- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.245
-
- Konu Sahibi gamlibaykus
Ama hemen hemen her yerde beyin yıkaması oluyor ister istemez. Benim kardeşim 2 sene böyle bir okulda okudu, 2. ve 3. sınıflarını. Küçücük çocuklara neler öğretiyorlar, nasıl aileden soğutup oraya bağlıyorlar bilseniz şaşarsınız... Kız sürekli okulda olmak istiyordu, eve dönmek istemiyordu, ki normalde aileyle vakit geçirmeyi çok severdi. Bir kompozisyon yazdırmışlar, anneye mektup diye, neredeyse ölüm temalı olmuş, anneciğim senin için ölürüm, senin için ölmek bile güzel, ölüm ölüm ölmek ölmek bla bla bla. Şok oldum ben okuyunca. Neyse ki taşınma durumu oldu ve okul değişti, kız da düzeldi.
Herkesin dini kendinedir diye düşünüyorum, bu yüzden tartışılacak bir konu olmadığına katılıyorum. Din tartışılsa ne olacak ki, sonunda herkes kendi düşüncesine sadık kalır.Cemaat dendi mi maalesef su siralar sadece bir grup akla geliyor. Aslında pek çok grup var ve her biri ayni hedefe farklı yollardan gidiyorlar ve bunda bir beis yok. Herkes kendine hitap edeni secer. Hangisinin iyi hangisinin kotu olduğuna hukum vermektense bize uygun olanina tabi olabiliriz yada bazi arkadaslarin dediği gibi evde elden geldiğince kendimizi yetiştirmeye bakmaliyiz.
Ben KK da din konusunun yasakli oluşuna çok sasirmis ve uzulmustum ama bu konunun nasil alevlendigini görünce her doğrunun her yerde konusulmamasi ilkesinin doğruluğunu birkez daha anladim.
bizim lisede vardı böyle abdestim bozulacak diye kızların yanına oturmayan erkekler.Bence de gondrermesin bu kafadakiler, vallahi veli olarak da hic cekilmiyorlar.20 kisilik sinifta yer begendiremiyoruz, onunla oturmasin, bununla yan yana gelmesin, odev yaparken grup arkadasi erkek olmasin.aman da aman yani daha neler.
Biri bari eksilir en azindan.
Zaten okullar cok tehlikeli, biz ogretmenler ve ogrenciler cok acayip isler pesindeyiz abbooo duysa akli cikar:))
Cemaat yaramış demek ki. Bu tip yardımlaşmaları, fakir fukarayı okutanları destekliyorum ben aslında. İmkanı olmayanlar faydalanıyor, ne güzel. Yeter ki çok fazla kendilerini kaptırıp saçma düşüncelere kanmasınlar.
benim eleştirilerim bu genellemeleri yapanlara. sen de beni genelliyorum diye eleştiriyorsun. yani eleştireceksen tüm genellemeleri eleştir. genellemeleri seçeceksen, bir yere varamazsın, mantıklı bir eleştiri yapmış olmazsın.
Neden anlamadan sirf dahil olnak icin yorum yapiyosun bana.ben hersey gunah yok o gunah bu gunahmi dedim.p... Gunah bile cikmadi agzimdan.sadece cemaate giden (istisnalar haric)hacilar hocalar dinimizi ogrenmeye calisanlar orda namaz kilip kuran okuyanlarin gidip p.... İzlesinler daha iyi mantigindakilere kiziyorum.
İşte yaş küçük olunca kandırmak daha kolay oluyor.evet, ucuz atlatmışsınız çünkü kopmaları çok zor oluyor. hatta ailelerine tercih bile edebiliyorlar. zaten beynin o yönde çalışmazsa pek tutunamazsın oralarda. karşılıklı destekleşmeye girişmezler. ona göre adam seçiyorlar.
Millete laf yetistirecegim diye belli ki dikkat etmemissin. Cemaatle de alakali genellemeleri söyledim.sizin dediklerinizle de ilgili. Herneyse iyi geceler.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
kardeş bu konularada gelınce o sohbetlere sende katıl bu dusuncelerı doğru yenı evlendım ben eve tv almadık sart buydu kızkarın okumasına karsı degıldır haram ortamda okumasına karsıdır. bende kızım olursa okula göndermem dıye sart koştum kabul etti. eğitimin ben verırım çocığumun sende ıyıce araştır hak vereceksındr
kızlar herkes dinini nasıl yaşamak istiyosa öyle yaşasın herkes birbirine saygılı olduktan sonra sorun yok
Erkek kız karışık ortam haram mıymış? Nerede yazıyor? Kur'an ayetini belirtin lütfen, merak ettim.haram ortama erkek kız karışık yere gndermem egıtırm kendım ALLAHIN İZNIyle daha suan bebek yok rabbım verırse bı kapı acar
Sen nerden bikiyosun benm Kuran okumadigimi.nerdennnnn.
Senin dinin yok nedemek ya.bana munafik diyebiliyosan sen budurumda fravun oluyosun
kardeş bu konularada gelınce o sohbetlere sende katıl bu dusuncelerı doğru yenı evlendım ben eve tv almadık sart buydu kızkarın okumasına karsı degıldır haram ortamda okumasına karsıdır. bende kızım olursa okula göndermem dıye sart koştum kabul etti. eğitimin ben verırım çocığumun sende ıyıce araştır hak vereceksındr
Süper! Ben de tam onu yazacaktım, ayakta alkışlıyorumAy bi de söylemeden geçemeyeceğim, eve tv almamışsınız da çok pardon internette ne işiniz var?
Tamam anladık, oldukça garip oldukça sığ bir inancınız var ama bari tutarlı davranışlar sergileyin. Komik oluyorsunuz.
Ne kadar çirkin bir üslup..Yuruuuuuuu anca gidersin