eşim 4 aydır işsiz

Acaba napmış sorsanıza kayınvalıdenıze?
ınsallah ıs bulabılmıştır
annemden ha bire para istiyor eşim.iki engelli kaynım var benim.kayınpederim vefat etti geçen sene.
annem zaten çalışamıyor, oğullarının engelli maaşları-bakım paraları ile ev döndürüyor.geçen gün annesine parayı yeni çektin ne yaptın demiş.annem o kadar alınmış ki benim paramın hesabını bana soruyor diyor.
annem bile birkaç kez karşısına alıp konuşmak istedi adam öyle parlıyor ki lafı ağzımıza tıkıyor.annem de bu yüzden artık bir şey diyemiyor ama o da doldu iyice farkındayım.

Aynı durum bizde de var, eşim kamudaydı sözleşmesi feshedildi. 2 aydır iş bakıyoruz. Olur dediğimiz yerlerde memur adamı burda tutamayız dediler, olanı da paşam beğenmedi. İlan yok iş yok para yok napıcaz bilmiyorum. İsyan ede ede ateist olucam yakında :)

Aynı durum bizde de var, eşim kamudaydı sözleşmesi feshedildi. 2 aydır iş bakıyoruz. Olur dediğimiz yerlerde memur adamı burda tutamayız dediler, olanı da paşam beğenmedi. İlan yok iş yok para yok napıcaz bilmiyorum. İsyan ede ede ateist olucam yakında :)
e memurlarda mı ısten cıkarılabılıyor?

e memurlarda mı ısten cıkarılabılıyor?
İşçiydi cnm, 657 işçisi. davalıktı, kaybettik :) artık hicbirseyin garantisi yok
bir gün bile sigortası olsa alır denmiş de yine de sınavsız olmuyor heralde ben yanlış anlamışım demekki
o başka 2003 ten önce ehliyet alanlar sınava girmeden sadece evrak teslim edip alabiliyorlar.

bir gün bile sigortası olsa alır denmiş de yine de sınavsız olmuyor heralde ben yanlış anlamışım demekki
o sınavı gecemeyen varmıdır ya dıye sormustum kendıme
İşçiydi cnm, 657 işçisi. davalıktı, kaybettik :) artık hicbirseyin garantisi yok

o başka 2003 ten önce ehliyet alanlar sınava girmeden sadece evrak teslim edip alabiliyorlar.
kötü olmuş canım
umaırm bir an önce iş bulur eşin

Al benden de o kadar. Benim eşim de 5. ayında . Evde oturuyor. Ben çalışıyorum.
Başvurularından geri dönüş yok. Endüstri Mühendisi, İngilizcesi var , 8 yıllık tecrübesi var. Olmayınca olmuyor.
Ben de ne yapacağımı şaşırdım.

canım 2005 te almış ehliyeti.ben araştırdım 27 haziranda sınav vardı.sınava girmesi gerekiyor.ücret olarak 500 tl dediler.o rakamı toparlayamadım.ama bir işe başlasın ilk işlerimden biri ona src psikoteknik almak.İŞKUR a kaydı var.arada bir mesaj geliyor. ama al benim kocayı vur duvara.artık çıldırtmaya başladı beni.kayınvalidem alt katımda geçen gün kavga ettik anneme gidiyorum dedi çıktı.annesinde kaldı bu gece de.ben de iş ilanları bulup mail attım.ben iş buldum yakında başlıyorum yazmış.inanasım gelmiyor nedense.şimdi de alt katta mı yoksa işe başladı mı.nerde ne yapıyor bilmiyorum.o bu kadar sorumsuz olmaya devam ederse yüz vermemeye karar verdim.
Ya daha makul kurslar var 270 TL'ye falan semte bakmadan kaydedin derse gitmesin, sınav soruları döne döne aynı zaten. Ya o bu kadar sorumsuzsa bilemiyorum naparsın, sen kendin için çalışsan uygunsan bilmiyorum. Hakikaten psikolojisini çözemedim bu sorumsuzluk nasıl olur ki? Allah yardımcın olsun.

Al benden de o kadar. Benim eşim de 5. ayında . Evde oturuyor. Ben çalışıyorum.
Başvurularından geri dönüş yok. Endüstri Mühendisi, İngilizcesi var , 8 yıllık tecrübesi var. Olmayınca olmuyor.
Ben de ne yapacağımı şaşırdım.
bak biz kadınlar böyle değiliz işte.ben çocuklar olunca işten ayrıldım.3 yıldır çalışmıyorum ama kendimi işe yaramaz hissediyorum.evde oturmak hala zoruma gidiyor.adamların da tam tersi yattıkça yatası geliyor.
daha geçen haftalarda hastanede bir kadın ile konuştum dedi bu hastaneden oğlum güvenlik, aslında mühendis ama iş bulamadı dedi.
tembel erkeklerden nefret ediyorum (yanlış anlama burada kendi kocama gönderme yapıyorum.tabiki herkesin durumu farklı) inşallah herşey en kısa sürede yoluna girer

Esim bu sene zam alamadi, ben 3 yildir çalışmıyordum (resmi olarak 2 yildir) yaz basinda basvurulara basladim.
istanbul univ. Iletisim fak. Mezunuyum 8 yillik deneyimim var biri mukemmel digeri orta duzeyde 2 dil biliyorum, henuz basvuru yaptigim hicbir sirketten aranmadim :KK53:
ulkede adi konmamis gizli bir kriz var. Artik is begenmeme luksu yok kimsenin.
Umarim en kisa zamanda is bulur esiniz.

Ya daha makul kurslar var 270 TL'ye falan semte bakmadan kaydedin derse gitmesin, sınav soruları döne döne aynı zaten. Ya o bu kadar sorumsuzsa bilemiyorum naparsın, sen kendin için çalışsan uygunsan bilmiyorum. Hakikaten psikolojisini çözemedim bu sorumsuzluk nasıl olur ki? Allah yardımcın olsun.
sağol canım.evet ben buldum 500 dediler eşim 350 ye falan buluruz demişti.elimde olsa yazdıracağım kursa.ama mesela şöyle bir şey var açıköğretim okuyor.liseyi bitirmesi için 7 kredisi kaldı.bir kitap açıp okumaz.şimdi 25 tl yok.olmayınca olmuyor. bulup buluşturup yarın akşama kadar kayıt yenilemem lazım.açıp sınav sonuçlarına bile bakmıyor, evet evde yatıyor ben iki çocuğu bebek arabasına koyup gidiş dönüş 1,5 km yol yapıp kaydını yaptırıyorum, ders seçiyorum, kitaplarını alıyorum.adam ot gelmiş ot gidecek.azim olacak, hedefi olacak insanın.

Esim bu sene zam alamadi, ben 3 yildir çalışmıyordum (resmi olarak 2 yildir) yaz basinda basvurulara basladim.
istanbul univ. Iletisim fak. Mezunuyum 8 yillik deneyimim var biri mukemmel digeri orta duzeyde 2 dil biliyorum, henuz basvuru yaptigim hicbir sirketten aranmadim :KK53:
ulkede adi konmamis gizli bir kriz var. Artik is begenmeme luksu yok kimsenin.
Umarim en kisa zamanda is bulur esiniz.
amin canım.Allah yardımcımız olsun.bende anlamıyorum iş ilanları var ama bu ilanlar hangi insanlara göre çözemedim.işkura bak mesela aynı ilandan onlarca var.bu neyin nesidir.şu kadar açık ilan var deniyor.millet iş arıyor.vallahi sonumuz hayrolsun.halaki benim eşim henüz liseyi bitirmiş değil, bir de çağırılıp gitmemesi işe sinirimi zıplatıyor.

amin canım.Allah yardımcımız olsun.bende anlamıyorum iş ilanları var ama bu ilanlar hangi insanlara göre çözemedim.işkura bak mesela aynı ilandan onlarca var.bu neyin nesidir.şu kadar açık ilan var deniyor.millet iş arıyor.vallahi sonumuz hayrolsun.halaki benim eşim henüz liseyi bitirmiş değil, bir de çağırılıp gitmemesi işe sinirimi zıplatıyor.

Reklam olsun diye ilan koyuyorlar sanki.
mesela bir reklam ajansi var, reklam metin yazari ariyor 6 aydir :KK14: yahu hic mi istenilen eleman bulunmaz... basvurdum aylardir aramiyorlar da, muhtemelen kimseyi aramiyorlar, o ilani orda tutuyorlar sadece.

mesela bir reklam ajansi var, reklam metin yazari ariyor 6 aydir :KK14: yahu hic mi istenilen eleman bulunmaz... basvurdum aylardir aramiyorlar da, muhtemelen kimseyi aramiyorlar, o ilani orda tutuyorlar sadece.
ilgiçmiş:KK12:

sağol canım.evet ben buldum 500 dediler eşim 350 ye falan buluruz demişti.elimde olsa yazdıracağım kursa.ama mesela şöyle bir şey var açıköğretim okuyor.liseyi bitirmesi için 7 kredisi kaldı.bir kitap açıp okumaz.şimdi 25 tl yok.olmayınca olmuyor. bulup buluşturup yarın akşama kadar kayıt yenilemem lazım.açıp sınav sonuçlarına bile bakmıyor, evet evde yatıyor ben iki çocuğu bebek arabasına koyup gidiş dönüş 1,5 km yol yapıp kaydını yaptırıyorum, ders seçiyorum, kitaplarını alıyorum.adam ot gelmiş ot gidecek.azim olacak, hedefi olacak insanın.
Ya canım 2 çocuğunun açlığını, karısının sefaletini düşünmeyen adam için uğraşma. Nasılsa o kendi sefası için uğraşıyor ben yatayım der. Alışmış ne kadar trip atsan da yapmışsın belli ki. Bu adam böyle neye yeter Allah aşkına. Çocukları KV'ye ya da annene bırakıp sen işe girsen hiç değilse çocukların ihtiyacını görsen. Of çok üzüldüm böyle biriyle yaşamak zorunda olmana, yanlış anlama kötü amaçla söylemiyorum. Allah akıl fikir versin bir an önce. Boşver okulunu okuluna parasını bu yaştan sonra lise üniversite bitirip başka bir iş yapmayacak nasılsa. İşe girsin çalışsın..

İnan bundan bende şüpheleniyorum. Bir ilan açılıyor, binlerce kişi başvuruyor ama o ilan aylarca orada duruyor. Yahu başvuran kaç bin kişi içinde hiç mi istediğin kriterlerde adam yok. Ama amaç ben büyük bir firmayım istihdam sağlıyorum falan dedirtmek, reklam yapmak, adını duyurmak. O ilanı orada tuttukları sürece de başarıyorlar bunu. İşimiz bu kariyer sitelerine falan kaldığı sürece vay halimize. Anca bir tanıdık aracılığıyla oluyor artık bu işler.

Kariyer siteleri , abonelik sistemi ile firmalardan para almakta. Şu kadar ilanınız olur ise abonelik aidatı x tutar gibi fiyatlamaları da olduğu için , abone olan firmalar ilanlarını uzun süre açık tutuyorlar. Özgeçmiş toplama yapmış oluyorlar bu süreçte. Ola ki günün birinde firmadan biri ayrılır ise ayırdıkları özgeçmişlere bakıp seçiyorlar çünkü.

X