Eşi Cemaate çok bağlı olan var mı?

jokeer in kastetdiğini hem anlamıyorsunuz hem ahkam kesiyorsunuz dilini koparırmış da bilmem ne siz kim sanıyosunuz kendinizi ayrıca yorumunu kendi kocası için yapmış size ne oluyor

cemaate gelince gerçek olanlar var sömürücü olanlar var zaten kocanız doğru bilse sizi ihmal etmemesi gerektiğinide bilmeli güzelce konuşun bence

kardeş bu konularada gelınce o sohbetlere sende katıl bu dusuncelerı doğru yenı evlendım ben eve tv almadık sart buydu kızkarın okumasına karsı degıldır haram ortamda okumasına karsıdır. bende kızım olursa okula göndermem dıye sart koştum kabul etti. eğitimin ben verırım çocığumun sende ıyıce araştır hak vereceksındr

cemaate takılıp, destekleyip, eşini aldatan, döven insanlar biliyorum. cemaate gitmesi demek bir insanın namuslu olduğu anlamına gelmiyor.

Boyle bir genelleme yapamazsin. O zaman her ogretmenim diyen de ogretmen olamiyor kimse olmasin.her kapanan tam kapanmiyor kimse kapanmasin.her cemaate giden namuslu olmaz evet ama her p... izleyen günaha girer.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eşlerden birinin eşini ihmal ederek herhangi birşeyi aşırı yapması doğru değil.
Bu sohbete gitmek olur,bilgisayar oynamak,arkadaşlarla gezmek,televizyon izlemek...
Eşler arası ilişkini bozuyorsa isterse çok faydalı birşey olsun,farketmez.

Son düzenleme:
komiksiniz ya çok güldüm. kimsenin birbirinin düşüncesine saygısı hoşgörüsü kalmamış. ama herkes kendini en doğruyu savunan ilan etmiş. yok ya? cemaatlerin çoğu da sahtekar benim gözümde. cemaate katılan kişi namusludur öyle mi? en büyük pislikleri kim yapıyor? dini kullanıp insanları sömüren hükümet. cemaat başları ve hükümet saf insanları kandırıp paraları çatır çatır yesin siz de kocam imanlı diye sevinin. ne büyük rantlara neden oluyorsunuz onu düşünmeyin. DÜŞÜNÜN DÜŞÜNÜN. sorgulayın

Son düzenleme:
Konu arkadaşın diğer arkadaşa ve bana hakaretleri ve imansız,dinsiz olduğumuzu vurgulamasıyla bu yöne kaydı!!!!

Bence de keşke böyle bir itirazı varsa,rahatsızsa kiblemekle yetinseydi rahatsız olduğu yorumu,ya da özelden mesaj atsaydı,bir de işin içine tehdit sokulduNeyse ban yemeyin canım boş yere,dikkat edin.

siz de cemaatin iyi bir şey olduğu genellemesini yapamazsınız. bütün sorun bu zaten. beni eleştirmeye yönelten de, eşin p... izlese daha mı iyi ne güzel cemaate gidiyor işte deyip cemaatin iyi olduğunun genellemesi işte. konu her p... izleyenin günah işleyip işlememesi değil. başkalarının günahı da sizin işiniz değil. mesele cemaat ve bunun iyi bir şey olup olmadığı. bunu aaa p... iyidir deyip normalleştirmek ve iyi yansıtmak sorun.

Okula göndermeyin nasıl eğiteceksiniz?Bahsettiğiniz şey ülkemizde suç sayılıyor?!

Bence de keşke böyle bir itirazı varsa,rahatsızsa kiblemekle yetinseydi rahatsız olduğu yorumu,ya da özelden mesaj atsaydı,bir de işin içine tehdit sokulduNeyse ban yemeyin canım boş yere,dikkat edin.

Sanırım artık çok geç :)))

Ben kötü birşey demedim ona sadece öbür kişinin görüşüne katılmasamda bu kadar hakaretlerle saldırmasının doğru olmadığını söyledim , acaip hakaret ediyor.. Ve benim bu yorumuma da hakaret etti birde imanı zayıf olduğuma karar verdi sağolsun :)

Neyse içi dolu birtane cümlesi yok kendi kendine saldırıp duruyor ben mune hanımı daha fazla kızdırmadan köşeme çekileyim :))

Bak ben ne cemaatciyim nede destekliyorum.ama her cemaate giden ornekte verildigi gibi kari kizami bakiyo.boyle soylenince beden herkesi bir tutmayin diyemiyosun.
Terbiyeni takin kuyruk falan.sende konuya kanişler gibi atlama.
Alkah bilir bitane sure bilmiyosun burda dinimizi bnm gibilerden savunacaksin ne saniyosun kendini.
Sen neye inaniyosun bilmiyorum ama benm dinime birtekvlaf edemezsin

Eşin haftanın üç günü eve gecenin bir yarısı geliyor, hafta sonunu da katarsak beş gün - yani eşinin sana ayırdığı iki akşam birkaç saat toplasak 10 saat etmez. Bu adamın yemeğini önüne getiren, çocuğunu doğuran ve bakan, tüm ihtiyaçlarını karşılayan (hem özel hem ütüsü vs) SÖZDE bir eşi var ama sadece hizmet için var. O ev işi yapsın, çocuk baksın, adamına hizmet etsin, kadınlık yapsın sonra da sussun boyun eğsin ama eğitim almasın. OLDU!!! Beyefendinin başka buyruğu var mıymış?
Dindar olmak ayrı, bağımlı olmak ayrı. Cemaate gitmesi belki dini açıdan kendini geliştirmesi için bir vesile olabilir ama bunun bir sınırı olmalı. Bence herşeyin azı karar çoğu zarar. Burada bir bağımlılıktan bahsediyoruz yani ha sigara içki bağımlılığı ha bu tür şeyler.
Bazı arkadaşlar jooker nickli arkadaşı eleştirmiş, ama bence arkadaş dine hakaret etmedi sadece bağımlılık olduğunu dile getirdi.
Bence anlamadan arkadaşı eleştirmek dindarlık değildir, burası farklı görüşlerin birlikteliğini sentezleyen bir platform, birbirimize saygı duymamız gerekir. Dine yanlış yorumlar yapılmasını doğru bulmam sonuçta benim yaşam tarzım eleştirilmiş oluyor ama benden farklı diye kimseye hakaret etme hakkım da olduğunu düşünmüyorum.
Konu sahibi arkadaşım eşine burada Efendimiz (s.a.v) ile ilgili sunulan hadisleri anlatmaya çalış ve işe kul hakkından eş hakkından falan gir bakalım ne olacak?

NOT: KK'da dini konular yasak ve yaptığım yorum için yönetimin hoşgörüsüne sığınıyorum.
Sevgiler...

Yuruuuuuuu anca gidersin

İbadet için cemaate takılmak gerektiğini düşünmeyenlerdenim ben de.
İbadetini yapmak isteyen camilere de gidebilir, orada da vaazlar oluyor.
Ayrıca hiçbir cemaate, tarikata güvenim yok. Elini veren kolunu kaptırır olarak görüyorum ben oraları. İçlerine girip de değişmeyenleri çok az. Böyle cemaatlere gidenler nedense daha bi abartarak yaşıyorlar bunları, sonra da karşı tarafa dayatmalar başlıyor.
Eşinizle daha sakin bir şekilde konuşun, siz açın öyle sohbetleri. Zamanla azalacak, normale dönecektir diye düşünüyorum.

bence siyaseti hiç bulaştırmayın ,illaki olmaz dersenizde o kısımda yazın lütfen, ayrıca emin olun şu yazdıklarınıza çok güzel cevaplar var ama siyasete gerek yok , 1 kere de basit bir sorun böyle başka yerlere çekilmeden halledilebilinse ne olur??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…