Eşi Cemaate çok bağlı olan var mı?

Yazip yazip" neyse ya" demekle olmuyo.bizim beynimizi kim yikayip kim salmis bizi topluma aciklarmisinaciklarmisin.
Evet her cemaat ayni degildir.ben cemaat deyince sahsen camide namaz kilmak ibadet etmek icin toplanan toplular biliyorum.cemaat deince ille fethullahmi geliyo akliniza

Kendilerine uygun günaha harama bulaşmayacakları meslekler seçiyorlar canım. Bizim dert ettiğimiz kadar etmeden..

Ya bide bazen görüyorum cemaatte olan bir adam yanında kızı var daha 9-10 yaşında kara çarşaf var hiç güzel durmuyo din içinse her yerini bu kadar örtmek ne o çocuğun yani aşırıya kaçıyolar

Onunkileri de okudum. Evet o münafık lafı da ağır olmuş. Ben zaten size ilk yazdığımda beddua ettiğiniz için yazdım. Yani sizin polemiğinize karışmak, savunmak için yazmadım. Sadece size öyle demeyin, onu demek de günah demek için yazdım. Bir de firavun kelimesini biz kafirler için kullanırız biliyorsunuz. Firavun, Nemrut diye kafirlere söyleriz. O bağlamda yazdım kafir dediniz diye.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kesinlikle göndermezler ama facede varya böyleleri kızını okutmaz eşini doktora götürdüklerinde bayan doktor bakmasını ister
Allah herşeyin en iyisini biliyor evlat hasreti yaşayanlardanım bana vermeyip onlara veriyorsada vardır bir bildiği

Ya bide bazen görüyorum cemaatte olan bir adam yanında kızı var daha 9-10 yaşında kara çarşaf var hiç güzel durmuyo din içinse her yerini bu kadar örtmek ne o çocuğun yani aşırıya kaçıyolar

Valla canım o kadarına laf etmek bana düşmez artık. Giydirsin istediğini çocuğuna. Ama bizim alanımıza girmesinler de. Benim çocuğuma gelip sen başını örtmüyorsun günha giricen demesin. Gıkımı çıkarmam isterse bebeğini çarşafa soksun :)

Çünkü bu da başımıza geldi. Kardeşime ablan cehenneme gidicek açık giyiniyo dediler 5 yaşındayken. Çocuğa anlatamadık. Pedagogtan yardım almak zorunda kaldık.

gerçekten ilginç zihniyetleri var.

Allah size de hayırlı bir evlat nasip eder inşallah.

Evet, cemaat deyince cok kotu seyler geliyor aklima. Burda sayfalarca yazilan kotu ornekler geliyor. Sapikliklar geliyor.
Ben o neyse'yi, esas konuya donmek icin yazdim. Dediklerimin arkasindayim.
2 saattir burda millete saydirmaktan baska birsey yapmamissiniz.
ici dolu, birsey ogreten bir tek cumleniz yok.
Adam gibi din hakkinda bilgi veren yorum da yapilmis bu konuda. Gorusleri ters bile olsa. Sizin yorumlarinizin amaci belli degil.
Sirf hakaret, sirf beddua.
Ben sizle ugrasamayacagim, sakin bana sarayim demeyin. Hadi selametle.

Ablamın din hocasıda küçükken işte camiye gidin görüşme yapın demiş artık ne görüşmesiyse hocaylaydı sanırım sorular hazırlamıştı bunu sorun sonra derse getirin diye annem ablamı götürmüştü annem pantolon giyer giç etek giymezdi cemaatçi adam annemlerii camiye sokmamış başınız açık pantolon var etek yok diye hadi gidin burdan diye elle kovmuştu dini çirkinleştiren yobaz cemaatçilerde var dinden soğutan malesef dinimizde böyle şeyler yokki

Son düzenleme:

Canm zaten ben kendimi anlatamadim biturlu okadar kafadan bi ses cikiyoki.ben gunahsizmiyim degilim kimse degil.zaten gunahtir falan diye savunmadim.
Guzelce yazitorum hala ordan diyoki ehlilestirmissiniz yaratigi diyo.
Daha nediyimki ben.
Ama sana tesekr ediyorum tarafsiz bbaktigin icin

Sana benzer olay bizimde başımıza gelmişti ablam küçükken heves etmiş eski mahallemizdeki kızlarla kız kuran kursuna gitmeye başlamıştıki hoca demiş oje sürenler yanıcaklar saçlarını kapamayanın saç telleride yılan olucak sonra ablam anneme düşman kesilmişti kapan diye korkuyla çocuklara öğrettikleri dedikleri şeylere bakın yani

O yüzden herkes kendi alanında neye inanıyosa onu yapsın ama içinde yaşasın dininin inceliklerini.. Kimse kimseye ahkam kesmesin. Kuran hocalarının da çok dikkatli olması lazım. Kuran öğrenmeye giden herkesin ailesi tek tip olmak zorunda değil. Biraz politik konuşacak.

Arkadaşlar konu çok saptı (ben de konu dışı yorum yaptım farkındayım maksadım kimseye laf çarpıtmak falan değil yanlış anlaşılmasın) ama aşağıda konu sahibinin gelmiş olduğunu gördüm nickinden
ona ne önerebiliriz, özellikle evli ve bu konuda tecrübesi olan var mı???

Son düzenleme:

Bakış açınız tuhaf. Kadın o çocuğu çeyizinde mi getirdi?

Adam Allah rızası alıp cennete gidecek diye neden kadın kendine bir meşguliyet bulacak?

O zaman evlenmeseydi, çocuğu ve eşi olmasaydı, haftada beş gün mü yedi gün mü, istediği kadar otursaydı hocasının dizinin dibinde.

Ne cihadından bahsediyorsunuz, ortada savaş mı var?

Allah akıl ve fikiri kullan diye vermiş insana, sürekli kadının sorumluluk aldığı hayatın bütün yükünü kadına yükleyen bu ilkel bakış açısından kurtulun, bir kadın buna hayır der, erkeğin sorumsuzluğuna bahane üretmez.

canım eşin kusura bakmasın ama eşin senin rızanı almadan gece namazını bile eda edemezken böyle seni ailesini hele ki bebeğiniz var ve başka yerde yaşıyorsunuz kimse yokböyle bi durumda ihmal etmesi Rabbim bilir ama kusura bakmasın yani

bırakın yapsin ibadetini demis arkadaslar. adam camiye gitmiyor, her lafin ayni sekilde tekrarlandigi, beyin yikamali falan ortama giriyor. ne ibadeti? koyun tavrinizi gitmesin. ne demek beni bırakacak da butun gun o sohbet senin bu sohbet benim kosacak.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu nasil bi yorum ya.siz dinle diger sacma seyi ayni cumlede nasil kullanirsiniz.dinimize saygin yokmu senin be.suanda varya sinirden kalbim carpiyo.sen simdi yanimda olcaktin varyaaaaa

Ne kadar çirkin bir tarzınız var...Yorum size uymuyor diye olayı mahalle kavgasına çevirmişsiniz. Bunu iki tarafı da tanımayan objektif bir göz olarak söylüyorum. Her üye istediği yorumu yapar konuya, o da yapmış. Kendinizi kaybetmişsiniz resmen, herkes cemaatlere bayılmak zorunda değil. Okuyunca feci irite oldum, yanınızda olsa ne yapacaktınız? Çok dindarsınız fakat hoşgörüden ve saygıdan bi habersiniz. Başka görüşler size uygun değilse saygı çerçevesinde fikrinizi belirtirsiniz, karşı tarafın görüşü değişmiyorsa da hoşgörüyle uzaklaşırsınız. Dini bu tarz insanlar savunmamalı kesinlikle...

Cihad derken neyi kastettigim zaten cümlenin içinde geçiyor tekrar sakin bir şekilde okursaniz bildiğimiz kilicli silahli dövüşten bahsetmedigimi göreceksiniz.

Genelde bi derdim var bölümünde takiliyorum. eşinin oyun oynadigi zamanlarda yada iyi vakit geçiremediklerinde verilen tavsiyeler "eşinin ilgi alanina yönel" oluyor ben de bunu diyorum ayni yöne yonelin ki zamanla sizle bu tarz sohbetler etmek hoşuna gidecek ve bir belki iki gununu hayata ayni pencereden baktigi esiyle sohbete ayiracak.

Benim böyle sorunum olamaz ama sizin açınızdan düşündüm.

Soruna çözüm için bol bol okuyun. Erkeğin islamiyetteki sorumluluğunu ayet ve hadislerle dediğinizi destekleyerek açıklayın aksi halde kocanız anlamaz.

Sonuçta cennet benim ayaklarımın altında, benim sana rızam Allah katında her şeyden önemli, noktasına getirin.

Evde her işini yapan, çocuğuna bakıp büyüten kadını mutlu etmeyecek, durmadan aynı erkek gruplarıyla sohbet ederek cennete gidecek öyle mi?

Olmaz.

Önce karısını mutlu etmeyen onun rızasını almayan erkek ne bu dünyada ne öteki dünyada mutlu ve huzurlu olamaz.

Cok tesekkrler 1345643.yorum icin.konu sahibinden cok bana yorum yapildi.tarzim kimseyi ilgilendirmez bana akil vermeyin kendinize saklayin.
Allah allah ya sonrada mahalle agizi diyosunuz.

Şimdi tamamını dikkatle okudum da ilk cemaat ve ..... kıyaslamasını jooker yapmamış ki? Neden ona yükleniyor herkes? İşte cemaatin en büyük kötülüğü de bu. Kadın yorumunda cemaat ve ..... kıyaslaması yapanlara cevaben bir şey yazıyor fakat insanlar çıldırıyor "Allahın adının yanında ..... diyemezsin" diye. Bence kendinize gelin cemaat demek Allah demek değil. Böyle böyle beyin yıkayıp bu insanları ortalığa salıyorlar ve bu insanlar da milleti dinden soğutuyor. Acaba cemaatle .....nun adını yan yana anmak mı günah yoksa cemaat dendiğinde allah deniyor sanacak kadar kendini kaybetmek mi? Şiirk koşmak bu olsa gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…