- 3 Temmuz 2013
- 1.783
- 1.792
- Konu Sahibi gamlibaykus
Su ana kadar cemaat gibi topluluklar hakkinda iyi seyler duymadim. Bu konuda bile ornekleri verilmis, sasirmadim.
Bazi yorumcularin bunu ibadetle bir tutmasi ise korkunc. Iste sizin gibilerin beynini yikayip, sizin gibi insanlari topluma saliyorlar o yerler. Cunku sen sormazsin, dusunmezsin, sadece inanirsin. Gelmis buralarda milletin inancina kufredip, beddualar savurup, adini "dinimi savumuyorum" koyuyor. Hadi be ordan. Dini hakkinda hicbirseyden haberi olmayan, ancak beyni yikanmis koca bir topluluk. Azicik dusunen insan anliyor foyalarini, ve onun ibadetle esdeger olmadigini Her cemaat ayni midir bilemem, varsa oyle bir yer, iyi cemaatlere lafim yok diyeyim. Ben hic iyi seyler duymadim.
Neyse. Konu zaten baska amacla acilmis. Konumuz adamin evini bu kadar ihmal etmesi. Konu sahibi arkadasim, isin cok ama cok zor. Belli ki kocan da beyni yikanmaya cok musait biri ve elden gidiyor bile. Dunya gorusleri degismis. Kizlarin okutulmasina cok karsi ne demek? Bunlar gerici toplumlar boyle iste. Daha kimbilir neler asiliyorlar oraya gidenlere. Yakinda sarikla cubbeyle gezmeye baslar. Al bu adami karsina , adam akilli uyar, cok merakliysa evinde yapsin ibadetini.
Akli olan adam evinde kitabini okumayi, boyle sacmaliklara degil, okuduguna inanmayi bilir. Ben bunu bilir bunu soylerim. Burda biyak viyak bagirmayla din savunulmuyor. Once ac oku o dininin kitabini. Bak bakalim cemaate katilmayi mi emretmis. Hayret birsey.
Yazip yazip" neyse ya" demekle olmuyo.bizim beynimizi kim yikayip kim salmis bizi topluma aciklarmisinaciklarmisin.
Evet her cemaat ayni degildir.ben cemaat deyince sahsen camide namaz kilmak ibadet etmek icin toplanan toplular biliyorum.cemaat deince ille fethullahmi geliyo akliniza