Eşi gece bekçisi olanlar(Çarşı ve Mahalle Bekçisi, Güvenlik Görevlisi Değil)

Lifeisbetter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
193
124
103
Merhaba hanımlar, eşi gece bekçisi olanlara sorularım var. Eşim şu an sözlü mülakat sürecinde, bunu da geçerse ve asil listeye girerse gece bekçisi olacak. Memur olacağı için seviniyorum ama gece çalışması bizi düşündürüyor. O uykusuzlukla ilgili problem yaşamaz ama benim geceleri yalnız kalmam problem olur mu pek kestiremiyorum. İki tane de çocugumuz var. Şartları filan çok iyi o açıdan şansımızı deneyelim dedik ama soru işaretleri gitmiyor kafamızdan. Sanırım yaşamadan bilemeyiz ama yine de bu konuda tecrübeliler varsa aranızda anlatır mısınız siz alışabildiniz mi ailecek bu duruma veya meslekte başka sıkıntılar da oluyor mu, eşiniz memnun mu veya pişman oldu mu?

Canım her mesleğin avantajı dezavantajları var . Benim eşim bekçi vs değil ama görevi gereği aylarca haftalarca yurtdışı veya sehirdisinda oluyo , nöbetleri oluyo . Ben sık sık ve uzun süreçlerde yalnız yaşıyorum , hamileliğimin en zor dönemlerinde yalnızdım ve muhtemelen doğum zamanı da yanımızda olamicak. Bugüne kadar her şeyin üstesinden geldim Allah nasip ederse bundan sonra da gelirim.

İşiniz gercekten zor ama üstesinden gelebiliyorsanız sizi gönülden tebrik ediyorum. Ben hic boyle bir seyi tecrube etmedigim icin cekiniyorum ya yapamazsam zorlanırsam diye, dunyanin bin turlu hali var hem ev halkı olarak biz bocalayabiliriz hem de o gece sokakta nelerle karsılasacak bunlar beni endiselendiriyor acıkcası ama dediginiz dogru her meslekte var zorluklar ustesinden gelebilirsek ne ala.

Tek başına çıkmıyorlar bazen 2 kişi bazen 4 kişi geziyorlar kendim gördüm grup halinde dolaştıkları. Elbette ki zorluğu var ama sonuçta uzun süre gitmiyor ki keşke benim eşimde sadece geceleri olmasa.. İlk yapamam dayanamam diyorsun ama her şeye dayanıyorsun eminim sende üstesinden gelirsin

Çok sağolun umarım dediğiniz gibi olur.

Benim eşimde mülakata girecek benimde endişelerim var ama nasip bakalım olursa ne ala deriz olmazsa hiçte bişey

Tam olarak korkularınız endişeleriniz nedir yani ona göre fikir sunsak daha iyi olur

Tam olarak korkularınız endişeleriniz nedir yani ona göre fikir sunsak daha iyi olur

1. En önemlisi eşimin gece evde olmayacak olması. Sonuçta bu bir değil iki değil eğer kazanırsa uzun yıllar bu şekilde gece evde olmayacak. Şuanki oturduğumuz yerden daha güvenli bir yere taşınmayı düşünüyoruz zaten ama ben yine de yalnız olucam bu ister istemez tedirgin ediyor.

2. Eşim gündüz sürekli evde olacak bu bizim için hem olumlu hem olumsuz olabilir. Şöyle ki hep evde olması çocuklarla daha çok vakit geçirebilmesi demek bir nebze yükümü hafifleticek, ama sürekli evde olan bir erkek de zor gibi geliyor düşününce, erkekler evdeyken en basitinden temizlik yapmak bile işkence olabiliyor genelde karışıyorlar...

3. Uyku düzeni çok bozulacak. Gece hep ayakta olacağı için gündüz hep uyumak zorunda kalacak, bu da illaki yaşantımızı etkileyecek.

4. Polislik gibi bir meslek olduğu için her an başına bir şey geldi mi diye düşünücem, uzun vadede insanı paranoyak yapabilecek bir durum ister istemez bi acaba diyor insan bu saydıklarımı düşününce.

Tabii ki olumlu yanları da var bu işin onları şimdi saymaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…