- 2 Nisan 2012
- 7.894
- 4.823
-
- Konu Sahibi gamlibaykus
Biri demiş Allah inancı ne güzel şükret, öbürü demiş karıya kıza gitmiyor ki... Bu .....yu bipleyenleri de hiç anlamıyorum ya, ne oluyor bipleyince :) ..... işte ........ Allah Allah... Allah inancı iyi güzel de, adamın dünya görüşü değişmiş, eğer bir cemaat mensuplarına kadının çalışmaması gerektiğini öğretiyorsa vay o cemaatin haline... Ben böyle Allah inancını, kimse kusura bakmasın, artı olarak görmem... Hanımefendi, eşinizle dünya görüşleriniz farklılaşmış, hem de anladığım kadarıyla çok büyük derecede. Bu eksende konuşun lütfen, bu şekilde devam etmek zor, bu durum beni çok rahatsız ediyor deyin, zira bu kadar farklı düşünen iki insanın aynı evde yaşaması fazlasıyla zor. Evini, sizi ihmal ediyor. Bir boşanma davası açsanız vallahi yüklü tazminat kazanırsınız. Size eşinizle kolaylıklar, sabırlar diliyorum...
Düzeltme: .....yu Kadınlar Kulübü biplemiş. Vay bu sitenin haline, ne diyeyim, bu da buraya son girişim. ..... hakaret midir? Biri açıklasa aydınlanacağım lütfen, Allah aşkına .....yu biplemek nedir? Daha neler göreceğiz bakalım...
Herkese merhaba arkadaşlar. Daha önce açılmış konularda bulamadım. Bende kendim açmaya karar verdim.
Eşimle 3 yıl önce evlendim. Allah bir de evlat nasip etti. 10 aylık bir kızım var. İlk evlendiğimde büyük şehirde yaşıyorduk. 6 aylık evliyken eşimin tayini başka bir şehrin küçük bir kasabasına çıktı. Kısacası 2,5 senedir buradayız.
Eşim dindar bir insan ve bir cemaate mensup. Benimde hoşgörüyle baktığım bir cemaatti. Yalnız buraya geleli işi çok abarttı. Hafta 3 defa iş çıkışı sohbetlere gidiyor. Akşam 8 de başlayıp, gece 12 de geliyor eve. Bazen hafta sonları da gidiyor, mesela yarın gün boyu evde olmayacak. Gerçekten ben çok sıkılıyorum. Yani küçük bir yerde yaşıyoruz, akşama kadar evdeyim, insan yüzü göremiyorum. Birde akşamları da yalnız kalıyorum bu yüzden. Onca uyarıma rağmen beni dinlemiyor. bu yüzden sürekli kavga ediyoruz, biraz önce yine tartıştık hatta. Onu çok bunalttığımı söylüyor, sanki ben insan değilmişim gibi.
Bilmiyorum kızlar hata mı ediyorum, ama bu durumdan hiç memnun değilim. Benimle aynı durumda olan var mı yada bana tavsiye verebilecek olan.
nktalı yere ne yazdın ayol çok merak ettimBiri demiş Allah inancı ne güzel şükret, öbürü demiş karıya kıza gitmiyor ki... Bu .....yu bipleyenleri de hiç anlamıyorum ya, ne oluyor bipleyince :) ..... işte ........ Allah Allah... Allah inancı iyi güzel de, adamın dünya görüşü değişmiş, eğer bir cemaat mensuplarına kadının çalışmaması gerektiğini öğretiyorsa vay o cemaatin haline... Ben böyle Allah inancını, kimse kusura bakmasın, artı olarak görmem... Hanımefendi, eşinizle dünya görüşleriniz farklılaşmış, hem de anladığım kadarıyla çok büyük derecede. Bu eksende konuşun lütfen, bu şekilde devam etmek zor, bu durum beni çok rahatsız ediyor deyin, zira bu kadar farklı düşünen iki insanın aynı evde yaşaması fazlasıyla zor. Evini, sizi ihmal ediyor. Bir boşanma davası açsanız vallahi yüklü tazminat kazanırsınız. Size eşinizle kolaylıklar, sabırlar diliyorum...
Düzeltme: .....yu Kadınlar Kulübü biplemiş. Vay bu sitenin haline, ne diyeyim, bu da buraya son girişim. ..... hakaret midir? Biri açıklasa aydınlanacağım lütfen, Allah aşkına .....yu biplemek nedir? Daha neler göreceğiz bakalım...
Ayrıca sen dinini savunmadın ve içi dolu tek bir cümle kurmadın sen hakaret edip saldırarak dinini ve müslümanları küçülttün şuanda..
İçinde bir tane islam bilgisi içeren cümlen yok cihada çıkmış havalarına girme çok komiksin
Sevgili Sevila,
Kendi adima bu yorum icin size tesekkür ediyorum.Herkes sizin kadar sagduyulu, inancli olsa gül gibi gecinp gideriz.Yüreginize saglik.
Gördün mü şimdi bipi :)))))
hım durum çok başkaymış arkadaşım,peki bunları kendisi ile konuştuğunda ne söylüyor? danışmana başvursanız ? eşin kabul etmez sanırım ama sen bir konuşsan o daha iyi yol gösterir gibi?Canım elbette, bende dindar bir insanım ibadetimi yapar kitaplarımı okurum sürekli. Evlenmeden haftada bir gidiyordu. Şimdi çok fazla. Evde olduğu sürece de verimli zaman geçiremiyoruz. Ya uyuyor ya ya kitap okuyor. Birde görüşleri çok değişti. Mesela kadınların okumasına artık çok karşı, ki ben üniversite mezunuyum bunu bilerek evlendi. Televizyona karşı, bilmiyorum anlaşamadığımız konular bu cemaat yüzünden çok arttı.
nktalı yere ne yazdın ayol çok merak ettim
Herkese merhaba arkadaşlar. Daha önce açılmış konularda bulamadım. Bende kendim açmaya karar verdim.
Eşimle 3 yıl önce evlendim. Allah bir de evlat nasip etti. 10 aylık bir kızım var. İlk evlendiğimde büyük şehirde yaşıyorduk. 6 aylık evliyken eşimin tayini başka bir şehrin küçük bir kasabasına çıktı. Kısacası 2,5 senedir buradayız.
Eşim dindar bir insan ve bir cemaate mensup. Benimde hoşgörüyle baktığım bir cemaatti. Yalnız buraya geleli işi çok abarttı. Hafta 3 defa iş çıkışı sohbetlere gidiyor. Akşam 8 de başlayıp, gece 12 de geliyor eve. Bazen hafta sonları da gidiyor, mesela yarın gün boyu evde olmayacak. Gerçekten ben çok sıkılıyorum. Yani küçük bir yerde yaşıyoruz, akşama kadar evdeyim, insan yüzü göremiyorum. Birde akşamları da yalnız kalıyorum bu yüzden. Onca uyarıma rağmen beni dinlemiyor. bu yüzden sürekli kavga ediyoruz, biraz önce yine tartıştık hatta. Onu çok bunalttığımı söylüyor, sanki ben insan değilmişim gibi.
Bilmiyorum kızlar hata mı ediyorum, ama bu durumdan hiç memnun değilim. Benimle aynı durumda olan var mı yada bana tavsiye verebilecek olan.
Yok, onu biliyorum da, konu sahibesinin eşi cemaate gidiyormuş ya, nasıl bir yer yani, onu demek istiyorum.Yok Nur cemaatini biliyor musun,Fetullah Gülen falan.Cemaat dini bir topluluk,okulları var,dersaneleri var,kanalları var,gazeteleri,dergileri,şirketleri....Yani kökleri çook derinlere inmiş bir topluluk.Daha anlatırdım da konu siyaset topic'i değil,konuyu saptırmayayım.:
Bir kere de dogru durust fikir alisverisi yapabilsek su mevzuularda, sasardim zaten.
Konu sahibi, esinle guzel guzel konusmaktan, sahabelerden ve Efendimizden orneklemekten baska bir yolun yok.
Sohbetlerin sayilarini azaltsa sana yetecek zannedersem. Bu konuda anlaama yoluna gidebilirsiniz.
Sen neyi savunuyosun ya neyiiiii.ben dinimi savunuyorum sen kimi savunuyosun.sananede maydonoz oluyosun.p... İzlemeyi tercih eden birini savunuyosun masalahhhhh sana.asil sen kkomiksin
yok çıktıP o r n o yazdım, böyle de biplemişler midir acaba :)
Konu nasıl dine,dinsizliğe geldi ben de anlamadım,yalnız Mune'un eli kulağında,olan konu sahibine olacak,konu kapanacak.