Eşin haftanın üç günü eve gecenin bir yarısı geliyor, hafta sonunu da katarsak beş gün - yani eşinin sana ayırdığı iki akşam birkaç saat toplasak 10 saat etmez. Bu adamın yemeğini önüne getiren, çocuğunu doğuran ve bakan, tüm ihtiyaçlarını karşılayan (hem özel hem ütüsü vs) SÖZDE bir eşi var ama sadece hizmet için var. O ev işi yapsın, çocuk baksın, adamına hizmet etsin, kadınlık yapsın sonra da sussun boyun eğsin ama eğitim almasın. OLDU!!! Beyefendinin başka buyruğu var mıymış?
Dindar olmak ayrı, bağımlı olmak ayrı. Cemaate gitmesi belki dini açıdan kendini geliştirmesi için bir vesile olabilir ama bunun bir sınırı olmalı. Bence herşeyin azı karar çoğu zarar. Burada bir bağımlılıktan bahsediyoruz yani ha sigara içki bağımlılığı ha bu tür şeyler.
Bazı arkadaşlar jooker nickli arkadaşı eleştirmiş, ama bence arkadaş dine hakaret etmedi sadece bağımlılık olduğunu dile getirdi.
Bence anlamadan arkadaşı eleştirmek dindarlık değildir, burası farklı görüşlerin birlikteliğini sentezleyen bir platform, birbirimize saygı duymamız gerekir. Dine yanlış yorumlar yapılmasını doğru bulmam sonuçta benim yaşam tarzım eleştirilmiş oluyor ama benden farklı diye kimseye hakaret etme hakkım da olduğunu düşünmüyorum.
Konu sahibi arkadaşım eşine burada Efendimiz (s.a.v) ile ilgili sunulan hadisleri anlatmaya çalış ve işe kul hakkından eş hakkından falan gir bakalım ne olacak?
NOT: KK'da dini konular yasak ve yaptığım yorum için yönetimin hoşgörüsüne sığınıyorum.
Sevgiler...