Eşi Cemaate çok bağlı olan var mı?

Cok tesekkrler 1345643.yorum icin.konu sahibinden cok bana yorum yapildi.tarzim kimseyi ilgilendirmez bana akil vermeyin kendinize saklayin.
Allah allah ya sonrada mahalle agizi diyosunuz.

Yapılan 78484158. yorumsa bi oturun da kendinizi sorgulayın bu mahalle ağzı konusunda.

nerde ne cok dindar gecinen dini savunmaya calisan varsa hakaretlerle saldiriyor arkadas. elinize versek balta kafamizi keseceksiniz. he bi musluman sizsiniz he bi siz inaniyonuz. hangi dine mensupsunuz islamin neresinde hosgorusuzluk var? bi bitmediniz be bi bitmediniz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

O tebrik ettigin kisi bana ilk olarak yallah yazdi.yazdiklarini okurmusun.YALLAH kelimesi yuru anca gidersine es deger degilmi acaba

Yallah kelimesi arapça da "hadi" demektir kör cahil yalancı dindar arkadaşım :)

En azından mısırda kaldığımda arap hocamın bana ders sırasında yallah derken söylediği buydu :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu nasil bi yorum ya.siz dinle diger sacma seyi ayni cumlede nasil kullanirsiniz.dinimize saygin yokmu senin be.suanda varya sinirden kalbim carpiyo.sen simdi yanimda olcaktin varyaaaaa

Mune koooosss cikista kavga var!!! :KK9:

Uslup falan degil bu terbiyesizlik, kendini bilmezlik artik...
Iyi ki su konuya denk gelmemisim bugun, bosu bosuna zaman kaybi, cemaatleri tabulastirmis bir kac kisi kendini paralamis, had hudut hak getire...

Mune koooosss cikista kavga var!!! :KK9:

Uslup falan degil bu terbiyesizlik, kendini bilmezlik artik...
Iyi ki su konuya denk gelmemisim bugun, bosu bosuna zaman kaybi, cemaatleri tabulastirmis bir kac kisi kendini paralamis, had hudut hak getire...

Mune gelince banlanacak zaten:KK53:

Bu zamanda nefisle cihad var ve çok çetin bir cihad ve Allah muhafaza kuranda eşlerini bahane edip cihada gitmeyen erkekler diye bahsedilenlerden olmayalim inşallah.

O zaman buyrun açıklayın, nasıl kadınlardan olmayalım diyor ayette?

Şimdi bu adam eşini bırakıp da nefsiyle cihada mı gidiyor? Neyin savaşı bu?

Tam tersi, pakala nefsine köle olmaya da gidiyor diyebiliriz. Sohbete gidecek dini mi öğrenecek, sohbete gidecek kendine cennetten yer mi kapacak?

Dinde eşini mutsuz etmek mi var?

Dini öğrense zaten eviyle barkıyla karısıyla çocuğuyla ilgilenir çünkü asıl nefs savaşı ordadır. Mücadele eder ve bir çocuk yetiştirirsin.

Haftada üç gece hafta sonu bir gün evde olmayan adam mı olur?

Yemeği karısı yapacak, ev işlerini karısı yapacak, kadın tüm gün evde kapalı, çocuk bakacak.

Adam da eve gelip karısının bütün hizmetlerini sömürerek koşa koşa dini sohbete gidecek? Ne için? Cennetten kendine yer kapmak için mi, dini öğrenmek için mi?

Dini gerçekten bilen erkek karısını mutlu eden erkektir. Nokta. :KK6:

Yallah kelimesi arapça da "hadi" demektir kör cahil yalancı dindar arkadaşım :)

En azından mısırda kaldığımda arap hocamın bana ders sırasında yallah derken söylediği buydu :)

Kor cahil yalaci arti terbiyesiz seviyesiz kisiliksiz gerizekalinin teki sensin.
Burasi misirmi aptal

Mune gelince banlanacak zaten:KK53:
Cok bile kalmis, yaninda birilerini daha suruklemeden gitse bari...

Su KK'da ne tartismalar gordum ama bu tavir gulsem mi kizsam mi bilemedim, ense tirasini gorelim seviyesine gelmis...
Konu kocam bana zaman ayirmiyordan, cahil dinsizlere donmus...Saka:KK53:

Ve bilmeden konuşmakta çok günah yapmayın günaha gitmeyin durduk yere bende dertliyim bu konu da ama yanlış bişe söylemiş olmamak için pek katılmıyorum bilmediğim şeyler hakkında yorum yapmış olmamak için

Sevila ben de düştüm içlerine hem de ailem sünni bile değil. Evet ben de sarışın sayılırım. He eteğim de kısaydı :KK9:

Sanki beni anlattın şu yazdıklarınla. ama bir fark var beni bi soğuttular pir soğuttular. :KK53:

Ben onlar yüzünden dindar insanlardan tiksinir olmuştum.tüm dindar insanları öyle sandığım için ..beni de çok kötü soğutmuşlardı sonradan okudumlarım,yaşadıklarım sayesinde gerçek dini öğrendim..

Sana bana o cemaatin yaptığı zulümleri anlatmakla bitiremem..yazı yazıyoruz hocam çok yazdık yorulduk diyorum adam diyorki senin yorulmaman lazım oruçta tutmuyosun bak diğer arkadaşların oruçlu onlar yorulmuştur..

Ve istisnasız bu insanların hepsinin içi kaynıyodu..hepsi hem aşırı yalancı hem de sahtekardı..yobazlıklarını,çıkarcılıklarını saymıyorm bile..

İğreniyorum o cemaatten..dersi ipt edip kadın hocaların odasına çağırıp hoca efendimiz hasta dua edin diye zorluyorlardı..Ulan sizin hoca efendiniz benim neyim oluyor hakkında ne biliyorum ne sevgi besliyorum cemaatinden ne hayır görüyorumda ona dua edeyim..sen zorla dua ettirme gördün mü? Evet ben gördüm :) hoca efendilerini töbe haşa Peygamber yerine koyuyorlardı ..

Cok bile kalmis, yaninda birilerini daha suruklemeden gitse bari...

Su KK'da ne tartismalar gordum ama bu tavir gulsem mi kizsam mi bilemedim, ense tirasini gorelim seviyesine gelmis...
Konu kocam bana zaman ayirmiyordan, cahil dinsizlere donmus...Saka:KK53:

Yaa heexee sorma, gerçi dini bir konunun sonunda buralara geleceği de belli en başından. Dini savunduğunu iddia eden ama dinle alakası olmayan o kadar çok insan var ki. Dinde en önemli şey kul hakkıyken kul hakkının en büyüğü yeniyor şu an:KK23: Onu geçtim herkes inançlı olmak zorunda sanki. Bazılarının elinden gelse kendi gibi olmayanları yakıp yok edecekler. Gerçekten çok korkunç

konuşurlar hallederler ilgi kısmını, ilgi eksikliği tedavi edilebilir, mühim olan "başka türlü" şeylere ilgi göstermemesi onun tedavisi bulunamadı henüz.:)
İşte konu fake değilse, ben de olayın cemaatte olmadığını düşünüyorum. Özellikle bu evden daha sık ayrılmalar hamilelik dönemine rastlıyorsa, bence konu sahibesinin eşi onu cemaate gidiyorum diye uyutuyor =)

Karma egitime karsilar.7-8 yasinda kiz cocugunun yasiti erkekle beraber okumamasi gerekiyor dusuncelerine gore.Daha once konusuldu siyaset bolumunde de.Evlerinde kendileri okutacakmis.Neyse egitim ogretimi a,b,c'den toplama cikarmadan ibaret sananlara selam olsun.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Eğer bu bayan ciddi ciddi eğitime karşı, tv ye karşıysa, internette işi ne? :KK53:

Kor cahil yalaci arti terbiyesiz seviyesiz kisiliksiz gerizekalinin teki sensin.
Burasi misirmi aptal

Sizin gibiler ve cemaat yüzünden dinden soğudum din değiştirecektim ama çok şükür araştırdım da sizin gibilerin dini ağızlarına dolamış din tüccarları olduğunuzu anladım.

Bu yorumumdan sonra muhtemelen banlanıcam ama demeden edemicem. Siz ne kadar saygısız ne kadar terbiyesiz bir insansınız ya? İki dakikada mahalle kavgasına çevirdiniz olayı. Yorum yazanlara sen niye yazıyorsun falan demeler. Yok dilini koparırım yok yürü git. Babanın forumu mu bu istediğim yere yazarım sana ne? Sizin gibiler yüzünden insanlar İslam'ı yanlış anlıyor. Yazıklar olsun size ve sizin gibi dini ağızlarına dolamış saygısız insanlara.

Benim esimin amcası yıllar boyu böyleymis. Tum gençliği bir gurubun- tarikatin icinde gecmis. ( illa herkes aynı değildir,her tarikatta) Orada etkilenip hayatına yansıtmış. Tv yasaklamış, kızını çarşafa sokmuş vs.. Kızını o kadar cok sıkmış, boğmuş ki baskıyla kızcağız simdi akıl hastası. Eşini ve oğullarını da yıllarca bunalmış ama esas bomba yaşlılığında geldi. Geçtiğimiz sene tarikatından genc bir hanımla imam nikahıyla "evlendi." Hepimizin hoca diyerek cok saygı duydugu 60 yaslarında amca, hanımının evine kabul ettigi gençten bir kızdan bebek bekliyor simdi ve eşi ( ki genc oglunu kaybetti, yani yarali zavalli kadincagiz) yaşlılığında ev temizlemeye gidiyor. Beyni yıllarca yıkanmış amcamızda kendine göre kulp bulmuş, cok dogru yaptığını düşünüyor. Rabbim bilir ama yüz sene ekmek yemeden, su içmeden ibadet etse bile bence esine ve kızına çektirdiklerine karşılık gelemez. Allahım bizi boyle sahte müslümanlardan korusun. Herseyin aşırısı zarar, eşinize konusun, biliyorum anlamayacak ama konusun konusun...

Son düzenleme:
Ben onlar yüzünden dindar insanlardan tiksinir olmuştum.tüm dindar insanları öyle sandığım için ..beni de çok kötü soğutmuşlardı sonradan okudumlarım,yaşadıklarım sayesinde gerçek dini öğrendim..

Sana bana o cemaatin yaptığı zulümleri anlatmakla bitiremem..yazı yazıyoruz hocam çok yazdık yorulduk diyorum adam diyorki senin yorulmaman lazım oruçta tutmuyosun bak diğer arkadaşların oruçlu onlar yorulmuştur..

Ve istisnasız bu insanların hepsinin içi kaynıyodu..hepsi hem aşırı yalancı hem de sahtekardı..yobazlıklarını,çıkarcılıklarını saymıyorm bile..

İğreniyorum o cemaatten..dersi ipt edip kadın hocaların odasına çağırıp hoca efendimiz hasta dua edin diye zorluyorlardı..Ulan sizin hoca efendiniz benim neyim oluyor hakkında ne biliyorum ne sevgi besliyorum cemaatinden ne hayır görüyorumda ona dua edeyim..sen zorla dua ettirme gördün mü? Evet ben gördüm :) hoca efendilerini töbe haşa Peygamber yerine koyuyorlardı ..

Türkmenistandaki Türklerin heleki inşaat firmalarının çoğu onlardandı ve mide bulandırırlardı sohbete katılma konusunda.. Tabi ben antipatikliğimle 2-3 denemeden sonra dışlandım yani kendimi dışlandırmayı başarmıştım.. :KK52::KK52:tabi bu yıllar önce her davulun önünde göbek atan ilk eş zamanıydı

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaa heexee sorma, gerçi dini bir konunun sonunda buralara geleceği de belli en başından. Dini savunduğunu iddia eden ama dinle alakası olmayan o kadar çok insan var ki. Dinde en önemli şey kul hakkıyken kul hakkının en büyüğü yeniyor şu an:KK23: Onu geçtim herkes inançlı olmak zorunda sanki. Bazılarının elinden gelse kendi gibi olmayanları yakıp yok edecekler. Gerçekten çok korkunç
Bir de herkesin musluman oldugu varsayimi yok mu? Genellemeler beni benden aliyor...
Ya da olsa bile kendi icindedir dini, onun dogrusu yanlisi ne baglar seni... Hadi duramadin, karsit fikrini soyledin o da makul, ama her isin bir seviyesi, tavri var di mi? Fikrini bu yolla savunmak zaten berbat olan... Saygi duymamak, duyamamak, bu kadar sig olmak, icler acisi cidden...
Artik Mune gelse de kapansa su konu, cidden sacmalandi iyice...Hakaretler havada ucusuyor, kib kib ben de yoruldum:KK9:

X