Eşi Cemaate çok bağlı olan var mı?

Biri demiş Allah inancı ne güzel şükret, öbürü demiş karıya kıza gitmiyor ki... Bu .....yu bipleyenleri de hiç anlamıyorum ya, ne oluyor bipleyince :) ..... işte ........ Allah Allah... Allah inancı iyi güzel de, adamın dünya görüşü değişmiş, eğer bir cemaat mensuplarına kadının çalışmaması gerektiğini öğretiyorsa vay o cemaatin haline... Ben böyle Allah inancını, kimse kusura bakmasın, artı olarak görmem... Hanımefendi, eşinizle dünya görüşleriniz farklılaşmış, hem de anladığım kadarıyla çok büyük derecede. Bu eksende konuşun lütfen, bu şekilde devam etmek zor, bu durum beni çok rahatsız ediyor deyin, zira bu kadar farklı düşünen iki insanın aynı evde yaşaması fazlasıyla zor. Evini, sizi ihmal ediyor. Bir boşanma davası açsanız vallahi yüklü tazminat kazanırsınız. Size eşinizle kolaylıklar, sabırlar diliyorum...
Düzeltme: .....yu Kadınlar Kulübü biplemiş. Vay bu sitenin haline, ne diyeyim, bu da buraya son girişim. ..... hakaret midir? Biri açıklasa aydınlanacağım lütfen, Allah aşkına .....yu biplemek nedir? Daha neler göreceğiz bakalım...

Gördün mü şimdi bipi :)))))

yaptığı farz değil sonuçta, bi tarafta da aile var. aileyi ihmal edip farz olmayan bişeyi yapmak ne denli makbul bilemem. dini bilgim çok yok ama böyle düşünüyorum ben

Bir kere de dogru durust fikir alisverisi yapabilsek su mevzuularda, sasardim zaten.
Konu sahibi, esinle guzel guzel konusmaktan, sahabelerden ve Efendimizden orneklemekten baska bir yolun yok.
Sohbetlerin sayilarini azaltsa sana yetecek zannedersem. Bu konuda anlaama yoluna gidebilirsiniz.

Herkese merhaba arkadaşlar. Daha önce açılmış konularda bulamadım. Bende kendim açmaya karar verdim.
Eşimle 3 yıl önce evlendim. Allah bir de evlat nasip etti. 10 aylık bir kızım var. İlk evlendiğimde büyük şehirde yaşıyorduk. 6 aylık evliyken eşimin tayini başka bir şehrin küçük bir kasabasına çıktı. Kısacası 2,5 senedir buradayız.
Eşim dindar bir insan ve bir cemaate mensup. Benimde hoşgörüyle baktığım bir cemaatti. Yalnız buraya geleli işi çok abarttı. Hafta 3 defa iş çıkışı sohbetlere gidiyor. Akşam 8 de başlayıp, gece 12 de geliyor eve. Bazen hafta sonları da gidiyor, mesela yarın gün boyu evde olmayacak. Gerçekten ben çok sıkılıyorum. Yani küçük bir yerde yaşıyoruz, akşama kadar evdeyim, insan yüzü göremiyorum. Birde akşamları da yalnız kalıyorum bu yüzden. Onca uyarıma rağmen beni dinlemiyor. bu yüzden sürekli kavga ediyoruz, biraz önce yine tartıştık hatta. Onu çok bunalttığımı söylüyor, sanki ben insan değilmişim gibi. :KK43:
Bilmiyorum kızlar hata mı ediyorum, ama bu durumdan hiç memnun değilim. Benimle aynı durumda olan var mı yada bana tavsiye verebilecek olan.:KK14:

Bence en kisa zamanda esinizle cok ciddi bir konusma yapmaniz gerekiyor.Sizi bu kadar ihmal etmesinin disinda, görüs acisinin bu denli degismesi de cok endise verici.Henüz cok gecmeden önlem alin bence.Eger cevrenizde gercekten inancli, karsisindakine saygi duyan bir büyügünüz varsa ondan yardim alin derim.

Biri demiş Allah inancı ne güzel şükret, öbürü demiş karıya kıza gitmiyor ki... Bu .....yu bipleyenleri de hiç anlamıyorum ya, ne oluyor bipleyince :) ..... işte ........ Allah Allah... Allah inancı iyi güzel de, adamın dünya görüşü değişmiş, eğer bir cemaat mensuplarına kadının çalışmaması gerektiğini öğretiyorsa vay o cemaatin haline... Ben böyle Allah inancını, kimse kusura bakmasın, artı olarak görmem... Hanımefendi, eşinizle dünya görüşleriniz farklılaşmış, hem de anladığım kadarıyla çok büyük derecede. Bu eksende konuşun lütfen, bu şekilde devam etmek zor, bu durum beni çok rahatsız ediyor deyin, zira bu kadar farklı düşünen iki insanın aynı evde yaşaması fazlasıyla zor. Evini, sizi ihmal ediyor. Bir boşanma davası açsanız vallahi yüklü tazminat kazanırsınız. Size eşinizle kolaylıklar, sabırlar diliyorum...
Düzeltme: .....yu Kadınlar Kulübü biplemiş. Vay bu sitenin haline, ne diyeyim, bu da buraya son girişim. ..... hakaret midir? Biri açıklasa aydınlanacağım lütfen, Allah aşkına .....yu biplemek nedir? Daha neler göreceğiz bakalım...
nktalı yere ne yazdın ayol çok merak ettim :KK52::KK52:

Ayrıca sen dinini savunmadın ve içi dolu tek bir cümle kurmadın sen hakaret edip saldırarak dinini ve müslümanları küçülttün şuanda..

İçinde bir tane islam bilgisi içeren cümlen yok cihada çıkmış havalarına girme çok komiksin

Sen neyi savunuyosun ya neyiiiii.ben dinimi savunuyorum sen kimi savunuyosun.sananede maydonoz oluyosun.p... İzlemeyi tercih eden birini savunuyosun masalahhhhh sana.asil sen kkomiksin

Canım elbette, bende dindar bir insanım ibadetimi yapar kitaplarımı okurum sürekli. Evlenmeden haftada bir gidiyordu. Şimdi çok fazla. Evde olduğu sürece de verimli zaman geçiremiyoruz. Ya uyuyor ya ya kitap okuyor. Birde görüşleri çok değişti. Mesela kadınların okumasına artık çok karşı, ki ben üniversite mezunuyum bunu bilerek evlendi. Televizyona karşı, bilmiyorum anlaşamadığımız konular bu cemaat yüzünden çok arttı.
hım durum çok başkaymış arkadaşım,peki bunları kendisi ile konuştuğunda ne söylüyor? danışmana başvursanız ? eşin kabul etmez sanırım ama sen bir konuşsan o daha iyi yol gösterir gibi?

Herkese merhaba arkadaşlar. Daha önce açılmış konularda bulamadım. Bende kendim açmaya karar verdim.
Eşimle 3 yıl önce evlendim. Allah bir de evlat nasip etti. 10 aylık bir kızım var. İlk evlendiğimde büyük şehirde yaşıyorduk. 6 aylık evliyken eşimin tayini başka bir şehrin küçük bir kasabasına çıktı. Kısacası 2,5 senedir buradayız.
Eşim dindar bir insan ve bir cemaate mensup. Benimde hoşgörüyle baktığım bir cemaatti. Yalnız buraya geleli işi çok abarttı. Hafta 3 defa iş çıkışı sohbetlere gidiyor. Akşam 8 de başlayıp, gece 12 de geliyor eve. Bazen hafta sonları da gidiyor, mesela yarın gün boyu evde olmayacak. Gerçekten ben çok sıkılıyorum. Yani küçük bir yerde yaşıyoruz, akşama kadar evdeyim, insan yüzü göremiyorum. Birde akşamları da yalnız kalıyorum bu yüzden. Onca uyarıma rağmen beni dinlemiyor. bu yüzden sürekli kavga ediyoruz, biraz önce yine tartıştık hatta. Onu çok bunalttığımı söylüyor, sanki ben insan değilmişim gibi. :KK43:
Bilmiyorum kızlar hata mı ediyorum, ama bu durumdan hiç memnun değilim. Benimle aynı durumda olan var mı yada bana tavsiye verebilecek olan.:KK14:

kardeş sohbete gıtmesı güzel ama esını aksatmamsı lazım peygamberımız zamanındada böyle bişey olmuş ve efendimiz esi aksatmamak gerektıgını soyluyor

Yok Nur cemaatini biliyor musun,Fetullah Gülen falan.Cemaat dini bir topluluk,okulları var,dersaneleri var,kanalları var,gazeteleri,dergileri,şirketleri....Yani kökleri çook derinlere inmiş bir topluluk.Daha anlatırdım da konu siyaset topic'i değil,konuyu saptırmayayım.:
Yok, onu biliyorum da, konu sahibesinin eşi cemaate gidiyormuş ya, nasıl bir yer yani, onu demek istiyorum.

Bir kere de dogru durust fikir alisverisi yapabilsek su mevzuularda, sasardim zaten.
Konu sahibi, esinle guzel guzel konusmaktan, sahabelerden ve Efendimizden orneklemekten baska bir yolun yok.
Sohbetlerin sayilarini azaltsa sana yetecek zannedersem. Bu konuda anlaama yoluna gidebilirsiniz.

Konu nasıl dine,dinsizliğe geldi ben de anlamadım,yalnız Mune'un eli kulağında,olan konu sahibine olacak,konu kapanacak.

Sen neyi savunuyosun ya neyiiiii.ben dinimi savunuyorum sen kimi savunuyosun.sananede maydonoz oluyosun.p... İzlemeyi tercih eden birini savunuyosun masalahhhhh sana.asil sen kkomiksin

Sen dini savunmuyorsun sen milletin imanını ölçmeye kalkıyosun.. Kulun imanını ancaj Allah bilir sen kimsind klavye başından insanların inancına karar veriyorsun..

Ben neyi savunuyorum biliyomusun ben dinimi senin gibilerden kurtarmayı savunuyorum..islamında müslümanlığında kara lekesisiniz..

Biraz savunduğun dinin peygamberinin hayatını ve kişiliğini örnek al..kuru kuruya savunuyorum demekle savunulmaz din...bir tane içi dolu cümle kurmadın anca kuyruğuna basılmış kedi gibi saldırıyorsun

Konu sahibesine bir şey sormak istiyorum. Bu cemaate fazla gitmeler hamilelik dönemiyle paralel olarak mı başladı? Veya doğumla?
Ve başka bir yere değil de cemaate gittiğini kesin olarak biliyor musunuz? Evetse, nereden? Bir şekilde kontrol edebilir misiniz?

Allah'ım bunun için bile üyeler birbirine giriyor şaka gibi.
Hakaret edince zaten karşıda ki kişi otomatikman fikrinizi benimseyecek , herşeyin çözümü yok malesef , topluluklar uyuşturucu gibi olabiliyor bazen .
Çoğunluk doğrulukmuş gibi gözükür ne yalan diyeyim konu sahibinin bu probleminin çözüme ulaşacağını düşünmüyorum , inanç en nihayetin de en zor kale.

merhaba canm benm de eşim bi süre önce cemaate çok fazla takılıyordu seninki haftada üç gün benimki her gün gidiyodu hergün bu yüzden tartışıyoduk bizi çok ihmal ettiği için hafta da bir iki git diyodum hayır anladığını anlat diyodum hayır evden soğumuş gibiydi ilk zamanlar hoşuma gidiyodu gitmsi sonra hergün gidince oturduk konuştuk yeter artık dedim sıkılıyorum evde çocuk seni özlüyo duygu sömrüsü yaptım sonra haftanın 1 günü gitmeye başladı ve aynı cemaatten biz bayanlarda toplanmaya başladık haftanın belirli bir günü herşey çok güzel ama kuran hiç okunmuyo hep başka kitaplar peygamber efendimizden hayatından pek bahsedilmiyor böyle olunca gitmek istemedim bende eşimde evde ibadetlerimizi yapıyoruz kuranımızı okuyoruz çok şükür eşimde bunu anlamış olmalı ayda bir iki defa gidiyor şimdi demem şuki eşin kötü bir yere gitmiyor ama cemaate katılmadanda çok güzel ibadet yapılıyo konuş eşinle haftada 1 2 git de ve sende bayan arkadaşlarınla anlaş her hafta toplanın en azından bi yasin günü y eşinle aynı şeyi yaptığını düşünür rahatlarsın anlıyorum seni ama yapacak bişeyde yok

X