Eşi motorlu kurye olan var mı ?

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
874
985
Merhabalar eşim en büyük marketlerden birinde şarküteri olarak çalışıyor şuanda fakat hem çalışma şartları hem de maalesef karşılığında aldıkları maaşlar artık çok dengelemiyor. Eşim de Şuanda adı duyulmuş firmalardan birinde kurye olmak için hazırlanıyor. Çevresinde bu işi yapanlarla konuşuyor ve hem iyi para hem de bu kadar stres olmadığını söylüyorlar. Tabi burada şirket gibi vergisi vs kendisine ait olacak. Ben ise motor olduğu için korkuyorum ve istemiyorum fakat bu zamana kadar birkaç işte hep önünü kestim. Çalıştığı ortamdan da çok mutsuz olduğu için artık kesmek istemiyorum ama bilgisi olan varsa danışmak istediğim şeyler var.

Yani şimdi kış da geliyo. Teslim dakikası olayı var mı yoksa normal kargocu gibi mi? Trafikte motorda ordan oraya bütün gün tehlikeli. Yakıt parası çok yüksek, şirket kuracak vergi ödeyecek motor alacak onun sigortası bakımı vs derken çok da yüksek meblalar kazanmıyorlar diye biliyorum

Eğer getir gibi bir şeyden bahsediyorsanız öyle laylaylom değil. Kardeşim 1,5 sene kuryelik sonrasında 1 sene şeflik yaptı. Evet getirisi asgari ücrete göre fazla. Ancak 2 kez ciddi kaza yaptı. Ufacık bir hatada/ şikayette asla affetmiyorlar. Çalışma saatleri çok fazla. Yani mesai yapmadıkça zaten bahsedilen o paraları almaları mümkün olmuyor. Genç, bekar işi açıkçası. Çok fazla sirkülasyon olmasından da anlaşılıyor. 5-6 ay çalışıp çıkıyorlar işten evli olanlar

Kendi sektörümde iş bulamadığım için bir süre moto kuryelik yaptım.. Kışın çok zorluyor ne kadar termal içlik vs. bile giysen ister istemez titriyorsun. Yazın da hele bir de İzmir sıcağında o montla ekipmanla falan pişiyorsun. G…r fena değildi ama T….l ve V…o biraz daha iyiydi saat ve mola konusunda. Çok şükür büyük bir kaza atlatmadım ama T….l’da çalışırken çok arkadaşım kaza yaptı bonus kapma muhabbetinden dolayı… Paket başına ücret almak sıkıntı. Bazen çok çok az paket düştüğü oluyordu. Zaten şimdi hemen her yer esnaf kurye arıyor.

Neden yazın uzun kollu o formaları hep merak etmisimdir.

Kardesim birkac hafta once motokurye oldu. Motor kendisine degil firmaya ait, maasli calisan olarak girdi. Kucuk bi mulakat yapmislar ise alirken, ne kadar suredir motor ehliyeti olduğunu sormuslar o da 7 senedir ehliyetim var demis 18 yasindayken araba ehliyeti alirken onu da almisti, qma 1 kez bile motor kullanmadi hayatinda. Bana ehliyetimi sordular yalan soylemedim ki diyor bi de neyse iste, para lazim calismam lazim meburum bu ise dedi, arkadasiyla 2 gece motor calisti basladi ise. Diyor ki zaten en ufak tehlikeye girebilecegim, hız , kestirme ara sokak, yaya yolu vs sirket tarafindan asiri kati kurallarla yasak. Cok dikkatle gidip geliyorum hic sorun yasamadim diyor. Ki zaten birkac hafta oldu motora da alıştı sorun yok artik yani. Dunyanin en mizmiz elinden hicnir is gelmeyen insanidir kardesim. O bile yapiyosa yapar merak etmeyin. Motoru kendine ait olanlar iyi kazaniyomus hem de. Daha nolsun firsati varsa yapsin bence

Daha birkaç hafta olmuş, bence sanılan kadar kolay ve sorunsuz bir iş değil.

Kış dönemini yaşamadan kesin konuşmayın. Sadece soğuk değil yok şartları, gizli buzlanma, tehlike çok daha artıyor

Teşekkür ederim yazanlara. Bana da hep bekar ve genç işi gibi geliyor ama eşim çok hevesli benimse hep aklım onda olacak :/. Bu devirde nerden getiri iyiyse orda çalışmam gerekiyor diyor. Kendini de kendi işinden soğuttu aslında birazda ondan böyle oldu. Allah hakkımızda hayırlısını versin inşallah

Mühendis erkek arkadaşım geçici olarak yaptı. Bir kere bir kadın şoför yandan çarpmış. Düşen erkek arkadaşımı umursamadan arabam da arabam diye bagrinmis arabada bir şey yok erkek arkasim çok şükür ciddi bir kaza atlatmadi kolu sürttü sadece. Etraftakilerde abla günah arabam diyeceğine önce gence bı baksaydin ya demiş. Arabanın kenarına sürtme olmasina rağmen ısrarla motorla arkadan vurduğunu iddia etmiş.

Erkek arkadaşımın çalıştığı yer dom...os. sonra iş yerine ulaşınca erkek arkadaşımdan önce motora bir şey oldu mu demisler ve de devamlı azarlayarak konusuluyomus işte, şunu yap et şeklinde mühendis olduğunu söylemeden girmişti. Sanki çok iyi düzgün davraniyolarmis gibi çıkarken de sorun yaptılar maaşını vermem habersiz çıkıyorsun diye. Deneme süresinde oldugu için habersiz çıkabiliyosun birkaç gün öncesinden söylemişti. Maaşını vermezseniz sizi avukata veririm diyince yatırdılar maaşı.
Çok ihtiyacıniz varsa geçici çalışsın ama mümkünse ben önermiyorum hem elemana çok ihtiyaçları var hemde çalışana kötü davraniyolar

Ben bı kere yemek söylemiştim kisti. Yurt bahçesinden aliyodum diye mont giymedim aglicaktim iki dk da soğuktan motokuryenin burnu morarmisti soğuktan nasıl dayaniyo anlayamadım içim parcalandi

Eşinizin şu an aldığı maaş + tüm hakları (yol,yemek ,ikramiye vs) ile motokurye kazancı arasında çok mu ciddi fark var da bu işe yönelmeye karar verdi? Öbür yandan eşiniz şu an yaptığı işi 50 yaşında da yapabilir mi? Yoksa zaten bu işi yapanlara 2 -3 yılda bir çıkış veriliyor da eşiniz önünü göremediği için bir yol arayışında mı?

Evet ciddi bir fark var. Şuanda yaptığı işi bir sene daha zor yapar gibi görülüyor psikolojik olarak aşırı yıprandı çünkü ve işe hergün çok isteksiz gidiyor. Kimse işe koşa koşa gitmez ama eşimde durum biraz daha farklı çok bunalmış durumda

Bildigim şu sabit günlük maaş var bide bazı firmalar paket başına ekstra ücret verebiliyor kaç paket atarsa ona göre ücret artıyor ayrıca motor kendine ait olursa maaşı artıyor motoru firma verirse maaş ona göre yakıt ücretini de firma karşılıyor diye biliyorum benim eşim motor tamir ediyor bütün bu paketçiler ile kanka Bi ara kendisi de yaptı bunu ek iş olarak kışın ama çok zor çalışma şartları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…