Eşi motorlu kurye olan var mı ?

Olası bir kaza durumunda vücudu korumak için özel maddeden üretilmiş ekipmanlar

Bir gun ayagimda alpinestars stella smx6 botlar var. Teyzenin teki arkamdan "sanki yerde kar var ne giymiş" diye laf atmişti bana duyura duyura.
Arkami donup bu motosiklet botu sen ne biliyorsun da konuşuyorsun diye cikişmiştim. Eşim diyo sakin ol. Yav kim niye keyfinden uzun kol veya botla dolansin ki. Niye o ladar sinirlendim bilmiyorum.

Motorlu kuryelik de kolay bir iş sayılmaz ama iş saatleri esnektir istediğin kadar çalışırsın ona göre para kazanırsın. Güzel paralar da kazanılıyor ama neticede her mesleğin olduğu gibi bunun da problemleri var. Allah yardımcınız olsun

Tabiki kendi adına şirket açmasını isterler. Sigortalı olarak işe alırlarsa yaptığı kazadan, sigortasından, Allah korusun hastane masraflarından onlar sorumlu. Şu halde biz sadece hizmet aldık diyip kenara çekilebilirler. İlla ise Kış da geliyor havalar soğuyor bence en azından kışı atlatsın eşiniz derim.

Sanırım esnaf kurye olacak eşiniz.
Daha önce bir kaç müşterimde denk gelmiştim. İyi kazandıklarını söylüyorlar fakat saatleri düzensiz. Yorucu kısmı o düzensizlik.
Şu an bünyemizde 3 motorcumuz var.
Bu işi yapan çocuklar genelde motora aşık oluyorlar.
Ve sayıca hiç de az değiller.
Madem işinde o kadar mutsuz bırakın şansını denesin.
İş işi getirir. Belli olmaz bu işi yaparken başka bir kapı da açılır önüne.

hukukkusu nun dedikleri doğru.
Ailem yıllardır A sınıfı belge ile taksiye ile yolcu taşımacılığı altında ihalelere katılır, ihale şartnamesine göre taksileri çeşitli kamu kurumlarına şoförüyle kiralar. Tam hakim değilim ama bazı durumlarda alt yükleniciye iş verilir.

Siz de şirket üzerinden bir nevi işi alt yüklenici olarak alıyorsunuz. Şirket size malı teslim ediyor, gerisine karışmıyor. Bu nedenle eşinizin hem kendine hem motoruna iyi bir sigorta yaptırması gerekiyor. Motorun bakım masrafları ve işin vergisi de çıkacak. Muhtemelen mazot masrafı da eşinizden olabilir. Bu anlaşmaya bağlı.
Örneğin bu işi bir sigortalı çalışan 6000+SGK+yemek kartı karşılığı yapıyor olsun. Eşinizin bu işi mazot hariç; 5500+SGK+Yemek+500 bakım+1000 TL risk+500 TL motor amortisman bedeli+750 TL vergi ve muhasebe+250 TL aya bölünmüş sigorta üzerinden yaklaşık 10.000 TL ye yapması sadece bir üstteki örnekle dengeler. Bunu aklınızın bir köşesine yazın.
Ekleme; ben SGK için 1000 TL yazdım. 2000 TL olmuş sanırım. Siz ona göre düşünün.

Bizim bi arkadas kengi araciyla trendyol expres kuryeligi yapiyor. Ilk zamanlar kazanclar mukemmeldi ama kurte sayisi arttikca bi vazibesi kalmadi dedi. Daha once genis bir bolgeye dagitim yapiyordu simdi o bolgeyi baska bir kuryeyle paylasmak zorunda. Kargo basina odeme aliyorlar onlar o yuzden geliri dusuyor.

Ev geçindirmek kolay değil,bir fikrim yok işle ilgili Allah yardımcısı olsun kazadan beladan korusun demeye geldim.

Ne gadan da iyi kalpli bir gadın

Ben de çekinirdim eşimin motoru var ben de ekipmanlarımı tamamladım, uzun yol da yaptık ama sürekli her gün trafikte olmasını istemezdim sanırım. Eğer çok çok iyi bir fark olmayacaksa hiç girmesin derim, zaten yukarıdaki arkadaşlar da yazmışlar getiri götürüsünü. Hakkınızda hayırlısı olsun her durumda, Allah kaza bela vermesin.

Olası bir kaza durumunda vücudu korumak için özel maddeden üretilmiş ekipmanlar

Koruduğuna şahit oldum bizzat. Önümüzde ekipten iki arkadaş şarampole yuvarlandı, birinin o koca motoru üstüne doğru uçtu ama sıfır hasar. Hastaneye götürdük elbette ama şükür bir problem olmadı. Ekipman çok önemli gerçekten motorda. Zaten şimdi kasksız çıkanlara yüksek cezalar gelecekmiş iyi olur.

Kuryeliği bilmem ama eşim 8 senedir Anadolu yakası ve avrupa arası motorla işe gidip geliyor

Evet eşim şuan bu işi yapıyor çalışmaya göre ortalama 12 15 civarı kazanıyor. Tabi riskli ve evli insanın yapacağı iş değil bence çalışma saatlerinden dolayı

Çevremdeki birçok insan yapıyor kuryelik. Eğer firması iyiyse güzel kazanıyorlar. Paket bası ya da saatlik ücretleri oluyor. Ama bazıları da yemek benzin derken eline asgari kalıyor ne yazık ki. Tamamen firmaya bağlı. Kaza yapan bir yakınım oldu kaskı olduğu icin basına birsey olmadı cok şükür ama kolu bacağı ezilmişti. Şimdi kolluk be dizlikte kullanıyor. Her işin riski var cok ince düşünmeyin derim ben. Önlemini alırsa ve dikkatli olursa sorun olmaz

kadın şoför diye neden belirtiyorsun ki? erkek misin?

Bhsettiğiniz firma vi*o olabilir mi benim eşimde istiyor. Bi arkadaşından duymuş.

Benim bilgim var yardımcı olabilirim

Eşim bu işe başladı yaklaşık iki ay oluyor. Benzer sorusu olan varsa alabilirim
Konu yeni sanmıştım. Tam yorum yapacaktım
Eşiniz sadece maddi sebeplerden ötürü istememiş, eski ortamında da mutlu olmadığını vs dile getirmiş.
Sorun sadece maddi olsaydı, biraz daha ölçüp tartın diyebilirdim ama mutlu olmadığı bir ortamdaysa, denenebilir diyecektim.
Nasıl alıştı mı?

Alıştığını söylüyor ama henüz kış şartlarını yaşamadı. Benim ise aklım hep onda hele yağmur kar zamanlarında ne olacak bilmiyorum. Sistemi kapatıyorlar diyor gerçi ama bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…