Eşi Cemaate çok bağlı olan var mı?

Dini yasamak ogrenmek icin cemaate gerek yok en iyi ogretici kurandir.benim dayiminogluda katildi bi cemaate.suan akli dengesi bozuldugu icin tedavi goruyor ve karisyla bosandi.esinizi bence cekin.ne gerek varmis oyle cemaate suna buna.birlikte kuraninizi okuyun namazini kilin sohbetinizi edin.arkadaslarinizi davet edin dini sohbetlerinizi yapin tartisin.dogru olan bu.benim gozumde o cemaatlerin hicbir anlami yok.daha acik yazmak istiyorumda tartisma yaratmak istemiyorum.ne demek bes gun gitmek.hangi kitapta esinizi ihmal edin yazar.ki bizim dinimizde ese soylenen bir guzel kelimeye sevap yazilir.esinizin gittigi yol yol degil.bu konuyu hafife almayin.ailesiyle paylasin yada sozunu dinledigi birine mutlaka anlatin.

konu sahibinin eşine kadınların okumaması gerektiğini düşündürtecek bir yer. öyle demiş.
Bazı cemaatler duydum, mesela bizim burada bir ayakkabı tamircisi vardı, ufacık bir dükkanı vardı. Adam cemaate bir girdi kocaman bir dükkan kiraladı, çeşit çeşit ayakkabı satıyor, benim bile hoşuma giden ayakkabılar var. Cemaat adama yadım etti, maddi olarak. Şimdi o da para kazandıkça cemaattekilere yardım ediyor. Karşılıklı yardımlaşma gibi mesela. Ama gidip saatlerce vaaz verilen bir toplanmayı duymadım. Ondan acaba nasıl bir şeymiş bu diye merak ettim.
Soru şu, eve giren çıkan para azaldı mı? Arttı mı? Değişti mi? Arttıysa veya değişmediyse diyecek br şeyim yok ama kadının okumamasını söyleyen topluluklar, insanların beynini yıkayıp paralarını alanlardan oluşuyordur diye düşünüyorum.

siz de cemaatin iyi bir şey olduğu genellemesini yapamazsınız. bütün sorun bu zaten. beni eleştirmeye yönelten de, eşin p... izlese daha mı iyi ne güzel cemaate gidiyor işte deyip cemaatin iyi olduğunun genellemesi işte. konu her p... izleyenin günah işleyip işlememesi değil. başkalarının günahı da sizin işiniz değil. mesele cemaat ve bunun iyi bir şey olup olmadığı. bunu aaa p... iyidir deyip normalleştirmek ve iyi yansıtmak sorun.

Yazdıklarıma bakiyorum cemaati savunmamisim ve bir genelleme yapmamisim !

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bazı cemaatler duydum, mesela bizim burada bir ayakkabı tamircisi vardı, ufacık bir dükkanı vardı. Adam cemaate bir girdi kocaman bir dükkan kiraladı, çeşit çeşit ayakkabı satıyor, benim bile hoşuma giden ayakkabılar var. Cemaat adama yadım etti, maddi olarak. Şimdi o da para kazandıkça cemaattekilere yardım ediyor. Karşılıklı yardımlaşma gibi mesela. Ama gidip saatlerce vaaz verilen bir toplanmayı duymadım. Ondan acaba nasıl bir şeymiş bu diye merak ettim.
Soru şu, eve giren çıkan para azaldı mı? Arttı mı? Değişti mi? Arttıysa veya değişmediyse diyecek br şeyim yok ama kadının okumamasını söyleyen topluluklar, insanların beynini yıkayıp paralarını alanlardan oluşuyordur diye düşünüyorum.
evet aslında tamamen karşılıklı çıkar ilişkisi üzerine. mesela gençken üniv. zamanında bu oluşumlarda yer alanlar şuan kamuda güzel yerdeler. yani her şeyin bir karşılığı var güzel dünyamda.

Bende busekilde biliyorum.ama diger cemaat diye insanlari somurenleri Allaha havale ediyorum.

Yazdıklarıma bakiyorum cemaati savunmamisim ve bir genelleme yapmamisim !

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
benim eleştirilerim bu genellemeleri yapanlara. sen de beni genelliyorum diye eleştiriyorsun. yani eleştireceksen tüm genellemeleri eleştir. genellemeleri seçeceksen, bir yere varamazsın, mantıklı bir eleştiri yapmış olmazsın.

Konu nasıl dine,dinsizliğe geldi ben de anlamadım,yalnız Mune'un eli kulağında,olan konu sahibine olacak,konu kapanacak.

Anlamakla ugrasmaya gerek yok boyle konularda bodoslama daliniyor iste :)
konu sahibine surpriz oldugunu zannetmiyorum :) ama gecmis olsun.

Konuyu görünce ilk aklıma gelen şeylerden biri bu olmuştu da söylemiyim demiştim.
Etrafta bu cemaat olayına giren kim varsa ya maddi,ya da kariyer anlamında işleri hep rast gitti
Bir komşumuz en son evini satıp Florya'dan koca ev aldı valla ne diyim
Bir kısmı da yurtdışında

Cemaat dendi mi maalesef su siralar sadece bir grup akla geliyor. Aslında pek çok grup var ve her biri ayni hedefe farklı yollardan gidiyorlar ve bunda bir beis yok. Herkes kendine hitap edeni secer. Hangisinin iyi hangisinin kotu olduğuna hukum vermektense bize uygun olanina tabi olabiliriz yada bazi arkadaslarin dediği gibi evde elden geldiğince kendimizi yetiştirmeye bakmaliyiz.

Ben KK da din konusunun yasakli oluşuna çok sasirmis ve uzulmustum ama bu konunun nasil alevlendigini görünce her doğrunun her yerde konusulmamasi ilkesinin doğruluğunu birkez daha anladim.

o kadar inanclı isen internet gibi tv gibi seylerin de günah olduğunu bilirsin diye düşünüyorum laf olsun diye konuşma yani
Neden anlamadan sirf dahil olnak icin yorum yapiyosun bana.ben hersey gunah yok o gunah bu gunahmi dedim.p... Gunah bile cikmadi agzimdan.sadece cemaate giden (istisnalar haric)hacilar hocalar dinimizi ogrenmeye calisanlar orda namaz kilip kuran okuyanlarin gidip p.... İzlesinler daha iyi mantigindakilere kiziyorum.

kardeş bu konularada gelınce o sohbetlere sende katıl bu dusuncelerı doğru yenı evlendım ben eve tv almadık sart buydu kızkarın okumasına karsı degıldır haram ortamda okumasına karsıdır. bende kızım olursa okula göndermem dıye sart koştum kabul etti. eğitimin ben verırım çocığumun sende ıyıce araştır hak vereceksındr

Ay bi de söylemeden geçemeyeceğim, eve tv almamışsınız da çok pardon internette ne işiniz var?
Tamam anladık, oldukça garip oldukça sığ bir inancınız var ama bari tutarlı davranışlar sergileyin. Komik oluyorsunuz.

kardeş bu konularada gelınce o sohbetlere sende katıl bu dusuncelerı doğru yenı evlendım ben eve tv almadık sart buydu kızkarın okumasına karsı degıldır haram ortamda okumasına karsıdır. bende kızım olursa okula göndermem dıye sart koştum kabul etti. eğitimin ben verırım çocığumun sende ıyıce araştır hak vereceksındr

Tebrik ederim sizi. Göndermeyin kız çocuğunuzu okula. Cahil kalsın. Bir iş sahibi olamasın. Yarın öbür gün dayak yiyip aldatıldı mı kocasına bağlı olduğu için çeksin o kocayı. Tebrikler :KK9:

evet aslında tamamen karşılıklı çıkar ilişkisi üzerine. mesela gençken üniv. zamanında bu oluşumlarda yer alanlar şuan kamuda güzel yerdeler. yani her şeyin bir karşılığı var güzel dünyamda.
Ama hemen hemen her yerde beyin yıkaması oluyor ister istemez. Benim kardeşim 2 sene böyle bir okulda okudu, 2. ve 3. sınıflarını. Küçücük çocuklara neler öğretiyorlar, nasıl aileden soğutup oraya bağlıyorlar bilseniz şaşarsınız... Kız sürekli okulda olmak istiyordu, eve dönmek istemiyordu, ki normalde aileyle vakit geçirmeyi çok severdi. Bir kompozisyon yazdırmışlar, anneye mektup diye, neredeyse ölüm temalı olmuş, anneciğim senin için ölürüm, senin için ölmek bile güzel, ölüm ölüm ölmek ölmek bla bla bla. Şok oldum ben okuyunca. Neyse ki taşınma durumu oldu ve okul değişti, kız da düzeldi.

Neden anlamadan sirf dahil olnak icin yorum yapiyosun bana.ben hersey gunah yok o gunah bu gunahmi dedim.p... Gunah bile cikmadi agzimdan.sadece cemaate giden (istisnalar haric)hacilar hocalar dinimizi ogrenmeye calisanlar orda namaz kilip kuran okuyanlarin gidip p.... İzlesinler daha iyi mantigindakilere kiziyorum.

hala anlamamakta inat ediyosun jokeer kendi kocası için bu yorumu yaptı herkes öyle yapsın daha iyi demedi ve bilip bilmeden bi dünya hakaret ettin :KK14:

Konuyu görünce ilk aklıma gelen şeylerden biri bu olmuştu da söylemiyim demiştim.
Etrafta bu cemaat olayına giren kim varsa ya maddi,ya da kariyer anlamında işleri hep rast gitti
Bir komşumuz en son evini satıp Florya'dan koca ev aldı valla ne diyim
Bir kısmı da yurtdışında
Cemaat yaramış demek ki. Bu tip yardımlaşmaları, fakir fukarayı okutanları destekliyorum ben aslında. İmkanı olmayanlar faydalanıyor, ne güzel. Yeter ki çok fazla kendilerini kaptırıp saçma düşüncelere kanmasınlar.

Tebrik ederim sizi. Göndermeyin kız çocuğunuzu okula. Cahil kalsın. Bir iş sahibi olamasın. Yarın öbür gün dayak yiyip aldatıldı mı kocasına bağlı olduğu için çeksin o kocayı. Tebrikler :KK9:

Bence de gondrermesin bu kafadakiler, vallahi veli olarak da hic cekilmiyorlar.20 kisilik sinifta yer begendiremiyoruz, onunla oturmasin, bununla yan yana gelmesin, odev yaparken grup arkadasi erkek olmasin.aman da aman yani daha neler.
Biri bari eksilir en azindan.
Zaten okullar cok tehlikeli, biz ogretmenler ve ogrenciler cok acayip isler pesindeyiz abbooo duysa akli cikar:))

Son düzenleme:
X