Eşi Cemaate çok bağlı olan var mı?

Bir erkek eşini çocuğunu ihmal ederek nasıl ibadet yapmış oluyor anlamıyorum.
Cemaate mensup olabilir çok normal
Sohbetlere de katılabilir sıkıntı yok
Ama elin memleketinde haftanın bilmem kaç günü gece yarısına kadar eve gelemezse o zaman sıkıntı olur.
Bizim bir arkadaş vardı eşi cemaatteydi.
Evde yemek yok eşi cemaatteki çocuklara yemek pişiriyor
Evdeki bebeğe bakacak kimse yok eşi cemaatteki çocukları okutuyor
Evi pislik götürüyor eşi yurt temizliyor
Bence yanlış yuvasının ihtiyaçlarını karşılasın sonra istediğini yapmakta özgür olsun
Kendi sorumluluklarını hiçe sayıp eşini mutsuzluğa itip yalnız bırakacaksa ciddi hakka girmiş olur.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ha por.o izlemek ha cemaate gitmek benim gözümde. eşimin cemaate kafayı takamsındansa p. izlemesini tercih ederim. cemaatin de ne kadar beter bir şey olduğunun farkında olunsa keşke.

Oldukça alakasız
Bir o kadar rahatsız edici bir yorum
Elmayla armutu mukayese edip bu çıkarımı nasıl yapabilirsiniz
Hele biri baştan aşağı pislik ve acziyet dolu bir durumken

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bizde de bunun kahve versyonu vardı. Sonra geçti. Bir ara konuştuk eşimle bu konuyu, neden gidiyordu, neden bıraktı diye. Önceden benim ondan beklentim çoktu, olur olmaz yere kavga ediyorduk diye o da sıkılıp kendini kahveye attığını söyledi. Anlaşılan o ki doğumdan sonra bebkle ilgilenmekten kavga etmeye zaman bulamamışım
Şöyle tavsiye verebilirim, eşinizin evde durmasını istiyorsanız bunu sözle değil davranışlarınızla sağlamalısınız. Onu evde huzursuz eden bir şeyler varsa yapmamalı, ilgisini çeken şeyleri de beraber yapmalısınız. Ne zaman evde kalmak, cemaate gitmekten daha ilgi çekici hale gelirse onun için, o zaman daha çok evde vakit geçirmeye başlar.

ha por.o izlemek ha cemaate gitmek benim gözümde. eşimin cemaate kafayı takamsındansa p. izlemesini tercih ederim. cemaatin de ne kadar beter bir şey olduğunun farkında olunsa keşke.

Ayrica siz cemaat derken ne anliyosunuzda yorum yapiyosunuz cok merak ettim.ne topluluklar var fakirlere yardim ediyo doyuruyo giydiriyo.ama bosver ya p... izlemekten beynin calismiyo cahil

Sahabeden bir hanım eşinin fazla namaz kalmasından şikayet ediyor Peygamber Efendimize durumu aktarıyor sürekli namaz kılıyor beni ihmal ediyor diye. Peygamber Efendimiz ( sav ) hemen o Sahabeyi uyarıyor eşini evini ihmal etmemesi konusunda. Bence eşinize bu rivayeti bulup okuyun eşini evini ihmal ediyorsa hiç bir önemi yok yaptığının. Dengeyi kurması gerek. Aileyle ilgilenmek en büyük nafile ibadet en büyük sadakadır.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

ayrıca cemaate girip de düşünceleri iyi yönde değişeni de, cemaatten tekrar uzaklaşanı da görmedim. çektikçe çekiyorlar içlerine. bağımlı gibi bir şey oluyor insanlar. sonunuz hayrolsun.
Cemaat tam olarak ne ki? Bir nevi vaaz verilen toplantı gibi mi?

Şu jooker denen şahsi herkes kiblesin lütfen. Hakkaten ..... izlemekten beyni uçmuş geri....kalinin. ..
Herhangi bir cemaate bağlı değilim ama dine böyle saldırmak ancak sapkinlarin işidir. .
Al eline viskini sen ic kocan da yuxune surerek geç .....nun karşısına grup izle sen. Burda senin yorumuna ihtiyaç yok. Terbiyesiz..

Son düzenleyen: Moderatör:

ilk p... ve cemmaat kıyaslamasını ben yapmadım. gidin ilk yapana sataşın.

Cnm nasil yapicam kiblemeyi

Cemaat tam olarak ne ki? Bir nevi vaaz verilen toplantı gibi mi?

Yok Nur cemaatini biliyor musun,Fetullah Gülen falan.Cemaat dini bir topluluk,okulları var,dersaneleri var,kanalları var,gazeteleri,dergileri,şirketleri....Yani kökleri çook derinlere inmiş bir topluluk.Daha anlatırdım da konu siyaset topic'i değil,konuyu saptırmayayım.:

Son düzenleme:

Nasıl ibadete gidiyor ? Bildiğin sohbete-toplantıya gidiyor.
Akşam namazına camiye gidiyor dese anlarım.İbadettir,o da yarım saate bilemedin 1 saate döner.
Adam haftada 3 gün tüm gece yok,haftasonu da gidiyor.Bazı günler hiç yok.
Bu nasıl ibadet ? O zaman evlenmeseymiş,tüm hayatını cemaate adasaymış.

biliyorum arkadaşlarım gidiyor. ne yönde geliştiklerini de çok güzel gözlemliyorum. :)

Ayrica siz cemaat derken ne anliyosunuzda yorum yapiyosunuz cok merak ettim.ne topluluklar var fakirlere yardim ediyo doyuruyo giydiriyo.ama bosver ya p... izlemekten beynin calismiyo cahil

Evet yazan kişi aşırı saçmalamış ama seninde tepkin normalmi sence? Bırak herkesin inancı kendine..insanlara bu şekilde saldırarak dinden soğutuyorsunuz yapmayın allah aşkına..

Alıntı :

Allah Resûlü’nün eşlerine karşı gösterdiği sevginin bir alameti, onlarla birlikte vakit geçirmesidir. Hem bir devlet başkanı, hem bir peygamber olmasına ve hem de yoğun işlerine rağmen ailesini ihmal etmiyordu. O’nun (s.a.s.) en mükemmel kul olmasından dolayı ibadet hayatı ve sahabesiyle geçirmek zorunda kaldığı çok önemli zaman dilimleri, asla ailesini ihmale götürmüyordu. Buna son derece dikkat ediyor, onlarla beraberliklerinde sohbet ediyor, hâl ve hatırlarını soruyor ve şakalaşıyordu.

Bu sevginin en önemli göstergelerinden biri de eşlerinin zevklerini nazar-ı itibara almasıydı. İnsan sarrafı Ufuk İnsan (s.a.s.) o kadar ince şeyleri düşünürdü ki, böyle bir inceliği de zaten ancak bütün eğitimini Allah’ın (c.c.) nezaretinde yürüten birisi gösterebilirdi. Hz. Aişe (r.a.) ile kaldıklarında kılacağı nafile namaz için ondan izin istemişti. Hz. Aişe (r.a.) de böyle bir soruyu şeref kabul etmiş ve istediğini ona vermişti. Hz. Aişe Vâlidemiz anlatıyor:

“Allah Resûlü (s.a.s.), bir gece bana hitaben; ‘Ya Aişe’, dedi, ‘müsaade eder misin, bu gece Rabbimle beraber olayım?' (O, Rabbiyle beraber olmak için bile hanımından müsaade isteyecek kadar incelerden ince bir insandı.) Ben, ‘Yâ Resûlallah! Seninle olmayı isterim; fakat senin istediğini daha çok isterim.’ dedim. Sonra, Allah Resûlü (s.a.s.) abdest aldı, namaza durdu, kırâatinde ‘İnne fî halkissemâvâti ve’l ardi’ âyetini okudu, okudu ve sabaha kadar gözyaşı döktü.”

Görüldüğü üzere Hz. Peygamber (s.a.s.) sadece dünyevi konularda değil, uhrevi konularda bile, eşine gösterilmesi gereken ihtimamı asla esirgemiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…