düşünüyorum.kırılmaya gücenmeye gerek yok arkadaşlar.hepimiz birbirimizi uyarabiliriz.sonuçta rumuz altın kim neci bilmiyoruz.

iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ederim.

yok canım girmedi.mesela şuan saatim 17:10 gösteriyor.kocam aşağıda kayınvalidemin evinde uyuyor.
gece iş ilanları mesaj atmıştım (gece de kv dedeydi) sabah ben iş buldum falan yazmış ama bu saat oldu annem de, kaynım da uyandıramamış.ne işiyse adamlar sen evinde uyu ay başı maaşını bankadan çek dediler herhalde :cry:

yok canım girmedi.mesela şuan saatim 17:10 gösteriyor.kocam aşağıda kayınvalidemin evinde uyuyor.
gece iş ilanları mesaj atmıştım (gece de kv dedeydi) sabah ben iş buldum falan yazmış ama bu saat oldu annem de, kaynım da uyandıramamış.ne işiyse adamlar sen evinde uyu ay başı maaşını bankadan çek dediler herhalde :cry:
noluyo bu erkeklere ya kaç gündür çalışmak istemeyen sevgililer, kocalar. Allah allah madem tembelin tekisin kimsenin günahına girme evlenipte. kim verecek o çocukların rızkını.

Ne kadar garip erkekler var?

noluyo bu erkeklere ya kaç gündür çalışmak istemeyen sevgililer, kocalar. Allah allah madem tembelin tekisin kimsenin günahına girme evlenipte. kim verecek o çocukların rızkını.
ben de aynı şeyi düşünüyorum.benim bildiğim erkek dediğin sorumluluk sahibi olacak, azimli olacak, çalışkan olacak.insan istedikten sonra neler olmaz ki.
Allah rızkını verir diyorlar ya inan o çocukların rızkından biz de faydalanıyoruz.yoksa kazık kadar olmuş adama yattığı yerden ekmek mi gelir?

Iskurda cok fazla vasifsiz ve sofor ilani var
evet var.aslında iş beğenmedi benim kocam.mesela 1 ay kaynakçı ilanlarına baktı.örneğin 12 ilan not alıp eline verdim.sonra sorduğumda 1-2 tanesine başvurdum dedi.1 ay sonra ben kaynak yapamayacağım belim ağrıyor dedi.e o zaman 1 ay boş yere kaynakçı ilanlarına bakarak geçti dedim ses yok. koy çuvala salla salla vur duvara işte :KK34:

evet var.aslında iş beğenmedi benim kocam.mesela 1 ay kaynakçı ilanlarına baktı.örneğin 12 ilan not alıp eline verdim.sonra sorduğumda 1-2 tanesine başvurdum dedi.1 ay sonra ben kaynak yapamayacağım belim ağrıyor dedi.e o zaman 1 ay boş yere kaynakçı ilanlarına bakarak geçti dedim ses yok. koy çuvala salla salla vur duvara işte :KK34:
Biraz sorumsuz o zaman canim cocuklari birak ona sen calis bikac ayda kafayi oynatir hemen is bulur inan

Biraz sorumsuz o zaman canim cocuklari birak ona sen calis bikac ayda kafayi oynatir hemen is bulur inan
yok canım ya ne bakacak.korkarım alır pencereden fırlatır. hastaneye gidiyorum mesela 1, maksimum 1,5 saat.o zamanlar dahi bakmadı evde.şakır şakır yağmur yağdı,45 dk otobüs bekledik kızlarla anneme bıraktım, ordan hastaneye gittim.düşün otobüste ikiz bebek arabalı sırılsıklam bir hatun..
eşim o gün evde yatıyordu mesela.kavga ediyorum kızlar korkup ağlıyor, sessiz kalıyorum anlamıyor.bize karşı merhameti kalmamış gibi.Allah ıslah etsin diyorum, dua ediyorum.

yok canım ya ne bakacak.korkarım alır pencereden fırlatır. hastaneye gidiyorum mesela 1, maksimum 1,5 saat.o zamanlar dahi bakmadı evde.şakır şakır yağmur yağdı,45 dk otobüs bekledik kızlarla anneme bıraktım, ordan hastaneye gittim.düşün otobüste ikiz bebek arabalı sırılsıklam bir hatun..
eşim o gün evde yatıyordu mesela.kavga ediyorum kızlar korkup ağlıyor, sessiz kalıyorum anlamıyor.bize karşı merhameti kalmamış gibi.Allah ıslah etsin diyorum, dua ediyorum.
Tembellik bagimlilik yaratabiliyo umarim kisa zamanda atar ustunden bu rahatligi ya gecinmek hele de ikiz bebekle hic kolay degil

Tembellik bagimlilik yaratabiliyo umarim kisa zamanda atar ustunden bu rahatligi ya gecinmek hele de ikiz bebekle hic kolay degil
Amin canım.iş bulduğunu söyledi akşam.hem de 3 yer varmış.isteyince nasıl bulunuyormuş değil mi?
-birisi büyük bir firma şoförlük, asgari ücret veriyor, sosyal haklar var, yol parası yok, haftada 1 gün tatil
-birisi işçi 1200 maaş, senede bir ikramiye, cmts pazar tatil, eve çok yakın
-birisi kaynakçı 1500 maaş, küçük bir işletme cmts yarım gün, 2 ay sonra maaşa zam yapılabilirmiş, yol parası veriyor.
bana diyor hangisine başlayayım? bir büyük, bir orta, bir küçük işletme var.tercihi sen yap diyor.bende bilemedim.gerçi bir an evvel başlasın da...
sen olsan ne derdin?

X